Defying gravity

Imorgon åker jag. Väskan står packad, eller ligger packad men öppen snarare. Den väger redan 20 kg, då är inte datorn nerpackad. 20 kg är max för en resväska... Och jag ska vara borta 5 veckor i shoppingens hemland. detta bådar inte gott :P haha, men jag får väl införskaffa mig en liten resväska till isf som jag kan packa alla mina fynd i :) Det går ingen nöd på mig. Det tråkiga vore ju att börja resan med övervikt och få betala för det :P Fick bland annat plocka ur plattången och schampoot och balsamet. det sistnämnda är ju förbrukningsvaror som jag kan införskaffa på plats. Plattången är inte nödvändig, hårfönen är viktigare och valet stod mellan de två.

Idag har jag varit på Väla i typ...massa timmar. Åkte dit med pappa och lisa för att köpa en eladapter och ett underställ. Mötte sedan Nicole där som friserade sig. Vi åt lunch och fyndade på rean :) En tjocktröja, en tunn jacka och en väst för 350:- Me like :)

Sedan träffade jag svärmor och "lillebror" för en fika och fotovisning. Hon har varit utomlands på ett modelluppdrag och visade jättefina bilder därifrån. Ska bli kul att se bilderna när tidningen kommer ut senare i vår :) Fick även jättefina examenspresenter av dem! En superfin adressbok som kommer från västindien och en klocka!! En vit jet set som jag spanat på i flera månader och hade tänkt köpa när jag kom hem från kanada. De visste inte om att jag önskat mig den så vi fick oss ett gott skratt. En riktigt lyckad present med andra ord och jag är så tacksam! Den sitter så fint på min handled nu och kommer komma väl till pass under mina arbetspass :)


Min fina klocka. fast jag har silverdetaljer istället för guld :)

Detta blir mitt sista inlägg innan jag åker. Nästa gång jag skriver är jag i Usa, närmare bestämt i Seattle. Det kommer nog att bli en fullspäckad vecka med alla släktingar jag ska träffa och utflykter som ska göras med dem, så vet inte hur mycket jag kommer blogga den närmsta veckan. Men sen när jag kommer till Vancouver kommer det blir mer bloggande. Och det är ju då som OS drar igång också :)

Puss och hej allihopa.
Tomorrow I'm defying gravity!


om bara några dagar...

...kommer jag att kunna shoppa detta:


 

Me Love Forever21

Första etappen inledd

Nu har jag nyss stigit på tåget på min första etapp av detta äventyr. Morgonen har varit ledsam, med tårar som aldrig ville sluta rulla längs mina kinder och nu kommer dem snart igen känner jag. Att lämna Oscar är det jobbigaste på denna resan och den har bara precis börjat. Nu är det 5 veckor tills jag får se honom igen och det gör ont. Så otroligt ont i hjärtat. Har dåligt samvete samtidigt som jag unnar mig själv detta, och jag vet att han gör det också. Jag vill ju detta, men kan ändå inte låta bli att ångra mitt beslut litegranna. Det kommer jag säkert göra fler gånger under resans gång, det är ju en lång resa. Men det är skönt att veta att jag kommer vara omringad av släkt under hela resan. Det värmer. Och Oscars ord imorse värmer också och dem kommer jag leva på i fem veckor.

Oscar, du är mitt allt. <3

Last day

Sista dagen hemma hos Oscar. Vi mös i sängen fram till halv 10 då Oscar skulle bege sig till skolan. Han kom hem strax efter tolv, vi åt en lätt lunch och sen la vi oss i sängen igen. Bara höll om varandra i en timme. Känns verkligen otroligt konstigt och ledsamt att lämna honom imorgon för 5 veckor utomlands. Vi behöver verkligen suga musten ur varandra nu det sista dygnet. Ikväll ska vi gå på bio och se Sherlock Holmes :) Efter det blir det hem och mysa i soffan med god mat, kanske lite vin till det :) Mitt tåg går kl 10 imorgon, och sen dröjer det fem veckor tills jag får se min älskling igen. usch, börjar gråta bara jag tänker på det.

Väntar på att Emmie ska höra av sig så vi ska åka ner till stan och fika, men hennes möte verkar dra ut på tiden. jag hoppas verkligen vi kommer hinna ses. Jag går här hemma och småpackar lite sålänge, allt det sista ska packas ner i mitt handbagage, laddare, smink och övriga toalettartiklar bland annat. Just nu känner jag att jag inte alls vill åka iväg. Men samtidigt vill jag ju det. Självklart vill jag det. bara fasar för morgondagen då jag måste säga hejdå. Usch och fy. Kommer stortjuta hela tågresan ner till skåne.

