2010. Äventyrets och väntandets år.

Det har varit ett konstigt, härligt, jobbigt år. På alla sätt. Jag har upplevt, älskat, hatat, väntat, gråtit, skrattat, rest. Väntat på en ny start, som kom - bättre sent än aldrig! En traditionsenlig åtrskrönika kommer att komma i januari. Om det blir innan eller efter thailand kan jag inte svara på. För er som är intresserade av att läsa mina tidigare årskrönikor så får ni leta efter dem i januari 09-08-07. Någonstans därikring ska de ligga. Presentationen eller sammanfattningen av mina tidigare år.

Jag har tagit examen, jag har haft mitt livs äventyr, jag har flyttat två gånger, jag har snyltat hos mamma alldeles för länge, jag har fått jobb, fått förlängning, fått förlängning igen, fått underbara arbetskollegor och underbara barn på skolan, flyttat ihop igen med min fantastiska pojke, fått en fin vindsvåning, sett Pink live, färgat håret brunt igen. Ja vad har hänt och inte hänt. Det har helt klart varit ett händelserikt år. Och det avslutas med en ny lägenhet men med samma fina sambo =)

Hela året avslutas på en 25årsfest i Bårslöv. Det i sig kommer säkert att bli en historia värd att nämnas här på bloggen. GOTT NYTT ÅR!


Julen kom och julen gick

Det är som vanligt. Julen är över lika fort som den börjat. Men den har varit väldigt mysig tillsammans med släkten. På julaftons morgon vaknade vi pigga och förväntansfulla som små flickor. Vi åt julfrukost tillsammans med mamma och pappa och öppnade våra julstrumpor. Där låg den trisslotter, clementiner och nagellack :) Det är nog dags att jag återigen slutar bita på naglarna så att jag kan använda de nagellack jag samlat på mig, fina färger som bara står och dräller på byrån =P

Vid lunchtid var vi färdigklädda och vi tog emot våra gäster. Mormor, Bertil, Annelie, Pelle, Oscar och Jonna. De beundrade vår fina gran som vi klätt kvällen innan. Dock har vi slarvat bort en låda med julpynt och bland annat julstjärnan är borta. Så jag piffade till toppen med en röd rosett. Orginellt och väldigt sött :)

Jubordet intogs och favoriterna köttbullar, julskinka, prinskorv och äppelsallad slukades kvikt med stor aptit. När klockan slog tre slog alla kusinerna sig ner i soffan för klassikern Kalle och det tog inte lång tid fören alla kusinerna hade somnat ;P haha vi var så himla trötta allihopa. Det måste sett kul ut när föräldrarna kom och kikade in genom dörren och såg fem sovande ungar ;)

 

Julklappsleken har varit en stående tradition i vår familj under de senaste fem åren. Likaså detta året och det är ju så mycket roligare när man är många. Vi slogs om sakerna, särskilt Pelle och jag som båda två hade spetsat in oss på en köksradio. Dock hade han den i sin ägo när klockan ringde, men snäll som han är så gav han mig den i inflyttningspresent :) Jag själv fick en digitalfotoram i en liten nyckelring som jag idag har fört över lite bilder till :)

 

Efter lite sällskapsspelande dök tomten upp. Tomten aka (F)Red Perry delade ut julklapparna till var och en och när han va färdig hade jag en vacker hög :) Jag är nöjd med mina klappar, och för första gången på säkerligen 8 år har jag inte fått ett enda presentkort (förutom ett på bolagret och ett på ikea, men jag syftade mer på klädesaffärer) Och vet ni vad - det är så skönt faktiskt. Varje år har jag kännt en press att handla upp presentkorten fort, och blivit lika besviken och stressad när jag inte hittar något jag vill ha utan bara handlar för handlandets skull. Då är det mycket bättre med de sakerna jag fick. Lite nytt till lägenheten, lite pengar till resan och andra småsaker :)

 

Vi rimmade såklart till gröten efter julklappsutdelningen och kvällen blev lugn och skön :) En bra julafton med andra ord :)

 


Gröna små piller

Räddningen när man är såhär förkyld att bihålorna håller på att sprängas är en karta små gröna piller vid namn Sinova. Ett naturläkemedel som finns receptfritt på apoteket som lättar trycket i bihålorna. Underbar uppfinning!

Jag tog mig iväg på en liten utflykt med Pernilla till citygross. Tanken va först att vi skulle ut och kika på ett släp citygross har till sitt förfogande som Oscar och jag kanske skulle fått låna till söndagens eventuella flytt, men det löste sig på annat håll så trippen till citygross innebar istället lite andra inköp. Julklappslekens present är nu äntligen införskaffad. Som jag har våndats över att jag inte hittat något till den, men nu är det klart :) Köpte mig även nytt mineralpuder eftersom mitt är slut. Har ni inte provat Wet n'wilds mineral foundation så måste ni göra det!



