I thailand

Nu mina kara vanner ar jag i Thailand! Vi akte i tisdags sa har spenderat nagra dagar har redan och det ar riktigt unerbart! Varmt och soligt och kritvita strander och klarblatt vatten och himmel. Paradiset skulle man kunna saga!
Idag har vi ridit elefanter i djungeln vilket var riktigt roligt, vi har aven akt kanot pa en flod och sett ackliga ormar och grodor och fiskar och massa annat! dock inga apor :(

De andra dagarna har spenderats pa stranden pa olika oar har omkring Aonang som vi bor i. Vi bor pa ett hotell som ar en kopia av kungens palats sa ni kan tanka er hur det ser ut. Kan ni inte det sa tank pa vilken Disneyfilm som helst och hur slotten ser ut dar (i och for sig lite mer asiatiskt stil...typ Mulan eller sa :P)

Vi ater god mat, badar och solar. Inte sa mkt shopping an dock. Har kopt en strandklanning men inget mer. Det ar svart att skriva nu bade pga att de inte har alla bokstaverna plus att allt inte har sjunkit in an./ Sa mycket att se. Kommer skriva betydligt mer nar jag kommer hem sedan och visa er bilder pa allt vi gjort! 

Kommer hem nyarsafton sa det blir till att skriva nagon dag efter det.
Pussar

I'm leaving on a jetplane

Nu är jag så gott som färdigpackad! Endast dator och tandborste kvar men det tar jag imorgon bitti. Jag har packat kläder, bikini, sandaler, laddare till kamera och mobil, sminket, hårsaker, schampoo, balsam, sunscreen, julklappar. De viktigaste sakerna. Blen en lite extra väska med lite jeans och tjocktröjor som jag behöver ha när jag kommer hem.

Innan va det Mamma mia som snurrade i dvd-spelaren, nu är det Sex and the city :)
Borde verkligen städa lite, så tror jag ska göra det.

Imorgon går tåget 7.35 och jag är framme i Helsingborg 11.23. Då blir det lunch med änglarna =) Byta lite julklappar och sen en runda på stan. Bästistid hela eftermiddagen, förutom under en timme då jag kommer sitta i tandläkarstolen =/  Sen kl 19 ska jag på middag hemma hos svärföräldrarna =) Ska bli jättemysigt, har inte träffat dem på jättelänge.
Sen på tisdag ska vi ha familjefrukost med julklappsöppning innan vi packar in i bilen och beger oss till Kastrup för att ta planet till Thailand. Blir en kort men intensiv visit hemma i min absoluta favoritstad.

Nej, nu måste jag ta tag i städningen ordentligt. Det har tagit mit typ 40 minuter att skriva detta inlägg, för jag bara springer runt hela tiden ;P

Beautydoing

Nu har jag sprungit omkring i lägenheten ett tag med Veet hårborttagningscreme överallt ;P benen blev kanonbra och när jag gjorde detta i somras så slapp jag raka benen på tre veckor så jag hoppas att jag slipper använda rakhyveln på benen iaf under semestern. Svider dock lite, speciellt bikinilinjen svider. Där fick jag inte bort lika mycket, men wtf. haha. Vill man vara fin får man lida pin.

Nu ska jag gå vidare och packa färdigt. Mamma Mia spelas i dvd:n samtidigt =)
Sen får vi se vad dagen ger ytterligare. Hade varit kul att komma ut lite. Blir nog en sväng med grannen och dogsen.

Nu - packningsdax

Firande, mys och sovmorgon

Sån blir överskriften när man inte vet vad man ska skriva ;P haha

Kvällen igår blev jättemysig. Oscar kom hem halv 8, gjorde oss iordning och hade lite julmys i soffan. Tröjan jag köpte till honom passade sååå bra, han blev så fin i den :) och jag fick en jättesöt lila blus av honom som jag hade på mig när vi gick ut och åt sen :) Jätteguliig är den! Vi gick till en grekisk restaurang på Kungsgatan i norrköping som heter Akropolis. Jättegod mat och där va lugnt och skönt. Deras tsatsiki var grymt god! Det är pga tsatsikin som jag äääälskar grekisk mat. Det finns inget godare än det alltså! (Förlåt Nicole ;() Vi åt Biffteki med stekt potatis, grymt gott! Vi va båda jättetrötta så vi åkte hem direkt efter vi ätit upp maten, la oss i soffan med pjamas och täcke och kollade på några avsnitt av Sunes jul innan vi somnade tätt ihopkurade i sängen. Massa mysigt va det :) Ikväll är vår sista kväll ihop på två veckor, känns lite konstigt att få sova ensam, men det ska samtidigt bli skönt också. Tror vi båda behöver komma ifrån varandra lite och sakna!

Idag ska jag packa klart, städa lite och ja... inte så mycket mer. Emma skulle kommit hit på fika i all min packning men stackarn ligger hemma med matförgiftning. Tycker så synd om henne! Så vi tar den fikan när jag kommer hem igen efter lovet.

