3 oktober



Den 3e oktober har den äntligen premiär! Filmen som är baserad på min absoluta favoritbok: Den andra systern Boleyn. Åh va jag längtar =) Vem vill se den med mig?

hemma efter kräftishelg

Nu är vi hemma igen efter en helg i underbara Västergötland, närmare bestämt Göteborg + Fåglum =) Vi körde prick klockan 2 från Linköping i fredags och va framme fredan kl 5 i Göteborg. Tog vägen genom Partille och surprisade kusinen, hans flickvän och lillpojken Isac. Stannade där ca 40 minuter innan vi begav oss till Jonsered till moster och kusinerna. God mat, kortspel, vin och prat = en väldigt trevlig men trött fredagskväll. Åkte till mormor vid 10 på lördagsmorgonen och drog, efter fikat, på oss stövlarna och traskade ner till ån och la i de första burarna som vi sedan tog upp 4 timmar senare :9 Underbart med kräftor. Gick ner ett par gånger till under eftermiddagen och kvällen och smaskade sedan i oss ett stort fat till kvällsmat. Supergott. Min mormor kan koka kräftor som ingen annan! Det var egentligen samma visa idag, fast vi va bara nere och hämtade upp burarna en gång innan det va lunch och efter det åkte vi hem. Har varit hemma i ca 45 minuter nu och sov i stort sett hela vägen i bilen. Är helt slut. Vi cyklade 1,5 mil igår och det tog ordentligt på krafterna kan jag lova.

Ikväll händer absolut ingenting :D Det blir mat av något slag, mys vid tv:n och lite chips skulle jag tippa på. Imorgon är det praktikdax igen och en heldag på Djäknepark väntar. Ska bli riktigt skojj. Börjar med morgonmöte kl 8.
Nu ska vi diska och fixa mat. Pusshej.

Snart helg

Äntligen är det snart helg. Trots att veckan har gått grymt fort så ska det bli så underbart att komma iväg till mormor på landet, fiska kräftor och träffa kusinerna. Ut på lite promenader om det är fint väder vilket vi hoppas på.
Idag har jag varit på kommunutbildningen på förmiddagen där vi hade besök av mysfarbrorn som gick igenom några av lagarna med oss igen. Gick lagom till lunch och träffade Elin på stan en sväng, köpte min kalasbiljett och även lite smink och smycken till kvällen. Sen struntade jag i eftermiddagens genomgång och vi gick istället till biblioteket där vi satt och pluggade istället. Känner att jag får ta av kommundagarna där det inte är något som är viktigt istället för att ta pluggdagar från praktiken. Praktiken är mycket viktigare anser jag.

Sen träffade jag Emmie och vi gjorde våfflor och kollade på Sunes sommar =) Sen åkte vi och storhandlade. Så nu är frysen fylld igen =) Står just nu och lagar Frisbeebiff och tomatsås :) *mums*


Eftersom vi åker imorgon så lär det inte bli någon uppdatering förens på söndag! Hoppas ni får en bra helg allihopa! Kramar


Frodofot

Min familj har en tendens att använda uttrycket "Frodo-fot" varje gång någon av våra fötter svullnar upp på grund av en stukning eller liknande. Anledningen till att vi kallar det Frodo-fot var att min syster stukade foten i samband med att Sagan om ringen filmerna kom ut ;P Och hennes fot såg ut nästan precis som Frodos fot - förutom allt hår ;P

Förra sommaren fick jag 5 myggbett på min högerfot, som började vara och blev inflamerat, utan att jag kliade på det. Jag gick på antibiotika och kryckor i en vecka :P Till saken hör att jag är ganska överkänslig mot myggbett. Och nu har jag fått ett myggbett igen. På samma fot. Dock bara ett bett. Men det räcker och blir över. På vänstra fotknölen på högerfoten sitter det. och foten är helt svullen och det ömmar och stramar. Inte trevligt alls. Fick bettet tidigt imorse innan jag hade gått upp och då kliade det bara lite. Men väl på praktiken så märker jag att det stramar lite om foten, drar upp byxbenet lite och ser hur foten ser ut. Haha. Inte igen tänkte jag. Orka lixom ;P

Såhär ser det ut nu ;P


Grattis!

Barnaskaran i BF har utökats. Stort grattis till Karolin som fick en pojke i måndags! =)

Tripp till helgen

Jupp, nu är det bestämt. Det blir en tur till Göteborg och mormor på fredag. Fast egentligen blir det göteborg på fredag och mormor på lördag. Ska till min mosters familj först på fredagen och äta middag och sova över där och så tar vi med oss "kosinerna" upp till mormor på lördag morgon :) och då blir det kräftfiske och smaskens på kvällen =)

Idag har det varit en händelserik dag. Praktik 8-15.30 där jag bland annat fick träffa kuratorgruppen och fick även chansen att vara ute i en klass vilket va riktigt roligt. :) Blir nästan sugen på läraryrket igen. Eller ja, inte nästan, jag blir det. Men som kurator får man vara ute i klasserna mer än vad man tror och det är superroligt.
Gick en snabbis på stan och inhandlade lite nödvändigheter. Tänk att nödvändigheter kan gå på 1000:- för det va så mkt jag brände idag - på en timme, mindre än det. Köpte stop&väx så mina naglar kan växa igen, torrschampoo, foundation, halebopkontantkort och månadskort till spårvagnen. Suck. Mycket pengar på lite saker. Sen gick Emma och jag till Trappan för att köpa biljetterna till kalas, men de hade stängt så jag får ila dit på lunchen imorgon och köpa.

Nu ska jag ställa mig och göra fiskgratäng. Är hungrig som en varg.

Beställt

Nu har jag skickat efter en beställning på H&M. Det blev den rosa blusen, bikinitrosorna (som jag redan har fast i en för stor storlek) och en väska - en likadan som min syster har men som jag snodde hela sommaren och fullkomligt älskade. Så nu har jag snart en egen :D Leverans vecka 36.


Hell yeah

Lönespecifikationen har kommit! Och jag är nöjdare än nöjdast ;P

*klirr*


Hutter i skogen *brr*

Idag har det varit praktikdag såklart och vi har varit i skogen med ännu en sjundeklass :) Jätteroligt har det varit. Skjutit med blåsrör, plockat svamp, haft x-antal sammarbetsövningar, de har badat och massa annat roligt. Dessvärre så har det regnat nästan hela dagen och jag har varit blöt och frusen hela tiden så när jag kom hem hade Oscar tappat upp ett varmt badkar som vi gled ner i och det var såååå skönt! Jag tinade på bara några minuter =) Har redan krypt ner i min pjamas så jag ska bara gå och dega hela kvällen :) Ikväll blir det nog ingen kvällspromenad med tanke på vädret. Men det gör inte så mycket för jag är trött och seg i kroppen + att de visar HIF:s match på TV4sport ikväll! Helnice ju ;) Ska strax ställa mig och göra dubbla portioner med korvstroganoff oxå. Både Oscar och jag ska ha matlåda med oss imorgon så det blir mycket mat att laga ikväll.


Har även pratat med mamma och mormor i telefonen sen jag kom hem. Oscar och jag kör ner till mormor och Bertil på fredag och ska hjälpa dem att fiska kräftor. Verkar som att kusinerna ska dit också så det ska bli roligt. Skönt att det äntligen blir av. Jag är så sugen på att fiska och sörpla kräftor. Myyysigt!

Monday cravings


Jag är helt betuttad i dessa söta halsband och armband! De kommer från en sida som heter Funky Marie Design. De är inte speciellt dyra men ack så söta. Och det finns hur många olika hängen som helst. Jag gillar dessa sex mest.

Just nu kan man faktiskt tävla om ett smycke från Funky Marie hos Shopaholicmamman. Jag är självklart med.

Detta är min Monday cravings!

Tänk..



.. att man kan träffa någon på en buss som sen kommer att bli en otroligt bra vän. Jag har hittat en väldigt fin vän i Emmie! <3

Typiskt.

Emmie är fortfarande inte frisk. Men det är helt okej idag, för jag orkar inte träffa någon just nu ändå... Ska dock bli skönt att åka och träna sen. Träna bort alla bekymmer. I'm going skinny again.

Det pyser ur öronen

Jag är arg. Idag är fan ingen bra dag för mig. Eller, det har varit det ända tills jag kom hem. Jag hade hoppats på att få köpa min biljett till kalasmottagningen idag, men Emma ville vänta för de visste inte om de ville lägga ut så mkt pengar på peters biljett. Förståeligt absolut. 150:- är mycket mer än 60 som det kostar för oss studenter. Men samtidigt så blev jag besviken för jag såg fram emot det så mycket. Så vi får se hur det blir.
Men när jag kommer hem så ser jag att jag inte fått någon post vilket innebär att mitt lönekuvert inte har kommit vilket i sin tur betyder att jag inte fått någon lön. Faaan tänkte jag då. Loggade in på mitt bankkonto och mycket riktigt - ingen lön. Och inte heller någon csn. Va i helvete. Nu har jag 7 kronor på mitt konto och jag har ingen aning om när lönen eller csn kommer. Varför ska det alltid klabba? Blir så förbannad.  Sitter här och det riktigt pyser ur öronen och tårarna är fan inte långt borta. Detta va det sista jag behövde idag. Jag orkar inte med en massa skit just nu. Det var tydligen Inte nog med att jag inte har hittat många här uppe som jag faktiskt kan umgås med. Jag får känna mig ensammast i hela världen. Och det gör jag verkligen. Det finns två stycken här uppe som faktiskt hör av sig till mig och frågar om vi ska hitta på saker utöver skolan etc. Två stycken. Resten måste jag jaga för att jag ska få komma ut och träffa någon annan än Oscar över huvud taget. Jag vet inte hur andra ser på mig, om jag är tråkig eller konstig eller vad problemet är, men jag skulle önska att de som jag träffat som jag umgås med ibland säger det till mig om de inte vill umgås. För den känslan får jag ibland. Suck. Orka. Teorin om spegeljaget passar verkligen in på mig. Så som jag tror att andra ser mig.. och det är verkligen så... Men det är inte så konstigt när det bara är ett fåtal stycken som visat att de verkligen uppskattar min vänskap här uppe. Då vet man inte vad man ska tro. jag gör allt för att visa att jag är en bra vän, sms osv.. men det räcker tydligen inte. Idag är ingen bra dag och jag överreagerar alldeles säkert. Men det är just nu som jag verkligen behöver veta vilka mina vänner faktiskt är. det enda positiva i allt detta är att jag ska träffa en av dem idag innan tränignen. Emmie mitt hjärta. tack.