Nej, nu är jag fikasugen. Emmie, vart tar du vägen? ;)


Älskling och jag på maskeraden.
El Maco och Haremsdamen


Hitta din egen stil

Jag kan bli lite irriterad ibland på modet, okej kanske inte modet i sig, men vad modet blir till, vad modet gör dig till. Jag har aldrig tidigare varit någon slav under modet och känt mig tvungen att köpa allt det senaste. Jag köper det som jag tycker är snyggt och som jag trivs i, mode eller inte. Självklart kan det vara kul att hålla koll på trenderna så man inte är helt ute och cyklar ;P haha, men det som gör mig irriterad är alla småflickor som skriver på sina bloggar: "Jag köpte den här tröjan, för den har Kenza". Varför liksom? Neee. Köp tröjan för att den är snygg istället, och inte för att Kenza råkar ha den och bloggade om den. Hitta din egen stil istället för att sno någon annans.

Olympic adventure

Hörrni! Nu har jag gjort en ny blogg som jag kommer att använda när jag är i Vancouver! Jag kommer självklart fortsätta med denna bloggen också och den kommer fortsätta med sitt syfte: vardag och fritid :) Den nya bloggen: Olympic Adventure kommer dock att renodlat handla om mitt äventyr vid Vinter-os och min roll som volontär! Så jag tycker att ni ska läsa båda mina bloggar :)

Olympic Adventure = vinter-os, volontärrollen och allt runtikring :)
Amorina = livet i Vancouver, shopping, fritid, etc =)

Så kolla nu in den nya bloggen!!! Olympic adventure


Mysdag

Det har kommit så jäkla mycket snö igår och inatt att folk står på parkeringen och skottar fram sina bilar. Det har varit traktorer här och tryckt undan snön för att bilarna över huvud taget ska kunna rulla på parkeringen. Kan inte vara lätt att ta sig fram.

Idag är Oscar ledig, så vi har bestämt att vi ska göra något riktigt mysigt. Vi sov till kl 10 idag, sen strejkade jag och vägrade sova mer. har gått upp senast 9 hela veckan, men Oscar är för varm och mjuk så det var svårt att gå upp imorse. Men jag gick till slut upp och ställde mig i köket och gjorde scones. Mmm. Så himla gott!! det blir iaf quality time med oss två idag. Vi ska ta på oss massa kläder och sen ut och pulsa i snön. Jag är så sugen på att ringa oscars mormor och morfar o fråga om vi kan få låna deras längdskidor...men jag antar att hennes inte skulle passa mig och sen tror jag att det kommit för mycket snö så att spåren är igensnöade...

Om man kanske skulle ta en dusch eller nåt? Sen blir det mysdag!

What a girl wants

 


Forever21


Preparing

3e dagen på min arbetslöshet/uppvilsningsperiod/förberedningstid/nyapluggtiden, vad man nu vill kalla det. Jag är stolt över att jag släpar mig upp vid 9tiden varje morgon för att inte sova bort dagarna. Skönt att vara trött på kvällen för en gångs skulle också. Dock hade jag svårt att somna igår, men av helt andra orsaker...

Jag går omkring i en orolig kropp, en rastlös, förväntansfull och pirrig kropp. Jag känner mig inte riktigt redo för resan än men jag har en del att göra fortfarande. Tänkte ta en dag till det idag. Såhär ser min dag ut:

* Äta frukost och se klart Narnia
* Göra mig iordning
* äta lunch med Oscar
* Åka till stan
* Växla pengar
* Hämta tågbiljetten
* Skicka boken
* Köpa det sista, vilket egentligen inte är så mycket.