Nej, nu måste jag äta frukost. Jättehungrig är jag!

Home again

Nu har Filippa och jag varit en sväng på stan. Kallt som saaatan är det ute och snön är inte längre snö utan is. Det är bara is på gångvägarna så man halkar omkring, men det va varmt och skönt i affärerna :) Fick köpt jullappen till Monika :) Blir nog kalasbra! =) Så tänkte slå in den imorgon, Oscar ska få se den först.

Nu väntar jag bara på att Oscar ska ringa och säga att han är på väg hem. Måste hitta en bra restaurang ikväll också. Ahwell, allt löser sig nog.

Jag vet att mina blogginlägg är ganska tråkiga för tillfället, emn jag har verkligen inget annat att skriva om ;P haha. Fast, jag kan ju berätta att jag äntligen fått reda på vem den mysteriska Mr X är ;) Fast det vet ju iof inte ni för jag har aldrig nämnt honom. Men min s.k. (=Phaha, elak är hon för att hon aldrig berättat och lät Therese veta först!!!!!) bästa vän har börjat dejta en kille som jag tydligen känner och hon vägrar säga vem det är. Jag visste att det var ett av hennes ex och jag visste ungefär filken tid de va tillsammans men det va ändå svårt att lista ut. Men jag hade rätt, det va den första jag gissade på =) Så duktig jag är!! 

Ostörigt att min Sunes Jul-nedladdning har stannat på 99,9% =P haha

Uppdatering: Nu vet jag varför.... hade igång mitt virusprogram samtidigt och ja. den tog bort allt där... den va nog ganska skadlig för dator då ;P haha

Färdigtvättad

Nu är jag äntligen färdigtvättad för idag! Bara jag själv som skulle behöva en ordentlig all-rengöring ;P Men nu har jag fräschat till mig så gott jag kunde, sminket på och kläderna på. Väntar på Flippan som ska höra av sig så ska vi ner på stan en sväng och titta lite på julklappar och så. Ska köpa något till Oscars mamma bland annat, och till mina föräldrar från Oscar. Jag är färdig med mina julklappar faktiskt, förutom de oscar och jag ska köpa ihop, men de får han fixa - jag drar ju snart till värmen. =)

Fick se Lilla sjöjungfrun innan :) Hihi. Så bra den är =) "Åh, jag hör inga hjärtslag!"

ikväll ska Oscar och jag ut och käka middag och fira vår 4årsdag, som egentligen är på måndag, men då är jag ju i Skåne. Så det blir mys, frågan är bara var vi ska käka?? Något gott och billigt får det bli, som inte heter Pizza, pasta, kebab eller kinamat ;P haha. Så vi får väl se vad vi kan luska fram. Lite sugen på Deli's planka :)


Nu ska jag dra :)


Lite värme i mörkret


Disney-channel visar Den lilla sjöjungfrun! Den har jag inte sett på hur många år som helst! Nu är lite av min lördagsförmiddag räddad iaf! =)

Ariel: Blunder, va inte så guppig!
Blunder: vadå? Jag är inte en guppig...

=)

10.43
Haha.
Måsart - Man kanske kan ha en pelargonia i den ?

Ingen värme och glädje

Att vakna 7.30 på en lördag är ingen hit, sen att inte kunna somna om är ännu värre. Trött och ledsen är jag, inte humör för något. Springer upp och ner i tvättstugan gör jag också. Ingen toppenlördagmorgon direkt. Trodde Lucia skulle komma med värme och glädje till mitt hus, inte kyla och tårar.

Ahwell. Tvätten kallar

"Absolutly sexy baby"

Sitter och tittar på en dokumentär på Kanal5 som handlar om barn som växer upp för fort, som bryr sig alldeles för mycket om sitt utseende. Just nu handlar det om en 11årig flicka som sitter och träningscyklar framför tv:n och undrar hur många kalorier hon bränt. Hon får manikyrer och Solariumsprayning av sin mamma flera gånger i månaden. Hon sminkar sig (vilket kanske inte är så konstigt nuförtiden) men när hennes mamma står och borstar hennes hår och klipper topparna och utbrister: " ooh, this is absolutly sexy baby. you look so sexy!" EN MAMMA TILL SIN ELVAÅRIGA DOTTER! Det är så jag vill kräkas.


När jag va 11 kollade jag fortfarande på barnprogram och lekte med barbie. Dagens 11åringar solar, sminkar sig och ska ha det senaste modet. What next?


Jullov!

Nu har jag jullov mina vänner! Känns jättekonstigt att ha totalt ledigt i..ehm...nästan 4 veckor, men ack så skönt :) Dagen började mysigt med snöfall och tjockt lager snö på bilen men nu när jag körde hem regnade det. Så typiskt. I övrigt har dagen varit bra, det va luciafirande på skolan och eleverna va jätteduktiga! Kom på att jag nog inte sett ett livs levande luciatåg sedan gymnasiet. Trist, för det är himla fint!

