Är leopard något för mig?

Jag klickade hem en leopardtunika från tradera förra veckan. Idag kom den och jag är väldigt tveksam. Färgen var inte som jag trodde och tyget var inte riktigt som jag trodde heller. Och främst vet jag inte om leopard är något för mig. Nu är jag dock osminkad, och kanske med smink och assecoarer och snygga skor så kanske det kan funkar. Eller vad tror ni? Var ärliga!!! Blir inte ledsen för ett nej ;P

 

Aningen seg i kroppen

Jag vaknade idag med värk i hela kroppen, som om kroppen blivit överkörd av en ångvält, eller om jag sprungit 10 mil. Helt slut i kroppen. Förstår inte hur jag orkade mig upp ur sängen. Det är till o med jobbigt att skriva just nu. Har inte riktigt planerat hur jag ska tillbringa dagen. Eventuellt blir det en promenad bort till Ryds centrum, jag hade visst ett paket att hämta ut där :) Spännande :) Jag ska tvätta klockan 13-16. Oscar ska sitta och exjobba med Rickard. Kanske ska se om jag kan packa något mer.

Vi har faktiskt inga speciella planer för Valborgskvällen. Det får bli en lugn kväll med film, god mat och lite vin. Vi ville gått på bio men biografen var stängd. va e det för sätt? ;P haha. Så det kanske blir bio imorgon istället om det inte är stängt då också, haha.

Nej. Sortera tvätten kanske?

Första flyttröjet

Hemtentan är inlämnad, solen skiner för första gången idag, det är varmt ute och jag har varit i fixartagen. Luften gick ur mig när tentan lämnades in, men efter en timme i soffan framför top model var jag på G igen. Oscar är och håller i en växellådslabb på skolan ikväll för yngre studenter, min lilla lärarkille :) Så när han är iväg vill jag ju ha något att göra. Först satte jag igång och städade Oscars garderob för den såg ut som fan, rensade ut och slängde bland annat kalsonger med hål i eller som inte hade något resår kvar... suck. Gick sedan snabbt igenom min garderob och rensade ur kläder som ska till nästa klädbytardag och alla vinterkläder  slängde jagi en kartong. Gick vidare till hallgarderoben där alla vinterjackor och överdragsbyxoir och stora kängor stod och slängde dem i en kartong. Nästa garderob var linneskåpet som jag tömde på lakan, dukar och gardiner. Nu finns bara två par lakan, påsklakan och örngott kvar. Vi bor ju bara kvar två månader till så det ska vi ju klara oss med. Så nu står tre flyttkartonger, en klädbytardagsäck och en klädslängsäck på vardagsrumsgolvet och väntar på att Oscar ska komma hem och lyfta upp dem på vinden ;)



Imorgon ska jag nog gå på vitrinskåpet. För det lär vi inte heller använda tills vi flyttar. Cdhyllan lär nog också bli nerpackad. Får plocka ut de skivor jag vill ha i mitt rum i Hittarp i sommar. Kan ni fatta att det snart är flyttdags?? Äntligen kommer snart den dagen som jag väntat på i fyra år!!!

Nu rullar vattnet ned i badkaret dit jag ska hoppa nu. HIF börjar spela om 10 minuter, så ska ligga i badkaret med silverschampoo i håret och lyssna på första halvlek. Sen blir det matlagningsdags och lyssning av andra halvlek.

Vilken bra kväll det blev :)


Hemtenta



Hemtentan är utlagd och det är dags att börja jobba. Förhoppningsvis kommer min dator att vara behjälplig under skrivandet. Igår hade den en riktig monsterdag och bara älskade att förstöra för mig. Om jag bara kunde välja vilken dator jag skulle köpa så vore allt detta elände över nu. Idag har jag turen att iaf kunna vara på internet; en förutsättning för att jag skulle komma åt tentan så att jag åtminstonne kan börja skriva ;) Det ni!


Pessimistisk dag

Jag vaknade kl 7 imorse av att ögonen rann. Jag grät i sömnen, och värre blev det när jag insåg vad jag hade drömt. Det var den värsta drömmen jag någonsin haft och jag grät i Oscars famn tills jag kunde somna om. Nu kan jag inte sluta tänka på vad jag har drömt och hela dagen är förstörd. Tur att jag inte har några planer mer än promenad med Maria idag. När jag kommer hem från den ska jag sitta invirad i mitt täcke i soffan hela dagen och titta på film. En ensamdag är vad jag behöver. Ett varmt bubbelbad när jag kommer från promenaden kanske. Eller bara chickflickmaraton i soffan. Jag orkar inget mer. Ögonen värker efter en jobbig morgon. Jag tänker inte berätta vad drömmen handlar om, tänk om orden gör den verklighet?