Någon som vill vara med?

Jag hade tänkt att lägga en beställning på kläder från H&M om det är någon som läser här från Norrköping som vill vara med och beställa samtidigt? =) Dela på fraktkostnaderna och så ;) Måste veta snart för annars tar det ju slut, haha :)

H&M Gobitar

Sitter och tittar igenom H&M:s outlet på nätet och har hittat några riktiga gobitar som jag bestämt tror att jag ska klicka hem. Linnet har jag redan i brunt men jag gillar denna röda färgen starkt :) Fins även i turkos och gul tror jag. Den puderrosa blusen är ju bara så himla söt =) Och Bh:n likaså :) Cute cute.




Av någon anledning så börjar jag alltid att titta på rea-avdelningen ;P Man kan ju undra varför, är mna snål eller? Haha. tror det kallas fattig student ;P Men sen går jag alltid vidare till den "vanliga" avdelningen. Och även där hittade jag några riktiga läckerbitar som skulle passa bra i min garderob.

Det märks ju klart och tydligt vilka som är sommarfärgerna och vilka som dominerar inom höstfärgerna..

Tacos och Hancock

Väl hemma igen efter hen helg på landet så ställde vi oss och gjorde tacos, Oscar och jag. Åt maten framför tv:n där vi såg Hancock. En väldigt bra film, dock va kvalitén lite dålig och vi missade nog ett par minuter i mitten på filmen när den hoppade till och plötsligt va det en annan scen, men vafan. Vi fattade vad som hände och filmen va bra så wtf ;P
Nu sitter vi här och funderar på om vi ska göra något mer ikväll. Kanske en promenad, en ny film eller så.. men det lutar åt en skål chips och några omgångar med yatzy ;P Det är vårt kvällsspel :)


Försäkring mot cancer

Nu finns chansen att försäkra sig mot svåra sjukdomar. Eller ja, teckna en försäkring mot svåra sjukdomar. Som cancer till exempel. Alla vet att de kan drabbas och har man cancer i generna kan en försäkring göra livet som sjuk lite enklare. Aftonbladet skriver om Jeanette, 37, som tecknat en bröstcancerförsäkring strax efter att hennes mamma drabbades av sjukdomen. Om hon skulle drabbas betalas det ut ett engångsbelopp på 50 000 och sedan ett månadsbelopp på 5000 kr under ett års tid. Försäkringen är enkel att få tag på, du kan tex hitta den genom postorderbolag som Ellos och La Redoute.

Men det är viktigt att läsa alla vilkoren innan ma skriver på. Det är enkelt att bli lurad i den djungel med försäkringar som vilar därute. Läs Aftonbladets artikel här och se vad din försäkring mot en sjukdom skulle kosta.

Bokat och klart

Nu är Berlinresan bokad =D Ja, iaf flyget är bokat. Men det va ju det första steget som vi var tvugna att ta om det skulle bli något. Nu väntar bokning av hotellrum etc :) Är så glad att det äntligen blir av. Ska bli så skönt att åka iväg med älskling och träffa Daniel där och förhoppningsvis så följer kanske Fija och Marcel med. Man kan ju alltid hoppas iaf ;)

Helgen har varit hektisk må jag säga, det är därför som jag varit dålig på att uppdatera. Har inte suttit vid datorn sedan i torsdags. I fredags hade vi utedag med praktiken i Myckelmossa utanfor Norrköping. Det är ett skogsställe ca en halvtimme norr om staden där det finns en sjö och diverse aktiviteter att roa sig med. Vi fick bland annat lära oss att göra eld med tändstål och skjuta med blåsrör och sådant =) Vi håller på med "inskolning" av de nya 7orna just nu så vi ska tillbaka dit på tisdag med en ny klass.
Efter det åkte jag in till stan och bokade Berlinresan, sen bar det av hemåt där det va städning och matlagning som gällde innan svärmor och oscars bröder kom på besök vid 8. Åt gott och sedan gick vi in till festivalen. Spatserade runt på marknaden och tittade sedan på fyrverkerierna innan vi begav oss hemåt. Trevligt trevligt. På lördagen fyllde Oscars bror 19 så vi firade honom på morgonen med tårta och paketöppning innan vi åkte in till stan jag och Monika. Köpte mig en jättesnygg jacka :) Blev även födelsedagslunch när killarna kom in och sedan åkte vi allihop till Gullhäll för mer firande av Petter och deras kusin Johanna som oxå fyllde år. Kul att träffa alla där igen =)

imorgon ska vi ha vår första innedag i skolan och det ska bli kul att träffa klassen igen :) Blir även lunch på Spicy hot för att inviga den nya terminen =) Nice Nice =)

Lycka

Jag är lycklig ikväll! Jag kan knappt tro att det är sant. Oscar och jag ska boka en resa imorgon. Äntligen, efter nästan 4 år ska vi få åka på en resa ihop. Jag är svinigt glad och jag hoppas verkligen att det blir såhär nu. Jag vet att jag kanske jinxar det när jag skriver här och jag hoppas verkligen inte att det är så, håller alla tummarna jag har. Kan inte ni göra det också?

Resmålet? Berlin! Om allt går som det ska så flyger vi den 30 oktober och hem den 2 november så det blir en weekend resa till Berlin. Vi kommer att möta upp Daniel och Owen där förhoppningsvis och kanske om syrrorna vill hänga med eller så. trist och bli ensam tjej i en av Europas bästa shoppingstäder lixom ;P Men jag är bara glad om vi kommer iväg!!

Jippie :D

Ett gott skratt

Idag på lunchrasten fick jag mig ett ordentligt gott skratt. Satt och tittade på Aftonbladets hemsida i brist på annat efter lite roliga artiklar och föll för rubriken: Är ditt barn emo? Alla har vi våra fördomar mot alternativa stilar så det va himla kul att läsa. Här kommer ett litet utdrag av de alternativa stilar som aftonbladet presenterade - väldigt kortfattat:




Om ditt barn vill åka till Emmabodafestivalen har du närt en indieunge vid din barm. Indiekids är kända för sin klädsnobbism. De flirtar vilt med 1960-talsmodet. Tjejerna bär babydollklänningar och killarna har på sig parkas eller anorak. Pretentiös är ett ord som förknippas med indie. Att vara hjärtekrossad är ett vanligt tillstånd. Skivnörderiet är stort. Man samlar vinylplattor, läser sval litteratur och försöker briljera i samtal om obskyra band.






Om din son ser ut som Daniel Collert, före detta pojkvän till kronprinsessan Victoria, håll hårt i plånboken. En brat bränner studiebidraget på att se rik ut och skräcken hos varje brat är att bli avslöjad som fattig. Bratkulturen handlar om att ha så kul som möjligt och vägen dit går genom att beställa helrör på krogen och att sittdansa till "spritmusik", alltså glada eurodiscohits.

Riskerna med att vara brat är leverskador och att de bränner pengar de inte har. Eftersom fler än ett fåtal ungdomar på öfvre Östermalm i Stockholm identifierar sig med bratkulturen hittar man brats i varje svensk stad.




Har din tonåring en säkerhetsnål i näsan? Hör du textrader som "Lim e mitt livsmotiv" genom sovrumsväggen? Då är du stolt förälder till en punkare.

Punkarna finner man i närmaste stadspark, men de håller sig ofta för sig själva. De så kallade parkfesterna är en ursäkt att sitta på gräsmattan och dricka billigt vin. Det är sällan slagsmål när punkare super till, men andra kan bli provocerade av dem.








Om någon har rengjort sina sneakers med din tandborste, misstänk familjens hiphopare. Gympaskorna ska vara "boxfresh", alltså som om de var nyköpta, i rapvärlden.

Hur svenska hip hop-ungar pratar är lite enklare. Det är svengelska. "You know what I'm ­saying", uttrycket som rapartister avslutar varenda mening med, heter på svenska "du vet vad jag menar" och används ofta.



Om ni vill läsa hela artikeln och få lite mer inblick i de olika kulturerna så klicka här. Detta va bara en väldigt kort sammanfattning. Tyckte artickeln va väldigt roligt skriven :)


Praktikplats 2

Just nu befinner jag mig på praktikplats nummer 2 aka Regnbågsskolan. Har träffat min nya handledare idag och lite andra lärare och fått en liten översikt över skolans uppbyggnad och organisation. Verkar bra det här :) Kommer nog trivas bra. Har för tillfället rast då min handledare är iväg på ett ärende och kommer tillbaka om en halvtimme eller så. Har en enorm huvudvärk, är trött, lite småfrusen och nyser. Hoppas verkligen inte att jag håller på o bli sjuk. Det är verkligen helt fel tidpunkt för det.