Jag behöver typ köpa hårspray och lite saker till neccessären. Annars har jag det mesta tror jag och resten kommer jag köpa när jag kommer fram. Och som jag ska shoppa!! =) Har tittat på Forever 21 idag igen och de har fått in sååå mycket fina saker. Hur jag ska få plats med allt i väskan...det har jag ingen aning om. Men det löser sig ;)


Kanske dags? :P

Haha. såg ju att min header inte längre stämmer. Det kom jag på först nu :P haha. får snacka med min designer och se om det går att ändra, annars kanske jag alltid förblir 23 och socionomstudent ;P haha

För er som inte vet: Jag är 24 år nu ;) och färdigutbildad socionom :)

bah

Vilken tråkig uppenbarelse jag fick nu. På måndag börjar jag min resa till äventyret. I usa kommer jag träffa nästan hela släkten, men de jag inte kommer träffa där kommer jag träffa i Kanada. Typ iaf. Har en "kusin": Emily, som är lika gammal som mig och har läst i vancouver i flera år. Visste att hon hade flyttat till ett hus med sin pojkvän, men av det hon berättade så trodde jag att den här lilla staden låg lite utanför Vancouver. Hmm...inte sådär 8 timmars körning från Vancouver som det nu visar sig vara. jag kommer ju inte ha tid att ta mig dit :( förhoppningsvis kan hon göra det. Väldigt tråkig uppenbarelse det här, eftersom jag inte träffat henne på 6 år. Så jag hoppas verkligen att det löser sig!!


Bilder från ceremonin

Fick lite bilder av Emmie som hon tog under ceremonin i kyrkan i fredags :) Tack söta du!

 
 
 


Det börjar kännas nu...

Oscar och jag hade en jättemysig dag igår efter att föräldrarna åkt. Det var otroligt tomt här hemma så jag krävde att vi skulle hitta på något. Vi åkte till Skopunkten och jag fick inhandlat ett par kängor/stövlar vad man nu vill kalla det. Efter det åkte vi till NetOnNet och jag fick min examenspresent = en webkamera :) Åkte hem och installerade den, och sedan var det dags för innebandy. Oscar spelar innebandy med sina klasskompisar på söndagseftermiddagarna och han har länge tjatat om att jag ska följa med, så det gjorde jag igår. Hade verkligen ingen lust att sitta ensam hemma, plus att det vore kul att träffa lite nytt folk. Sagt och gjort, vi åkte till innebandyn och spelade en timme med hans klasskompisar, jag som enda tjej och inte spelat innebandy sedan i 9an antar jag. Så fort jag fick bollen förlorade jag den igen haha. Svårt när man inte spelat på ett tag. Måste ta emot bollen utan att den sticker iväg igen, stanna bollen, titta upp var lagspelarna är, sikta och sen passa. Oftast hade någon i motståndarlaget tagit bollen så fort jag stannat den ;P haha. Men jag gjord en assist iaf :)

kvällen spenderade vi i soffan tittandes på Blåsningen, En annan del av Köping och Johan Falk - national Target. Lite chips och cola blev det att smaska på till det. Har fortfarande kvar en del mat i kylen sen i lördags så Oscar fick med sig en god låda idag. Hoppas att han drar med sig lite kompisar hem i eftermiddag så de kan äta upp tårtan ;P

Nu börjar det kännas att det snart är dags. Idag är det exakt en vecka tills jag flyger mot Usa. Idag kom även första psykbrytet. Vaknade till klockradion och morgonnyheterna som sa: Flygplanscrash inatt. När nyheterna kom andra gången bröt jag totalt ihop i oscars armar. Flygrädsla är inte att leka med kan jag säga. jag blir sån här varje gång jag ska ut och flyga, men det är värre denna gången eftersom jag åker själv. Det här var inte sista psykbrytet med andra ord denna veckan. Jag ska räkna dem. Oscar försökte trösta mig så gott han kunde men det är svårt att hitta rätt ord till en flygrädd. Att säga: "Det är farligare att köra bil", "det händer så sällan", "Man ska ha en jäkla otur", "Du behöver inte vara rädd, piloten vet vad han gör". Sånna saker funkar inte, så snälla bespara mig det :P Ni kommer bara göra mig mer rädd och nervös. haha.

Så idag blir en lugn dag. Ska börja med lite frukost i soffan nu, vila bort lite träningsvärk från igår och bara ta det lugnt. Sen blir det lite disk och lite så. Kanske lite fundersamhet över den uppgiften jag fick på nya kursen som började idag. Ska bli roligt att skriva :) är även sugen på att se mina underbara äventyrsfilmer. Narnia till exempel. det var längesedan. Den kan distrahera mina tankar ett tag :)

Examenshelgen

Nu är examenshelgen över och allt har gått otroligt fort. Känns som att det var igår kväll det var torsdag och jag låg i sängen och tänkte: Imorgon är jag Socionom. Men nu har jag varit det i snart två dygn. Mamma, pappa och Sofia kom upp lagom till ceremonin i fredags och sällskapade Oscar till kyrkan där de även mötte upp Emmie. Tyckte det var så himla kul att hon kom!