På en blogg som jag läser så skriver personen idag: Det är så spännande med framtidsplaner, att välja vad man ska plugga och jobba med. Lilla vän, tänker jag. Du är verkligen liten och naiv. Det är inget kul med framtiden. 

Nu ska jag ut och promenera med Maria och rensa tankarna.

Don't ask

Dagens vårtecken

Det va mycket varmare ute än jag trodde när jag begav mig mot stan med Maria. När jag öppnade porten slogs jag av en kvav och varm luft. Underbart faktiskt. Solen sken bakom diset, fåglarna kvittrade, skogen blomstrade av vitsippor och maskrosor. Även pissmyrorna har vaknat såg jag, där de sprang över stigen med sitt barr.

Maria och jag promenerade ner till stan, satte oss med en klass vid Domkyrkan och pratade lite, innan vi fortsatte ner mot butikerna där vi båda fyndade tunna sommarkoftor på Gina tricot. En vit och en ljusgrå fick jag med mig hem :) Sen gick vi hela vägen hem igen. Så runt milen har jag väl nästan gått idag. Känns härligt. Oscar har varit iväg och spelat lite korpfotboll med Rickard medans jag var borta och nu står vi och lagar en väldigt sen kvällsmat. Spagetti och köttfärssås står på matsedeln. Mums :)

Jag såg något ganska otäckt när jag traskade hemmåt genom skogen innan. Mötte en man med två hundar och den ena hunden hade bara ett riktigt öga. det andra ögat måste varit av glas eller plats eller liknande. Det såg riktigt läskigt ut. Burr.

Nu ska jag fortsätta med maten. Gokväll :)


Jag har en ny kompis

Jag har en ny kompis. Ballerina kladdkaka. Mums säger jag bara. Och att doppa den i mjölk. Mjam :D Underbart. Dock är det en eftersmak som kommer fram emellanåt som inte är supergod, och det är kokos. Jag är inget större kokosfan, men det sköljer jag bara ner med lite mjölk :) Väldigt bra idé av Göteborgskex att göra Ballerina med kladdkakssmak.

Min dator är väääldigt konstig. I lördags fick jag upp ett meddelande på datorn som visade på att någon del av min dator hade tagit stor skada, någon del hade eventuellt kraschat. Den slutade nästan fungera, men idag fungerar den igen. Tur det eftersom jag hade ett seminarium i förmiddags som jag kunde genomföra :) Det blir till att inhandla en ny dator snart. Har varit och kollat lite men vill inte köpa första bästa dator jag ser. Så ska fortsätta kolla lite. Denna funkar ju ibland ;P Därför har det varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna, för internet har inte riktigt funkat på min dator.

Maria kom med en briljant idé nyss. Promenad ner till Bosses glassbar, så jag ska bege mig neråt om ca 15 minuter, förhoppningsvis följer Oscar och Rickard också med. De kan behöva en liten glasspaus i sitt exjobbande.

I want my Migas!!



♥ Miga ♥ Echo 10 ♥
Lauren. Justin. Allison. Nimi. Hannah. Chris. Rory. Emily. Esther. Jim. Alicja. Dennis. And eveyrone else.


Det är ju ändå fredag!

Idag, efter ca 3 års letande, har jag hittat mina chinos! Ända sedan chinos började bli populärt har jag letat efter en modell som passar min kroppsform men aldrig lyckats. Antingen har det varit för hög midja, vilket gjort att jag sett vääldigt konstig ut. Eller så har det varit för mycket häng, eller så har de varit för små eller för stora. You name it. Men idag, på New Yorker, hittade jag ett par chinos. och på rea dessutom. 200:- :) Nu hoppas jag bara att jag kommer vara lika nöjd med dem när jag ska använda dem första gången haha :) Impulsköp kan ju vara både bra och dåligt :P

Även införskaffat lite sminkborttagningsmedel och torrschampoo :) Det blev några timmar på biblioteket i Norrköping innan jag stack ner till stan och träffade Elin. Så underbart kul att träffa henne igen. var som om vi aldrig hade varit ifrån varandra i 4 månader som vi faktiskt har.

Ikväll blir det nog lite plugg. Har en redovisning på måndag och är inte ens halvvägs färdig med den. Men sitter nog inte sålänge ikväll. Det är ju ändå fredagskväll ju!!

