Ett gott skratt

Idag på lunchrasten fick jag mig ett ordentligt gott skratt. Satt och tittade på Aftonbladets hemsida i brist på annat efter lite roliga artiklar och föll för rubriken: Är ditt barn emo? Alla har vi våra fördomar mot alternativa stilar så det va himla kul att läsa. Här kommer ett litet utdrag av de alternativa stilar som aftonbladet presenterade - väldigt kortfattat:




Om ditt barn vill åka till Emmabodafestivalen har du närt en indieunge vid din barm. Indiekids är kända för sin klädsnobbism. De flirtar vilt med 1960-talsmodet. Tjejerna bär babydollklänningar och killarna har på sig parkas eller anorak. Pretentiös är ett ord som förknippas med indie. Att vara hjärtekrossad är ett vanligt tillstånd. Skivnörderiet är stort. Man samlar vinylplattor, läser sval litteratur och försöker briljera i samtal om obskyra band.






Om din son ser ut som Daniel Collert, före detta pojkvän till kronprinsessan Victoria, håll hårt i plånboken. En brat bränner studiebidraget på att se rik ut och skräcken hos varje brat är att bli avslöjad som fattig. Bratkulturen handlar om att ha så kul som möjligt och vägen dit går genom att beställa helrör på krogen och att sittdansa till "spritmusik", alltså glada eurodiscohits.

Riskerna med att vara brat är leverskador och att de bränner pengar de inte har. Eftersom fler än ett fåtal ungdomar på öfvre Östermalm i Stockholm identifierar sig med bratkulturen hittar man brats i varje svensk stad.




Har din tonåring en säkerhetsnål i näsan? Hör du textrader som "Lim e mitt livsmotiv" genom sovrumsväggen? Då är du stolt förälder till en punkare.

Punkarna finner man i närmaste stadspark, men de håller sig ofta för sig själva. De så kallade parkfesterna är en ursäkt att sitta på gräsmattan och dricka billigt vin. Det är sällan slagsmål när punkare super till, men andra kan bli provocerade av dem.








Om någon har rengjort sina sneakers med din tandborste, misstänk familjens hiphopare. Gympaskorna ska vara "boxfresh", alltså som om de var nyköpta, i rapvärlden.

Hur svenska hip hop-ungar pratar är lite enklare. Det är svengelska. "You know what I'm ­saying", uttrycket som rapartister avslutar varenda mening med, heter på svenska "du vet vad jag menar" och används ofta.



Om ni vill läsa hela artikeln och få lite mer inblick i de olika kulturerna så klicka här. Detta va bara en väldigt kort sammanfattning. Tyckte artickeln va väldigt roligt skriven :)


Kommentarer
Postat av: Em

Haha... Fy vad kul. =)

2008-08-21 @ 19:41:26
URL: http://delaem.blogg.se/

Lämna din tanke här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0