Vi fotograferades klassvis i Kåkenhus kl 13, varpå Petra, jag och daniela rusade ner till kyrkan för att fixa i ordning det sista. Vi blev klara väldigt fort och satt sedan (eller gick omkring lite halvnervöst - iaf jag) för att fördriva tiden. Klockorna ringde in kl 15 och vi tågade in till pampig orgelmusik, fick lyssna till studentprästen, några lärare och studenter samt studentkören Skön. Efter det var det diplomutdelning och sen utmarsch till ytterligare en pampig, om än lite cirkusaktig, melodi :) En väldigt lyckad och vacker ceremoni. är jättenöjd med det vi lyckats genomföra i Festgruppen :)

 

Väl hemma, där Malva väntade, lagades det oxfilé och dracks mousserande vin som det skålades till, samt otroligt gott rödvin till maten :) Glasstårtan åts upp till På spåret och sedan halvsomnade jag och syster i soffan. Jag var helt slut efter en lång och intensiv dag. Lördagen spenderades med släkten och vi åt god mat och tårta :) Presenter utdelades till huvudpersonen dagen till ära :) Mig alltså ;P Fick lite böcker och pengar och annat nödvändigt :) Av Oscar ska jag få en webcamera så att han ska kunna se mig när jag är i kanada...hmm present till honom eller mig? ;)

Nu har familjen åkt hem och jag försökte kväva tårarna när mamma pussade mig hejdå. Henne får jag inte träffa fören efter OS eftersom hon är i Stockholm nästa helg när jag kommer hem till Skåne, för en kort mellanlandning innan det bär av till Nordamerika på måndagen. Tack Skype att du finns ;) Blir enkelt att hålla kontakten genom det :)

Nu ska jag gå och mysa med min sambo i vår tomma lägenhet, lite lunch väntar och sen iväg och titta på webcamera :D


Titel: Socionom

Kan ni fatta!? Idag blev jag godkänd på sista uppgiften och är nu färdig Socionom! Efter 3,5 års slit så är jag äntligen färdig. Jag har ett yrke, en profession, en uppgift i livet. Jag är färdig. Färdig!! Jag kan inte förstå det. Jag har lust att bryta ut i sång, eller kanske tjuta av lycka. jag har så många känslor i kroppen just nu att jag skulle kunna skratta och gråta på samma gång. Alla hinder på vägen har jag lyckats ta mig över. Nu ska jag snart ut i arbetslivet och hjälpa människor, hur sjukt är inte det? Idag känner jag ingen ångest inför framtiden, jag är alldeles för lycklig för det. Den ångesten tar vi på måndag ;P haha.

Tack till Elin, Petra och Ludwig som varit mina stöttepelare i skolan dessa åren. Jag hade aldrig klarat det här utan ert stöd och er hjälp, och framförallt: våra Spicy Hot luncher. De är guld värda! Imorgon avslutar vi utbildningen med en lunch där och det känns fantastiskt. Tack också till alla andra i klassen som jag samarbetat med under åren och tack till vänner och familj för ert stöd, och tack till Oscar för att du har stått ut med mitt klagande och gråtande dessa åren =P Ni spelar alla en stor roll i att jag sitter här idag och kan titulera mig Socionom! Jag älskar er!


Elin, jag och Petra på avslutningsmiddagen förra veckan!

 

JAG ÄR SOCIONOM!


I need

Det finns en del saker som jag behöver införskaffa inför min lilla resa. Bland annat:

 
Ett par stövlar som klarar både snö och regn. vancouver är ju känd för sitt ganska milda klimat, så jag kommer nog få stå ut med all sorts väder. Och eftersom jag inte kan ta med mig 10 par skor för olika sorters väder så måste jag hitta ett par som kan passa till allt. Dessa från Skopunkten till exempel. Men jag har inte provat dem eller tittat på dem mer än på nätet så vet inte hur varma de är eller något sånt. Borde ta mig dit någon dag snart och reka lite ;)

   

En el-adapter så att jag kan ladda alla mina tekniska prylar som ska få följa med på resan: datorn så jag kan blogga, kameran så jag kan fota, ipoden så jag kan lyssna på min älskade musik och mobilen så att jag kan känna mig säker att alltid kunna få tag på Daniel. Måste skaffa mig ett kanandesiskt kontantkort...