Vad ska man äta ikväll då? Hmm.... Det är ju ändå fredagskväll!

Kaosartat dygn!!!

Ja det har minsannedar varit ett händelserikt dygn. Jag börja att berätta redan från igårkväll:

Jag hämtade upp Sofia hemma hos henne efter en snabb sväng hos Nicole där jag sa hejdå till bästis, hämtade min tröja som jag glömt där och begav mig sedan mot Sofia alltså. Tog en avfart för tidigt och hamnade mitt i världens trafikstockning utanför Olympia. Inte bra koordinerat av vägverket att hålla på att bygga om vägarna samtidigt som det är derby mellan HIF och MFF. Dock tog jag mig igenom och hämtade upp syster. På vägen hade jag köpt chips och dipp samt lite matsäck till dagens bussfärd. Vi åt god laxsoppa som mamma lagat när vi kom hem och bänkade oss sedan framför tv:n där vi såg HIF vinna (ganska enkelt) över MFF, underbart att se och underbart att veta att HIF änsålänge leder Allsvenskan efter 6 (eller 7?) omgångar och faktiskt är obesegrade också :)

När Sofia gått, ringer det plötsligt på dörren, jag öppnar och där står vår granne. Han tittar lite underligt på mig och frågar sedan lite osäkert: Duu...er bil, har den rullat ner eller har ni parkerat den där? Jag tittar ut mot platsen där mammas bil egentligen ska stå. Tomt. Ingen bil. Tittar nedåt gatan och mycket riktigt, bilen har rullat ner. Under rullningen, som tydligt gått väääldigt rakt, missade den alla brevlådor med några ynka cm samt parkerat sig med baken på grusvägen in till grannens tomt, bara några cm från häcken och ungefär en halvmeter ifrån att fortsätt in på nästa grannes tomt. Herregud tänker jag, och undrar samtidigt om jag glömt att dra i handbromsen. Men när jag springer ner till bilen så är handbromsen tilldragen hela vägen upp. Mycket underligt. Vajern till handbromsen måste varit lös eller något, därför den började rulla. Jag körde runt bilen och ställde den på baksidan så att den inte skulle göra samma sak igen under natten ;P

I förmiddags var det dags för mig att hoppa på bussen tillbaka till Linköping. Väl på knutpunkten inser jag ganska snabbt att den klunga människor som samlats på perrongen skulle med samma buss som mig. Fan. Överfull buss är inte riktigt ett drömscenario när man ska åka 5 timmar. Bussen är även försenad och vi står där och trampar otåligt innan den dyker upp. Totalt kaos utbryter när alla ska på. Slagsmål mellan två kvinnor som stod i dörröppningen till bussen och skrek Idiot och massa andra fula saker tillvarandra, knuffades och slogs. Jag stod lite längre bak och skrattade åt dem. Så jäkla löjligt. Alla får plats, om inte så ringer de in fler bussar. Alla kommer med. Dock kan jag förstå deras frustration om de fått åka långt i buss på grund av rådande reseomständigheter, men börja slåss? Så väldigt osvenskt ;P haha

Väl på bussen så hittar jag en plats längst fram :) Härligt :) Kvinnan som sitter bredvid mig är av utländsk härkomst, vilket egentligen inte har med saken att göra, förklarar på knagglig svenska att hon åkt  buss i över ett dygn och eftersom det är så kort tid mellan varje byte så har hon inte ätit mat sedan innan hon gick på bussen. Jag gav henne snällt min banan som hon mumsade i sig och bjöd i gengälld på whiskey, som hon förövrigt pimplade hela bussresan. Jag tackade nej till erbjudandet, både för att jag avskyr whiskey men även för att jag tyckte att det skulle räcka med en full och spritluktande människa på bussen ;P Hon somnade dock ganska snabbt så jag kunde återgå till mitt. Hon förklarade också att hon drag spriten av två orsaker: 1) för att inte bli förkyld, 2) det var det enda som hon hade med sig i både vätske- och matväg. Stackare.

Nu är jag äntligen hemma hos älskling och han lagar god middag till mig :) vad mer kan man begära? Jobb och lägenhet i helsingborg kanske, någon frivillig att ge mig detta och stilla min oro lite???

Blöt hund. Ingen bra idé för perfymdoft..