När jag kom hem blinkade kuvertikonen på hemtelefonen, ett samtal missat från Mormor. Ringde upp och pratade en stund. det är tyvärr inte ofta jag pratar med min mormor längre så ibland känns det lite krystat. Men jag saknar min Mommo hela tiden. Och min Moffa. <3
Mormor tackade för julkortet och vi pratade lite om vår kommande resa och lite annat mys.

Egentligen är jag bara hemma på snabbvisit nu. Ska vara barnbakt kl 19 ute i Lindö. Blir till att spendera en fredagkväll ensam i en fåtölj när barnen somnat. Är ju idol ikväll och eftersom det är finalen så kan jag nog zappa in lite på det. Har sett en enda fredagsfinal detta året. är inte alls intresserad av idol längre... kan va för att jag inte tycker att någon av deltagarna har varit lika bra som de tidigare årens.

Sitter och väntar på att mina Sunes Jul-avsnitt ska laddas ner. Då har jag något att göra i de x-antal timmar som jag ska spendera på tåget på måndag morgon :)

Har du hört den förut?

När jag satt på U-hälsan innan idag och väntade på att få komma in, läste jag i det nya numret av Glöd. Ett inslag i tidningen handlade om raggningsrepliker och jag fick läsa en som jag aaaldrig hört förut.

Om ditt högra ben vore julen och ditt vänstra ben påsken, skule jag då kunna få spendera lite tid mellan högtiderna?

Haha. Tyckte den va klockren.
Har du hört den förut?

Sista dagen

Idag hade jag min sista dag på en av mina praktikplatser, låg och mellanstadiet. Det känns jättetråkigt och jag fick inte chansen att säga hej då till alla. Egentligen har jag praktik till den 16 januari, men det faller sig så illa att jag, de återstående onsdagarna och torsdagarna efter jul, kommer ha andra saker i skolan inplanerat så jag kommer inte dit mer. Däremot har jag flera dagar kvar på högstadiet och det känns jättebra. Är inte redo att säga hej då än!

På vägen hem stannade jag till på U-hälsan och fick nytt recept samt gjorde en snabb undersökning. Bläk.

Nu ska jag spendera eftermiddagen med att vila, smeta in benen med Veet hårborttagningscreme och bara vänta tills Oscar kommer hem. Imorgon är det praktik och massor att göra, sen barnvakt på kvällen =) Sen är det heeelg.

Vad ska du göra i helgen?


Ytterligare tillskott

Då va vi en till i BF-skaran. Stort grattis till Veronica som fick en liten William tidigt imorse!
Hoppas allt gick bra och att helea familjen Landemyr mår underbart! =)

Packningsmaraton

Nu börjar mitt packningsmaraton. Har hämtat väskan och packat nästan alla kläderna. Det återstår lite underkläder och linnen och sådant som ligger i tvätten, det packas på lördag/söndag tillsammans med necessär och pass etc. Men de mesta kläderna är nu nerpackade + alla julklapparna jag ska ha med mig hem. Inte så många, men det räcker.
Fick verkligen välja ut vilka kläder som skulle ner i väskan och vilka som fick stanna hemma. Mamma säger att jag inte ska ha med mig så mycket kläder för allt jag kommer ha är shorts och linne. Det stämmer säkert, men är det 30 grader varmt så antar jag att det kommer svettas lite, och då vill jag ha kläder att byta med =P

Nu ska jag strax åka en sväng med Filippa. Vi ska till tempo och hämta ut ett paket samt skicka mina julkort. Sen ska vi åka till citygross antar jag och handla till henne.
Oscar kommer hem ikväll :) Han har labb, men valde att komma hem till mig... eller egentligen tror jag att han kommer hem för att han har fått ett paket, nån grej som han ska använda till något av hans projekt. Kul när det tekniska prylarna är så jäkla special ;P

Kort dag

Idag har jag haft en kort dag på praktiken. Började med att möta Lina och Emma på spårvagnen eftersom de skulle på studiebesök hos mig. Satt med mina handledare och drack te och åt kanelbullar från 8.30 till ca 10, innan de åkte tillbaka till sina respektive platser. Efter det fick jag gjort en anmälan till soc och sen va dagen slut! Begav mig till campus för att lämna tillbaka lite böcker samt hämta min Liu-tröja. Läste mailet noggrant och det stod som jag uppfattade det; 12-13 utanför Kåkenhus. Men de kom inte... Gick fram och tillbaka mellan de två ingångarna i en halvtimme och frös. Gick tillbaka till biblioteket för att dubbelkolla mailet... och ja, jag hade inte läst det så noggrant som jag trodde ;P Utanför K1 i Kåkenhus. Suck. Gick ner dit och hämtade min fina tröja och spatserade hemmåt.

Ska nu ha en lugn eftermiddag hemma i soffan. Ska väl hämta ner min resväska från vinden och börja plocka ihop lite kläder och sådant. Den seriösa packningen gör jag nog inte förens på lördag och söndag. Men skönt att börja lite iaf.

