Att gå ut eller inte gå ut..

..ja, det är frågan som jag tampas med just nu. Är jag tillräckligt pigg för en kväll på stan eller är jag alldeles för trött och vill stanna hemma. Båda lockar som fan. Det är asskönt att ligga hemma i soffan och gosa med älskling, titta på film och få somna i hans famn. Men samtidigt är det riktigt roligt att få klä på sig snygga festkläder, sminka sig, och dricka och dansa med tjejerna. Hmm.... Jag valde ju att stanna hemma igår när Filippa ville ha mig med till Otten. och det hade varit grymt kul att se hur det ser ut där nu efter ombyggnaden. Men samtidigt så fryser jag och är trött... Blää jag vet inte.

Kan ni hjälpa mig avgöra??

Godmorron

En underbar lördagsförmiddag, förutom det tråkiga vädret. Vi har ingen tid att passa idag eftersom Oscar är sjuk. Vi ska bara mysa och ta det lugnt, kanske städa lite och åka och handla. Det är massor med skidor på tv som vi kan fördriva tiden med och filmer har vi massor. Sugen på att stanna i pjamasen hela dagen och hämta täcket och kuddarna från dubbelsängen och kura ner mig med Oscar i soffan och titta på massa mysiga kärleksfilmer med honom.

Kvällen igår va lugn och skön. För mig iaf, Oscar sprang fram och tillbaka till toaletten för att snyta sig, stackar'n..  Vi tittade på På spåret där de visade från min vackra älskade stad Helsingborg och det fick mig att längta hem ännu mer. Hade inte Oscar varit dålig denna helgen så hade vi säkert åkt ner igår. Men det får bli en annan helg. Men jag längtar hem till Nicole. Bästis, jag saknar dig. Livet är inte sig likt när jag inte får prata med dig varje dag, skaffa internet för f*n ;P haha. Saknar våra bästisdagar med fotning, chips, film och långa nätter av skratt och sktisnack. Saknar det mer än något.<3

Nej, om man ändå skulle ta tag i dagen ?


Dagens steg

Dagens steg är räknade mellan 10.30-20.45 och det blev 6668 steg. Någorlunda bra, men jag vet att jag kan bättre än det. Men jag märker ju att stegräknaren inte tar allt. Man måste verkligen gå fort eller med tunga steg för att det ska räknas. Men vad ska man förvänta sig av en stegräknare som kostade 19:- =P

Kan ni fatta?

Jag tackade nej till en helkväll på Ottens vip-invigning. Men ibland är man helt enkelt inte på festhumör. Jag är trött och sliten sen veckan. Har en sjuk sambo hemma som för en gångs skull inte ville sitta vid datorn en hel kväll, sånt måste ta vara på. Klart det hade varit roligt att gå ut och skaka rumpan, men jag va ute förra helgen och jag älskar att ligga i soffan med min älskling. Vi har precis kollat klart på filmen Basketball Diaries med Leonardo DiCaprio, underbar film. Så gripande. Så bra. Se den om ni får chansen!!

Nu väntar Mario Kart med älsk. He's gonna get his ass kicked!


Blondinbella lägger ner bloggen

Isabella "Blondinbella" Löwengrip kan komma att lägga ner sin blogg, kanske redan i höst. Anledningen till detta säger hon, till DI Weekend, att hon inte alltid vill bli förknippad med rollen som Sveriges största bloggare och alltid bli identifierad som BlondinBella. Till hösten börjar hon på juristlinjen och vill då bli tagen på större allvar.... hmm.

- Jag vill inte alltid ha den här karaktären. När jag blir jurist vill jag skriva om mer seriösa saker och tror inte att jag bara kan byta inriktning på bloggen. I så fall får jag lägga ned den och starta något nytt, säger hon till tidningen.

Jag tror Sverige klarar sig ändå ;P


Friday night out(fit)

Stylein Aniya

Outfit från Bubbleroom

It's so friday

Verkligen. Det är verkligen så fredag idag. Känner att även hjärnan vet om att det är fredag och då egentligen är helt anti-plugg idag. MEN jag ska inte låta min hjärna påverka mig idag ;P haha Skulle träffat Elin klockan 10 egentligen och som ni märker så blev det inte så eftersom klockan nu är snart 20 över 10 :P Hon skulle hjälpa sin pojkvän med något och eftersom jag har en lunchdejt med söta Emmie idag kl 12 så valde vi att ses kl 13 istället. Så slipper ingen av oss stressa. Vi ska sitta och försöka klura lite på vårt pm idag till c-uppsatsen. Ska bli spännande att dra igång.

Igår gick Filippa och jag igenom min garderob och det behövs verkligen ibland. Jag slängde ett par jeans, ett skärp och en ziptröja... inte mycket. Men det som jag tröttnat på och inte använt på länge fick Filippa mig att uppskatta igen med allt sitt : Varför det?? =P Som vi skrattade igår, kan ju säga att jag har träningsvärk i magen idag! Så nu har jag lite nya outfits att pröva, tänkte börja redan idag faktiskt. Lite som tack för hjälpen fick Filippa en kjol från gina och en top från topshop som jag aldrig använder. Toppen har fortfarande prislappen kvar, tror att det är att jag inte trivs i färgen även fast färgen är så himla fin. Kjolen är en tyghängslekjol från Gina som jag bara använt en eller två gånger, blev aldrig riktigt bundis med den, vet inte varför. och det är ju bättre att Filippa tar det än att det ligger och skräpar i min garderob. Har försökt få toppen såld på Tradera vid tre olika tillfällen men inte lyckats så då fick hon den istället :)

Min sötboll är sjuk. Nyser och snyter sig omvartannat och jag tycker så synd om honom. Men samtidigt så tycker jag om att ha honom hemma, skrotandes i sina myskläder och vara allmänt "sjuklig". Killar blir verkligen sjuka ;P och han har inte ens feber. Men det är så sött, för då får jag ju ta hand om honom =)

Näe, om man kanske skulle börja göra sig iordning och testa den "nya" outfiten med de gamla kläderna ;P Måste se om det funkar så som Filippa sa. Förresten Filippa så funderar jag starkt på om du ska få en egen kategori i min blogg ;P Du nämns så mycket här hela tiden så det kanske skulle vara bra ;) haha

Dagens steg

Stegräknaren på mellan 9.15-19.00 = 7599 steg. Sen har jag sprungit massor hemma i lägenheten sen jag kom hem också, så jag räknar med lite över 9000 steg egentligen. =P

I am go

Hemkommen från en lång dag i skolan. Började dagen med en skön sovmorgon, följt av en otroligt rolig och givande basgruppsträff där jag pratade som aldrig förr. Jag hade argument och gav mig inte. Tror aldrig det har hänt i min basgruppshistoria tidigare. Jag brukar alltid vara den som inte har något att komma med, bara sitter och nickar och håller med andra. Men det kan kanske bero på att jag faktiskt fattade det jag läste tills idag (och det är ju lite oroväckande efter 2,5 år på en utbildning att jag fattar vad jag läser först nu :P) eller så är det för att jag trivs så bra i min nya grupp och vi har ett lugn och en ödmjukhet där som gör mig väldigt säker och trygg. I like it. Vi utvärderade oss själva som färger idag och jag sa att jag såg mig själv pendla mellan gult och grönt, som ett stoppljus.Jag kom till gruppen otroligt peppad att diskutera det jag läst och när jag väl satte igång kunde jag inte sluta. Jag hade ett skönt Go i kroppen kände jag :)

Snurrade till det otroligt på lunchen, men det är ju en annan historia. =P haha

Nu väntar en hyffsat lugn kväll. Ska göra lite att äta om en stund, sen kommer Filippa och ska hjälpa mig att rensa min garderob. Oscar är på verksta'n ikväll så han kommer inte förens vid 10. Längtar efter min plutt. Vill snuffsa i hans armar.

Dagens steg

Stegräknare sattes på imorse kl 07.00 ganska exakt och togs av nu 21.33. Dock inträffade ett litet missöde för en halvtimme sedan när jag kravlade mig upp ur soffan efter att ha legat och gosat med min bigsizeteddybjörnspojkvän, stegräknaren hade då kommit åt reset-knappen. Men jag kommer ihåg att när jag la mig i soffan stod den på ca 6500 steg och efter jag resetade den har jag gått 116 steg till. Så vi får avrunda idag och säga ca 6616 steg.
Det har varit en kort dag i skolan, fick sjuss till skolan imorse och tog spårvagnen hem och har sen jag kom hem suttit vid datorn och pluggat så jag har inte gått speciellt mycket idag. Men för att inte ha gjort mycket är väl 6616 steg godkänt, eller?

Onsdagsskvaller

"Allas vår" sexy/ginger spice - Geri Halliwell är nyförlovad, efter bara två månaders förhållande med multimiljonären Fabrizio Politi. Uppenbarligen kostar ringen...en hel del ;P Men vad kan man förvänta sig när man gifter sig med en multumiljonär ;) ?  Sångerskans bolag har bekräftat förlovningen och uppger att inget datum är satt för bröllopet. Geri Halliwell har också uppgett att hon gärna vill skaffa ett syskon till sin tvååriga dotter. (Aftonbladet)


Två lyckliga och en väldigt dyr ring.

Har ju glömt...

... att visa er den snygga bilden som Filippa tog på mig i helgen :P

 

"Januari - månaden då alla skiljer sig"

När jag scrollade ner på Aftonbladets hemsida nyss så va den rubriken som fångade mitt intresse "Januari - månaden då alla skiljer sig". Egentligen va det nog inte rubriken jag fastnade för utan det faktum att de, bredvid rubriken, hade satt in en bild på Let's Dance - tillika Idoljurymedlemmen - Laila Bagge när hon är i full färd på dansgolvet... Tyckte att det va en otroligt konstig kombination så jag klickade mig in på artikeln som kommer från Aftonbladets nya sida "Wendela". Där står det att Laila nyss gjort slut med sin pojkvän. Inte att hon skiljt sig. Otroligt konstig kombination...


Dagens steg

Efter en lååång dag med barnpassning, filmvisning och äcklig statistik är det nu dags att sova. Dagens steg är jag väldans massa stolt över = 13 831 steg!!!!! Det blir så när man har tre små barn att springa efter hela tiden ;P

Buzz i bröstkorgen

Skönt med sovmorgon idag, Igår natt sov jag väldigt dåligt och det tog jag igen inatt :) Sovit riktigt gott och en sovmorgon gjorde nog susen hoppas jag, även fast jag vaknade och kände att jag skulle kunna soooova mkt mkt längre. Hade god lust att skippa statistiken idag, men nejdå. Jag måste lära mig det här =P

Har precis slängt i mig littte frukost. Orkade inte göra gröt så det blev bara en macka och en kopp varm o'boy... får se hur länge jag håller mig mätt på det. Men det är ju lunch om 2,5 timme så det ska nog gå bra :)
Sitter i soffan med datorn och försöker samla mig innan jag ska bege mig bortåt skolan. Kände alldeles nyss något konstigt i min bröstkorg... det kändes som att hjärtat vibrerade, det slog så otroligt fort under några sekunder att det va som att det vibrerade.. Obehagligt. =/ Undra va det kan vara. Stress måhända.

Nej, nu ska jag gå till skolan om 5 minuter så det är likabra att lägga på ett kol.
Stegräknaren sattes på 9.30 prick.

Veckans ordspråk

Veckans ordspråk lägger jag in varje måndag och kommer från min nya fina vuxna kalender ;) I veckoslutet ska jag försöka kommentera och se hur ordspråket har påverkat mig under den gågna veckan. Kalendern innehåller både ordspråk och citat från kända personer och författare genom tiderna.