Måste även köpa schampoo, balsam, mini-spray, torrschampoo och så måste jag växla pengar.. Mycket som man ska hinna fixa inför resan. Men det är ju det som är sååå roligt :)

Nu börjar det!

Äventyret. Egentligen börjar det inte fören nästa måndag, men jag har tjuvstartat lite.



Började packa lite smått igår, och mer kommer det bli idag. Jag har ett fullspäckat schema från och med imorgon och eftersom väskan är så stor och otymlig ska mina föräldrar ta med den i bilen när de kör hem från Linköping på söndag. Så det betyder att, även fast äventyret inte börjar förän om 1,5 vecka, så måste jag packa färdigt kläderna långt innan det. Det gör det hela lite mer rörigt. Har även lite småsaker som jag måste inhandla, men de småsakerna behöver jag inte stressa med iaf.

Imorgon har vi vårt sista seminarium :) Vi gör en presentation av vår intervju och rapport och är schemalagda tillsammans med ett par andra grupper mellan 10-12. Efter det så blir det hem för att äta en snabb lunch, städa hela lägenheten så den är skinande ren, åka och handla all mat till kalaset på lördag.

Fredag är det heldag i Norrköping med lunch, fotografering och EXAMEN!!!
Tänk att det gått 3,5 år. Har fortfarande inte fattat det.


Lika som bär


Erik Hassle


Karl-Bertil Johnsson


Me like.

Nu är det bara två veckor kvar till min stora resa. herregud va tiden går fort. Börjar få reseångest, spearationsångest och all annan ångest man får inför en lång resa som man ska göra på egen hand. Längtar efter att få träffa alla, få ta del av den stora OS-hysterin och att shoppa, american/canadian style :) Om jag va i Usa/kanada just nu och gick in på Forever21 så skulle jag köppa detta!

    

Lite bilder

Maskeraden
 

 

 

 

Nicole(Nicke) och jag (Orientens prinsessa) hade besök av bland andra: Tingeling, Emo-kid, El Maco, Fiskargubben, Pochahontas, HippieSis och Snuskkärringen. Med flera med flera :)


In with the new


Vår nya fina hylla från IKEA, som jag genast började att fylla med diverse saker :)

 


Min tråkiga blogg

Alltså. Förlåt! Min blogg är så tråkigt tom och puppdaterad för tillfället men jag har ingen ork och inget att skriva om heller. Oscar och jag kom hem igår från Skåne. Vi anlände till ett Linköping i ordentlig vinterskrud, ca 2 dm snö och alla träden är vackert vita. lagom kallt med 4 minus. Idag har vi handlat, städat och bokat tvättid. Så kul har vi haft det. Dock va vi en snabbis på ikea och köpte en hylla till köket som jag fyllt. Nu är väggen nästan fylld och det ser jättefint ut :) Bild kommer senare :)

Imorgon blir det nog lite mer städning eftersom vi är långt ifrån klara. Blir så när kylskåpet både ska tömmas och fyllas, julen ska packas ner, alla blommor som dött under julen ska slängas och väskorna ska packas upp. Men nu är detta gjort iaf och vardagsrummet är helt färdigstädat, liksom köket. Så imorgon blir det datarummet, hallen och badrummen som ska städas. Kl 15 åker jag till Norrköping för en fördrink och lite tjejsnack med Elin och petra, sen på kvällen är det sittning :D Avslutningsmiddag med klassen. För vi tar examen om en vecka. Shiiit :P

För jag tar snaart examen, för jag tar snaart examen, för jag tar snaaart exaaaaameeeeen. Fyfan va jag är bra! =)

Big mouth, ugly girl

Födelsedagen var lugn och mysig. Hade en skön förmiddag i soffan, följt av en promenad med pappa och Malva. Sen ytterligare några timmar i soffan och sen iväg för att träffa Sofia en stund. Vi drog till väla och sen familia. Skulle leta efter clip ons i blont till mig som jag kunde ha till festen imorgon med det jag hittade var lika långt som mitt eget hår så det kändes onödigt. Ska gå en sväng med Nicole på stan idag och inhandla lite snacks etc till festen imorgon, får se om jag kan hitta något på stan då.

