Politik?

Det finns vissa saker som gör mig grymt irriterad. En av de sakerna är media. De har en tendens att vända och vrida på allt och smutskasta precis alla som de har att göra med. Jag erkänner att jag inte är speciellt intelligent när det kommer till politik, kan ingenting om våra egna politiska partier i Sverige men när det kommer till det amerikanska presidentvalet så har jag följt det hela vägen. Det kan bero på att jag ogillat Bush och det han åstadkommit under sin tid vid makten och eftersom USA är ledande nation i världen så är deras ledare otroligt viktigt för världsbilden. Jag har hela tiden lagt min röst på Hillary Clinton och demokraterna, och nu hoppas jag att Obama tar hem segern i valet. Det som gör mig irriterad i dagsläget är medias spegling av vicepresidenterna. Alla har säkert hört att John McCain utsåg Sarah Palin till vicepresidentkandidat. Vad händer då? Jo, media börjar direkt rota i hennes förflutna och hittar utviksbilder på henne. Självklart ska en ledande person vara en person som folket kan lita på men att sedan attackera henne för att hon har en 17årig dotter som är gravid - vafan kommer det ifrån? Skulle detta påverka hennes förmåga att vara en bra vicepresident? Knappast. Media vill bara smutskasta. Som jag läste i Mia Törnbloms bok Självkänsla nu imorse så antar jag att de letar fel hos andra för att de själva har en låg självkänsla.

Aftonbladet publicerade idag en artikel om att Sarah Palins dotter Bristol och hennes pojkvän har fått John McCains välsignelse. How noble of him... Lite längre ner har Aftonbladet ställt en fråga som det svenska folket ska besvara: Tror du det håller? X Ja, de ser kära ut            X Nej, pressen är för stor.
Va i h*****e har detta för betydelse för hur presidentstriden kommer att sluta? Varför fokuserar inte media på det som faktiskt är viktigt, nämligen va de olika kandidaterna vill åstadkomma ifall de vinner valet och blir president respektive vicepresident. Att fokusera på vicepresidentkandidatens gravida tonårsdotter och huruvida hennes förhållande med barnets far kommer hålla är bara patetiskt att diskutera i media.


Kommentarer

Lämna din tanke här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0