Jag kände mig så himla uttråkad för en liten stund sedan. Malva gick här runt mina fötter och såg lika uttråkad ut så jag bestämde mig för att bada henne. Hon följde snällt med upp och hoppade i badkaret. Tror hon tyckte det var ganska skönt när jag masserade in schampoot på henne men när jag började skölja ur det ville hon inte vara med längre. Dock försökte hon bara ta sig ur badkaret en gång, hon stod där så fint och stilla. Men alltså. Blöt hund. Fyyyyfasiken va det luktar illa. Och jäklar vad blöt man blir när man står bredvid och Malva försöker ruska av sig allt vatten som finns i pälsen, speciellt när hon gör det tre gånger. Vattnet som rann av henne var alldeles brunt så nog va det dags för en dusch alltid. Förhoppningsvis försvann eventuella vandrande fästingar i vattenfallet. Tog en vandrande fästing på hennes nos imorse. usch för dem. Just nu vill Malva bara ut och rulla sig i jorden i gräsmattan men hon får allt stanna inne tills pälsen torkat. Hon rullar sig på mattan istället :P

På fredag fyller min vovve 1 år :)


HIF-MFF

Ikväll är det Derby på Olympia. Hif tar emot Malmö FF. Vädret är växlande men förhoppningsvis får de spela till en blå vårhimmel ikväll. Själv kommer jag inte gå dit, biljetterna är i stort sett slut och plånboken ekar ganska högt. Vilken tur att vi har canal plus hemma så jag kan se matchen där. Jag hoppas självklart på vinst, men Malmö har varit hyffsat bra hittills i år, det har ju HIF också varit som leder serien :) Tittar man på matchstatistiken så leder HIF den med och har inte förlorat mot MFF sedan 2006-05-08 :) Förhoppningsvis håller turen i sig, vi har ju hemmaplan också. Kan aldrig skada :) Pappa, jag vet att du läser, vad tror du? ;)
 

Veronicas design

Veronica ville ha en ny design, så jag knäppte med fingrarna och plötsligt fanns där en ny design :)


Snart hem, i dubbel bemärkelse

Mamma och pappa är hemma :) Hämtade dem igår vid 14.30 på knutpunkten när de kom med färjan från Helsingör. Skönt att ha dem hemma igen. Dock synd att jag beger mig hem till Linköping imorgon. Men snart flyttar jag hem. Snart snart, bor jag också här :) Åh vad jag längtar :)

Igår, innan mamma o pappa kom hem, hann jag med en del. Körde syster till skolan, satt själv på stadsbiblioteket och läste barnböcker till dagens skrivande seminarium, sen åkte jag hem till Malva, hämtade henne och körde upp till Johanna där malva fick leka med deras vovve Thelma :) De har så himla roligt ihop :)

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Dagen kommer gå åt till bokfunderingar med gruppen, kanske en pannkakslunch, hem till Nicci vid 17 och hämta min tröja, säga hejdå och sen hem. HIF spelar ikväll så det blir väl en kombinerad halvfamiljekväll med lite fotboll. antar jag. Packa ska jag också göra. Spännande. Imorgon blir det buss i nästan 5 timmar. Fy för tusan.

No headline

Har nyligen kommit hem från en liten reunion med några från min gymnasieklass. Blev lunch/fika på Mezo inne i stan där vi satt och pratade om tiden som gått sedan studenten (5år iår, kan ni förstå!!??), gullade lite med bebisarna och hade allmänt trevligt. Synd att jag inte träffar dem oftare, och extra roligt att träffa dem jag inte träffat på flera år och se hur dem har det. Jag saknar min gymnsieklass. Vi var en himla bra klass, synd att det blev bråkigheter i slutet. Men det mesta verkar som bortblåst nu och det är jätteskönt!

Nu sitter jag och analyserar Bröderna Lejonhjärta, som ingår i min kurslitteratur för moment 5 som handlar om döden, livet och samtiden. Jag har läst boken flera gånger men aldrig tänkt på den på det här sättet som framkommer nu när jag verkligen går in i den. Jag var rädd att jag aldrig skulle kunna läsa en barnbok igen utan att analysera sönder den, men jag tycker att jag lärt mig ha en distans till det nu. Just Bröderna Lejonhjärta är extra spännande. Hur såg Astrid på döden? Är det hennes funderingar om himmeln och livet efter som speglas, eller är det något annat? Ska man se det som att dödens realitet förvandlas till fantasti? Eller ska man tänka på boken som en förklaring till bibeln? Berättartekniken är också spännande eftersom de i de flesta böcker som är skrivet i jagform, där är det berättaren som är huvudpersonen. Så är såklart även fallet i denna, men skorpan framställer jonatan som den främsta hjälten i historien trots att det är skorpans berättelse. Spännande :) Dock kan jag ju säga att jag nu förstår att det hela handlar om självmord. Så har jag aldrig sett det tidigare och jag gillar inte att jag ser det så nu heller. Jag vill inte se boken som en saga om ett självmord. Skorpan tar i slutet Jonatan på ryggen och hoppar för att Jonatan blivit förlamad. Som en flykt mot något som man egentligen kan leva med. Är livet inte värt mer än så? Ahwell. Man tolkar den som man vill och jag vet inte än var jag ska lägga fokus. Kan jag glömma mina tankar om slutet som ett självmord så kan jag nog återgå till att läsa den som en av mina absoluta favoritböcker genom tiderna.