 Nu ska jag äta. Är så hungrig att jag svimmar snart.

Börjar bli lite trött...

... på folk som tycker att jag är otacksam för att jag inte ser fram emot min Thailandsresa till 120%. Jag har varit bortrest tre år irad över jul och julen är min absoluta favorithögtid så jag kanske inte är lika överlycklig att åka iväg i år igen. Men det betyder verkligen inte att jag är otacksam!! Jag ser fram emot resan, tycker det ska bli underbart att komma ifrån Sverige och regn och rusk, få umgås med familjen och bara ha det allmänt underbart. Jag är verkligen inte otacksam. Däremot är jag stressad, känner inte att jag har tid att åka iväg. Och Thailand är ett land som jag aldrig kännt en stark dragning till, alla åker dit, det är bara turister där, precis som gran canaria och jag vill se det genuina med landet jag åker till. Att umgås med svenskar utomlands är inte riktigt så jag vill ha det :P Jag hade hellre åkt till Sydafrika, Argentina eller Kambodja. Men Thailand ska bli underbart. Jag är inte otacksam, så jag skulle vara tacksam om folk kunde sluta prata som om jag är det.

Nu börjar jag bli nervös...

... för flygningen. Speciellt när jag ser detta:



Jag som redan är allmänt skiträdd för att flyga kanske nu måste landa i ett åskväder.
detta är dock måndagens prognos och vi kommer inte förens på tisdagen... men dessvärre har hela denna veckan sett likadan ut så vad är det som säger att det kommer vara fint på tisdag?
Helskotta. Ge mig lugnande tabletter och ett glas whiskey innan jag går på planet fan ;P
Kanske inte den bästa blandningen, men jag kommer vara skiträdd. =(
Jag tror jag ska stanna hemma ?

Läst i tidningen

Hihi, det här är lite roligt :) Läste detta i Metro i en artikel som handlade om de tusentals barn som skickar sina önskelistor och brev till Tomten i Tomteboda. Såhär har 12 åriga Axel skrivit till tomten:

Hej tomten!
Håpas du inte är för stressad inför julen. För om du inte är stressad så har vi någonting gemensamt. Här är några frågor som jag undrar över:
Hur kan du bygga en radiostyrd bil utan utbildning?
Jag tror på gud, men inte på dig.. tycker du jag ska sluta tro på gud och börja tro på dig istället?
Förra året när du va hos oss varför hade du då gummiband runt öronen då?
Och nu till det sista, hur julen kommer? Hur kan den bara komma? Hur kan den bara komma sådär?
Det var mina frågor...
Hej då jultomten. Håpas vi ses snart.
Puss och kram skumbanan!
Ps. Jag älskar juleskum. Ds.


Tyckte den va så jäkla klockren. Ungar är för söta!


Dagen har varit jätterolig. Har varit nere i vår resursklass på förmiddagen och hjälp till där, sviinroligt. Sen kommer Sara x2 och hälsade på. Jag berättade lite om min praktik och vad jag får göra och så, sen åt vi lunch. Efter lunch hade vi möte med soc bland annat, väldigt givande dag med andra ord.
Imorgon ska jag ha ytterligare ett studiebesök, sen hämta min socionomtröja :)

Nu är jag så hungrig att magen värker riktigt ordentligt. Ska nog börja göra mat tror jag.
Pusshej

va va det jag sa??

Händelserik dag blev det, precis som jag sa. Kastades in i krisbearbetning alldeles själv då min handledare satt i möte, och det va otroligt lärorikt och spännande, men självklart hemskt. Tänker inte säga mer om det än så.

Nu är jag hemkommen från praktik och en 5minuters runda på stan, närmare bestämt Indiska som ligger precis vid spårvagnshållplatsen. Mina älskade leggings som jag haft i 1,5 år har ni gått sönder så jag slängde dem häromdagen och va tvungen att köpa mig ett par nya. Blev såklart likadana, de är så sköna och alldeles perfekt långa. Hittade även en jättefin sjal - vit med blåa blommor och vita fransar. Jättesöt. Den ska jag ha på mig imorgon när jag ska ut på outforskad mark på praktiken. Ska nämligen gå med vår behandlingspedagog imorgon, som är en av lärarna nere i vår resursklass. Ska bli jättespännande!

Nu ska jag kolla klart på One Tree Hill, sen ställa mig och diska. Blää.
Ikväll blir det volleyboll!

Sjal
Min fina sjal :) 

Ps. I love you

Oscar och jag har precis myst i soffan med pizza och film. Såg Ps. I love you. Oscar gillade den faktiskt. Men hur svårt är det att gilla den? Det är en av de mest underbart söta filmerna jag någonsin sett. Man blir så lycklig av den, man gråter av den, skrattar av den. Underbar. Har ni inte sett den så måste ni göra det! That's an order!