Livet är fullt at stora saker för dem som vet att umgås förtroget med små saker
- Sigrid Undset

Hmm.... jag tror jag väntar med att kommentera detta tills på söndag. Får fundera lite på vad detta kan menas.. Hur tror ni hon menar?

Dagens steg

För att bara ha använt stegräknaren en halv dag, inte ens det - så är jag ganska nöjd. Hade den på mig från 13.45 - 19.15 och gick då 3317 steg. Imorgon blir det att ha på den hela dagen :)

Sweet sweet Jackie

Den låten är fantastisk.

Jag är så glad idag. Trots att dagen började himla trist med statistikupggfit redan kl 8 på morgonen och en trist föreläsning som inte gav mig något efter det, så har dagen ändå slutat himla bra. Det gick jääättebra att hämta barnen på dagis, de blev superglada när jag kom och gav mig världens bamsekramar alla tre :) De minsta är ju bara 1,5 drygt och de har alltid varit lite reserverade mot mig när deras mamma varit med så detta är ju ett himla gott betyg. Och vi har haft superroligt. Gjorde pannkakor och kladdade ner oss med drottningssylt ;) Mjam.

Nu är jag hemma och vänder. Ska göra frisbeebiff innan oscar och jag drar till volleybollen :)

Mwah, jag tycker om att vara glad :)

To make it count!

Kom nyss innanför dörren efter en underlig dag i skolan. En alldeles uttråkande och värdelös förläsning och sen lite statistik på det, vilken toppendag :P Tur att jag har personer i min klass som verkligen förgyller mina dagar där :) <3

Nu när jag kom innanför dörren så låg min stegräknare där :) Yippie. Så nu börjar jag räkna. Satte på mig den 13.45 och kommer ha den på ända tills jag börjar träna kl 8. Sen kommer den ju bara vara i vägen ;P Men från och med idag så ska jag (försöka) ha på mig stegräknaren varje dag och dokumentera mina steg :)

Jag är egentligen bara hemma och vänder lite fort. Ska köra ut till Lindö om 20 min, ställa bilen hos familjen för att sedan traska (med mina nya fina blåa stegräknare) bort till dagis 1 och hämta tvillingarna och sen till dagis 2 för att hämta storasyster. Sen bär det hem till dem för att göra lite kvällsmat till dem och passa dem till mamman kommer hem :) Supermysigt ska det bli. Hoppas bara inte tvillingarna vägrar följa med mig ;P haha
Innan jag åker ska jag vila huvudet lite och försöka få bort statistiken ur hjärnan bara för en liten stund. Hela klassen klämde in sig i datasalen efter föreläsningen och knåpade på uppgiften som ska göras till imorgon. Ingen förstår uppgift E, alla är superstressade och jag tror inte det är någon som gillar denna kursen överhuvudtaget. Bra utvärdering det kommer bli vid avslutad kurs ;P haha

Ikväll är det volleyboll! =)

Monday cravings

Denna veckans monday cravings är toppar från Forever21. Min syster ska åka till USA i april-maj och hon kommer få med sig en lista på saker jag vill att hon köper till mig därifrån ;P Om hon skulle åkt nu så skulle jag önskat mig dessa söta toppar därifrån. Vilken är din favorit?



Veckoavslut.

Nu är veckan alldeles snart slut och en ny vecka börjar. Det har varit en otroligt händelserik vecka som jag tänkte summera lite här.

  • Börjat ny kurs - statistik och vetenskapsteori. (Har dock ingen aning om varför vi läser detta samtidigt eller om det ens hör ihop? Något förvirrande att ha två saker i skallen samtidigt kan jag ju säga) Jag förstår verkligen ingenting av statistiken, det är rena grekiskan för mig. Formler och variabler hit och dit. Que?
  • Ny basgrupp. Spännande spännande med både nya och nygamla ansikten. Elin och jag är i samma grupp för första gången, riktigt roligt! Kul att komma igång med basgruppsarbetet igen.
  • Volleybollen har startat igen :D Dock va vi inte så många sist men det va lika kul det, om inte roligare :) Imorgon hoppas jag få en klasskompis med mig :)
  • Träffat Lindöfamiljen igen efter ett långt juluppehåll. Ska nu hjälpa dem att hämta barnen två gånger i veckan under denna terminen! Jättespännande.
  • Började trivas i min nya hårfärg lagom till att jag började ogilla den igen =P Har köpt ny hårfärg och ska våga lägga i den också, tänk så blir det bara värre? :P haha.
  • Shoppingstreak; en kjol, ett linne och ett halsband + massa saker på IKEA. (Räknar inte in mat och sånt tråkigt :P)
  • Roadtrip till Stockholm.
  • Utgång! =)

(Förövrigt tittar jag precis på TV4sporten där de visar ett inslag om hästpolo i Dubai...fast på kameler istället ;P ser lite kul ut måste jag säga ;) )

Och för att avsluta veckan så kommer här min kommentar på veckans ordspråk som jag la in i måndags:
Jag vet vad jag flyr ifrån, men inte vad jag söker
- Michel de Montaigne

Det första jag tänkte va att det är jag i ett nötskal. Kan känna att jag flyr från så många saker hela tiden som jag inte vill ta tag i, både känslor och andra saker. Skolan är ett exempel, min framtid liksom. Vill jag verkligen göra detta eller är det bara ett tidsfördriv? Jag vill inte gärna inse att jag valt fel utbildning. Det är ju spännande men vill jag detta egentligen? Ibland tror jag verkligen inte det. Nog för att jag skulle kunna trivas med det, men det är nog inget som jag någonsin kommer att älska att göra.... Och frågan är då: vad ska jag göra istället? Vad vill jag. Jag vet inte vad jag söker för framtid eller för yrke. Sånt här stressar mig så otroligt. Blä. Men men. Jag har ju bestämt mig för att gå kvar, känns inte rätt att hoppa av heller, speciellt inte nu när det bara är ett år kvar. Sen har jag en universitetsutbildning!! jag är den första i min familj som har det, mina föräldrar har bara gått gymnasiet. Jag är först! Och det är jag stolt över. =) Oavsett om jag väljer att göra detta sen eller inte så har jag en utbildning som är så bred att jag kan jobba med nästan vad som helst, typ. och det känns lite betryggande iaf :)


Dup-I-Dup

Efter ett par timmars trötthet kom nu huvudvärken. Fast jag brukar iof alltid få huvudvärk när jag är riktigt trött och seg i kroppen, oberoende om det var fest kvällen innan eller inte. Nåja. Söndagen är iaf en städ och fixdag idag. Vi försöker städa så gott det går samtidigt som vi springer upp och ner i tvättstugan. Fast just nu så pillar Oscar mest med något och jag sitter och tittar på konståkningen. Värmer upp spisen för att strax börja göra pannkakor som ska ätas lagom till att handbollsmatchen börjar om en kvart.

Kvällen blir lugn. Bara handboll, kanske någon film och lite mys i soffan. Orkar inte så mycket mer. Imorgon är det skola men har dålig koll på om jag ska träffa basgruppen kl 8 eller om jag ska komma lagom till föreläsningen kl 10 ? =S Efter skolan ska jag hämta ungarna och sen är det volleyboll på kvällen :D Nice värre!!

Jag längtar tills melodifestivalen drar igång. Det är faktiskt inte så långt kvar. Tror första delfinalen är den 7 februari och det är ju bara två veckor kvar tills dess :) Ska bli spännande att se den otroliga blandningen av artister som är i år. Vilken/vilka artister är din favorit och vem tror du vinner??

and it spins...

När jag kom hem inatt snurrade hela sängen. Innan dess hade dansgolvet snurrat lite och Linas badrum likaså. Kom hem ganska tidigt faktiskt, kände mig inte riktigt kry haha. Men idag mår jag bra faktiskt. kan vara för att Oscar tvingade mig att balja i mig hinkvis med vatten innan jag gick och la mig. Tack älskling. Och tack för att du kom och hämtade mig! <3

Det va en otroligt rolig kväll igår fram tills väggen ;) Filippa och jag dansade så...ja, så svetten lackade typ :P haha. Riktigt roligt. Det va mycket roligt folk på Palace och på förfesten, däremot så tyckte jag att det var för smockat på dansgolvet innan jag gick hem. Men det blir väl så när bara ett uteställe har öppet ;P Men kul hade vi iaf. =)

Här har ni lite bilder på hur jag såg ut igår :) det kommer fler bilder när jag fått från Filippa :)

 Linne MQ, Kjol och halsband från Gina.

  

Up up and away

Nu är jag nyss hemkommen från lördagens första bravad - hämta svärmorföräldrarna i Stockholm. Oscar och jag gick upp halv 8 imorse för att köra och hämta hans mormor och morfar i Stockholm. Trevligt med en liten roadtrip såhär en tråkig lördag när det bara regnar ute. Stockholm är otroligt fint när man kommer och kör över Mälardalen och in i stan, när man ser Globen från avstånd och in mot stadshuset. Älskar alla gamla hus, påminner mig mycket om Mio min Mio på något sätt, alltså när han är i Stockholm och inte i Landet i fjärran. =P Men det förstod ni säkert.

Lördagens andra bravad går av stapeln om en liten stund. Då ska Filippa, Sofie och jag bege oss till systemet för att inhandla lite god dricka till lördagens sista bravad =) Kommer förhoppningsvis bli en rolig kväll, kameran ska med så ni kommer få se bilder imorgon och då även på min nya kjol som jag bloggat om så mycket de senaste dagarna ;P

Någonstans mellan den andra och den sista bravade ska jag hinna med lite lägenhetsgöra också. Disken behöver diskas och lägenheten behöer städas. Egentligen behöver jag plugga lite också men det verkar som om det får vänta tills imorgon. Helst ska jag hinna färga håret idag också... hmm.. Busy busy. Och göra om mina naglar... Ojoj.


Min syster och hennes pojkvän har precis bokat en resa till USA och jag är inte alls avundsjuk.... JO DET ÄR JAG ;P Har förberett henne på att hon kommer få en lång lista med kläder som jag vill ha från Forever21 när hon är där. =P Det är väl det minsta man kan begära, haha ? :P


8 poäng till mig!

Nu har jag och Oscar redan hunnit avnjuta både film, chips och middag såklart och klockan är inte mer än tio i nio. Så blir det när man börjar myskvällen redan. Nu sitter vi vid vars en dator och fundilerar på hur resten av kvällen ska se ut.. Jag skulle ju mer än gärna kasta ut datorn om det innebar att jag skulle få spendera resten av kvällen i soffan med min prins, men jag skulle tippa på att min andra hälft gärna sitter där borta lite.

På bordet brinner luktljuset som jag köpte på IKEA igår, en alldeles jättemysig doft som luktar precis lagom. Man kan ana en fräsch doft i luften vilket är mysigt, många luktljus som jag köpt tidigare har luktat så fruktansvärt starkt så jag har fått släcka dem lika fort som jag tänt dem.

Det blir nog ingen sen kväll eftersom vi ska köra till Stockholm imorgon och hämta Oscars mormor och morfar. Vi kör halv 9 och innan dess ska jag hunnit duscha och ätit frukost, så det blir till att gå upp halv 8 =S Blä, inte kul en lördagsmorgon. Men kvällen blir desto roligare - utgång med Filippa, Sofie och Lina. =) Då ska jag ha på mig min nya kjol, frågan är bara vad jag ska ha till den. Håret ska iaf lockas med Filippas vågtång :)

Nej, nu ska jag kolla klart på På spåret, där jag förövrigt tog Oxford på 8 poäng ;)

Friday night out(fit)



Kvällens favoriter från Forever21

Mot nya mål?