Imorgon kommer mamma o pappa hem. Äntligen. Saknar dem. Skynda skynda!

Hey soulsister

Igårkväll var alla systrarna hemma. Sofia kom till oss vid 15tiden, vi satt och snackade skit i någon timme och begav oss sedan, hungriga på lunch, till väla. Efter en liten snabbtitt i affärerna körde vi till Hemköp och handlade lite. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle ha syskonmys i soffan hela kvällen och äta gott. På Hemköp köpte vi melon, äpplen, apelsin, mandaring, bana och jordgubbar. Även vanliljglass slank ner i korgen. Väl hemma satte vi oss i soffan med fjärrkontrollen och gick in i videobutiken för att välja film. Det blev Eva och Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko. En klockren syskonfilm som vi skrattat åt så många gånger förr och nu satt och fyllde i alla repliker, sjöng med i alla sånger samtidigt som vi smaskade på vår underbart smarriga fruktsallad :) Jag älskar mina systrar. Tack för en mysig kväll :)

 
 


Oväntad fredagskväll

Fredagskvällen hade följande planer: Tacos, film och tjejsnack hemma hos Nicole tillsammans med Pernilla. Fredagskvällen utvecklades inte riktigt så. Det började så. Men avslutades på Bara rock :) Vi satt hemma hos Nicole, hade nyss ätit upp och snackat lite tjejsnack, pernilla och jag drack ett glas vin. Plötsligt var partymusiken på, vinflaskan var nästintill tömd och nicole säger att hon är festpepp. Hon började genast klä på sig och sen kom kortleken fram :) Spelade, skrattade och sjöng tills det var dags att gå ner till stan :) Blev en supertrevlig kväll på Bara rock tillsammans med kanske nyfunna vänner, man vet ju aldrig :) Tack tjejer för en fantastiskt rolig men oväntad kväll :)

 
 


Stuck

Mina föräldrar sitter så galet fast i Italien alltså, haha. Hela Europa är helt förlamat och kaosartat på grund av vulkanutbrottet på Island. Tänk att ett land som ligger så långt bort ändå kan påverka så många människor. Naturens krafter är häftiga, man blir lika förvånad varje gång man hör vad jorden har ställt till med; vulkanutbrott, tsunamis, jordbävningar och stormar. Det känns inte som om det är krig man ska vara rädd för längre utan för vår egen moder jord. Lite skrämmande, men spännande.

Iaf, mina föräldrar har varit i Italien en vecka nu. Det skulle egentligen suttit på flyget i skrivande stund men alla flygplatser är ju stängda så de kommer att ta sig genom Europa via järnvägen, med stopp och övernattningar på lite olika ställen, och förhoppningsvis vara här tills på måndag. Det är ett äventyr för dem :)

Fnissig torsdag =D

Mezzacorona Chardonnay 2008 Italy Italian Still Wine 750ml
Pernilla har nyss varit här en sväng och hållt mig sällskap. Jag var i ganska nedstämt skick när hon skickade sms vid 19tiden och frågade om vi skulle leka. När jag hämtade Lisa från dansen kl 20 så hämtade jag samtidigt upp Pernilla. Vi satte oss i soffan med en flaska vin (godaste vita vinet - Mezzacorona Chardonnay) som vi tömde. Satt pch snackade skit i två timmar innan hon blev hämtad av gubben som var hemma med sonen. Underbart att få snacka av sig med någon som är i ungefär samma mentala skick som jag är i ;P Vi är nog mer lika än vad vi har velat erkänna, P och jag :) Du har visst vänner! Du har mig, trots att jag bor långt bort. Men till sommaren så bor jag nära och då finns jag där alltid :) Imorgon ska vi ju ha trevligt hos Nicci på kvällen, äta gott, kanske dricka gott och snacka ännu mer skit :)
Vänner. Vänner är guld.