Nu är det söndag kväll. Ännu en helg har rasat förbi i faslig fart. Hemskt att tiden går så fort egentligen. Snart är vi gamla och sen dör vi ;P haha. Positiva klubben här alltså. Nej, men livet går skrämmande snabbt ibland. Det är så man knappt hinner med.

Blir nog en väldigt händelserik och fullspäckad vecka. Mycket som händer på praktiken nu sista veckan innan jag får jullov. Nästa måndag åker jag till Skåne och dagen efter det drar vi till Thaiiiiiilaand :)
I veckan ska jag börja packa så smått. Gå igenom garderoben lite och se om det är något som saknas. kanske prova min bikini oxå så den passar ;P Kommer hela tiden på saker som jag glömt köpa när jag varit i stan. Nu kom jag på att jag måste köpa genomskinliga strumpbyxor, såna vanliga hudfärgade alltså... gärna med lite stayin effekt ;P haha, eftersom jag ska ha en ganska tajt klänning på nyår ;P Sen måste jag kolla om jag har såna dära små strumpr som sitter på undersidan av foten och lite upp över tårna.. måste ha det till mina ballerina.

Ahwell. Nu ska jag nog ta och sova. Upp 6.15 imorgon *gäsp*

Jag tror att jag är färdig!

Jag tror bannemig det. Att jag är färdig med praktikuppgiften. Det känns konstigt, för det gick fortare än vad jag trodde det skulle göra med utvärderingsbitarna. kanske har jag gjort fel ? Men jag har utvärderat så gott jag kan. Det är svårt att utvärdera. Men jag tror jag haft med allt som man ska i arbetet nu. Let's see:
- Jag har motiverat och knutit mitt arbete till teori
- jag har gjort en utvärdering och analys av mitt arbete utifrån individens synvinkel (så gott jag kan)
- jag har gjort en utvärdering och analys utifrån Forslunds modell
- jag har reflekterat över en del i processen där jag fokuserar på mig själv
- jag har en röd tråd i mitt arbete, där jag alternerar mellan teori och det arbete jag gjort med individen.
- jag har använt mig av teori som jag förklarat och tillämpat i mitt arbete
- jag har försökt skilja på min egen åsikt och förhållandet till teori... (tror jag :S)
- jag har beskrivit mina tankar om fortsatta insatser, alltså att komma med förslag på nya lösningar, vara kreativ
- jag har varit noga med layout och formalia

Hoppas verkligen att jag gjort rätt nu. Kommer säkert pula med den lite till och jämföra med andras och skriva om och hålla på ända tills den ska in den 15 januari. Men nu har jag åtminstonne skrivit den, så jag kan vila i Thailand. Ska låta min handledare läsa den nästa vecka och se om hon tycker jag ska ändra på något.
va duktig jag känner mig :)

-----

Det blev utgång igår. Men det vart inte så roligt som jag hoppades på. Förfesten va astråkig, fsat vi lyckades ha roligt för oss själva trots musiken som spelades. På palace hade vi asroligt alldeles ensamma på dansgolvet i en halvtimme innan folkt kom. vi hoppade runt och dansade som två galningar och bara clownade oss ;P allmänt störda.
sen blev vi typ förföljda av killar som bara tog på oss och aldrig gav upp. tvingade oss att dansa och hålla på. skitäckligt och störigt. vi försökte putta bort dem hela tiden och slog till dem för att de skulle fatta, men icke. tröga östgötar ;P


Imorse sov jag till 12.30. Skööööööööönt.
Nu har jag pluggat färdigt, lagom till att Oscar ska börja plugga ;P
One tree hill om en halvtimme. sen kvällsmys!

Dålig uppdatering

Ja, jag vet. Det har varit jättedålig uppdatering från min sida både idag och igår. Men jag har varit så superbusy att jag inte ens kommit nära datorn. Eller jo, men bara när jag pluggat. Har inte ens haft på msn då just för att kunna koncentrera mig till max. Har kommit väldigt långt nu och mitt mål om att ha den klar innan jag åker kanske är uppfyllt redan imorgon om jag är flitig då :)

Igår hade vi innedag i skolan, trevligt och träffa alla som vanligt =) hamnade i en het diskussion med Kenneth och Anders, haha. Lite småkul faktiskt. Sen hade vi trevliga diskussioner i basgruppen och fick sluta lite tidigare så jag hann en sväng till bibblan och letade fakta om Forslunds professionaliseringsmodell =P
På kvällen satt jag hemma hos Filippa och kollade idol, sen gick vi över tillmig och slingade mitt hår, inte för att det syns särskilt mycket slingor, men man kan se en del skiftningar i håret. De blonda slingorna kommer i underhåret ;P Inte konstigt när de satt i typ 15 längre än va de skulle för att överhåret tog längre tid. Men ska låta det blekas i thailand och sen ska vi lägga i nya slingor i överhåret när jag kommer hem.

idag har jag pluggat jätteduktigt och sen har vi städat hela lägenheten, varit och handlat rekordsnabbt på willys och nu har vi precis sagt hej då till oscars mormor och morfar som varit här på middag.
Nu väntar antingen utgång med Filippa och Sofie eller hemmakväll med Oscar. Får se vad det blir.