På kvällen var familjen ute och åt på Haket :) mamma och jag åt souvlaki, sofia åt pizza, lisa hamburgare och pappa Fajitas. Haket är verkligen supermysigt och maten är så saaaatans god. =)
Nu är nog Oscar på väg till flygplatsen för att flyga hem till Sverige. Planet skulle gå kl 14, de landar vid halv 9 så är hemma jättesent. Så det blir nog att vi ses imorgon. Längtar sååå himla mycket. Börjar få lite panik över hur jag ska klara mig från honom i fem veckor. Får en klump i halsen varje gång jag tänker på det. Jag vet vilket enormt äventyr jag har framför mig och hur myket jag längtar tills dess...men samtidigt kan jag inte låta bli att vara nervös, orolig och lite ledsen. Känner mig lite ambivalent, för jag vill verkligen åka samtidigt som jag vill stanna kvar och hitta ett jobb. Men jobb kan jag hitta senare, detta är ett äventyr som jag aldrig kommer få igen så självklart kommer jag att ta det. Men lite tar det emot. Tur att jag har en massa underbar släkt där som kommer ta väl hand om mig :)

Hipp Hipp Hurra

Till mig själv! Idag fyller jag 24 år! Nästa år är jag halvvägs till 50, haha. Jag har ingen åldernojja, däremot tidsnojja. Att tiden går så mycket fortare nu än när man var mindre. Jag har inget emot att bli ett år äldre, iaf inte nu. Den nojjan kanske kommer om några år.

Jag blev väckt halv 9 av mamma, pappa, lisa och malva. Sofia är i skolan men henne träffar jag ikväll. Malva hoppade upp och slickade mig i ansiktet, då vaknar man kan jag säga :) Fick en perfym, lite smink, en kokbok, en bok och det bästa av allt: jag fick flygbiljetterna av mamma och pappa. De är helt underbara!! jag blev så himla glad! Det löste en del ekonomiska problem för mig hihi. Dagen kommer att vara väldigt lugn. Funderar på att klä på mig och gå en promenad med Malva i snön. är sugen på att dra ut till Väla också och väntar på att Lisa ska höra av sig. Hon åkte nyss till Ängelholm för att jobba med sitt skolprojekt men vi ska eventuellt mötas på väla när hon är färdig. har lite saker att kolla på tills lördag. Sen ikväll ska familjen ut och käka :) Ska bli jättemysigt :)

Oscar ringde innan. Guud så glad jag blev. Har inte hört hans röst sedan han åkte till Lanzarote så det var underbart att få prata med honom en liten stund. Imorgon kommer han hem!!! och på lördag är det feeeest :)




2010

Herregud va tiden går fort, kan inte fatta det. Helt otroligt. Känns inte som att det är typ 5 år sedan jag tog studenten, typ 8 (?) sedan jag va i usa själv och sen började gymnasiet. Varför går tiden så mycket fortare när man är vuxen? Kommer fortfarande ihåg när sommarloven kändes flera år långa och man bara lekte och badade och lekte och badade. Nu är det 2010. Känns som om det va milleniumskifte förra året...ojoj. Tänk. Snart är jag 80 :P

Idag har jag, mamma, fia och lisa varit i Lund för att reka lite balklänning till lisa. Vi hittade en modell som var asfin :) tyvärr va klänningen lite för stor och de skulle inte få in den i mindre storlek..såklart :P Men nu vet hon ju vilken sorts modell hon vill ha på klänningen iaf :) vi var först inne i stan och spatserade, snön yrde kring oss och det var så satans kallt. Sen åkte vil ut till Nova, där jag fick användning för mitt presentkort på Indiska :) Köpte mig ett halsband, en bindi, två par vantar och en mössa :) Välbehövt, särskilt eftersom Malva ätit upp mina vantar ;) Tror faktiskt att alla kom från Lund med något nytt :) Lisa köpte koppar, fija köpte en tröja, mamma köpte en tröja och en klänning :)

Det blir en lugn kväll ikväll. En tidig kväll också. Börjar jobba halv 9 imorgon så kl ringer kl 7. Gäsp. Hoppas inte det kommer för mycket snö inatt så att bussar och tåg blir försenade.

 

Saknar min sötnos. Kom hem från värmen nuuuu!