Imorgon ska jag med praktiplats 1 ut till Myckelmossa som är en skog nånstans utanför Norrköping där vi ska ha lite aktiviteter med de nya 7orna. Min handledare har tydligen varit där både igår och idag och ska även va där på måndag men då är jag inne i skolan. Ska bli kul och komma ut lite och få lite frisk luft. Hoppas bara att det inte regnar för jag har inga regnkläder :S Får upp och leta på vinden ikväll efter lite slitstarka kläder som jag kan skutta omkring i.

Igår va vi ute en kort sväng på stan på kvällen tillsammans med Emma och Peter. Stannade typ 10 minuter på Rixfm festivalen innan vi beslutade oss för att gå en runda istället. Vi hamnade på Bomullsfabrikens uteservering där vi satt i lite över en timma och drack cider och pratade. Riktigt trevligt. På vägen hem stannade Oscar och jag på bron över strömmen och kollade på SM i musikfyrverkeri. Riktigt tufft. De hade fyrverkerier till en av Josh Grobans låtar och jag är ju svag för hans musik så jag tyckte det va supermysigt :)
Ikväll blir det nog inget för vi har en lägenhet att städa och göra iordning till Oscar mamma och bröder kommer imorgonkväll. Sen kommer vi spendera lördag och söndag ute på Gullhäll. Hoppas det blir fint väder så vi kan bada lite eller åka ut med båten =) Men det är ju sånt man bara får drömma om för det verkar ju som om hösten har kommit... *suck* Såå tråkigt.

Augustifesten


 
 
Ikväll börjar Augustifesten här i stan. jag och Oscar ska in till stan och träffa Emma och Peter och tillsammans med dem gå på RixFmfestivalen. Va så himla längesen vi träffade dem så det ska bli superkul =) Just nu håller jag på att göra mat. idag blir det Thaimat för hela slanten: Kyckling i gulcurry och kokosmjök. Yummy!!!

Imorgon ska jag tillbaka till praktiken. Eller jag ska egentligen inte tillbaka till praktiken - jag ska ju till praktikplats nummer 2. Jag kommer att dela mina veckor mellan två skolor; tre dagar i veckan på Djäkneparken och 2 dagar i veckan på Regnbågen. Tycker det är kanonbra att det ordnat det så för mig, för då får jag uppleva alla åldrar i grundskolan och får arbeta med två olika kuratorer som säkerligen kommer jobba på två olika sätt. Så jag är supernöjd. Hoppas att jag kommer trivas likabra på Regnbågen som jag gör på Djäkneparken =)

Nu pyser det på spisen.
Puss

Inslaget med farmor

För er som missade när min farmor vann storvinsten i Postkodsmiljonären kommer här en länk till inslaget. Ni får vara tåliga eftersom farmor vinner bilen så är hon sist. Men inslgaet är bara 8 minuter långt eller nåt sånt. den första ni ser i bild som vinnar är Britta, farmors granne :)

Om det är någon som missat det - så älskar jag min farmor!!!


Creepy cat

Familjen Rock hittade katten Yoda pa? en pub i Chicago och t
Kolla in kissen med de 4 öronen =O
Det är ju helt ... jag vet inte ens vad jag ska säga... men, jag har aldrig sett något liknande. Den ser muterad ut på någon vänster, en rymdkatt kanske? ;) Nä, jag har ingen aning. Men det ser himla roligt ut måste jag säga!

Aftonbladet skriver såhär om katten Yoda:

Om Batman var en katt skulle han förmodligen se ut så här. Yoda, döpt efter den spetsörade jedin, är förmodligen en riktigt bra lyssnare. Han föddes med fyra öron.

En kvinna och hennes man hittade katten på en pub i Chicago för några år sedan och adopterade honom. Familjen är så rädda att bli av med sin ovanliga lilla kisse så de har satt in ett chip i honom för att kunna spåra honom om han försvinner.

Det här måste de ju kunna tjäna pengar på !? ;P


Onsdagsskvaller

Veckans skvaller är inget som lyser upp kändisvärlden. Christina Appelgate drabbas tidigare i år av bröstcancer och har nu opererat bort båda sina börst trots att tumören satt enbart i vänstra. Hon bär, som sin mamma, på genen BRCA1 som kopplats till både bröst-och äggstockscancer. Brösten opererades bort för tre veckor sedan och nu väntar flera plastikoperationer för att reparera det som togs bort.

Drabbad av CANCER Skådespelerskan Christina Applegate valde

Fy för fusk

Efter kvällens och nattens kramper i magen så valde jag att sova ut imorse. Egentligen började jag halv nio men nu är klockan 9 som ni märker och jag har faktiskt precis gått upp. Men att sova de två extra timmarna gjorde nu under för mitt humör idag. Att skippa två föreläsningar tredje dagen i skolan är verkligen inget plus och det är jag väl medveten om och jag har haft dåligt samvete för det, men eftersom jag har mått dåligt och haft grymt ont i magen hela natten så tänker jag inte ha dåligt samvete för att jag väljer att sova två timmar extra när jag sovit så dåligt under natten. Vi har ju föreläsningar hela dagen så jag ska dit efter lunch igen. Sen ikväll ska kanske jag och Oscar (om han hinner hem) träffa Emma och Peter och gå med dem på Augustifesten som börjar idag. Vi ska bege oss till Vasaparken för att kolla på RixFm festivalen där bland annat min favorit Lisa Miskovsky spelar :) Sen lite senare när det blivit mörkt är det SM i musikfyrverkerier över Motala ström så det ska också bli kul att titta på =)

Hahaha Naaw. Jag såg precis världens sötaste reklam på tv. Det var Cubus nya reklam om kläder för barn. Såna små typ 5åringar som stod och lekte rockband. Det sötaste jag någonsin sett :)

Nu ska jag gå och duscha och sen äta frukost, göra mig iordning, kanske packa upp lite mer här om jag har tid och sedan lunch och sedan sticka till kommunutbildningen.

Lonely tuesday

Nu börjar de ensamma tisdagarna då Oscar är i Linköping på verkstaden. Han kommer hem imorgon vilket innebär att jag måste sova ensam i lägenheten. Och jag gillar inte alls det. Får nästan ångest över att va här ensam, riktigt obehagligt. Men då ska jag göra något för mig själv och spendera kvällen i soffan med den coolaste bruden jag vet: Juno! Henne har jag inte träffat sedan i april någon gång :) Ska bli ett kärt återseende =)


Monday cravings

I know. Tisdag. Men fuck that ;P



Det har kommit in väldigt mycket söta stickade tröjor och västar etc på Forever21 och denna är nog min personliga favorit av de längre modellerna. Jag vill verkligen ha den vita.
Vilken tyckte du va snyggast?

Medias spegling av sporten

Ibland, eller egentligen ofta - speciellt i sådana sammanhang som det är just nu dv. OS, känner jag en sådan enorm ilska mot svensk media och hur de speglar våra idrottsmäns insatser. Igår kunde vi se stackars Sanna Kallur plågas igenom en intervju bara minuterna efter att hennes OS-dröm krossades av hennes fall på första häcken. Han fick en del skit och med rätta anser jag. Reportrar vill bara ha sina nyheter och de bryr sig inte om de tårar som kommer.
Något annat som jag stör mig otroligt mycket på är att media inte kan uppskatta våra stjärnors insatser trots att de kanske inte kommer så långt som vi hoppas på. Självklart har vi våra förhoppningar om medaljer, men vi vet även om att Sverige inte har det starkaste laget och vi kan inte garantera medaljer som kanske Rysslands Isinbajeva kan eller USA:s Phelps. Det går inte. Men det som gör mig arg är att det är roligare för media att spegla misslyckandet än att skriva om de medaljer som vi faktiskt har gjort oss förtjänta av och som vi kanske inte förväntade oss. Vi har tre silver och alla de tre är tagna av otroligt duktiga atleter och vi förväntade oss inte de medaljerna, men vi fick dem. Skriv om det istället för om Sannas olyckliga miss eller "Carros svek" bara för att hon gör det som gör henne lycklig istället för att garantera en medalj till Sverige. Tycker det är dåligt. Vi ska vara glada för de medaljer vi har fått, vi ska vara stolta över våra fina silvermedaljer, inte vara sura och förbannade över att de vi förväntade oss medaljer av inte lyckades leva upp till de förväntningar och förhoppningar som VI (svenska folket och media) har satt upp. De gör bara sitt bästa och ibland räcker det inte tyvärr.

Jag är otroligt stolt över alla våra atleter som lyckats kvala in till OS över huvud taget. Bara det är en bragd!


Doggshitwalk

Nyss hemkommen från en runda med Filippa och doggsen, de 4 av 6 ;P Härligt och ut och traska igen och snacka lite skit, alltid trevligt. Vi gick en runda på nästan en timme, skönt ute och vindstilla. Känns som om jag knappt rört mig på hela sommaren så det är skönt att komma igång igen. Har även pratat med Johanna om att börja träna ihop, så förhoppningsvis så köper hon ett träningskort på Worldclass och joinar mig där :) Skönt då att inte behöva ta sig till gymet själv för det är ju vägen dit som är det som brukar ta emot för min del. Brukar vara hur skönt som helst när jag kommer dit och e peppad till tusen men innan man fått på sig tränignskläderna och är på väg dit är det inte så lockande.
Jag tänkte faktiskt dra dit imorgon efter praktiken och träna någon timme eftersom Oscar inte kommer vara hemma. Nu börjar tisdagarna med hans verkstad igen. Kul för honom men inte så roligt för mig kanske. Tur jag har träningen.