Sitter här och försöker hitta sommarjobb för sommaren. Såklart. När annars ska man ha ett sommarjobb? Haha, men ni fattar :P Har skrivit ut lite intresseanmälningar som jag ska skicka ut, bland annat till korttidsboenden i Helsingborg. Lite sugen på att jobba på någon lägerverksamhet där nere också men samtidigt så bor man ju borta under större delen av sommaren och an vara hemma typ 15 dagar på hela sommaren, inte riktigt så jag vill spendera min sommar i Helsingborg. Därför försöker jag hitta något närmare Helsingborg så jag kan åka hem efter avslutad dag eller liknande. Kom att tänka på det lägret jag va på som 12åring - Musik och drama lägret. Det va bara en vecka. Då kan jag alltså vara hemma på helgerna. Men jag vet inte om de har kvar det. Så jag gick in på Sundsgårdens hemsida och där hittade jag det!! Inte lägret utan en utbildning som jag hade älskat. Egentligen två utbildningar; den ena utbildningen heter Assistans och med den kan man jobba antingen som personlig assistent eller elevassistent. Elevassistent har lockat mig jättelänge, då får jag vara i skolans värld, vara lite av en lärare och hjälpa ett barn som har ett handikapp. kan det bli mer perfekt för mig??? Den andra utbildningen hette Teckenspråk och i beskrivningen stod det såhär: kurator med möjlighet att arbeta med personer som är döva. Sweet. Tror att båda är ettåriga eftersom det är folkhögskola. Spännande. Nu har jag något jag kan göra när jag flyttat hem om jag inte får något jobb. det bästa är att båda kan gå som distans så jag kan jobba samtidigt :)

Men vi får väl se hur det hela utvecklar sig!

Herregud, har ni läst??

Aftonbladet rapporterar om en tragisk och chockerande händelse som tog plats i Belgien imorse. En knivman tog sig in på ett dagis och knivskar två barn och en personal till döds. Ett tiotal barn uppges vara skadade varav en livshotande. Det här är verkligen tragiskt. Hur kan man vara så sjuk att man tar sig in på ett dagis och dödar små oskyldiga barn? Jag är helt chockad. Det är så tragiskt. Stackars föräldrar till de döda och skadade barnen. Till och med på ett stängt dagis där man måste ha passerkort för att komma in går ingen säker... Vill du läsa mer om händelsen tryck här.

Igår hade jag flyt!

Jag hade verkligen flyt igår.
* Jag köpte en grymt snygg kjol på Gina, bara den historien är ett skööönt flyt ;)
* Startade mitt nygamla jobb, barnvakt åt sötaste skånefamiljen i Lindö, två ggr i veckan + månadsbetalning, riktigt skönt flyt ;)
* Blev kär i ett par röda jeans som dessvärre inte är mina (lite mindre skönt flyt), men att de satt så jäkla snyggt på mig + att jag insåg att ankelboots kan vara grymt snyggt till jeans är ett större flyt för min del ;P
* Hade en skön sovmorgon med älskling, underbart flyt.

Dessvärre glömde jag lösa in min trisslottsvinst på 50:-, mindre bra flyt, jag hade säkert fått två lotter med skönt vinstflyt om jag kommit ihåg det. Så jag vågar inte lösa in dem idag för då kommer jag garanterat inte vinna någonting. :P

Historien om kjolen?
Filippa och jag var nyss komna till Ikanohuset där vårt mål var IKEA och egentligen inget annat, men när man ser en hel vägg av röda rea-skyltar och csn ligger i plånboken så kunde jag inte motstå. Det är ju gratis att titta lixom, men hittar man något på deras resa för 49/99:- så är det näst intill gratis det också. Iaf, så såg jag en ensam svart kjol hänga på en galge väldigt ensamt i ett hörn. Tog tag i den, kände på det svarta fina glänsande tyget, tittade på lappen och såg att det stod 36 och 99:-. Tänkte att jag nog inte skulle ha sån tur att en storlek 36a skulle passa mig men jag var optimistisk och tog med den in i provrummet, drog på den och den satt som en smäck! Sweeeet, tänkte jag och gick till kassan. På vägen till kassan hittade jag ytterligare en vägg av reaskyltar - smycken och skärp - fann ett jättefint halsband som jag la på disken efter ett snabbt övervägande på ca 5 sekunder när jag såg att halsbandet bara kostade 40 kr. En kjol och ett halsband (en halv fest-outfit alltså) för bara 139:- ,som hittat ju! Men när jag skulle betala så säger expiditen: Men oj, den här kjolen är ju felmärkt! Jaha, tänkte jag. Där tog mitt flyt slut... Men då fortsätter hon: Den är nedsatt till 49:- men det blir du väl inte ledsen för?? Detta kallar jag flyyyyyyt! En assnygg kjol och ett halsband för 89:- Sweet!

Torsdagen

Idag vaknade jag med en Oscar i mina armar. Underbar känsla att vakna upp bredvid någon. Dessutom stod klockan på halv 10 eftersom vi båda hade sovmorgon. Vi låg och gullade och pratade i en timme innan vi bestämde oss för att gå upp, åt en mysig frukost tillsammans innan han drog sig till skolan och jag fick eld i baken när jag bestämde med Filippa att vi skulle dra till IKEA. På med kläder, smink och ut och för att skrapa rutorna. Väl på Ikanohuset köpte jag mig en jättefin svart kjol med lite hög midja och skärp på Gina för 49 (!!!!!!) kr samt ett halsband som också va på rean. Sen blev det en hårfärg och lite saker på IKEA till lägenheten. Filippa fick sig en jättefin klänning. Nu är vi båda all set till festen på lördag ;) Ska bara komma på vad jag ska ha till kjolen och mitt nya fina halsband... hmm. Kanske miss F har nåt att låna ut till mig ;)

Efter det drog jag ut till Lindö för att hjälpa mamma E med att hämta barnen på dagis. Ska hämta två gånger i veckan och hon ville att jag skulle se vart dagisen låg såklart samt träffa lite personal och presentera mig så de vet vem jag är när jag kommer nästa vecka. Det är ganska lång bit att gå mellan dagisen men det blir sköna promenader, hoppas bara inte det regnar, då blir det blött :P

Nu ska jag laga lite kvällsmat till mig innan jag springer över till Filippa igen. Ska fota lite av hennes kläder och lägga ut på tradera åt henne :) Imorgon är jag ledig igen men jag ska försöka plugga lite ändå. Har lite texter att läsa och få lite mer kött på benen om statistiken samt kolla upp grejjerna till basgruppen. Har ju även köpt en ljusbrun hårfärg idag så jag ska lägga i den i håret oxå. Hoppas hoppas det blir bra denna gången!!!


Mat var det.


Mumsig kväll

Nu har Oscar och jag precis kommit hem från en tur på McDonalds. Vi hittade rabattkuponger i posten och gick och köpte oss vars en El Maco grandemeny, och tack vare kupongerna så fick vi vars en extra el maco burgare ;) De sparade vi såkalrt, för vem fan orkar äta två el maco grande? Det blir låda imorgon :)

Nu sitter jag och kollar Top Model medans Oscar sitter och tittar på ekonomin lite. Jämför lite utlägg och ser vem som laggt ut mest och vem som är skyldig. Ser ut som om jag är den som ska betala tillbaka...ganska mycket :S Men men, så är det i ett gemensamt hushåll såklart. Blir en liten avbetalningsplan här tror jag.

Är sååå grymt trött just nu att jag skulle kunna somna med datorn i knät ;P Men jag tror jag ska ta på mig pjamasen och göra mig iordning och sen ligga och mysa i soffan tills det är läggdax. Sounds like a plan!

Onsdagsskvaller

Nicky tittar snett på Paris nya BFF.Aftonbladet rapporterar att systrarna Hilton har hamnat i bråktagen. Paris Hilton har tydligen blivit osams med lillsyrran Nicky på grund av att Nicky inte tål syrrans nya bästis, Brittany Flickinger. Hmm.. Är det sånt här kända och rika människor bråkar om? Schismen mellan systrarna har kommit i dager under filmfestivalen Sundance i Park City i Utah, USA. Paris bråkar med alla och ny tydligen även sin syster...

Hur Paris hittade sin nya bästa vän? Du har inte hört talas om henne?? Det är inte så konstigt, hon vann nämligen dokusåpaserien "Paris Hilton's new best friend". *Suck* Rich people...

Fler besökare till bloggen?

Bloggar du som tusan men tycker ändå inte att du får tillräckligt många besökare?
Då har jag två tips på sidor som du kan ansluta dig till som gör att du får fler besökare!
Det är superenkelt jag lovar! Genom att bara följa 4 enkla steg kan du få upp till 1 miljon besökare!
Den första sidan heter Viral trafik och du ansluter dig här.

Den andra sidan är Mer-trafik som är en superbra tjänst där du, genom att besöka andras bloggar, får mer besökare till din egen blogg. En schysst deal tycker jag eftersom det för det första är gratis, men för det andra så tjänar andra lika mycket på det som du gör. De får fler besökare, och det får du också! Bli medlem här

Go for it ;)

Mjam ;D

Nu är magen full och mätt av god pasta och kycklingsallad med vitlösksås. Till efterätt blev det apelsin. Mumsigt! Nu sitter jag i soffan och har allmänt tråkigt, tittar på Juno som iof gör det lite mindre tråkigt. Men här är så ensamt. Tycker Oscar kan komma hem nu, men skulle tippa på att han sover hos en kompis efter verksta'n.

Imorgon ska jag börja min dag på min praktikplats, eller rättaresagt min ex-praktiktplats. Ska va med på ett möte innan jag beger mig till skolan för denna terminens första basgrupp. Ska bli intressant med min nya basgrupp, se hur det kommer funka med alla oss. Men det blir nog spännande.  Sen på eftermiddagen är det någon föreläsning med en föreläsare som vi inte haft så mycket så det blir spännande!

Nej, nu måste jag nog byta film tror jag. Kanske ska se något som jag inte kan helt och hållet utantill? ;P

Förresten så tog jag en ny bild på håret som gör det lite mer rättvisa än de bilderna som jag la upp först. Men återigen, tänk er liiite mer ljust och guldigt. Har nog bestämt att jag ska göra bruna slingor eller lägga i en toning så att det guldia på hjässan försvinner. Måste bara få pengar från csn först ;P


Jag ogillar verkligen statistik...

Jag gör verkligen det. Det är nog den tråkigsta och mest förvirrande kursen vi har på utbildningen. Fattar verkligen nada. Bara massa variabler och ehm...annat ? Har redan glömt hälften av det jag läst ;P Vår lärare bara rabblade på i sin takt och alla satt som frågetecken och undrade hur fan han kommit till den sidan han va på när vi va på en helt annan :P haha

Ikväll ska nog elin och jag träfa bodypump...dock börjar jag känna av min arm..igen. Har haft ont i underarmen hela dagen och nyss bar jag tunga matkassar så det gör ännu ondare. Jag kommer inte kunna lyfta skivstången... Fuck. Jag ville verkligen träna ikväll. Men det blir core imorgon, kanske kör booty samtidigt för att kompensera för idag. Nu måste jag bara messa Elin och säga det. =( Asså, jag kan knapp skriva sms och arbeta med datormusen är precis lika smärtsamt. Jag som såg fram emot att testa något nytt...

Hoppsan!

Jag somnade visst om igen :s Inte bra, nu blev det lite stressigt. Men som tur är så har jag ingen föreläsning nu på förmiddagen utan ska träffa Elin och börja plugga lite statistik. Usch va det lät tråkigt... Tur att Elin tycker det är kul iaf ;) Nu har jag slängt i mig lite frukost och borde klä på mig och borsta tänderna men gud va seg jag är idag. Har ont i armar och händer, alldeles stel efter volleybollen igår. Vi va 9 st bara så det blev väldigt mycket spel och vi hade superkul :) Stackars tjej som träffades på näsan av Oscars praktträff på bollen bara... =/ Haha.