Jag är lite sådär lagom fnissig nu efter 4 glas vin, synd att du skulle gå när det blev som fnissigast ;) Jag kommer sova gott iaf :D Malva sover redan och Lisa har också lagt sig. Kanske är dags för mig också att dra mig till kojs.

Avslutar med en vimmelbild på mig och bästis efter utekvällen på Tempel i lördags =)



Sov gott, gott folk :)

Men..jaha?

Jag kom in på en Bloppis idag (kommer inte att säga vilken) och hittade denna underliga annons:


Skulle du vilja köpa en använd almanacka??


Fixat arkivlistan!!

Äntligen har jag fått fixat min arkivlista. Jag började blogga i november 2006, ganska länge alltså, och i den stilmallen som jag använder nu finns ingen "limit" för hur många månder som ska synas i Arkivlistan, alltså har min lista varit väääldigt lång :P Jag har frågat runt hur länge som helst om hur man skulle kunna fixa detta, men ingen har vetat, förren nuuu! Jag hittade denna tjejen som hjälpte mig till en sida där jag kunde få hjälp med mitt problem. Så nu har jag gjort en dropdownmeny för mina arkivinlägg :) Snyggt va? :)



Vill du veta hur man gör? Klicka här

Back in south

Igårkväll strax efter kl 22 kom Malva och jag tillbaka efter 1,5 dygn Mölndal/Göteborg :) En härlig liten tripp som bjöd på riktig sommarvärme, härliga släktingar och massa annat. Vi körde upp på tisdagen strax efter kl 13 och landade hos farmor ungefär 15.30. Fikade lite när Jenni och Marcus kom med barnen, faster kom också över. Jättemysig kväll  blev det. Malva älskade att stå på farmors balkong och hålla koll på vilka som gick nedanför.

På onsdagen gick jag och Malva en morgonpromenad uppe i Kikås, sen åkte jag ensam till Jenni för några timmar med henne och barnen. Vi promenerade ner till Allum och åt lunch utomhus på torget, bara tshirt behövde vi och det var såå jäkla skönt. Vi promenerade sedan hem och jag begav mig tillbaka till lägenheten för att ta ut Malva på en runda, vi gick bort till Långvattnet och satt och solade på klipporna lite, Malva sprang i vattenbrynet och lekte :) Tog bilder med mobilen men hittar inte bluetoothadaptorn så kan inte lägga in dem :( Ska se om kanske Fija har på sin dator eller möjligtvis pappa :)

På vägen hem stannade vi till hos Oscars familj för en kvällspromenad med Viktor och Monika. Malva tyckte det var sååå himla roligt att vara på landet. Hon nosade och spårade och ville så gärna komma av kopplet så hon kunde springa efter alla fåglar och harar, men det tyckte inte Matte var en bra idé ;P

Härligt dygn med andra ord. Idag, ja då blir det plugg!!

MMMHMMM



Hahahaha! MMHMMM, I'm gonna tell him I take yoga or pilates, makes me sound more white..or educated MMMHMMM. haha ni måste kolla detta :)

Harddrive

Min hårddisk verkar ha gått sönder, enligt Oscar. Han skulle starta den nyss och den va bara död. Alla mina bilder, filmer, musik, personliga brev och meritlista och allt ligger på den hårddisken. Alla bilderna från min resa. Suck. Måste verkligen få den att fungera. Finns det något typ minneskort i hårddisken som man kan ta ut? ;P haha

Idag har jag haft fullt shå med Malva. Hon har haft rachia här hemma. sprungit runt överallt och varit allmänt galen. Jobbig hund, men jag älskar henne ändå :) Imorgon efter seminariet drar jag och Malva till Göteborg. Kommer hem igen på onsdagkväll. Får passa på när jag har chansen att hälsa på farmor och se mig om lite i den vackra staden :) Wee ;)


Utekväll med Niccan

Igår blev det äntligen en utekväll med Niccan. Välbehövt för oss båda med en riktig tjejdag och kväll :) Vi började på Ebbas fik på förmiddagen tillsammans med Therese där vi intog brunch, vi intog sedan systemet och inhandlade lite förnödenheter inför kvällen. Nicole följde med mig hem och vi tog med Malva på en långrunda, upp för trappor, genom skogen, genom laröd och upp till Sofierokiosken som äntligen öppnat. DÅ vet man att sommaren snart är här. Vi smaskade lite mjukglass innan vi begav oss hemåt.