Nu ska jag kura ihop mig i soffan en stund med älskling, sen blir det sängen. Upp tidigt imorgon igen för en heldag med praktikantutbildning. Ska bli skoj att träffa Elin och några andra från klassen efter sommarlovet. Alltid roligt :)

Första dagen avklarad :)

Då har jag gått första dagen för denna terminen. den blev inte lång med det var inte meningen heller. Skulle presenteras på morgonmötet på skolan så alla vet vem jag är och varför jag kommer ränna rundor på skolan hela terminen. Kändes jätteskönt att starta idag och personalgruppen är stor men jättego. Alla är supertrevliga och hälsade och välkomnade mig varmt så jag kommer nog trivas alldeles utmärkt :) Imorgon börjar alla barnen men då är jag på prakitkantutbildning med kommunen så jag får träffa dem först på fredag när vi ska ha lite insparksaktiviteter med 7orna ute i skogen.

Resten av dagen ska jag spendera med att skriva inlärningsplan för terminen, fortsätta packa uppi lägenheten, men först och främst äta lunch. I'm starving!

HIF-Ljungskile

Ikväll tar HIF emot Ljungskile på Olympia. 17.45 drar matchen igång och den visas på TV4sport :)
Nyförvärvet från Österrike Roman Kienast börjar på bänken idag efter att ha fått en smäll på träningen igår, och det tycker jag är bra. Ja, inte att han fick en smäll utan att han börjar på bänken - för den insatsen han gjorde i matchen mot Halmstad var inte godkänd. Det betyder att HIF startar med sin gamla vanliga startelva :) Nice :)


Grattis farmor



Stort grattis till min älskade farmor som vann 200 000:- och en Volvo V70 Flexifuel på Postkodsmiljonären. Visades på tv idag! För er som missade det och vill se det igen så ska det gå en repris 16.55 på TV4 idag :D

Grattis farmor. Det är du väl värd!

Herrejösses..

.. va trött jag är idag. Vaknade nyss och Oscar skuttade ur sängen med bästa morgonhumöret och sa: Jag ska göra frukost till dig. Mitt svar? Varför måste du vara så jäkla pigg?! Haha. Susanna är lite trött idag. Somnade ändå kl 01.30 inatt så det är kanske inte så konstigt. Men ikväll blir det annorlunda, för imorgon börjar jag kl 8 vilket betyder att jag måste gå upp typ halv 7 eller kanske ännu tidigare. Så det blir en tidig kväll ikväll. Läggdax typ kl 10, allra senast kl 11. Måste vara utvilad för min första praktikdag imorgon. Går ior bara till kl 1 imorgon men sen ska jag sitta och skriva inlärningsplanen och på kvällen är det grillkväll med gänget som ska till Indien. Hoppas att det inte regnar bara :S

Nu är det frukost. Puss


Glöm inte kolla på farmor på tv! 11.30-11.45 på TV4 :)


Vit oleander

Jag har precis sett en film som berörde mig djupt. Vit oleander. Det är inte ofta jag hittar filmer som berör mig så som denna gjorde. Den hade något speciellt. Kanske va det att den hade något som gjorde att jag ville hjälpa till. Och det fick mig att tänka; kanske har jag valt rätt yrke ändå. Det passar mig att hjälpa de som har det sämre ställt. Speciellt de barn som har det svårt, som i filmen; Flickan som slussades mellan olika fosterhem och ungdomsanstalter. Det är kanske det jag ska göra med min utbildning. Jobba med de bortglömda barnen. De som ingen riktigt vill ha, eller som ingen riktigt förstår sig på eller som de vill lära känna så mycket att de vill ha dem hos sig. Som kurator hoppas jag kunna nå de barnen, på ett eller annat sätt.

Har ni inte sett Vit oleander så se den. Otroligt bra skådespeleri från alla inblandade. Den lille pojken med glasögon som är med sammanlagt två minuter gör en alldeles lysande insats. Det är sådana små saker som gör en film komplett. Vit oleander. Den vackraste blomma jag sett.

DVD Film: Vit Oleander

Jag vill bara göra er uppmärskamma på..

.. att ni imorgon ska sätta på TV4 mellan 11.30-11.45 och titta på Postkodsmiljonären för då är min älskade farmor med :) Anna-Lisa Jakobsson heter hon, ni kommer veta vem det är ;) Lova att ni kollar. Glöm inte det ;) I bakgrunden kommer ni även se min faster, min kusin och hans flickvän och deras son :) Älskar min släkt. Och min farmor är en jäkla turkärring ;D

Hemma :)

Nu är jag äntligen hemma i min lägenhet. MIN lägenhet. Det är lycka. Att få sova i sing egen säng och ha sin egen lägenhet att göra vad man vill i. Även fast jag älskar att vara hemma i Helsingborg över sommaren så är det såå skönt att ha ett eget ställe att åka till, att bo på. Där man kan sköta sig själv, leva som man vill. :) Underbart.
Men trots detta så saknar jag Skåne och Nicole framför allt. Och Therese. och gänget. Sorgligt att sommaren redan är slut. Tyckte inte det hände så mycket. Men men. Snart är det sommar igen och det blir underbart :) *drömmer*

Efter några dagar i Linköping så sitter jag nu vid köksbordet med ett glas cola och min nya favoritchoklad: Plopp Tuttufrutti. Den är svinigt god. Lite ont i ryggen har jag efter allt bärande från bilen men det är sånt man får räkna med. Vi har hållt på och packat och packat upp sedan kl 16 så nu har vi nog satt gränsen för kväll och ska väl mysa lite i soffan så fort Oscar har kopplat in tv:n. Det dröjer nog för han sitter och spelar. Blir jag förvånad? Nej. Blir jag besviken: Ja. Första kvällen... "Skulle bara kolla så det funkar.." Jo tjena. Men jag tänker inte ta den diskussionen första kvällen. Han måste fatta det själv också. men trött blir jag...


Imorgon blir det ännu mer uppackning. Vi har flera kartonger på vinden som ska hämtas ner och packas upp och sorteras och grejjer. Jag har en eller två kartonger med kläder tror jag och det ska bli spännande att se vad som finns i dem. Så är det alltid tycker jag; när man hämtar kartongen med vinterkläderna så blir man förvånad över vilka saker man har där för man har inte sett det på ett halvår. Samma är det med sommarkläderna fast det är nästan ännu roligare :P Nu har jag nästan glömt vilka ytterligare kläder som jag har som jag inte tog med mig till Skåne över sommaren. det återstår att se imorgon helt enkelt.


Nej, nu skaaa jag dra honom till soffan!



Friday night out(fit)



Idag handlar vi på Ellos.

Skor
Klänning
Väska
Halsband
Armband

Äntligen fredag

Nackspärren har inte riktigt släppt ännu men det är bättre än det varit tidigare. Dock börjar jag få känningar på vänster sida nu också och det är inte bra :/ Blir att sitta med ännu mer värme idag och sen få lite muskelgel när jag kommer ut till Gullhäll senare idag. :)

Oscar sitter just nu och skriver tenta och jag håller tummarna för honom. Han har kämpat otroligt mycket de senaste veckorna, suttit varje dag 9-18 och pluggat i skolan, även på helgerna. Han förtjänar att klara det här. Jag tror på honom, önskar att han kunde göra det också. Men jag håller mina tummar och väntar spänt på resultatet.
När han är klar sen vid 13-tiden så ska jag ha packat klart våra väskor och ställt fram dem vid dörren så vi kan sticka ganska fort till Gullhäll där hans mamma väntar tillsammans med morbror och kusiner. Ska bli så himla kul att träffa alla dem igen, va så längesen. Vi kommer nog sova över där och åka till Norrköping imorgon bitti. Sen väntar två dagar med uppackning, städning, handling och massa annat för att komma igång med livet igen. Åh va jag längtar hem till min egen säng!!!

För er som följer OS kan jag meddela att några viktiga hålltider idag är:
12.30 - Simning med Alshammar och Kammerling
14.35 Simning
15.00 Fotboll. Sverige möter Tyskland :S
15.40 Carolina Klüft ska försöka kvala in till trestegsfinalen

Lycka till!


My point exactly

Det är precis det här jag menar! Det händer alldeles för lite saker i Hollywood för tillfället. Aftonbladet skriver idag att Paris Hilton har blivit stämd - för att hon synts för lite den senaste tiden. Kan man annat än tappa hakan och sedan hånskratta åt alla patetiska och kändiskåta människor i USA? Vidare skriver Aftonbladet att Paris inte skötte sitt jobb ordentligt 2006 då hon spelade in filmen National Lampoons Pledge This! Hon gjorde inte tillräckligt med marknadsföring av filmen och nu vill filbolaget ha tillbaka ca 480 000 kronor för att Paris inte skapat mer publicitet kring filmen.

Det har alltså hänt så lite saker i Hollywood den senaste tiden så att folk blir stämda för det...
Tillåt mig att hånskratta! HAHAHA! Otroligt.