Nej, nu har jag verkligen inte tid att sitta här.
Men kom ihåg!: Jag vill gärna veta vad ni läsare vill läsa om här på bloggen! Ge mig lite tips om vad ni tycker är intressant!

Ha en bra dag!

Äntligen hittade jag den!!



En låt jag har gått och letat efter i flera veckor men inte hittat på grund av att jag hela tiden trott att det varit Eagle Eye Cherry som sjunger den. Men det är det ju inte!!!

Lighthouse Family - High!
Lyssna, den är underbar och ni har hört den förut!!

Vad vill ni läsa om?

Mitt besökarantal har rasat och jag vet verkligen inte varför. Jag uppdaterar som aldrig förr, har slutat prata skola och praktik och klagat på mina veliga tankar för jag trodde inte ni ville läsa om det, men det kanske ni vill? Jag försöker hitta på lite roliga kategorier och sådant för att locka fler. Men vad vill ni läsa om? Behöver det blir mer om mode, mer om kändisar eller mer om mitt liv och skolan? Ge mig tips på vad ni vill att min blogg ska innehålla!!!

Monday cravings

Innan idag kom jag och tänka på mitt drömhus. Jag vet inte varför jag började tänka på det, men jag gjorde det iaf. Det jag såg framför mig var ett gammalt sekelskiftshus med högt i tak, burspråk med plats för ett bord och några stolar som står framför glasdörrar som leder ut till den lummiga trädgården, gammaldags öppen spis i vardagsrummet, trägolv, stora rum, öppen veranda på framsidan - likt den på bilden och stuckaturer i taket. Ett riktigt Junibacken-hus vill jag ha. Varje gång jag ser på Madicken så blir jag avundsjuk på det otroligt vackra hus de ha. Tänk vilka renoveringsmöjligheter det finns där. Det är stora hus med världens ljusaste rum på grund av det stora fönstrena, och jag ääälskar stora fönster.

Min Monday cravings är verkligen mitt dröm-junibacken-hus.Ser ni hur vackert huset är?  Me love.
Det får ju gärna ligga vid en liten å sådär så mina barn kan åka till Dawson och Joey lite längre ner på ån ;)

 


Veckans ordspråk

Veckans ordspråk lägger jag in varje måndag och kommer från min nya fina vuxna kalender ;) I veckoslutet ska jag försöka kommentera och se hur ordspråket har påverkat mig under den gågna veckan. Kalendern innehåller både ordspråk och citat från kända personer och författare genom tiderna.

Jag vet vad jag flyr ifrån, men inte vad jag söker
- Michel de Montaigne

Min första kommentar är att detta är så klockrent mig. Det är jag i ett nötskal! Haha

Där ser man!



Jag läser ganska sällan skönlitterära böcker. Skulle nog vilja läsa mer än vad jag gör men känner att jag aldrig har tid. Den enda gången som jag verkligen lägger ner tid på att läsa är om jag reser. Då har jag alltid med mig massor med böcker för tanken att bara ligga på stranden tex och bara....ligga i flera dagar gör mig rastlös. =P

Men där ser man. Kanske borde läsa mer!

Mot nya mål

** NY, STEGRÄKNARE, KALORIMÄTARE **I takt med att mitt "nya" liv börjar imorgon, med att gå tillbaka till skolan och inte vara på praktiken mer så tog ju jag och Filippa tag i våra liv och började med vår lilla tävling-vadslagning-puschning av varandra som det egentligen är. Vi bestämde ju att vi får ha en gottisdag i veckan, som vi får bestämma själv vilken det är, och då får vi äta godis/chips/glass/tårtor/kakor och allt annat som är onyttigt! Resten av dagarna i veckan måste vi hålla oss ifrån dessa godsaker annars måste vi betala den andre 100:-

Jag tog tag i detta ordentligt nu och har faktiskt bara ätit glass denna veckan! Jag brukar vara ganska duktig annars på att sluka en chipspåse på helgen men jag höll mig ifrån det och jag är väldigt stolt över detta! Köpte mig även en stegräknare som jag ska ha på mig hela tiden, från och med det att jag får den i slutet på veckan, jag tränade på gymet i fredags och imorgon börjar volleybollen. Kommer nu även ha mer tid till att gå på gymet där jag har medlemsskap så det ska jag försöka göra ibland också, speciellt afrikansk dans på onsdagar!!!! Jag kommer att lägga upp mina steg varje kväll innan jag somnar och försöka slå dem varje dag såklart!

Mot nya mål!!

Dagens shopping

Det blev en hel del shopping idag kan jag ju säga. Jag nästan rensade hela Gina Tricots rea-lager och kom därifrån med ett par jeans, 5 tunikor och en t-shirt! Väldigt nöjd med min shopping måste jag säga! Jeansen är mörka och jättesnygga. Orkar inte fota dem för det kommer ändå inte synas ;P Tunikorna är två stycken likadana långarmade, en vinröd och en mörkgrön, sen är det två långa t-shirtar; en vit och en svart - såna typiska gina t-shirtklänningar.

Nu har jag varit duktig och diskat lite och plockat undan och börjat förbereda maten. Oscar kommer snart hoppas jag. Är lite nervös över vad han ska säga om håret. Det är ju himla stor skillnad mot hur jag har haft det tidigare och han har alltid tyckt att jag är finast i mörkt hår och aldrig velat att jag skulle göra det ljusare. Så vi får väl se vad han säger =S

Jag är så hungrig att jag mår illa nu alltså. Kan han inte komma hem snart??

Hur ser jag ut??

12.08 vaknade jag idag. Såhär länge har jag inte sovit på myyycket länge. Men kanske inte så konstigt med tanke på att Filippa gick 02.50 inatt. Vi kollade film, käkade mat och snackade massa skit hela natten. Tidigare på kvällen hade vi ju färgat håret. Filippa blev jättenöjd med sitt mahognyröda hår, jag är lite osäker på mitt guldblonda med lite rött i. I vissa ljus ser jag pissgul ut på huvudet. Nere i topparna är det jättefint men uppe på huvudet är det kanske lite för ljust. Eller så är det för att jag inte är van än. Jag har inte sett mig i smink och uppklädd tillsammans med håret utan bara osminkad och allmänt rääälig :P Jag måste vänja mig. Får se lite vad Oscar säger när han kommer hem sen, han kanske ser ut som om han sett ett ufo eller nåt och kräver att jag färgar tillbaka det? ;P Usch, jag är så osäker. Vill ju inte gå utanför dörren med hår som jag ser förjävlig ut i. och jag kan verkligen inte bestämma mig om jag trivs med det eller inte.... Men samtidigt har jag velat bli ljusar så himla länge och då känns det trist att färga över det igen. Men åh, gillar jag det eller inte ? Det dumma är att bilderna från kameran gör att det ser väldigt mycket rödare ut än vad det egentligen är. Tänk er lite ljusare och lite mera guld.

 

Ärligt alla läsare!!! Vad tycker ni??
Tar emot alla kommentarer tacksamt!

Done and done!

Nu är hårfärgningen klar. Jag va helt färdig kvart över nio och vi började kl 5. =P Avfärgning och sen hårfärg och sen slingor på mig. Och däremellan så gjorde vi Filippas avfärgning och henens färgning också. Hehe. Men kul har det varit och så har jag ju fått gosa lite med hennes hundar med :) Bilder på håren kommer när jag får bilderna från Flippis imorgon.

Nu står jag och gör spagetti och köttfärssås till mig och henne, blir en väldigt sen kvällsmat idag men vi ska sitta och kolla film halva natten så det gör inte så mycket. Maten är strax klar och Filippa kommer alldeles strax. Ska bli goottt med mat!!!

Min statistik har bara rasat neråt, jag kanske bloggar om tråkiga saker just nu, eller? Ska försöka bättra mig kära läsare, jag lovar. Kommer blogga satan imorgon!!! ;)

Going lighter

Verkar inte som om det blir någon utgång ikväll utan bara en hemmakväll med Filippa. Vi ska strax åka iväg och köpa blekning och hårfärg till oss båda för att sedan göra några förvandlingar...vi får väl se hur det går med det :P Tänkte ta blekningen nu på dagen och färgningen ikväll med hårinpackning och serum där emellan så håret får vila lite. Jag har ju en drömbild av hur jag vill att mitt hår ska se ut men jag tror inte jag kommer lyckas med det själv. Men man kan ju alltid testa, blir det inte bra är de tju bara att färga över.  Kanske rent av bara köper ett nytt slingpaket och slingar istället. Vi får se vad det finns när vi kommer till affären.

Vad tror ni om detta? Kan jag lyckas?

 till

Simultankapacitet

Nu verkar det som om blogg.se fungerar igen. Tänk så irriterad man kan bli för att man inte kan logga in på sin blog och få skriva av sig. Haha, det är inte så att jag är beroende men det är gymt irriterande när man sitter och har en massa saker som man vill skriva och berätta om och så funkar inte skiten ;P haha

Fredagskvällen blev inte så lugn som jag hoppades på. Oscar och jag gick och köpte pizza och glass och när vi kom hem så plingade det till i telefonen. Ett sms från Oscars kusin som ville att vi skulle komma till Kulturkammaren och titta på hennes lillebror som spelade med sitt band på Rockkarusellen. Så det blev till att kasta i sig pizzan, byta om lite fort och sen iväg. De va riktigt duktiga, jättekul att se =) Väl hemma sen tog vi fram glassen och la oss i soffan, satte på den nya Bond-filmen och åt vår glass. Jag somnade efter typ 20 minuter, tyckte det var en otroligt tråkig film och inte alls så som jag vill ha min Bond. Elak och arrogant som fan. Jag gillar bättre de gamla bondfilmerna, helt klart.

Idag är det lördag, go figure, eftersom det va fredag igår ;P
Händer inte så mycket på dagen idag. Hade velat åka till stan och gå en sväng men ingen kan. Så det blir till att stanna hemma och städa istället för kvällens partaj med Filippa. Oscar åkte iväg till Johannes i Bettna för en stund sedan oh lämnade mig alldeles ensam tills imorgon eftermiddage. Tur Filippa kommer över sen. Hatar att sova ensam, men det får gå!

Dagboken snurrar i dvd-spelaren och det va tänkt att jag skulle städa samtidigt men så kom ju blogg.se igång igen. Och hur roligt är det att städa egentligen? Inte kul alls :P men det måste ju tyvärr göras...

Simultankapacitet va det ja.. ;)

Sista dagen på praktiken

Idag kom den fruktade dagen - sista dagen på praktiken. Efter att alla i klassen berättat hur jobbigt det var att gå därifrån sista dagen så fruktade jag nästan för att gå dit idag. Men mina handledare är så underbara och vi har haft en kanondag! Jag fick massor med fina ord om min utveckling, en jättefin blomma och supergod lunch! Tack för en jättefin dag och speciellt - tack för en underbar termin. jag har lärt mig mer om mig själv än jag någonsin trodde jag kunde på bara 6 månader! Jag har trivts så otroligt bra, trots att jag slitit mitt hår och gråtit av frustration många gånger under terminen. Jag kommer aldrig att glömma min praktikperiod, det är något av det största jag varit med om. Många tårar kom när jag satt i bilen på vägen hem. De ville aldrig sluta rinna. Kommer verkligen sakna er alla!!