Köpte även två filmer som jag ska kolla på idag tänkte jag, bara för att det är så synd om mig som är sjuk ;P Det blev klassikern Tomten är far till alla barnen samt en film jag velat se jättelänge: Young Victoria. Jag som älskar filmer och böcker om engelska hovet lär ju säkerligen älska denna. Köpte mig även en rosa bok som handlar om samma ämne, blir till att sluka den på stranden i Thailand!!

Idag är det en vecka kvar till julafton!!! =)

Får jag flytta snart elleeeeer?

Blev ju hemma idag med min förkylning. Kroppen är trött efter att ha jobbat heltid utan semester sen i maj månad. Jag älskar mitt jobb, men det tar på krafterna. Snart ska jag få vila upp mig. Snart åker jag och Oscar till Thailand. Vi ska tillbaka till AoNang där jag va med min familj julen 08. Det är ett fantastiskt ställe, nya stränder varje dag. Ska bli härligt att se om byn har förändrats något sedan sist.

Idag har jag legat i sängen och tittat på tv, tittat ut på snöstormen och sovit. Kroppen behöver detta brejket, även fast det är otroligt trist att vara hemma. Vill ju vara på jobbet hos mina små. Men friskhet först.

Huruvida vi flyttar våra saker i helgen är fortfarande oklart av många anledningar. Bilen vi skulle dra släpet med är sönder. Undersöker nu om pappas bil får lov att dra det släpet och hur mycket vi isf kan lasta släpet. Viktigast är ju att vi får dit sängen, köksbordet, tallrikar och våra kläder, så att vi kan bo där från och med tisdag. Resten kan man ju ta dit efterhand, iaf kartongerna. Vi har ju inte mycket möbler kvar egentligen eftersom vi sålde av mycket. Det är mest kartonger och då får vi ju sålla i vad vi ska ha med oss i första lasset. Hoppas att det går vägen, vill verkligen inte vänta tills nyårshelgen med att få sova där :/

Sen hänger det ju även på hur vädret är i helgen. Om vi vågar köra ett stort tungt släp om det är vinterväglag. Så det känns osäkert just nu. Vågar inte hoppas. Men vi får väl se hur det blir.

Jul jul strålande jul

Idag är det 9 dagar till julafton. Kan inte fatta det. Känns som om det var jul förra veckan, ändå har jag hunnit med så otroligt mycket detta året. Jag är stolt över mig själv över saker jag åstadkommit. Året började underbart med examen och OS-äventyret och året avslutas med ny lägenhet och förlängt vikariat.

På tisdag får vi nycklarna till vår lägenhet. Men redan i helgen kommer vi nog flytta in våra möbler, tack vare de snälla hyresgästerna som i några dagar till äger rätten att komma och gå som de vill i den fina vindsvåning som snart har namnskylten Bengtsson/Jakobsson på dörren. Så fort vi kommit iordning så ska jag ladda upp bilder till er :)

Idag gick jag hem från jobbet med en förkylning from hell.... jag nyser, fryser och mår allmännt pyton. Blir hemma imorgon också.

Och nu till det allra bästa med detta inlägg (iaf för mig)

Idag firar Oscar och jag 6 år tillsammans. Av de åren har vi varit förlovade i 5 år. Han är min. Min ängel. Min fantastiska man. Det finns ingen som du och jag älskar dig mest av allt. Jag längtar till vår lägenhet, till vårt liv tillsammans. Våra barn. Vårat hus. Våra resor. Vårt liv. Om tre veckor är vi i Thailand. Längtar jag? Neeejdå... =P


Vår första dejt. Liseberg 3 december 2004

Bästa Blocket-annonsen någonsin!

En annons i Helsingborg, på Blocket. Personen i fråga säljer sin soffa.

"okej. jag har en soffa som jag köpte på ikea för ett år sedan. och nej jag vet inte vad den heter för jag hittar inte soffan på ikeas hemsida. det jag kommer ihåg är att jag la 7000 på den, har kvar kvitto (och jo visst fan står soffmodellen med på kvittot men jag sitter i min nya lägenhet i jönköping och kvittot ligger kvar i min gamla lägenhet i helsingborg).

som sagt, soffan är bara ett år gammal, men är som ny. så vill ha i alla fall 3000 för den.

borde man tillägga att jag aldrig legat i soffan? alltså jag har ju legat i den o sovit o så, men aldrig .. legat. kanske inte nödvändig info, men finns säkert några pryda jävlar som inte vill ha en besudlad soffa.

så anledningen till att jag säljer soffan är inte för att det är något fel på den. tro mig, jag kommer sakna den. men min nyblivne sambos soffa är mycket större, vilket tillåter mig att bli fet som fan nu efter julborden."


Alltså. Klockrent som fan! God Jul liksom =)