Onsdagsskvaller

I know. Det är torsdag. Men vafan. :P Jag va fullbokad igår :P
Men alltså. Det finns inget som helst roligt kändisskvaller nuförtiden. Vad ska man skriva om egentligen?  "Madonna adopterar ny flicka." "Nej, det är inget som är aktuellt, säger Madonnas taleskvinna"
"Phelps vinner guld efter guld efter guld"

Ingenting roligt händer alls.
Kollade Perez Hiltons sida och det enda som var någorlunda skrattretande var inlägget om Lindsay Lohan. Hon har skrivit på sin blogg: I miss samantha cuz she's out of town.
Bohooooo. Big fucking deal ;P

Dax för kändisarna att hitta på något kul igen. Ingen mer som är gravid? Babyboomet har helt avstannat. Fast det är klart. 4 av 5 av mina Onsdagsskvallerinlägg har handlat om Babyboomet i Hollywood så det är faktiskt dax för kändisarna att skapa något nytt mode. Typ Otrohetsmodet. Det hade jag gillat att läsa om iaf. ;P

Ensam med nackspärr

Nackspärren sitter i fortfarande. *suck* det gör så jäkla ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Oscar lär inte komma hem än på många timmar så här sitter jag hemma hos hans mormor och morfar, som är ute i sitt sommarhus, alldeles ensam och ugglar. Har pluggat liiite, kollat en del på OS och suttit en del här. vad annat kan man göra?
Har suttit med värme nu i några timmar så jag försöker lirka lite med nacken för att se om något släpper. Vill verkligen inte behöva uppsöka en napprapat :(

Har gett Ulrika lite tips om olika shoppingställen i Seattle dit hon ska åka med sin mamma. Om jag är avundsjuk? nejdå... där ljög jag. Jag är väldigt avundsjuk!! Önskar jag kunde skicka med henne en lång lista över plagg från Forever21 som jag skulle vilja ha ;P Haha.

Nej, nu väntar vetekudden igen och fortsätta lirka med nacken. Måtte det inte släppa snart!

Day one

Idag var alltså dagen, dagen då jag skulle träffa min handledare på praktiken, göra min komplettering och åka hem och kolla till lägenheten efter 2 månaders frånvaro. Vad tror ni händer? Jo, jag vaknar med nackspärr. Till en början va det inte så farligt men det har blivit värre och värre under dagen och när jag kom tillbaka till lägenheten efter mötet med handledaren och kompletteringen så va det så illa att jag varken kunde sitta, stå eller ligga ner. Och vafan gör man då lixom? Nu är jag tillbaka i Linköping och har fortfarande ont så in i helvete och kan knappt röra mig men kör en hemmameckad behandling med voltaréntabletter och gel, samt pendlar mellan värme och kyla för att få igång blodcirkulationen i musklerna. Hoppas verkligen att det släpper för jag har inte den minsta lust att uppsöka en napprapat som ska rycka och knäcka rätt nacken. det är inte särskilt behagligt. Så nu ska jag ta en tablett till och hoppas på att kunna hitta en någorlunda skön ställning i sängen. Natti.


Btw. Min praktikplats verkar toppen! Jag är såå nöjd :)


@ Linköping

Nu är jag tillbaka i Östergötland igen, men inte hemma riktigt ännu. Ska sova i Linköping några nätter först eftersom Oscar tentapluggar fram tills fredag. Då flyttar vi hem ihop och ska ha helgen till att fixa iordning lägenheten och komma tillbaka till alla rutiner. Ska bli härligt.

Imorgon har jag dock en heldag i skolan planerad. Först ska jag träffa min handledare på praktiken kl 9 och prata lite. Sen kl 13 ska jag ha komplettering för den dagen jag missade i våras med de kreativa seminriumen. Vi blir typ 4 stycken så det kommer ju inte vara så ansträngande skulle jag tro. Schemalagt till kl 16 och därefter bär det av tillbaka till Linköping tror jag. Ska väl hinna en snabbis till lägenheten och kolla till den också under dagen. Se så den står kvar ;)
Torsdagen har jag faktiskt inte planerat än. Jag hoppas på få träffa Oscars mamma en stund men just nu verkar det inte bli så, så isåfall blir det nog en tur till Norrköping och börja fixa i lägenheten. Kanske handla lite och så. Får se hur det blir, vill inte bestämma något fören jag vet om jag ska träffa Monika eller inte. Hoppas det.

Men det blir upp tiiidigt imorgon. Oscar börjar skriva sin tenta redan kl 8 så vi måste köra senast halv 8 och det innebär att jag måste gå upp halv 7 =O Måste hinna duscha och packa en väska att ha med mig och lite så. Får lägga fram kläder redan ikväll, om jag kan bestämma vad jag vill ha på mig imorgon ;P Hmm....får nog vänta och se hur vädret blir, men jag antar att det är som idag = regn regn regn regn. Varför blir man inte ens förvånad?


Finito

Då va det dags. Här sitter jag nu kvällen innan hemfärd och känner mig lite vemodig. Pappa kom upp nyss och sa hejdå, han åker till Göteborg tidigt imorgon bitti så jag hinner inte träffa honom mer nu. Fick gråten i halsen märkte jag. Nu känns det ledsamt att åka hem. Vill inte att sommaren ska vara över redan, den började ju alldeles nyss. Vill inte lämna alla vännerna och familjen. Men det finns inte mycket till val tyvärr. På onsdag är det komplettering och på tisdag börjar praktiken. Ska bli himla roligt. =) Men det kommer kännas konstigt att åka från Skåne och inte veta när jag kommer hit igen. Jag vill säga tack till alla mina vänner och min familj för en mysig sommar trots att det inte hänt så mycket, hahaha :P Det har gått för fort verkligen, men om alla månader går så fort som dessa sommarmånaderna har gjort så är det sommar snart igen och jag får vara i Skåne =) Men först är det jullov och då är det Thailand som gäller ;D


Imorgon bär det alltså av hemmåt. Men först ska jag nog träffa Nicole och Therese en sista gång och säga hejdå, sen äta lunch med mamma och sen går tåget halv 4. Vet inte när nästa uppdatering kommer då jag kommer att spendera ett par dagar i Linköping med Oscar först. Så, So long for a few days ;)


Bästisdag

I fredags hade Nicole och jag bästidag/kväll. Vi va först på stan och köpte hårfärg och mat till kvällen. Sedan blev det färgning, ätning, sminkning, fotning och pyttelite festning ;P Här kommer några utvalda bilder från kvällen :)

  
 
 
 

<3

Få gratis smink



Samla poäng och få gratis smink =)
Tryck här här att registrera dig

Monday cravings



BH och Trosa från asos.com
Himla snyggt =)

Grattis till mig

Dagens namn: Susanna

Grattis till mig ;D

Festbilder

Här kommer lite bilder från en väldigt kul kväll med Therese, Snecker och gänget på Helsingborgsfestivalen. Det va förfest först hos Therese och sen hos Linnea och Stoffe. Roligare kväll får an nog leta efter :P Lite för mycket dricka dock ;P

   
  

Tekniska prylr är mitt nya hatobjekt

Jag förstår ingenting. Igår slutade som sagt min telefon att fungera, det gick inte att ringa till mig eller från mig. Men att skicka och ta emot sms va inga problem. Jag försökte byta telefon men inte heller det funkar vilket tyder på att det är nåt vajsing med sim-kortet. Imorse så kollade jag mitt saldo och det stod på 0,95 kr. Hmm tänkte jag eftersom jag vet att jag haft mer pengar på mit kort igår och även fast jag inte har pengar på telefonen så ska det gå att ta emot samtal utan att telefonen lägger av... Jag har inte fått något meddelande om att mitt saldo har gått under 20 kr som jag alltid får.. Så jag laddade telefonen och nu kan jag både ringa och ta emot samtal.. jag fattar ingenting. Jag laddade ju ner programvaran till msn i mobilen igår och det va det som drog igång allt detta, undra om det drog en massa pengar från kortet? Står nämligen på deras hemsida att det är gratis de första två månaderna. Väntar nu svar från Halebops kundtjänst, så får vi se hur vi gör. Lär ju inte få någon kompensation för Halebop är de snålaste jag träffat på :P

Min älskade mobil

Min älskade mobil har gått sönder. Det går varken att ringa till den eller från den, däremot går det att skicka och ta emot sms. Företaget som jag köpte telefonen ifrån har gått i konkurs, så det känns inte så kul just nu. Däremot så tror jag att det är två års fabriksgaranti på alla Nokiatelefoner så det är ju en liten tröst. vet att jag inte fick något papper från företaget som det står garanti på utan jag har bara följesedeln så jag hoppas att det räcker. Är det någon som vet?


Snart slut

Snart är det slut på min sommar. Egentligen så känns det som att sommaren redan är över om man kollar ut genom fönstret och ser regnet piska mot fönstrena, ser den starka vinden i träden och känner den råa kylan som är utanför. Grått och trist. Typsikt höstväder. Man kan ju hoppas på att sommarvärmen kommer tillbaka några dagar snart, det sägs ju det men jag vågar inte hoppas på det faktiskt. Kommer säkert tillbaka lagom till att jag börjar praktiken och är upptagen hela dagarna och inte kommer kunna ligga vid stranden eller något sådant.
Det är två dagar tills jag flyttar hem igen. Börjar kännas lite underligt i magen, kan inte förklara den känslan som jag har. det är något blandat mellan ångest och förväntan, men även rädsla och ett lugn. Känns konstigt. Ska bli superskönt att komma hem till lägenheten och komma in i de vanliga vanorna igen, få sova i min egen säng, få vara med oscar och få sköta mig själv lite. Men samtidigt är jag rädd att hösten ska bli som de sista veckorna i våras när vi bråkade så mycket att jag inte visste hur det skulle sluta. Och jag är rädd att jag kommer sakna Skåne alldeles för mycket. Men jag längtar ändå. Jag vill hem nu. Sommaren har inte varit som jag hoppades att den skulle vara. men förhoppningsvis så har vi en eller två små resor kvar att göra. Vi ska låna Oscars morbrors motorcykel och köra till mormor och fiska kräftor i slutet på augusti förhoppningsvis. Och jag vill till göteborg en gång till och gå på Liseberg med kusinen och hans flickvän som vi pratat om sålänge.