Lånar några bilder från Nicole för att visa så mysigt vi hade det :)
  


Efter promenixen landade jag, Nicole och Malva i dubbelsängen med She's the man på datorn. Det gjorde susen efter en lång promenad som kändes ända ut i tårna. Vi duschade, gjorde oss iordning och hade riktigt kul hemma innan vi begav oss till stan. Det blev Tempel denna gången, där vi träffade Pada, Sanna, Snecker och Wall. Spännande kväll var det :) Underbart att få komma ut lite :) Klicka på bilderna för att göra dem större :)

  
 


Call me a bitch

Nicole ville ha en ändring i sin header så självklart gör jag det :)

 

När jag satt på bussen från Linköping till Helsingborg i fredags var jag så uttråkad eftersom inte internet fungerade så jag satt och lekte med lite bilder och fixade ihop en header och hann påbörja en till. Jag gör som sagt bara ganska enkla headers än så länge, men det är kul att äntligen fatta hur man sätter ihop en design. Ska fixa mig photo shop snart, men hittade något på datorn nyss som hette Adobe Photo ready eller nåt sånt. Det såg ut typ som photoshop :) Kanske kan lära mig det istället :) Men dennaa pillade jag ihop på en skumpig bussresa i fredags :)

 



och denna har jag pillat med ikväll :)


Mot Skaune


Nu är det dags. Om en timma lite drygt sitter jag på bussen för att åka de långa 4,5 timmarna ner till Skaune. Himmeln är tråkigt grå och har avgett som droppar hela förmiddagen. Trist att åka förbi vättern på den vackra vägen när det regnar utanför fönstret. Men å andra sidan behöver jag inte få solen i ögonen.

Ipoden är laddad, böckerna packade, datorn ska ner och väskan är nyss färdigpackad. Tänk vad mycket saker man ska ha med sig för bara en vecka. tre par skor, två jackor, laddningssladdar, neccessär och massa skit. Inte konstigt man packar så mycket skor och jackor när vädret ändras för varje dag. Jag längtar till sommaren nu. Vill ha värme så att jackorna kan slängas långt upp på vinden.

Jag hoppas innerligt att jag hamnar på en av de modernare swebussarna som har trådlöst internet och eluttag. Då kommer bussresan gå så mycket fortare. Om inte, kommer jag väl säkert att ha läst ut alla mina böcker till veckans seminarium innan jag är framme. Det vore ju bra det också. It's a win win situation =)


Det är en dag idag också..

Jag känner att intresset för bloggandet har minskat för min del, trots att jag mer än gärna sitter och trixar med designen. Det känns som att jag inte har mycket att skriva om, livet är inte så spännande just nu. Jag sitter hemma, pluggar, sover, äter, badar badkar, någon enstaka promenad då och då. Mer än det händer inte. Ibland blir det någon kompisträff, men eftersom jag känner typ 2 personer här som båda i stort sett har heltidssysslor så kan ni ju tänka er hur ofta jag träffar dem. Därför ska det bli så skönt med en vecka i Skåne, som startar imorgon.

Men det är en dag idag också, och jag vaknade till soldis och himmlen blir blåare och blåare, till skillnad från borta i väster där jag ser lite moln hopa sig. Hörde något om regn på radion men jag bara vände på mig och drog täcket över huvudet. Nu är jag uppe, frukosten ligger på plats i magen och om 30 minuter ska oscar och jag börja tvätta. Så jag ska börja sortera tvätten nu, klä på mig och sen iväg. Vid sidan av tvätten blir det plugg idag. Har tre föreläsningar som ska lyssnas på denna veckan så det blir alla de tre idag så jag kan koncentrera mig på böckerna sen.

Dags att börja.


Plugg och design


Ja, dagen idag har hittills bestått av studiegrupp via nätet med gruppen jag läser barn och ungdomslitteratur med, och även lite headerdesign när pluggandet stått mig upp i halsen. Det är roligt att göra headers, men det är inte lika roligt att lägga in dem i själva stilmallen. Det är mycket jag fortfarande inte har lärt mig och jag testar på mina testbloggar hela tiden tills jag får deisgnen helt perfekt så att jag kan lägga in den här.

