Gurkmeja för kroppen :)

Efter att ha kollat på Rachael Ray idag och hört att Gurkmeja av alla kryddor skulle vara bra för kroppen gjorde jag lite research på egen hand kring ämnet. Och mycket riktigt: Gurkmeja har en bevisad effekt att vara antiinflamatorisk, detta för att kryddan, till 5 %, består av färgämnet curcumin som motverkar inflammation genom att hämma cellernas utsöndring av en signalmolekyl som är central vid inflammatoriska processer. Gurkmeja är även en mycket kraftig antioxidant, tio gånger starkare än vitaminer. Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen.

Laboratorieförsök visar att kryddväxten kan stoppa sjukdomsförloppet hos möss med alzheimer loch har också visat sig hejda tillväxten av olika sorters cancertumörer, bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer.

Gurkmejan är billig, lätt att få tag i och ofarlig för människan även i stora mängder. I det indiska köket är den ett måste, en genomsnittlig indier äter 80-200 milligram om dagen. I Sverige är det mest curryälskare som får i sig gurkmeja - det är den som ger curryblandningen dess gula färg.

Vad väntar ni på? Enligt Stig Bengmark som är professor är den rekomenderade dagliga dosen av Gurkmeja 1 matsked. Kom igen, boosta kroppen mot cancer och alzheimer nu!


Kommentarer

Lämna din tanke här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0