Idag är en riktigt seg söndag. Vaknade halv 10 när klockan ringde. Varför ställa klockan en söndag? Dumt. Anyway, ringde Oscar och pratade lite, mest i nattmössan - han skrattade åt mig för att jag va så trött, åt lite frukost och sen gick jag och la mig igen och kollade på OS. Sverige har tagit sin första medalj, silver till och med, och det är ju underbart =) Nu väntar vi bara på fler.
Vet inte riktigt vad jag ska göra med min dag. Känns inte som om jag bara vill låta min näst sista hela dag gå till spillo genom att bara sitta av den, men vet inte hur mycket jag orkar göra heller och vet inte vem det skulle vara med isf. Ska väl kolla lite mer OS eller så. Någonting ska jag väl komma på att göra förhoppningsvis :)

Hemmakväll

Det blir ingen kväll hos Pada och gänget utan en lugn hemmakväll med föräldrarna istället. Är jättetrött och känner mig lite hängig så det blir skönt att dra på sig myskläderna och stanna hemma. Får ju passa på att umgås med föräldrarna innan jag åker hem till Norrköping igen. Så nu ska jag hämta myskläderna och chipsen och bädda ner mig i soffan med en filt och föräldrarna bredivd. Myspys.

Herregud va jag saknar Oscar idag.

Lekt

Nu har jag suttit och lekt i Paint igen och gjort bloggdesigner. Jag önskar så att jag kunde göra egna designer i Photoshop och lägga in på min blogg och hjälpa mina andra vänner som vill ha en fin design. Måste be Oscar att fixa Photoshop till mig och lära mig hur man gör. Iaf, så har jag suttit och lekt lite nu och det resulterade i två designer. Men eftersom jag gör dem i paint så blir färgerna suddiga när man sparar dem.. Lite trist. Men typ såhär ser de ut.

Vad tycker ni?

            

Klädbytardagen

Såja, då va man hemma igen efter ett par timmars provande och bytande och så. Riktigt trevligt va det och jag kom hem med några fina saker. Sen får man ju se om det är något man använder ;P Men det hoppas jag. Det är mycket sommarkläder som jag säkert kommer ha nytta av i Thailand om inte tidigare. Fick bland annat med mig en mönstrad kjol som går lite nedanför knäna, en fin brun skjorta, några festlinnen, ett par pjamasbyxor och lite annat. Blev av med kanske tre plagg, resten skänkte vi. Åkte med 6 kassar fulla med kläder och skor och smycken och annat till inlämningen av kläder till förmån för barnen i afrika och de handikappades rekreation i Sverige. Så nu känner vi oss duktiga.

Nu är jag grymt trött och skulle verkligen behöva sova lite middag. Men det hinns nog inte med, eller jo, det gör det väl. Ska nog faktiskt göra det tills vi ska äta om en timme. Sen ikväll blir det hem till Pada och chilla/förfesta elelr va de nu planerat. Ska bli trevligt. Kanske är sista gången jag träffar dem innan jag åker hem på tisdag. :/

Anyway, nu ska jag ta med mig datorn ut till mitt lilla rum och lägga mig där och kolla några One tree hill avsnitt och käka lite chips ;P Får nog ta med mig en macka ut eller nåt...jag har knappt ätit något på hela dagen så jag är vääääldigt hungrig.

Löördag

Vaknade 11 med lite halvskrapig hals och håret på ända. Det var en.. annorlunda utekväll jag fick igår måste jag säga. Nicole och jag hade lite förfest hemma hos henne, utan dricka... Men det va kul det med. Färgade håret, fotade, sminkade oss och va på världshistoriens segaste förfest :P Stannade i ungefär 7 minuter innan vi åkte till stan. Stannade en stund på McDonalds innan vi gick till Hamnpaviljongen där vi mötte Fija och company. Men där stannade vi inte heller så länge.. Nej, Fija och jag begav oss till invigningen av Ann Wilsons nya dansskola där våra föräldrar va på någon form av efterfest tillsammans med deras vänner och lite annat dansfolk. Fick träffat Ann in person och hon va mycket mindre i verkligheten än hon ser ut på tv. Anyway. Vi dansade lite och jag fick chansen att testa mina chacha-kunskaper. Det va ändå 10 år sedan jag dansade pardanserna men det gick hyffsat bra ändå haha :P Där va lite fulla föräldrar och sånt och det va himla kul ;)

Idag är planerna som följer:
Dusch och fix med hår och kläder.
Hämta Malin och Lollo kl 2 i stan. Köra ut till Råå för klädbytaredagen hos Nicole.
Sen på kvällen va det tänkt att gå ut med Therese men hon är nog sjuk så får se hur det blir. kanske träffar Snecker och gänget istället så Therese kan vila bort sin förkylning.

Bilderna från igår finns inte riktigt i min ägo ännu. Nicole har dem i kameran och lägger över dem på datorn först imorgon, jag LOVAR att jag ska försöka lägga in några utvalda bilder så ni får se hur håret blev bland annat :)

Nu måste jag nog börja göra vid mig och fortsätta kolla fotbollen. Pusshej

Back.

Nu är jag tillbaka, både i Helsingborg och på min dator. Dessvärre har jag inte lyckats få igång det trådlösa nätverket men eftersom det funkade med internetsladd så är det iaf inte nätverkskortet som är sönder och tur är väl det :)

Mamma och jag har haft några mysiga dagar tillsammans. Åkte upp till Göteborg med pappa i tisdags, åt lite frukost i lägenheten och sedan stack vi till stan. Gick omkring mest och fönstershoppade, tittade på lite möbler och kläder, träffade min älskade moster på lunchen. Fick även träffa Niclas och det va ju fan inte igår :P Riktigt kul att se honom igen. Jag shoppade ingenting och jag kände mig såå himla duktig. Det ekar nämligen i plånboken så det gäller att hålla i pengarna. Fast jo, en sak köpte jag. Men det är en hemlis än sålänge för det är nämligen en present till en tjejkompis. Tihi, så busig jag känner mig. Mooooving on ;)
På tisdagskvällen så bjöd vi hem farmor på middag och jag gjorde Flygande Jakobsson som vi mumsade upp alla fyra. Sen fick mamma, pappa och jag för oss att vi skulle åka in till stan och se Mamma Mia på bion (detta var 35 minuter innan filmen började). Väl framme möttes vi av skylten: Mamma Mia - utsållt. *suck* Inget att göra, vi hade ju gjort en chansning och det gick inte ända hem. Så vi satte oss i bilen och körde och överraskade min faster istället. Där satt vi och käkade godis, drack cider och kollade på Morden i Midsomer. Trevligt :)

Onsdagsmorgonen kom tiidigt. Eller ja, halv 9 gick jag nog upp ;P Frukost och sen direkt in i bilen för en färd på lite mer än en timme ut till Skaftö i Bohuslän där mammas morbror och hans fru har en mysig liten sommarstuga :) Nisse va inte där men deras dotter Malin och hennes sambo och deras tvåårige lille son va där. Han va det sötaste och smartaste barnet jag någonsin träffat. TVÅ år och kunde prata hela och långa meningar. Riktigt duktig. Och himla söt.
Vi åkte därifrån i morse och körde en ganska lång omväg ner till Göteborg bara för att titta på hur underbart Bohuslän är på sommaren. Vem säger nej till detta lixom???



I helgen har jag nog inte mycket ledig tid direkt.
Imorgon ska jag träffa Nicole halv 12 för att följa med henne till frisören. Jag ska sitta och kolla hårböcker och tidningar och komma på hur jag vill klippa mig. Är trött på mitt hår och min frisyr men jag vet inte hur jag vill ha det. Några förslag?
Sen ska vi på hemligt uppdrag och sedan ska vi ha bästiskväll. Har inte riktigt bestämt hur den kvällen ska se ut ännu, om det blir hemmamys med film eller om det blir en utekväll med drinkar. Får se vilket humör vi är på tror jag.

På lördag är det klädbytardag kl 3. Sedan ska jag och Therese ut på kvällen. Hoppas verkligen jag kommer orka gå ut båda dagarna om det nu blir så ;P haha. har varit grymt trött de senaste dagarna när jag varit ledig, men det ska nog gå. Får ju passa på när jag är hemma, för i Norrköping har jag inte många att gå ut med...

Nej. Nu blir det sängen. Natti.

Att byta eller inte byta.. ?