Pusshej

Kommer ni ihåg?


Kommer ni ihåg dessa tuggummin? Jag tuggade juicy frutis heeela tiden när jag va yngre. Har inte sett dem eller tuggat dem på flera år, men idag hittade jag dem på IcaLjura :) Så glad jag blev. Och de smakade precis som jag mindes dem :) Däremot så är det ju frukttuggummi och smaken försvinner lika fort som man stoppat dem i munnen, haha. Men det är ändå juicy fruits! Nostalgitrip på det hela!!

Vad minns du särskilt från din barndom?

Torsdagstankar

Idag har jag i stort sett skrivit klart hela förändringsarbetesprocessen i mitt praktikarbete. Nu har jag bara utvärdering och analys av arbetet och av mig själv kvar. Sen kommer hela processen i att ta bort onödig fakta oxå ;P haha. Skriva om och rätta och ta bort och lägga till och ja... sånt ni vet ;P Korrekturläsa arbetet typ tusen gånger innan jag är nöjd :P Men jag fick väldigt mycket gjort när jag satt på campusbibblan idag så det är skönt. Ska sitta hela söndag och skriva tror jag. Synd bara att inte bibblan är öppen då. Men jag tror iof inte att jag behöver ha någon mer bok från biblioteket nu. Har ju skrivit all fakta jag behöver. Iof behöver jag en bok där det står om Forslunds professionaliseringsmodell... ska se om jag hittar den när jag ändå är i skolan imorgon.

Nu ska jag få bort pojken från datorn så han kan laga mat till mig. Är jättehungrig!!!!

Dagen innan helg

Torsdagar är väl underbara? Helgen närmar sig med stormsteg, veckorna bara rinner förbi i faslig takt. Allt går så fort. Både bra och dåligt. Det som är bra är att om alla veckor går såhär fort så tar det inte lång tid innan jag flyttar hem till Helsingborg igen :) Men att det är dåligt är ju att praktiken snart är slut, det är faktiskt himla trist. Sen är det också lite småhemskt att utbildningen är klar om ett år!! Jag vet inte vad jag ska göra sen. Vet inte om jag är redo för att ut o jobba =S

Idag är det en kort dag, älskar de korta dagarna ;P Haha. Går 9-13.30 idag =) Efter jag slutar ska jag till campus och skriva så fingrarna blöder till slut. Ska försöka skriva så mycket som möjligt idag så jag inte får dåligt samvete i helgen när jag inte kommer sitta så mycket.

Men nu är klockan massor. Måste kila!
Idag blir det till att ta på sig vinterjackan :) Det snöar ute =)

Ikväll sover jag inte ensam

För ikväll är Oscar hemma :) Underbart att ha sällskap i sängen igen. Jag frös så i natt, men nu är han här och kan värma mig. Bara längtar tills jag får lägga mig bredvid honom och andas in hans dofter och kura ihop mig vid hans hals och somna. Tror jag ska lägga mig med en gång :) Klockan är ju ändå ganska mycket. Sov gott alla. Det kommer jag göra iaf!

Tävling hos Theréze :)



Jag är lätt med! Mitt ökade intresse för fotografering gör att jag nästan redan tröttnat på min kamera och vill ha en bättre. Tänk så fina natur-och familjebilder jag kan ta i Thailand med denna kameran :)

Ni glömmer väl inte..

... min traderaauktioner???
 

Finally home

Det har varit en lång dag, även fast jag bara varit på praktiken på eftermiddagen. Fick mig en skön sovmorgon till en början men som slutade i otrolig stress för att hinna till praktiken i tid för mötena som skulle hållas där. Jag hade planerat hela morgonen i minsta detalj för att slippa stressa men det gick ändå inte. Men det va faktiskt inte mitt fel. Det va fiskgratängens ;P Prick kvart i 11 satte jag, som planerat, in den djupfrysta fiskgratängen i mikron för upptining på 8 minuter. Fixade under tiden i ordning min väska för dagen och va klar lagom till att mikron pep. Tog ut gratängen som luktade såå gott och satte mig framför Oprah för att äta i lugn och ro. Men då va fisken råååå. Så jäkla äckligt. Fick slänga hela skiten och då stod jag där, 20 minuter innan jag va tvungen att gå till spårvagnen. Snabbt som tusan stekte jag köttbullar och kokade makaroner och slängde i mig maten och sprang iväg till spårvagnen. Fick inte ner så mycket mat som jag ville så på spårvagnen kläde jag en banan och när jag kom fram tog jag en till. Efter första lektionen i klassen som vi jobbar med gick för att handla fika: köpte tre kanelbullar och en banan. åt upp bananen och en bulle, sparade de andra två till ikväll. Sen hade vi ett långt och tråkigt möte som slutade 16.15 och nu är jag äntligen hemma. Kom innanför dörren nästan precis kl 17.00.