Nu har jag precis paketerat ihop vinsten till vinnaren! Hon blev mycket glad och det glädjer mig. :) Oscar och jag ska alldeles strax gå och posta allt vi ska posta, plus köpa lite bröd och mjölk samt mat till kvällen. Det blir pizza idag. Fredagen blir min fetmatsdag! Skulle tippa på att det blir lite godis eller nåt sen oxå. En dag i veckan har vi sagt, jag och Filippa, och det blir alltså idag! Imorgon har jag inte tid med godis, då ska det drickas och dansas istället :)

Nu är jag huuuungrig. Vesuvios hawaiipizza lockar riktigt mycket. Mums.

Vinnaren av tävlingen..

Vinnaren av tävlingen med "Skäm-bort-dig-själv"-Paketet är,
(trumvirvel tack)

Johanna Risenfors!! Grattis vännen!


Sista chansen att tävla



Nu är det sista chansen att anmäla sig till tävlingen, den avslutas nämligen 23.59 ikväll!

Ta chansen att vinna ett "Skäm-bort-dig-själv"-paket innehållande:
* Två nagellack
* Läppglans
* Body lotion Oliva från Ccs
* Den populära perfymen Hypnose från Lancome
* Filmen; Den andra systern Boleyn
* Örhängen från Glitter
* Plus en hemlig bonus inköpt i Thailand ;)

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att:
Posta ett inlägg på din blogg där du skriver om tävlingen, låna gärna bilden.
Skriv sedan en kommentar till detta inlägg om att du är med i tävlingen.
Glöm inte att skriva din bloggadress så jag vet var jag kan få tag på dig!

Tävlingen avslutas torsdagen den 15 januari, kl 23.59
Det räknas bara med ett inlägg, fler kommentarer tas bort!
Vinnaren dras genom lottning och vinnaren kommer att presenteras här på bloggen under fredagen!

Dåligt med uppdatering idag

Jepp, det kommer vara dåligt med uppdatering av bloggen idag kära vänner. Jag ska alldeles strax bege mig bortåt skolan, träffa Petra och käka lunch och sen har jag lektioner ända till fem. Förhoppningsvis slutar vi tidigare. Men efter det ska vi i basgruppen gå till Harrys och käka lite eftersom vår grupp nu ska splittras och vi ska få nya. Så det blir en liten avslutning för oss ikväll. Är sugen på Toast Harry, mums. Så därför kommer det nog inte komma fler inlägg idag. Kanske något ikväll när jag kommer hem men det beror på vilken tid jag är hemma. Ska ju upp tidigt imorgon.

Nej, nu ska jag gå och fixa det sista på mig ;P

Planer för framtiden

Mina tankar har den senaste månaden snurrat mycket till terminen efter jag är färdigutbildad, alltså om ett år. Vårterminen 2010. Vad ska jag göra då? Jag är sugen på att fortsätta plugga, eller kanske jobba? Jag vet inte riktigt. Allt jag vet är att detta är min chans att få komma iväg, att få komma ut och resa, träffa släkten igen. Jag är så sugen på att åka till Canada och vara där i två månader. Kanske hjälpa till i baren där daniel jobbar? haha eller plugga engelska. Detta kommer isf att bli i mars och april 2010. Så jag har 1,5 månad efter min examen som jag måste göra något på. Ta en halvterminskurs, hitta ett väldigt kort vikariat? Någon som vet vad man kan hitta på under så kort tid? För jag vill inte bara sitta av tiden. Blir nog till att plugga något på halvfart och jobba extra kanske. Får se. Tittade nyss på kurserna som finns tillgängliga att läsa denna vårterminen och det finns inte mycket som lockar där, eller jo.. men de kurserna är 30 poängskurser. Det enda jag kommer kunna läsa är 7,5 poängskurser. Och det finns en kurs som jag va sugen på tidigare - adoptionskunskap. Men den hittar jag inte nu, verkar som om den bara körs på höstterminen.

Iaf så kommer jag att satsa på detta. Att åka till canada mars och april 2010. Kommer från och med slutet på januari nu att lägga undan pengar varje månad och sätta in på ett speciellt sparkonto som jag inte kommer kunna ta några pengar ifrån ;P Bara sätta in varje månad. Har planer på att lägga undan 500-1000 varje månad beroende lite på inkomst. Kommer vara barnvakt en del och lägga alla de pengarna till resan. Är ju även skyldig Oscar pengar så jag har där att betala av samtidigt. Så det kommer bli kärvt. Men det måste gå. Sen hänger väldigt mycket på om jag får ett sommarjobb också. Där kommer största delen av de pengarna att gå till resan. Det måste gå. Jag måste få ett sommarjobb! Ska sitta i helgen och skriva personligt brev och meritlista för denna sommarens ansökningar, har skrivit upp en del ställen jag ska kontakta och det är lika bra att göra det i tid. Så det kommer helgen att gå till ;P

Vad tror ni om mina planer?

Fest på lördag ;)

Nu har Filippa och jag bestämt att det blir förfest hos mig och sen utgång till Palace på lördag! Vi ska fira att jag har fyllt år !! =) Är det någon som är sugen på att hänga på så är det bara att säga till, ju fler desto roligare blir det. Alltså, förfest hos mig först, bara hojta så sätter jag upp dig på gästlistan, hihi ;)


 

Onsdagsskvaller

Dagens skvaller är väl säkert något som redan nått mångas öron, det skyltas nämligen med det överallt på löpsedlarna: "Mojje fick hjärtinfarkt, tvingas hoppa av Let's dance". Enligt Aftonbladet  drabbades Mojje av hjärtinfarkten redan i torsdags under genrepet till fredagens premiär, han hade då känt en smärta över bröstet men inte reagerat . "Vem får hjärtinfarkt vid 36 års ålder?" säger han från sjukhussängen på Karolinska. Men väl hemma på Gotland i lördags kom smärtorna åter och Mojje trodde att det var panikångest. Men läkarna skickade honom med ambulanshelikopter till Karolinska i Stockholm där han opererades igår. Han tvingas nu hoppa av Let's Dance. Hans ersättare? Barnprogramskollegan Nichlas Wahlgren! Det ska bli spännande att se! Han om någon borde ju ha det i blodet ;) Men samtidigt är det tråkigt att missta Mojje efter bara en vecka. Han är ju så rolig :)



Kort men givande dag

Nu är jag hemkommen från avslutningen med kommunutbildningen som va en del av vår praktikperiod. I början av praktiken hade vi ett antal veckor där vi, ett par dagar i veckan va på en utbildning kommunen anordnade för att vi skulle få en inblick i hur kommunens organisation va uppbyggd samt hur de olika kontoren arbetade med sociala frågor. Vi fick träffa representanter från socialtjänsten, arbetsmarknadskontoret, ekonomiskt bistånd, vård och omsorg, och gjorde en del studiebesök på behandlingshem och liknande. Idag hade vi en summering och utvärdering av detta tillsammans med våra handledare och det va riktigt givande och trevligt. Vi fick komma med synpunkter och likaså handledarna, men det verkar som att alla är nöjda med sina praktikplatser och det är ju jätteskönt.

Solen strålar ute och himmeln är alldeles lockande ljusblå. Oscar och jag ska om en stund packa en liten väska med fika och åka ut till Abborreberg och gå en promenad där och fika lite. Ska bli mysigt. Kameran åker nog med så jag kan uppdatera er med bilder senare ikväll!

Annars idag är det lite skolarbete som ska göras, eller egentligen praktikarbete. Måste skriva ner lite egna reflektioner om praktiktiden och hur jag har utvecklats inom olika områden som vi ska diskutera på fredag när jag och mina handledare har vår avslutning. Utöver det så blir det nog lite städning och fixning i lägenheten.

Imorgon börjar inte jag förens sent. Får sovmorgon! Skönt som bara den. Oscar är ju ledig också så det blir underbart att få äta frukost ihop imorgon.!

Hur mycket är din blogg värd?

Hittade en sida där man kan beräkna hur mycket bloggen är värd. Vad det ska tjäna till vet jag inte, är ju lixom inte så att någon skulle vilja gå och köpa en blogg för en massa pengar, eller? Varför köpa någon annans blogg när man kan skapa sin egen och bygga upp den av egen kraft istället? Varför snålåka på någon annans popularitet? Det roliga är ju att klättra av sin egen kraft!

Anyway, min blogg är värderad till 1872:- Jag antar att det är beräknat utifrån hur många besökare man har. Ja, det här va verkligen ett onödigt inlägg, men har man tråkigt så har man. Har du också tråkigt? Kolla hur mycket din blogg är värd här.

Med förväntan

Sitter här med förväntan och som på nålar. En av mina bästa vänner åkte in på BB imorse och förhoppningsvis kommer det en liten söt ut snart =) Väntar på att hon ska höra av sig men antar att jag inte lär höra något förens imorgon tidigast.

Lång dag på praktiken idag men det gick bra som vanligt. Hade ett väldigt långt hål på nästan 3 timmar där jag inte hade något att göra, min handledare var iväg på sitt håll och jag satt på vårt kontor och gjorde...inte mycket. Va nere och sprang lite i korridoren och pratade med lite lärare emellanåt. Har haft nervryckning i mitt högeröga hela dagen, svinirriterande och lite halvt obehagligt. Dessutom har jag en liten irriterad blåsa på tungspetsen, oxå grymt ivägen.
Såå, nu har jag fått klaga av mig lite ;P

Jag är lite halvt småkär i Henry Cavill. Han spelar i serien The Tudors, ännu en av mina nya kärlekar. Se på honom... *dreggel* Han är het ;)

 

Monday cravings

Ja jag vet, jag är ju rolig... Satt i söndags och skrev att jag nu verkligen skulle börja med mina teman igen på allvar. Vad händer? Jo, jag glömmer såklart bort det redan första gången ;P haha. Men men. Har ett litet hål nu på praktiken så jag passar på att smyga in min Monday cravings här :)

Jag är verkligen inne i ett klänningsstim just nu. Har aldrig varit en klänningsperson innan men nu, jag börjar bli helt galen i klänningar! Älskar det. Så här kommer mina favoritklänningar hämtade från Forever21 =)

  


Ja, jag gillar svart ;P Haha
So, so what! I'm still a rock star! ;)

Ni glömmer väl inte tävlingen ??



Ni glömmer väl inte tävlingen som jag har är i bloggen?
Den avslutas på torsdag och ni anmäler er till tävlingen här. Här kan ni även läsa
om vad prispaketet innehåller och hur ni går tillväga för att delta!
Lycka till :)

Vadslagning

Nu har Filippa och jag varit duktiga! Idag har vi nämligen bestämt att vi ska gå ner i vikt tillsammans! Jag är egentligen hyffsat nöjd med min vikt men jag har områden som jag mer än gärna skulle vilja fasta till lite ;) Så nu har vi slagit vad, det gäller bara en hundring - men som Filippa säger: Är man student så är man! Vi får ,från och med idag, endast äta godis och andra onyttigheter en gång i veckan, vilken dag bestämmer vi själva. Idag börjar egentligen volleybollen för min del men Oscar har tenta imorgon så vi ska gå och lägga oss tidigt. Jag ska till gymet denna veckan iaf och börja stenhårt med volleybollen nästa måndag! Det här kommer bli såååå bra, eller hur Filippa ;) ?


Årskrönika

Januari
Året började hemma hos Nicole på hennes balkong i vindslägenheten på Råå i Helsingborg. Oscar och jag stod tätt tillsammans och tittade på fyrverkerierna som lös upp hela staden.
Firade min 22 födelsedag den 7 januari ensam med Oscar i lägenheten, hade firat den 5e med en fest hemma hos Nicole med mina nära och kära vänner! Jag började termin 4 och vi hade vår andra programintegrerade kurs på utbildningen - Sexologi, en av de roligaste kurserna hittills. Där träffade jag Filippa, granne och numera nära vän som jag kommit att tycka om så mycket under året!