Idag har jag gjort dessa tre, bara kul att leka lite med bilder och färger:




Nicoles design


Nicole bad om en design så satte igång direkt med att jobba på hennes. Lika bra att hålla igång kunskaperna medans de finns :) Blev nöjd med hennes också :) Faktiskt lite finare än min, älskar buddhan och ramarna. Kommer definitivt fortsätta skapa den kommande veckan :)



Och min, som inte är i bruk än dock. Ska fixas lite mer på den :)


För allas vetskap


Jag vill bara att alla ska veta att jag idag lyckats göra min egna design till en blogg :) Den är inte världens snyggaste, MEN jag har gjort den själv. jag vet hur man gör och hur det funkar och jag kunde inte vara lyckligare =) Risken finns ju att skolan kommer på efterkälken nu när jag vet hur roligt det är att göra designer haha. Nejdå, inte alls. Men mycket av fritiden kommer nog att gå åt till att göra detta :) Denna har jag gjort i Paint, men så fort datorn blivit formaterad och fixad så ska jag fixa mig Photo shop så att jag kan göra snyggare saker där :) Vad tycker ni då??? Ganska fin för att vara min första?? ;)


Monday cravings


Jag gick och la mig till stjärnklar himmel efter en dag av vårvärme, och vaknade till mulet väder och ett tunnt lager puder på marken. Vad hände med våren? Riktigt deprimerande att vakna till detta. Men jag trotsar väderleken och drömmer mig bort till den stundande sommaren.


Planering av Helsingborgsveckan


Sitter och försöker planera min kommande vecka i Helsingborg. Åker ner på fredagen den 9e för att stanna lite mer än en vecka, med hemfärd på söndagen den 18e. Mamma och pappa ska iväg och gotta sig i Italien så jag ska vara hemma med vovven. Det finns en del saker som jag skulle vilja göra, träffa vänner och lite så. Sen finns det även en sak som självklart tar emot men som jag ändå vill göra. Jag har missat alla minnesstunderna för J vilket känns jobbigt, så tankarna om att gå på begravningen finns där. Jag vill gå för att visa mitt stöd för mina vänner som kände J betydligt bättre än jag gjorde. Hoppas att jag kan hitta någon att gå dit med.

Utöver det så kommer jag att spendera mycket tid med Malva, min söta lilla vovve som jag saknar så. Kommer bli många promenader i, vad jag hoppas kommer bli, vårvädret. Fotningar med Nicole, utgång och tid med systrarna såklart. En del jobbsökande, jobbringande, eventuella besök ska planeras in också. Jag vill visa mina framfötter, visa att jag är angelägen om att få ett jobb och intresserad av att göra skillnad.

Nej, om man kanske skulle försvinna in i barnboksdimman ett par timmar? Ett bad, lite hårinpackning, bra musik och en bok? Låter som en härlig söndag, eller vad säger ni?

Påskfirande


Helgen har inneburit påskfirande med Oscars familj. Kameran glömdes dessvärre hemma båda dagarna så har inga bilder. Vädret har varit underbart hela helgen så igår blev det en liten promenad på stan med Oscars familj. Uteserveringarna i Linköping var överfulla med folk som lapade sol och kaffe om vartannat. Blev även en sväng ur till Bestorp innan vi begav oss tillbaka till stan för Långfredagsfirande (på påskafton ;P) hos Oscars mormor och morfar. Hela släkten kunde inte vara med hela helgen så därför firade vi påskafton på långfredagen och tvärtom :) Så påskäggsletandet blev på långfredagen och alla, då menar jag ALLA, vuxna som barn, låg på knäna i vardagsrummet och letade påskägg. Såg riktigt roligt ut :)

Idag har jag en lugn dag i min ensamhet, behövande verkligen efter en intensiv helg. Har en del att läsa och sen ska jag försöka ta mig ut i det vackra vädret och promenixa en stund =)

Läzzzzzning


Idag har jag varit duktig och suttit 3 timmar på biblioteket och läst. Men jag har så himla mycket kvar så jag undrar hur jag kommer hinna. Speciellt nu när det är påsk också och det kommer vara släktmidagar och jippon hela helgen. Det blir till att läsa så mycket som jag hinner. Skumläsa det mesta så jag har någon aning om vad som ska sägas på seminariet. Plus att jag inte behöver läsa all litteratur om barnböcker i undervisningen :) Kändes skönt, för det va så onödigt för min del. Man blir ganska trött i huvudet av all läzzzning.

Ska ta och läsa färdigt Narnia om en stund, sen påbörja nästa bok: Råttpojken.

Imorgon blir det städning av lägenheten innan Oscars familj kommer hit. Förhoppningsvis får jag en stund över till läsning också. 3 skönlitterära böcker, tre korta historier, 4 fackböcker, 2 föreläsningar och tre artiklar ska läsas på en vecka. Herrejeflar. Men det ska jag väl hinna på...två dagar? =S Knappast. Jäkla påskhelg ;P haha