Nu är jag hungrig igen och vill ha riktig mat. Den här dagen har verkligen varit konstig...
Och ja, det stank urin på spårvagnen i morse också, inte kul att käka banan då =P

H&M's foundation luktar lera ;P

Idag hände det: min älskade foundation från Maybeline tog slut. Som tur är så hade jag köpt en av H&M's egna foundations som backup. När jag skulle lägga på den så kom en välbekant doft fram. Funderade ett tag på varför jag kände igen den doften såväl, men sen kom jag på det! H&M's foundation luktar lera. Och inte lera som finns på gräsmattor och sånt, utan playdo-lera som man lekte med när man va liten. Ni vet den leran i flera olika färger som man kan använda om och om igen och den stelnar inte, man kan trycka den igenom en liten press som gör att det kommer ut stjärnor och hjärtan och sånt =) Sån luktar den. Haha. Men den va ganska bra även fast jag fick använda dubbelt så mycket som med maybelines.

Men jag har ju verkligen inte tid att sitta här, så varför gör jag det?
Jo det kallas dålig motivation ;P
Det får vi allt göra något åt nu!

sleeping in

Skönt med lite sovmorgon idag! =) Nu har jag precis kommit ur duschen och ska gå och klä på mig. Äta väntar jag med någon timme tror jag, ska ju åka till jobbet med halv 12-vagnen så jag tänker äta brunch precis innan det och sen fylla väskan med bananer så jag håller mig alert genom de möten vi ska ha i eftermiddag.

Ska sätta mig och skriva lite nu efter jag gjort mig iordning så det är lika bra att jag sätter fart :)

Lycka till idag Filippa och Martina och alla andra ssk-studenter som skriver terminstenta idag!!

Bedtime

Har suttit och fyllt i schemat för den första kursen i januari/februari som är statistik. Tre schemalagda dagar i veckan och då är det relativt långa dagar. Statistik är inte min grejj alls men det kommer nog bli bra. Nya basgrupper och sånt vilket jag inte är jätteförtjust i. Trivs så bra i min grupp som vi har nu!!
Ska försöka planera in en långhelg till skåne oxå i februari när jag är ledig torsdag och fredag någon vecka. Lutar åt 11-15 februari som det ser ut nu.

Nej. Nu har jag varit uppe alldeles för länge, trots att jag har sovmorgon imorgon. Men jag ska försöka vara duktig och gå upp relativt tidigt ändå och sätta mig och skriva. Måste måste!!!

Sov gott alla!!

"Behöver direktören en bowlingmaskin??"

Haha. Julkalendern är för jäkla rolig :P Det är inte direkt julkalenderaktigt men det är kul. Man kan ju däremot undra var barnen är någonstans? Bara en massa vuxna som springer runt och larvar sig =P Men Anders och Måns är jäkligt roliga.
Nu har jag precis kommit hem från en runda på mackedonken med Filippa. Pratade lite tentaångest och killar...våra vanliga ämnen alltså :P Jag drog aldrig till skolan idag fär det regnade så värst och jag ville inte släpa iväg datorn då. Men jag har faktiskt fått riktigt mycket gjort hemma, skrivit på bra så nu är det inte sååå himla mycket kvar. Har dock lite böcker till som jag måste kolla igenom för att ha lite mer teoretiska anknytningar till det jag skriver. Men är nästan helt klar med problembearbetningen och det teoretiska. Inledningen, beskrivningen av kuratorsyrket och min praktikplats är färdigt. Saknas gör analyser och utvärdering och reflektioner. Det som är det tråkiga alltså ;P Men det ska nog gå jättebra.

Imorgon är det praktik igen. Ska be om att få gå efter lunch så jag har tid att skriva imorgon också. De två helgerna som är kvar innan jag åker kommer vara fullspäckade så jag måste skriva så mycket som jag kan i veckorna nu. Nu till helgen ska vi ha adventsmiddag här hos oss med Oscars mormor och morfar, så mycket av den dagen kommer gå åt till städning och att förbereda mat och glögg och sånt. Söndagen sen kan jag plugga men vi ska tvätta 14-21 så jag måste plugga hemma. Därför måste jag till campus imorgon och hämta böcker så jag kan läsa hemma. Nästa helg ska Oscar och jag fira 4 år plus att jag måste ha helgen till att packa eftersom jag åker hem på måndagen den 15e där. Sen är jag borta hela jul och nyår och kommer tillbaka till Norrpan den 7 januari igen (min födelsedag). Så jag måste bli färdig med tentan innan jag åker annars kommer jag sitta i Thailand och vara stressad ;P

Ahwell. Kommer att hinna, säkert inga problem :)

In my place

Igår ökade mitt besökarantal med 20 stycken. Jag hoppas att det va på grund av mitt inlägg om världens barn och att jag kanske nått ut till fler som vill hjälpa till där ute! Ändå fick jag bara en kommentar ;P haha. Lite ironiskt.