På lördag ska vi ha klädbytardag hemma hos Nicole. För er som inte vet vad det innebär så är det att man samlas ett tjejgäng hemma hos någon, har med sig x antal klädesplagg, smycken, skor och väskor som man sedan byter bort mot något annat. På så sätt kan man byta till sig en helt ny garderob alldeles gratis. Hur bra som helst. Det dumma är att jag har mycket av mina kläder som jag inte använder uppe på vinden hemma i Norrköping. Tog med mig lite ner till Skåne med tanken om att det skulle säljas på Tradera, men inget napp där. Så nu går det till välgörande ändamål, dvs. mina tjejkompisar ;P Haha. Har plockat ihop lite av mina kläder som jag tröttnat på, dock inte så mycket smycken och sånt eftersom det också är kvar hemma. Så jag har inte så mycket med mig som jag skulle vilja. =/

Sitter i mina ljusa jeans från Gina tricot som har revor på knäna och lite "trasiga" detaljer. Och nej, det är inte jag som gjort sönder dem utan de är köpta så :P Jag älskar egentligen dessa jeansen och använder dem bara på sommaren då det är lite kallt att gå omkring med hål på knäna mitt i vintern och det är inte så snyggt när trikåerna syns igenom då heller :P Jeansen sitter snyggt och är alldeles perfekta.. men jag känner väl att jag börjar bli lite för..ehm..vuxen (?) för att gå omkring i såna här jeans. Jag vet inte. Nu när jag ska praktisera tillexempel kan jag inte ha sådant. Vill ha lite mer sofistikerade jeans då. Men samtidigt vill jag inte ge upp dem... Men jag känner mig lite tonårsaktig i dem. Undra om det är någon på klädbytardagen som kanske vill ha dem, man vet ju aldrig. Tåls att tänkas på tror jag.

Vad tycker ni?

Susanna goes gurka

Det blev en miiinisväng på Väla med syster i eftermiddags. Hade kört mamma till stan och svängt omkring henne på alla hennes ärenden. Det spöregnar och blåser satan här så jag kände mig som en god dotter och körde henne istället. Hade ändå inget att göra. Hämtade syster från jobbet samtidigt och efter vi lämnat av mamma på Barfota bar så körde vi till Väla och köpte godis och jag fick äntligen min gurkadeo som jag gått och spanat på i veckor. Tycker den verkar så...ehm...mysig? :P Min tog slut idag så det va bara att pallra sig till H&M och införskaffa en ny. Köpte även en bodylotion i samma, då även den är slut. Så nu kommer jag gå omkring och lukta gurka och grönt te. Nice ;P



Imorgon drar jag som sagt till götet med mor. Vi ska först gå en sväng på stan och sen möta farmor och faster för en sväng på Liseberg. Men det blir inget åkande imorgon utan vi ska gå på Evert Taube-utställningen där. Jag kan ingenting om Evert Taube och är väl inte speciellt intresserad heller men jag följer snällt med. Ska bli kul att träffa farmor och faster lite oxå, va ju ett tag sen och det kommer dröja tills jag ser dem igen. På kvällen sen blir det nog bio och Mamma mia filmen. Musikalen va ju så bra så vi kör filmen med en gång tänkte vi :)

Förövrigt så vann HIF mot Sundsvall idag med 2-1. Vi tackar Markus Lantz för straffen som han satte i slutet av andra halvlek =)

Monday cravings

Denna vill jag ha. Så söt och rosa och fin :)
Sony VAIO C


HIF-Sundsvall

Ikväll spelar laget i mitt hjärta hemmamatch mot GIF Sundsvall. En match som det ska vinna. HIF har spelat otroligt bra sedan EM-uppehållet tog slut och har 4 segrar och en oavgjord match i bagaget. Inte så dålig statistik om man säger så ;) Laget har verkligen spelat ihop sig och är otroligt sammansvetsat för tillfället. Nu till kvällens match har vi tyvärr mycket skador som kan ställa till det. Bla så kommer inte Christoffer Andersson att spela och det blir en tung plats att fylla. Även Erik Wahlstedt är skadad. Illa illa. Men förhoppningsvis kan avbytarna gå in och göra en bra match. Med tanke på hur läget ser ut i tabellen, var HIF ligger och var Giffarna ligger så ska det egentligen vara en enkel match. Men man ska aldrig säga aldrig. Sundsvall kan komma med ett bra lag och dra nytta av vårt skadeläge. Men vi hoppas självklart att vi kommer knäcka dem.


och regnet bara öser ner

Min dator har fortfarande inte återfått internetmedvetandet. Vet inte vad det är för fel. Men med tanke på att jag flyttar hem om en vecka och kommer spendera de kommande tre dagarna ute i skärgården så kommer jag nog klara mig de resterande dagarna. Tur att systrarna och mamma också har datorer som jag kan låna när jag måste uppdatera bloggen.

Som sagt, imorgon åker jag till en stuga ute i Göteborgs skärgård tillsammans med mamma. Vi är borta till torsdag kväll och därför kommer inte bloggen att updateras de dagarna. Vi ska hälsa på mammas morbror och hans fru, va jättelängesen jag träffade dem så det ska bli kul. Men jag hoppas verkligen att vädret är bättre där än vad det är här just nu; det fullkomligt öööser ner utanför mitt fönster. Nog för att det behövs men vad ska man göra i en skärgårdsstuga i tre dagar om det bara regnar. Jag hade planer på sol och bad men om det regnar kan man ju bara sitta inomhus. Vet inte heller om de har video eller dvd i huset eller om de har några roliga kanaler på tv. Det kan bli väääldigt långa dagar. Men förhoppningsvis blir det mysigt. Får ju chansen att spendera några dagar ensam med mammi och det är ju aldrig fel.

Idag ska jag åka en sväng till Väla med Nicolina. Vi har lite hemligheter att uträtta förstår ni ;) Hihi.
Vet inte hur länge vi kommer vara där men det ska bli mysigt iaf. Har iaf lite saker att uträtta så det får ta sin lilla tid =) Efter det så ska jag hem och packa för min vistelese i skärgården. Om man ändå visste hur vädret skulle bli därute så jag vet vilka kläder jag ska ha med mig. Kommer det regna hela tiden så jag bara ska ha med mig myskläder för inomhusmys och jeans och långärmat eller blir det fint så badkläderna och shortsen ska packas ner?

Verkar som om det bara blir regn. Kul.

Sabla internet/datorhelvete

Fan va jag hatar tekniska prylar ibland. Vi har äntligen fått igång vårt trådlösa nätverk så det fungerar för det mesta men nu verkar det vara min dator som har fått sig ett frispel. Om det är någon som läser detta som är datakunnig så skicka gärna en kommentar och berätta vad jag ska göra. Jag försöker ansluta till det trådlösa nätverker på min bärbara dator. Normalt sett så är jag ansluten när datorn startat upp och det är bara att hoppa rätt på surfvågen men nu möts jag av den där irriterande ikonen som har ett rött streck över sig som indikerar att jag inte är ansluten till nätverket. Trycker jag på den och väljer mitt trådlösa som jag alltid är ansluten till så börjar den processera... Nätverksadress erhålls.... och sen loggas jag ut. Blir inte ens ansluten. Kommer bara en halvvägs. Efter några försök på raken får jag ett meddelande om att jag inte kan ansluta till det trådlösa nätverket, när jag gör en "reparation" då nätverkskortet inaktiveras och aktiveras igen så får jag upp att det inte går att hitta en ip-adress. Vad gör man då? Fattar ingenting. Jag va ju inne senast igår och det va inga som helst problem. Jag hatar tekniska prylar. Någon som vet?

Jag blir lite trött...

... på allt tjat om Lindsey Lohan. Hon är en duktig barnskådespelare som numera endast är känd genom sitt festande, drogmissbruk och numera sitt lesbiska förhållande med Samantha Ronson. Har kändisskribenterna verkligen inget annat att skriva om än Lindseys privata kärleksliv? Först va det sååå hemskt att hon var drogberoende (vilket det var självklart) men nu har de släppt allt om det och fokuserar bara på hur många gånger som man ser paret hånglandes ute på Sunset Boulevard. Det är skrattretande. Varför är det så mycket roligare att skriva om kändisar och deras kärleksliv och festande än vanliga människor? Är det mer synd om kändisarna om de blir drogberoende än om en "vanlig" människa blir det? Var drar man gränsen? Jag blir så trött...

Och så blir jag trött på alla som glider med på bananskal genom livet. Se på Britney Spears lillsyrra till exempel. Hon är bara känd för att hon är syster till Brittan. Hade inte Britney varit känd hade definitivt inte Jamie Lynne varit det heller. Och varför vill man bli känd genom någon annans bedrifter? Vill man inte bli känd för att man åstadkommit något själv? Då kan vi ju gå över på Hilton-systrarna som blivit kända genom pappas pengar. Utan pappas pengar hade de bara varit helt normala, vardagliga snobbar som alla andra wannabes i Hollywood. Jag blir så trött. Jag gillar inte Paris Hilton, men det kanske ni redan kommit underfund med ;P

Min åsikt om välgörenhet

Ikväll fick jag en kommentar här på bloggen. Det var egentligen ingen kommentar utan en förfrågan att gå in på dennes blogg och diskutera det inlägget som hon hade lagt upp där. Inlägget handlade om välgörenhet och huruvida det är rätt eller fel att skänka pengar till tex idrottsföreningar i Sverige istället för att skänka pengar till svältande i tredje världen. Jag postade mitt svar på hennes blogg men tänkte även göra det här, något längre och mer utförligt dock.

Som de flesta som läser bloggen säkert vet läser jag till Socionom. Om detta har påverkat hur jag ser på saken så säger jag ett självklart Ja! Det har påverkat mig till den grad att jag numera känner mig informerad, utbildad eller upplyst om ämnet i fråga. Tidigare hade jag svarat att Svenskarna är egoistiska som skänker till sitt eget "folk" istället för de mer behövande i världen. Men sanningen är den att trots att Sverige är ett av världens rikaste länder så lever en del av befolkningen under försörjningsstrecket.  Svensk fattigdom är ganska enkel. Den syns inte, men den finns där. Mer än vad vi tror.