Februari
Jag åkte buss till Göteborg för att överaska farmor på hennes födelsedag och träffade på vägen hem ännu en underbar vän som kommit att betyda mycket för mig det senaste året - Emmie. Fick en ny basgrupp i skolan som jag trivts otroligt bra i och vi har haft mycket skoj tillsammans. Oscar och jag började umgås med Emma och Peter och fick därigenom flera nya vänner med många trevliga kvällar! Familjen och jag åkte på semester till Egypten.
  


 

Mars
Vi "gjorde om" i vårt kök, satte upp fejk-kakel över det andra fula kaklet för att göra köket lite modernare =)
Jag började för första gången på riktigt oroa mig om jag valt rätt yrke, jag kände stor osäkerhet till det jag valt och kände inte heller någon dragkraft eller längtan till det heller. Vi fick vår lägenhet uthyrd över sommaren och jag åkte på den ena förkylningen efter den andra. Pernilla och jag gick på 90talskvällen på Tivoli och jag hade en av de bästa kvällarna i mitt liv. En liten sötnos började samtidigt växa i hennes mage!

  



April
Elin och jag var i full gång med vår B-uppsats och Oscar och jag fick hem vår guldiga pärla J Jag började även jobba på Busfrabriken... och slutade jobba på Busfabriken :P Rögle gick upp i Elitserien och HIF spelade asgrymt i de första omgångarna av Allsvenskan. Petra och jag hade tråkigt i skolan och Oscar och jag tog med mamma och pappa ut till Gullhäll för att visa vår sommaridyll, mamma blev lika fast som vi är ;P

 



Maj
Pappa fyllde 50 och vi firade det med en helg i Tvååker på en gård där vi lekte Fångarna på gården tillsammans med alla systrarnas pojkvänner och även moster och hennes familj. Även mellansystern fyllde år och hade sin slutproduktion i dans - stolt storasyster va man då! Det va enorm värmebölja och Oscar och jag va på motocrosstävling i Finspång, samt lekte paparazzifotografer.  Fick sommarjobb inom LSS-verksamheten och Nicole kom på besök.

  


Juni
Skolan slutade och vi packade ihop lägenheten inför vår kommande hyresgäst och drog sedan hem till Skåne. Sofia tog studenten och jag överaskade henne med att bjuda dit Daniel och hans kompis Owen. Spenderade sedan en underbart rolig helg tillsammans med dem. Jobbade på och njöt av värmen i början på juni men grät i takt med att sommaren tog slut och regnet kom. Sverige spelade EM i fotboll...och det vet vi ju alla hur det gick...
 


Juli

Svärmor tog med mig på Lars Winnerbäck och jag va lyckligast i världen den kvällen. Therese tog med mig till Ullared. Landskronakarnevalen och Helsingborgsfestivalen är måsten under sommaren. Jag spenderade en underbar dag med lillebror. Fallet Madeleine som jag följt med spänning läggs ner. Började arbeta med brukare nummer två och vantrivdes resten av jobbtiden. Mamma och Micke fyllde år.

 


Augusti
Spenderade en helg i Göteborg, såg Mamma Mia och va ute i skärgården. Regnet fortsatte att ösa ner, klädbytardag hos Nicole och sommaren tog slut och vi flyttade tillbaka till Norrköping. Men innan det dansade jag bland kändisar och hade underbara kvällar med bästis. Praktiken började och jag älskade det från dag ett. Jag blev nyförälskad i choklad och farmor vann högvinsten i Postkodsmiljonären. Nackspärren satte sina spår i min nacke.
Oscar och jag började på volleyboll.

  


 

September
Kalasmottagningen på Cloettacenter för att börja den nya terminen och Oscar och jag blev blötare än blötast. Jag fann Mando Diao och min Älskling fyllde år och vi hade en underbar helg med hans familj. Vi va i full färd med våra resplaner och tog en paus och åkte till mormor för kräftfiske. Klippte av mitt långa hår och började hos naprapaten. Jag såg mig själv i yearbook'en och fick en rosa bäbis.

 


Oktober
Praktiken tog många nya törnar och jag slet mitt hår i desperation. Fest med Nicole är det roligaste som finns och någon annan som är roligast i världen är Björn Gustavsson - det fick Filippa och jag erfara en kväll i komedins tecken J Bloggen fick nytt utseende och jag hittade en ny vän samtidigt. Avslutade oktober månad i Berlin tillsammans med Oscar och Daniel.
 


November

Började november månad i Berlin tillsammans med Oscar och Daniel. Jag vaccinerade mig inför den kommande resan och löste många konflikter på praktiken. Obama blev USA's nya president och Oscar och jag cravade en minigris. Filippa och jag åkte på roadtrip till Karlshamn där det blev fest med Therese. Förälskade mig i Mamma Mia filmen och i min nya röda jacka J Jag fixade i lägenheten inför den stundande adventshelgen.

 



December
Julkalendern startade och gav mig många skratt. Vi bakade lussekatter och hade adventsmiddag. Luciafirande på praktiken och julklappsshoppande mitt i all packning. Oscar och jag firade 4 år samma dag som jag kom på resande fot. Resa till Thailand med familjen, sol och bad på paradisstränder i två veckor samt svenskt julbord på julafton. Året avslutades hemma hos Nicoles pojkvän och ett kärt återseende av gamla och nya vänner!

   


Restart

Jag kommer imorgon, måndag, att återstarta min blogg på riktigt med alla de teman jag haft innan jul. Under höstterminen va jag dålig på att uppdatera min Monday cravings, onsdagsskvaller och Friday night out(fit) men det kommer jag att börja med imorgon igen. Anledningen till att detta har legat nere har varit att jag inte haft någon tid att lägga ner på att hitta nyheter till dessa teman på grund av min praktik. Jag har varit så trött på kvällarna och inte haft energi att lägga ner på annat än att skriva om praktiken :P

För att nystarta allt detta kommer i nästa inlägg en årskrönika över hur 2008 har varit för mig!


Recension: Finding Neverland

Igår morse när jag inte hade någonting att göra så bestämde jag mig för att ta täcket och kudden och parkera rumpan i soffan och titta på den nyinförskaffade filmen Finding Neverland. Jag fastnade för detta omslaget redan när den kom ut men har inte fått chansen att se den fören nu. Jag är en beundrare av kostymfilmer, filmer som skildrar historien - gärna senst 1800tal eller tidigt 1900tal med alla de vackra klänningarna som fanns då och även se hur det samhället vi lever i nu kan speglas i hur folket levde redan då. Jag är även en fantast av magiska sagor med hemliga världar, älvor och troll. Allt som jag tyckte va magiskt när jag va liten. Och allt det sitter fortfarande kvar i mig, jag blir lika glad varje gång jag ser Barnen i bullerbyn till exempel, eller Narnia som jag fastnade för redan när serien kom ut för många många år sedan. Men nu handlar detta inlägg om filmen Finding Neverland!!

Filmen har allt det jag älskar verkligen, den är så mysig och magisk och jag bara njöt genom hela filmen! Den utspelar sig i början av 1900talet där J.M Barrie (Johnny Depp) precis misslyckats med ytterligare en teateruppsättning. Han är trött på att skriva om samma gamla historier och är i sinnet en person med väldigt mycket fantasi som många anser barnsligt, särskilt teaterdirektören (Dustin Hoffman). I hopp om att hitta den perfekta storyn till sin nästa uppsättning går han som vanligt till sin favoritplats i parken där han stöter på en mamma (Kate Winslet) och hennes fyra pojkar. Mr Barrie blir genast gripen av pojkarna och börjar spendera enormt mycket tid med dem under en sommar. Hela filmen handlar om Mr Barries väg till den perfekta pjäsen och hur han skriver Peter Pan, där familjen är hans stora inspirationskälla. Både skratt och tårar väntar i denna gripande och magiska film med ett lyckligt fast sorgligt slut! Jag fullkomligt älskar den. Den är verkligen magisk och man ser hur lätt man som vuxen kan leva sig in i en magisk historia och se saker som man bara trodde fanns i drömmarna!

Helgen går så fort

Redan söndag, helt sjukt. Imorgon börjar jag min sista vecka på praktiken, det är också helt sjukt. Det känns verkligen som jag nyss började där och sprang hack i häl med mina handledare hela tiden. Nu är jag en i gänget och det känns så bra. Jag vill inte sluta =/ Men nästa måndag drar det igång en ny kurs och det är skola igen på allvar. Vårterminen bjuder på statistikkurs och c-uppsats. Tror det va nåt mer där emellan men kommer inte ihåg. Ser fram emot att få börja med c-uppsatsen, ska bli riktigt intressant faktiskt.

Igår va jag med miss F. Blev en kväll med donken, film, chips och tjejsnack. En riktig massa tjejsnack, härligt härligt. Ni som är tjejer som läser vet vad riktigt tjejsnack är. Det va längesen jag snackade såhär mycket tjejsnack och det va så roligt. Idag blir ännu en lugn dag, ville egentligen in till stan med mitt lilla presentkort och shoppa loss på Gina men jag har tvättid... *suck* Och eftersom Oscar sitter i skolan och pluggar till sin tenta på tisdag så får jag ta det. Va en sväng på Gina häromdagen och kollade lite hur deras rea såg ut och jag kan ju säga att det inte var någon höjdare. Rean i Hbg va betydligt bättre. Njae, skärpning Gina. Får väl vänta tills nyheterna kommer in..men då får man inte lika mycket för pengarna ;P haha. Får nog ta en runda till på rean tror jag och prova lite. Fanns ju jeans som va hyffsat snygga och det skulle jag behöva.

Idag ska jag även fixa mina naglar. Jag har äntligen slutat bita på naglarna...igen. Vågade inte stoppa fingrarna i munnen alls när jag va i Thailand och då växte sig naglarna hyffsat långa, så näst sista dagen gick jag och systrarna till vårt favvismassageställe och fick lite behandlingar. Lisa och jag tog fransk manikyr och naglarna blev jättefina. När jag kom hem så köpte jag ett eget manikyrsett med mallan och så till naglarna och testade att göra det själv. Blev helt okej för att vara första gången. Nu ska jag göra det idag igen och jag hoppas det blir lite bättre denna gången :)

Ni glömmer väl inte bort tävlingen här under??

Tävling

Då va det dags för tävling!
Priset är en "skäm-bort-dig-själv"-box till alla stressade kvinnor/tjejer där ute!
Vi är värda att ta en paus i vardagen och rå om oss själva!



Boxen innehåller:
* Två nagellack
* Läppglans
* Body lotion Oliva från Ccs
* Den populära perfymen Hypnose från Lancome
* Filmen; Den andra systern Boleyn
* Örhängen från Glitter
* Plus en hemlig bonus inköpt i Thailand ;)

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att:
Posta ett inlägg på din blogg där du skriver om tävlingen, låna gärna bilden.
Skriv sedan en kommentar till detta inlägg om att du är med i tävlingen.
Glöm inte att skriva din bloggadress så jag vet var jag kan få tag på dig!

Tävlingen avslutas torsdagen den 15 januari, kl 23.59
Det räknas bara med ett inlägg, fler kommentarer tas bort!
Vinnaren dras genom lottning

Lycka till!