Idag blev det en kort dag på praktiken. Eleverna har halv studiedag vilket innebär att lärarna har kvalitetsarbete och lagmöten hela eftermiddagen. Jag passade på att smita efter lunch, är hemma en kort sväng för att hämta min dator, kolla posten och fixa med lite småsaker, ska alldeles strax bege mig till campus med min dator för att sätta mig där och skriva på min praktikuppgift. Ska även försöka skriva imorgon eftermiddag om vi inte har något viktigt inbokat. Känner att jag är så stressad med min uppgift att jag måste ta tid från praktiken för att skriva på den.

Hade ett otroligt givande samtal idag. Det kändes jättebra och jag hoppas att det fortsätter så =)

Ikväll blir jag nog ensam. Oscar ska med all sannolikhet till verksta'n. Så jag får ha en mysig hemmakväll med Desperate houswives eller någon mysig film =)

Stolt månadsgivare!!

Varje advent sen jag skaffade bloggen har jag berättat om min alldeles speciella älsklingsjulsång som jag alltid spelar hemma med stor eftertänksamhet. Det är en underbart vacker julsång med ett ännu vackrare budskap och iår hittade jag den på Youtube och med ett bildspel till. Jag tryckte på play och lyssnade, tittade och grät. De bilder som visas i bildspelet rörde mig djupt och fick mig att inse hur otroligt orättvis världen faktiskt är.

Det är därför jag kan säga att jag är stolt månadsgivare till Rädda barnen sedan 3 år tillbaka!!

Titta på filmen, tänk efter, och se om det är något du kan göra för världens barn denna jul!




Tryck här för att ge en gåva till Rädda Barnen

Duktiga jag

På vägen hem från praktiken idag så körde jag inom CityGross för att köpa lite mjölk och hängen till gardinstången som jag självklart glömde köpa igår när vi va på stan. Köpte även lite mjölk som sagt, juice, milda culiness, en orange paprika, diskborsttillbehör och nån krydda jag glömt namnet på men som jag såg i en tidning till ett recept jag ska testa. Det är en ganska vanlig krydda så jag skyller på tillfällig minnesförlust ;P

Så nu har jag strukit gardinerna och hängt upp dem i hängen som passar och det blev ett riktigt lyft! Dumt bara att den ena längden va felsydd och alldeles sné =/ Sånt blir jag sur på. men Sanna fixar såklart. Tänk va en liten nål kan göra :)

Nu ska jag diska glasen som jag inte orkade diska igår, resten av disken är Oscars. Måste nog diska om några glas oxå som stått upp o ner på diskbänken. Vände på ett imorse som jag skulle ha juice i och höll på att kräkas av den doft som stack upp i näsan när jag vände glaset. Herregud va äckligt det luktade. Ska verkligen inte ställa glas upp o ner på diskbänken igen. Riktigt äckligt. Så diska om de glasen ska jag göra nu. Sen ställa mig och göra köttfärssås.

Ikväll blir det volleyboll som tidigare nämnt.
Men före det ska jag se årets första avsnitt av julkalendern!
Pusshej


KORIANDER, heter det!!! ;P haha

Måndagsbekymmer

Eller, egentligen inga bekymmer.. men magen kurrar så smått och jag har två timmar kvar innan jag får komma hem till mitt kylskåp ;P Om en timme har jag ett möte... tills har jag inte mycket att göra. Idag har jag varit superduktig. Min handledare vabbar idag så jag fick vara ensam kurator på skolan. Hade jag vetat det igår hade jag nog frågat om ledigt, eller ja, pluggtid. - behöver verkligen det för att hinna klart med min praktikuppgift. Men med tanke på att vi hade ett evk imorse så va jag tvungen att åka hit. Och då kan jag lika gärna stanna kvar. Har varit duktig idag =) Varit delaktig i ett evk, skrivit protokoll och diskuterat åtgärder i samrådan med mentor, rektor, elev och förälder, hållt i EHT-mötet och fört anteckningar. Fixat med lite åtgärdsprogram och händelserapporter och snart ska jag delta i ytterligare ett möte som jag inte har en aning om varför jag ska vara med på :P vet knappt ens vad mötet går ut på. Men jag har en lärare med mig som får sköta snacket, jag ska anteckna - det är jag bra på! =P

Ikväll är det volleyboll. Hoppas det blir lika roligt som det va förra veckan. det va sån underbart glad stämning där då, inget surt och tråkigt med bara vinnarskallar utan glatt, positivt, peppande. Bara för det kommer säkert kvällens träning bli allt annat än det. Får försöka tänka negativt redan nu så jag inte blir allt för besviken ;P haha. Negativ spiral? Neejdå.

Idag har min sockerpojke (han skrev sockerflicka i ett mail till mig idag så då får han heta det oxå ;P) namnsdag. Är Oscar idag! Vilket betyder att min kusin oxå har namnsdag. Ska nog slänga iväg ett sms till lillkusinen =)

Nej, nu ska jag fortsätta göra nytta. Städa bland papper kanske??