Jag tycker att det är mer än okej att skänka pengar till föreningar i Sverige. Vårt land är ett av de länder som skänker mest pengar till välgörande ändamål i världen, tex till tredje världen. Inte bara i pengar till mat utan även till sjukvård, byggnadsmaterial och annat nödvändigt. Vi är också ett av de ledande länderna i världen som har fadderskap till andra länder. Vi är allt annat än egoistiska. Det är dags att tänka på barnen i Sverige också. Bara för att vi som sitter här på våra egna datorer, i våra egna rum, i våra villor runt omkring i landet har det gott ställt betyder inte det att alla barn och ungdomar i Sverige har det så.
Många glömmer bort att vi faktiskt har barn och ungdomar i Sverige som lever under existensminimum och under försörjningsgränsen. Vi tror att Sverige är ett rikt land, vilket vi är, men trots det så är det många som knappt har råd att betala sina räkningar och inte minst skicka sina barn på fotbollsläger eller låta dem vara del av en förening över huvud taget. Att skänka pengar till idrotten, tex genom bingolotto, hjälper föreningarna att hålla igång verksamheter för barn som har handikapp och barn som har det sämre ställt än andra. Vissa skriver här uppe att vi är för egoistiska och inte nöjer oss med 5 kanaler på tv:n osv. Men för många barn är det värre att inte tillhöra någon förening där man kan skaffa sig ett umgänge, må bra för en stund och göra det man älskar än att titta på hundra kanaler på tv.

Att skänka pengar till föreningslivet här i Sverige innebär inte att man betalar för dem som redan är medlemmar. De flesta föreningar har medlemsavgifter. Pengarna som skänks till föreningarna går till så mycket mer än det. Det går till att hjälpa de barnen i området som inte har råd att vara medlemmar. Föreningarna kanske lägger pengarna på att bygga en basketplan i ett bostadsområde där de mindre rika barnen bor, eller annordna en gratisturnering dit frivilliga lag kan anmäla sig, eller att bygga en träffpunkt - en fritidsgård på idrottsområdet dit man kan komma och umgås. Medlemsavgifterna går till administration och till bollar, mattor till gymnaster och andra hjälpmedel inom klubben, det går även till varje medlem så att de får en tröja att spela i under matchen. Pengarna vi skänker går till allt annat. Att starta ett lag för de handikappade barnen till exempel.

I artikel 27 i Barnkonventionen står det att alla barn har rätt till en skälig levnadsstandard, utifrån varje lands förhållanden och förutsättningar. Detta betyder att inget barn ska behöva hamna i utanförskap på grund av familjens bristande ekonomiska resurser.  Det går alltså inte att jämföra fattigdomen i Sverige med fattigdomen i ett u-land. Vi lever under olika förutsättningar, med olika resurser och åstadkommer olika resultat.

Såhär skriver Rädda barnen på sin hemsida:

Barnfattigdom i Sverige - Barnindex
Att vara fattig i Sverige betyder inte att man svälter eller saknar bostad. I Sverige innebär fattigdom att barn inte kan vara med på till exempel skolutflykter, gå till simhallen, vara med i musikskolan eller gå på bio med kompisar, därför att föräldrarna inte har en ekonomi som gör det möjligt. Genom forskning vet vi att familjens begränsade ekonomiska resurser generellt påverkar barn och ungdomar negativt, bland annat deras hälsa.

Barn i u-länder svälter, men det gör faktiskt barn i Sverige också. Så va inte så snabba med att döma oss svenskar. Vi gör och ger mer än ni tror. Fortsätt skänka pengar till föreningslivet och ge barn en trygg uppväxt.


Dagens Nostalgitripp


Nu så ?

En nysning och så är det igång, verkar det som iaf. Har gått och kännt mig hängig idag. Trött, huvudvärk, febervärk i kroppen men utan feber. Hängig helt enkelt. Och väl på jobbet nu så nös jag en gång och nu snorar jag som bara den. Bådar inte gott för min dag imorgon. Jag brukar vara sjuk ett par gånger under sommrarna men detta året har jag inte ens haft halsfluss, och det har jag varje vår. Men asså, det är ju inte så att jag klagar - absolut inte!! :P Jag är gärna frisk. Men det skulle ju vara just min otur om jag blir sjuk nu när jag ska vara ledig och har min sista vecka i Skåne. Just snyggt. Hoppas att det bara är ett falskt alarm.


Friday night out(fit)

Kolla skorna! De är mina absoluta favoriter i detta kollage =)





Forever21 såklart =)

klänning
Halsband
väska
skor

Återigen...

... på jobbet. Usch va tråkig min blogg har blivit märker jag. Skriver ju bara om jobbet nu mera. Men det är inte så mycket mer än det som händer i mitt liv för tillfället. Är iaf tillbaka på jobbet för mitt underart roliga (not) 26 timmarspass. Wehooo. Folkets jubel. Tur jag sover typ 8 timmar av det. Men eftersom hon som skulle avlösa mig imorse var 1,5 timme sen så får jag gå hem 1,5 timme tidigare imorgon så egentligen blir det bara 24,5 timme :P Haha. Liite bättre iaf.
Under dagen när jag va ledig så gjorde jag inte ett skit om man får uttrycka sig så ;P Jag kom hem, la mig i sängen och tittade på tv i typ 2 timmar. Sen hjälpte jag far min att bränna ut lite bilder på skivor. Sen bar det av till jobbet igen. Men nu ska jag sluta prata om jobbet och skriva om något roligare. Det blev ju aldrig någon Friday night out(fit) igår så den kommer ikväll =)

På jobbet en lördagsmorgon *grr*

Jag är inte så himla glad för tillfället. Skulle sluta jobba kl 8 då den andra tjejen skulle komma... Nu sitter jag här 45 minuter senare och har precis fått tag på henne. Trodde hon skulle börja 9.45 som vanligt. Är väl lätt hänt kan jag tänka mig och jag hade säkert inte brytt mig om jag skulle vara ledig resten av helgen men nu jobbar jag kl 17 ikväll igen. men men. Sånt som händer.


På jobbet en fredagkväll..

Egentligen inte så jag vill spendera min fredagkväll - på jobbet, alldeles ensam. Men jag hittade trådlöst internet (som dock inte är så pålitligt så jag ska vara glad om det funkar hela kvällen), chips, pizza och Adam & Eva visas på tv. Så det ska väl inte gå någon nöd på mig hoppas jag.

Idag har det varit grymt varmt, inga moln på himmeln och totalt vindstilla. Men nu börjar molnen hopa sig så det där åskvädret som de pratar om är nog på väg nu. Men det är bara bra, för det behövs verkligen åskas av lite och lite regn är oxå att bli glad över. Allt är så torrt. Blir skönt med lite svalka.
Spenderade några timmar med Nicole och Therese innan. Gick en snabbis på stan och tog sedan en fika på Ebbas. Trevligt :) Får se vad jag ska göra imorgon på dagen när jag är ledig, måste dock vara tillbaka på jobbet kl 17 för mitt 26 (!!!) timmars pass. Usch o fy. Fattar inte att de kan sätta en på 43 timmar på en helg. De utnyttjar verkligen oss sommarvikarier.

Nu ska jag alldeles strax lägga honom och sen blir det mat :) Är sviiinhungrig.


Mama Mia!

Igårkväll va jag och familjen på Mama Mia på Scandinavium i Göteborg. Jag hade inga större förväntningar på den mer än att det skulle bli himla underbart att få höra Abbas alla underbara låtar. Väl på Scandinavium träffade vi Johanna som va snäll nog att hjälpa oss att fixa biljetter på riktigt kanonbra platser! Kul och se henne igen, blir inte så ofta nu för tiden tyvärr. Anyway, Vi bänkade oss på den åttonde raden och tittade ut över publikhavet, kunde även snegla lite på ljud-och ljusteknikerna som satt bara en liten bit från oss. Intressant tycker jag att man kan göra så mycket med ljud och ljus. Petter hade älskat att sitta där och titta på när de mixtrade med alla knappar och kablar och allt. :P
Föreställningen va jättebra, den va medryckande och alla kan ju abbas låtar lixom så ingen satt still. Den va oxå väldigt rolig, mycket skämt och ganska mycket under bältet, men sånt gillar vi :P Det blir roligast så. :P

Tidigare på dagen va vi ute på Hönö tillsammans med Pelle och mina två kusiner. Jättemysigt att ligga ute i skärgården, på en ö i havet lixom, på klipporna vid det böljande blå och bara sola och bada och mysa tillsammans. Varmt va det och jag brände mig lite på ryggen och lite på vänsterarmen, men inget som jag har ont av. Däremot kanske det inte är så vackert :P Men vad ska man göra ;P Jag hade smörjt in mig, kan hända att jag missat lite, lätt hänt.
Jag har fått vatten i örat och det är inte särskilt behagligt. Känns som om min hörsel är nedsatt på vänster öra :S Obehagligt som fan. Tog tag om näsan för att försöka blåsa ut det, och jag svär - det lät som om jag hade ett helt hav i örat =P

Nu ska jag börja göra mig iordning, packa jobbväskan och sen dra in till stan en snabbis för att träffa Niccan innan jag börjar jobba kl 15. det är skönt, för vi är två på jobbet idag fram till kl 19 och sen jobbar jag natt själv. Slutar kl 8 imorgon bitti så jag slipper ta upp honom och sånt, skönt som fan. Sen börjar jag kl 17 igen och jobbar till kl 19 på söndag kväll. Ett väääääääldigt långt pass. Hoppas fan det är fint väder så jag kan sitta på balkongen och sola eller något. Ska faktiskt ta med mig datorn och lite filmer så jag har att göra på kvällarna och så. Kanske finns där trådlöst nätverk i byggnaden? :)