Äntligen

Äntligen funkar blogg.se igen. Inte för att jag är beroende, haha, men ändå ;P Det är skönt att skriva av sig ibland. Alla tankar och känslor bara rinner ur fingrarna, skönt att få tömma ibland. Just nu håller jag på att städa ut julen. Alla julsaker är nerpackade och det står kartonger och påsar och resväskor efter resan i hallen, blir till att gå upp och ner till vinden i flera omgångar idag. Oscar är i skolan och tentapluggar inför sin ekonomitenta på tisdag, men det är faktiskt ganska skönt att städa själv. Ingen som sinkar en med pussar och kramar, fast det lät iof ganska mysigt ;P Men det går betydligt fortare att städa själv. Eller nej, kanske inte. Är man två delar man ju upp det... Men ja, ni förstår säkert vad jag menar. Nu är vardagsrummet tömt på alla de prylar som hör julen till och kvar är dammsugning, tvättning av golv och dammning såklart. Sen väntar sovrummet och hallen. Ska även plocka lite i köket, men eftersom köket och badrummet är Oscars städdomäner så tänker jag låta det va ganska mycket. Men jag har burit in en del saker i köket för att slippa ha dem i vardagsrummet för tillfället, så jag får nog städa lite efter mig där.

Packade upp min nya söta muffinsform innan, som är en form med fyra stycken hjärtan :) Blev sugen på att baka muffins. Tror jag ska göra det när jag är klar med städningen. Blir bananmuffins såklart. Men vilken tid det kommer ta att baka muffins i en form med bara fyra hål...hm... Kommer verkligen ta tid. Får se om jag kanske använder de vanliga formarna oxå och bara gör en sats med fyra hjärtemuffins. Klockan är ju redan halv 3 och det är en del kvar att göra. Gotto go!!


Förresten så kan ni ju hålla utkik, det kommer nämligen att dyka upp en tävling här idag ;)


Jag är hungrig.

Jag är svinhungrig. Min mage kurrar och det blir inte mat än på typ 5 timmar eller så. Gah. Både frysen och kylen är helt tomma. Det enda som finns är mackor och nudlar. Men hur kul är det. Dock lindrar det hunger lite. För en stund iaf. Det skulle finnas sånt bröd som det finns i Mio min Mio - bröd som stillar all hunger.

Det blev ingen träning idag. När vi kom till Friskis alla fyra så sa de där att skolans träningskort inte va färdiga än och att vi inte fick träna utan att betala. Men nog att man betalar 80 spänn för att styrketräna en timme? No way. Så vi gick snällt hem igen.. Fast först gick vi inom Lush och luktade på alla badbollar och tvålar. Hittade en riktigt julig badbomd, en röd med glitter på. Räckte att vi petade lite på den så fick man massa rött glitter på fingret. Hur kul är det då att lägga ner en sån badbomb i badkaret? Bli helt rödglittrig och få ta en extradusch eller två för att få bort allt...och vilka ställen man kan få in det då :P Inte roligt.

Suttit och kollat lite på vad det kan tänkas finnas för sommarjobb åt mig i sommar. Sista utvägen är verkligen att ringa och be att få personlig assistent igen på samma ställe som sist. Där kan jag nog få eftersom de känner mig nu och va nöjda med mig sist. Men det är ju inte det jag vill. Tycker att sommaren är till för att testa nya saker och vidga sin kompetens, gärna testa på saker man inte gjort innan. Just nu är jag sugen på att jobba på korttidsboende med barn och ungdomar. Det är iof också handikapp men arbetet är inte på samma sätt som att vara hemma hos någon, här är man där de bor. Det är temporärt boende för dem, så någon gång är det nytt för alla. Skulle vara roligt att testa på.

Nej, nu måååste jag verkligen ta något att äta. Sen ska jag sätta mig och skriva inköpslista på allt vi måste handla idag. Kul?

Nys och fnys

Sitter på praktiken, E är iväg på ett viiiktigt hembesök, haha. =P Sitter här ensam i godan ro, vad händer - Jo, värsta nysattacken följt av världens huvudvärk. Orka? Blir så trött. Har inte tid eller ork att vara sjuk. Skönt att det är fredag så jag kan ta helgen till det isf, om det skulle bli något.
Känns inte som fredag. Men det är nog för att jag började jobba igår, det känns mer som tisdag. Men det är fredag. Blir nog en ensam helg för min del då Oscar har tenta på tisdag i ekonomi. Han klarade båda sina stora tentor som han skrev innan jul, han är så duktig min lilla ingenjör! =)

Ikväll kanske det blir att träffa Miss F. Får se lite hur kvällen utvecklar sig. Egentligen skulle jag vilja ut och dansa rumpan av mig, det va längesen, men plånboken ekar verkligen. Blir nog en lugn hemmakväll, Let's dance börjar ju idag. Men vet inte om jag vill se det... det stör mig grymt mycket att BlondinBella ska vara med. Tycker det programmet ska vara för riktiga kändisar. Haha. Tycker inte riktigt att man är en riktig kändis om man blivit känd genom sin blogg. Jag skulle inte vilja bli ihågkommen som en bloggdrottning, men alla har ju olika drömmar och prioriteter så det är ju tur =) Jag hejjar lätt på Magda! Eller på Morgan! =) Hihi.

Nej, om man kanske skulle ta och...ehm...jobba lite? Ska sätta mig och börja på min slutbedömning.

Tomhet

Jag känner mig tom idag. Jag vet inte, men tom. Tom på ord. Tom på känslor. Tom på..längtan. Istället är det en besvikelse för en viss person som ligger över mig. En person som jag älskar väldigt mycket som inte lever upp till det jag hoppades av henne. Fan. Jag vet inte. Men jag känner mig helt likgiltig inför henne. Trodde aldrig jag kunde göra det. Saknar inte ens henne. Att komma krypande idag va ju snyggt... Nej, fan. Hon förtjänar inte mina tårar.

Hemma efter en lång dag

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag på praktiken. Eller ja, den kunde varit kortare än va den blev. Slutade praktiken halv 4 och valde att stanna kvar i stan för att träffa Elin. Så jag får skylla mig själv för att jag kom hem så sent. =P Vi tog en fika på Fräcka frökens och gick sen en sväng på stan. Med en ekande tom plånbok lyckades jag ändå hiva upp 100 spänn för en film, närmare bestämt den gamla versionen av Den andra systern Boleyn. Får se om den är mer lik boken än va den nya versionen är.

Min mage bråkar. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag ätit gröt till frukost, gröt till lunch i skolan och en stor bit blåbärspaj med vaniljsås på stan. Inte direkt någon vidare bra och nyttig mat (förutom havregrynsgröten i morse). Känner mig uppblåst och tjock om magen... Jag hatar att jag älskar mat så mycket. =P Jag kan verkligen inte tänka mig att ge upp mat, det är alldeles för gott.

Nae, nu ska jag göra något annat. Kanske kolla filmen jag köpte :)

Back to reality

Sitter första dagen på praktiken efter jullovet. Skönt på ett sätt att komma tillbaka och få börja igen, men samtidigt är jag seg efter över 3 veckors ledighet. Inte hänt så himla mycket idag eftersom eleverna började idag också. Mest upptakt, nya elever som flyttat hit som ska komma i ordning, samtal som ska ringas. Inga möten inplanerade dock. Inte för mig iaf. E sitter i ett möte just nu, men där ska inte jag va med, så jag håller på att gå igenom min praktikuppgift samtidigt som jag bloggar.

Genom min nya fina vuxna kalender som jag införskaffat kommer jag nu att börja varje vecka med ett citat eller ordspråk. Min fina vuxna kalender har nämligen ett sådant skrivet på varje vecka och jag tyckte det vore väldigt trevligt och poetiskt att börja varje vecka med något som man kan fundera på resten av veckan, kanske är det något som kommer att kunna hjälpa en till en bättre vecka, vem vet. Och om jag kommer ihåg det (vilket inte är så sannolikt) så kommer jag avsluta varje vecka med att kommentera hur det ordspråket eller citatet har påverkat min vecka! Ni får väldigt gärna delta i detta också. Hade varit spännande!
Eftersom vi redan är inne i vecka 2 på det nya året så kommer här två stycken citat idag!

En äkta vän står aldrig i vägen för dig, om du inte råkar vara på väg nedåt.
-
Arnold Glasow

Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig igenom både rädsla och utmaning och ta nästa steg
-
Arlene Blum

Första inlägget som 23åring

 
Väl hemma igen i Norrköping. Ett kallt Norrköping. -8 grader va det när vi kom hit kl 17. När vi lämnade Helsingborg kl 13 så va det -1 där. Märks att man kommer norrut när graderna sjunker ju längre man kör. Det har varit en otroligt vacker bilfärd idag. Puder på marken hela vägen, mer eller mindre. Från Hallandssåsen och igenom hela småland så va det massor med snö och ett landskap som va vackrare än det vackraste paradis i Thailand. Jag kan inte rå för att älska mitt land mer än något annat när det är så vintrigt vackert. Sen att det var klarblå himmel, en fantastisk sol och inte ett enda moln på himmeln gjorde bara min lycka större. Snötäckta granar är bland det finaste jag vet.


Har fått massor med grattissms och telefonsamtal idag, känner mig väldigt uppvaktad. Däremot saknar jag ett samtal från en av dem som ska vara viktigast för mig. Känns som att hon glömt bort min födelsedag. Inget kort, ingen present, inget telfonsamtal. Känns jättekonstigt. Känner mig totalt bortglömd i hennes ögon. =(
Men, jag har världens mest underbara pojkvän som visat sin kärlek till mig hela dagen. Jag är lyckligast med honom. Finns ingen som visar sin kärlek till mig som han gör. Inte på det sättet.

Väl hemma så gjorde vi lite ostkaka med grädde och hallonsylt, följt av chokladpudding med grädde och strössel :P Mumsigt värre. Sen hade Oscar fixat Björn Gustavssons film som vi tittade på, och sen kollade vi även på en film med mig när jag va liten. Alltid lika roligt att titta på. Men vilket jävla barn jag var. Bossig som fan, inte rädd för någonting. Undra vart den ungen tog vägen. Nu är jag rädd för allting och skulle aldrig kunna säga till någon annan vad de ska göra. Alla bossar med mig istället :P Lustigt hur livet kan te sig.

Men men. Grattis till mig!
Imorgon börjar verkligheten.

Sista inlägget som 22åring

Detta blir mitt sista inlägg som 22åring! Imorgon fyller jag nämligen år! =) Men det blir inget firande imorgon för vi firade idag istället. Morgondagen spenderas nämligen i bilen på väg tillbaka till Norrköping med Oscar. Börjar praktiken på torsdag igen. Dagen idag har varit bra, lite långtråkig men ändå bra. Vaknade halv 10 bredvid en söt liten Jonna som låg och tittade på mig med sina stora fina blåa ögon. Min kusin är underbar! Vi satt och tittade på filmer på mig och mina systrar igår när vi va små, och så som jag va där - precis sån är Jonna. Vi är så himla lika så det är inte sant! =)
Efter vi vaknat gick vi ner för att äta frukost, och där hade mamma dukat upp ett fint frukostbord medans min moster hade börjat duka upp pusslet vi fick av kusinOscar i julklapp. Ett gigantopussel med 1000 bitar som inte är som ett vanligt pussel. På bilden är det ett himla rabalder och så ska man pussla det människorna på bilden ser. Alltså blir det dem bakvänt med det de har framför sig...helt konstigt, men kul. Eller ja... Klockan är nu över 22 och vi började halv 10 imorse och är lååååångt ifrån klara :P Det är svårt för man har verkligen inget att gå på. På ett vanligt pussel vet man ju hur det kommer se ut när det är färdigt men vi har verkligen ingen aning :P Så nu har vi gett upp för dagen och mamma ska fortsätta med pusslet till helgen.

Lite firad har jag blivit iaf :) Fick en fin marsipantårta och jättegod mat samt lite små söta presenter. Fcik presentkort på Gina, en påse apelsiner med tillhörande juicepress :), pengar, en ipodladdare, en musikalskiva och några trisslotter. Vann mig 50 :- så det blir till att lösa in till två nya lotter på väg till östergötland imorgon.
Ska inom Nicole imorgon också och säga hej då till henne.
Men nu vankas kudden. Åh, underbara kudde.


Bye 22, hello 23


Guitar Hero tills fingrarna värkte

Dagen har spenderats med bästis och vi har haft jättemysigt. Det blev en fyra timmar lång bästisdag, sen var jag tvungen att hem och underhålla mina gäster i form av moster, mosters man och två kusiner :) Alltid mysigt att ha dem här. Men dagen med Nicole var ändå lätt bäst idag! Vi träffades på Gina tricot där Nicole köpte sig ett par jeans och jag fick äntligen "jackan" som jag tittat på sedan i somras (!!) då den kostade 399:- och nu bara 149:- =) Egentligen har jag inte ett öre att handla för men jag har velat ha den så länge så det blev en födelsedagspresent till mig själv! Present fick jag även av Nicole, i form av 4 cocktailglas från Åhlens i genomskinligt ljusblått. Jättefina! Efter rundan på stan gick vi till McDonalds där ElMaco är tillbaka!!!!!! =) Lyckan är gjord. Jag smaskade i mig den med lite halvt dåligt samvete för min tomma plånbok. Sen åkte vi till Nicoles pojkväns lägenhet och spelade Guitar heor tills fingrarna värkte =) Riktigt kul.

Nu ska kusinerna och jag samt mina systrar åka och köpa lite godis inför kvällens filmkväll :)

Borde lägga på ett kol

Om 2 timmar ska jag träffa Nicole för en bästisdag! Ska bli underbart att få vara med bara henne! Det blir en helt annan sak när det bara är vi, när inga andra är med, speciellt inte pjkvännerna, får då är de bara i vägen :P Blir inget tjejsnack, inget bästisskratt, inga "kommer-du-ihåg"-följt av världens skrattanfall.. inget sånt blir det när vi är runt andra. Det är detta jag saknar med henne när jag är i Norrköping. Att ha de där spontana skrattanfallen, alla tokigheter, alla allvarliga snack som slutar med ytterligare ett skrattanfall. Det är alltid kul att umgås med henne, oavsett om pojkarna är med... men.. det blir långt ifrån samma sak. Det märkte jag på skridskohallen. Men idag är det vi, och bara vi!

Igår fyllde svärmor år och det firades tillsammans med eva och hennes två söta pojkar, oscar, petter, viktor och jag såklart. Micke kom lite senare på kvällen och Henke gjorde en kort entré. Vi började dagen med en tripp till Helsingör där vi åt lunch och gick en promenad i den enorma kylan. Efter några timmar där åkte vi tillbaka till Helsingborg och gick och satte oss på Waynes och fikade, samtidigt som svärmor öppnade sina födelsedagspresenter. Hon blev superglad för klockan jag köpte i Thailand, en riktig höjdarpresent! Klockrent. Senast i förrgår hade hon sagt till Oscar hur mycket hon önskade sig en ny klocka med stelt band - och vad fick hon!? =) Hihi. Hon fick massa annat fint också. Efter det stack vi upp till Olympia bowling och bowlade en timme, bara familjen och jag. Jättemysigt. Kvällen avslutades på en grekisk restaurang där vi åt oss så mätta att vi nästan rullade hem. När jag kom hem 22.45 somnade jag som en stock så fort jag lagt huvudet på kudden =P Mitt jet-lag har nog inte försvunnit riktigt tror jag :P

Det kommer mer bilder från Thailand det lovar jag! Just nu hinner jag inte det, ska ta bussen till stan om en timme och jag sitter fortfarande i pjamas. Jag ska klä på mig, fixa mig, packa ihop sängen (bäddsoffan), städa ihop alla mina grejjer och försöka gömma dem så mycket som möjligt eftersom moster och hennes familj kommer i eftermiddag. Och det blir inte det lättaste efersom jag inte har något rum att gömma mitt skit i. =P Haha. Och jag har ganska mycket grejjer med mig som ligger och skräpar. Så nu kan jag inte spilla mer dyrbar tid.

Ha en bra dag alla!


Btw. Det är ara två dagar till jag fyller år =)


3 januari

Idag har jag, Oscar, Nicole och Martin åkt skridskor, följt av en lunch på Väla. Väldigt trevligt =) Va längesen vi alla åkte skridskor så det tog några minuter att få upp balansen innan vi lyckades få upp farten ordentligt. När vi kom dit insåg vi att vi inte va de enda som tänkt skridsko-tanken idag, det kryllade av folk i hela hallen. Jobbigt att åka när där är massa barn som trillar framför fötterna på en hela tiden. =P

Väl på Väla åt vi pizzabuffét och sen skildes vi åt. Trist att inte få någon ensamtid med Nicole idag, men vi har planerat in måndag som vår dag!! =) Sen gick jag och Oscar några ärenden på Väla innan vi åkte hem till mig. Nu sitter jag i soffan medans pappa och Oscar funderar på hur de ska fixa med biosystemet i tv-rummet. Rummet är lite litet och biosystemet är ganska stort :P haha, får se hur de löser det. Blir säkert jättebra, men pappa rynkar pannan lite för detta va han inte beredd på =P haha.

Ikväll ska jag och Oscar ha myskväll här hemma. Hyra film, laga lite mat och bara ägna kvällen åt varandra. Det behöver vi. Igår kväll va det klassträff med min gymnasieklass. Vi var 10 stycken + två bebisar som träffades på Chinatown och åt middag och tjattrade massa skvaller om va vi gjorde nu för tiden och va de andra i klassen som inte va med höll på med. Jättetrevligt va det! Efter det skiljdes vi åt och jag, Lina och Emil gick vidare till Tempel och tog en drink. Trevligt det också!

Nu ska jag vara lite social och även ta hand om min bråkiga mage som jag fått efter hemkomsten. =/

Thailand del 1

Under min semester har mitt besökarantal rasat, inte så konstigt med tanke på att jag inte skrivit något på nästan 3 veckor =P Det ligger just nu på ca 10 st, vanligtvis är det uppe på 45-50 =P Blir till att börja blogga ordentligt nu igen.

Idag tänkte jag berätta lite om Thailandsresan, ni kommer att få se några bilder, men jag känner att det blir svårt att skriva mycket om resan för jag har nog inte smällt allt än. Det är så många intryck som ska sorteras i minnesbasen och det kan ta sin lilla tid. Jag vet att när jag åkte till Usa första gången själv 2002 så tog det mig nästan 2 veckor innan jag kunde och orkade prata om min underbara resa för det va så mycket som var tvunget att sorteras i min hjärna =P

Vi flög den 16 december från Kastrup och landade på förmiddagen lokal tid i Krabi, Thailand. Vi möttes av en värme som vi alla hade saknat, det va kvavt på flygplatsen och det tog lång tid att komma igenom passkontrollen (thailändarna är väldigt vänliga, men de har ingen känsla för service =P ni kommer förstå snart.). När vi kom till bagageutlämningen stod alla väskorna uppradade, se bilden, och man fick absolut inte hämta dem själv på bandet. Vi fick knappt ens bära väskorna själva till bussen =P

Vi bodde i Ao nang, precis vid havet, på ett hotell som såg ut att vara taget direkt ur en Disneyfilm. Ayodaya är en kopia av den thailändska konungens palats och alldeles nybyggt. Tog ca 4 år att bygga det eftersom alla trädetaljer i tak och på väggar är handgjorda. De hade precis lagt grunden till hotellet och var i full färd med byggandet när Tsunamin slog till.
Ett jättefint hotell med fin pool och fina rum, och supergod frukost. Det är nog det jag kommer sakna mest tror jag - att varje morgon få pankakor och färsk frukt till frukost. Mums.

Ao nang var en jättefin lite by/stad som fullkomligt kryllade av turister, och mestadels skandinavier. Vart man än gick så hörde man svenskar, danskar och finländare. En och annan britt och tysk hörde vi också. Ao nang lever på sin turism, det fanns inga som helst normala klädesaffärer, eller jo där ljög jag....typ 3 :P men resten av alla den hundra små butikerna va souvenirbutiker med kläder där det stod thailand på eller fejkade märkeskläder (endast t-shirtar och badbyxorn från Billabong och puma etc.) Mycket thailändskt skit med andra ord men det va ändå alltid lika roligt att gå samma gata varje kväll och titta på allting!

Överallt man skulle ta sig (förutom på fastlandet, där åkte man Tuk-Tuk) va genom att åka Long tail boat. precis nedanför vårt hotell låg havet och där stod Longtail båtarna uppradade varje morgon och förarna skrek efter en för att vinna kunder. Vi åkte båtarna varje dag för att komma ut till de fina stränderna på Phoda island, hong island, railey-beach, chicken island och de andra stränderna och öarna som låg utanför.


Hong beach är min personliga favorit, här va vi dock bara 45 minuter på en av Ö-hoppningsturerna vi åkte på. En av de första dagarna så åkte vi på en tur tillsammans med en grupp människor, de flesta nyanlända turister, på en stor longtail båt som tog oss ut till Hong-öarna. Hon beach va verkligen taget ur paradiset. Kristallklart vatten, kritvit sand som va så mjuk att fötterna försvann i sanden, och berg och träd som omgav stranden och gjorde att det kändes som en liten privatstrand, trots att vi va ganska många som va där.


En dag åkte vi på en tur som kallades Elephant-trekking. Vi började med en lång bussresa på två timmar i en kall, airconditionerad buss, för att komma fram till vårt första stopp som var en kanotfärd på lite drygt 1 h där vi satt i en kanot med en kanotist bakom oss som styrde kanoten nedför en liten flod mitt inne i djungeln. Vi hade tyvärr otur med djuren och såg bara två ormar, en groda, några fiskar och lite fåglar. Normalt sett brukade man se massor med ormar, typ pytomormar som hängde ner för träden, men vi fick nöja oss med en "sketen" liten Grön mamba som låg slingrad kring en gren högt uppe i ett träd =P Det var jätteskönt att sitta i kanoten och flyta fram i värmen och se det vackra landskapet!


Efter en jättegod lunch så åkte vi vidare till Elefanterna!! Det va så himla roligt att rida elefanter i djungeln. Man satt upp i en tvåsitsstol och gungade fram. Det är verkligen enorma djur och när de tar sina stora kliv upp och ner för stenar och höjder så är det som att man ska trilla ur om man inte höll i sig, haha. Jätteroligt verkligen. Efter en stund på elefantryggen så stannade vi för att bada i en liten sjö med ett litet fjuttigt vattenfall. Jag blev lite besviken när jag såg vattenfallet för jag har ju sett bilderna på alla de enorma vattenfallen som finns i djungeln som man sett att folk badar ifrån, och så kom vi till detta lilla fjuttiga. Men vi hoppade tacksamt svettiga ner i vattnet och svalkade oss innan vi hoppade upp på ryggen igen och gungade tillbaka till elefantlängret!

   

Back in the cold

Nu är jag hemma igen från Thailand. Det har varit två underbara veckor med familjen med sol och bad och shopping, god mat och god dricka :) Vi har åkt på flera utflykter, ridit elefanter, snorklat på korallreven, åkt speedboat och sett ormar. En fantastisk resa med många fina minnen fångade på bild.

Är i Skåne nu fram till min födelsedag, alltså den 7e. Sen åker vi hem till Norrköping igen och då kommer jag börja blogga igen. Mitt trådlösa internet på min bärbara dator fungerar inte hemma hos mina föräldrar så det blir nog lite dålig bloggning från min sida fram tills det att jag kommer hem igen. Ni får stå ut tills dess! Då kommer det massa bilder från thailand!

Gott nytt år alla!
Hoppas 2009 för med sig mycket lycka och kärlek till er alla!
Puss och Kram