Susannas årskrönika


Januari: Precis som förra året invigdes det nya året hos Nicole. Jag landade, bara ett par timmar tidigare, på kastrup efter två härliga veckor med familjen i Thailand där vi firade jul. Jag fyllde 23 år, firade födelsedagen i bilen på väg hem till vår dåvarande lägenhet i Norrköping. C-uppsatsen planerades och Filippa och jag umgicks i stort sett varje dag. Vi gick ut på palace för att fira min födelsedag och jag hade, någon dag tidigare, gjort ett försök att gå från mörkbrun till ljusbrun. Resultatet blev rödbrunt som på bilden --> Började passa mina underbart söta barn tre gånger i veckan, hämtade dem från dagis och hade dem under eftermiddagen innan föräldrarna kom hem. Pernillas söta son Noel föddes, min lilla gudson. Pernilla och jag återfick kontakten :)


Februari: Vi hade besök av Oscars bröder och åkte sopsäck nedför pulkabacken vid vårt hus. Kallt och massor av snö. Sånt gillar vi :) Jag färgade tillbaka håret till mörkbrunt efter att ha vantrivts som rödhårig ett par veckor. Ett vattenrör frös och gick sönder så vi var utan vatten ett par dagar. Jag var i full gång med dagens steg, tillsammans med min stegräknare tog jag tag i motioneringen och gick en del, speciellt med Flippis och hundarna. Undra var min stegröknare är nu? Kanske skulle börja med det igen? Jag kämpade mig igenom statistikkursen och Filippa, Lina och jag hamnade i Slitz efter en utekväll på Otten ;) Skickade in en ansökan om ett äventyr.

  

Mars: Jag förälskade mig i Thirteen Senses, satt dagarna i ända och tittade på kläder från Forever21, besökte Skåne och var på Bröllop i Mölndal då min kusin gifte sig på en inomhusstrand :) C-uppsatsen i full gång, intervjuer hit och dit. Oscar och jag utflyktade till Ågelsjön i vintersolen. Nicci tog examen och fixade jobb :) Förälskade mig i Big Bang theory, Oscar och jag sa upp vår lägenhet och började planera för året i linköping.

   

April: Nicole och M besökte oss i Norrköping. Jag klippte av mig håret - början till min förvandling. Media Markt bjöd på drive-in bio, Oscar och jag satt i bilen och kollade rallybrudar och käkade popcorn som delades ut. Vi åkte även på mysdag i Jönköping. Var och tittade på flera lägenheter i Linköping, varav en fattade vårt tycke - nämligen den vi bor i nu :) Mamma, pappa och Lisa kom till mig och firade Casual Easter, vi åkte till Stockholm och shoppade loss, medans min andra syster semestrade i Usa med sin pojkvän.


  

Maj: Vi sålde av lite möbler och packade ihop resten av lägenheten och flyttade alla våra saker till garaget på landet där det skulle stå över sommaren. Håret förvandlades från brunt till ljusare, blont var målet, och blont blev det i slutet på månaden. Drog på mig en hjärnskakning och låg däckad i två dygn, syster fyllde 20 och c-uppsatsen avslutades.

 

Juni: Fick sommarlov och vi begav oss till Skåne för att jobba. Underbart att vara hemma i Skånes (och Sveriges, enligt mig) vackraste stad; Helsingborg :) Noel fick sitt namn på en regning namngivningsceremoni i Pålsjö skog. Vi hämtade vår söta valpis Malva. Jag röstade inte i valet. Började mitt sommarjobb och hade många nattpass och lediga dagar. Fick några sköna dagar i värmen på stranden innan regnet kom ;P


  

Juli: Mellan jobbpassen hann jag med en helg hos Filippa i Karlshamn. Var på Fredriksdalsteatern med pappa och systrarna och såg Lorden från gränden. Oscar och jag bokade in vår Gotlandssemester. Nicole och jag hade photoshoot i skogen. Mamma fyllde 50 och hon lär aldrig glömma sin 50årsdag, Pang sa det när vi krockade på uppfarten ;P

   

Augusti: Mamma och pappa ställde till med brakfest när de firade sina 50årsfödelsedagar. En otroligt rolig sommarfest på altanen med fint och varmt väder. Oscar och jag flyttade in i vår lägenhet och firade detta med en veckas semester på Gotland :) Specialiseringen i Linköping drog igång. Fick bekräftat att mitt äventyr i Februari skulle bli av :) trots några missförstånd under hösten som kom.

 

September: Började använda mineralsmink som till min förvåning fungerade väldigt bra :) Oscar var världens bästa tröstare under en tuff period och han fyllde 22 år under september. Självkänslan sjönk då jag bjöd till fest två gånger men fick ställa in båda gångerna för att ingen kom. Hittade dock en ny vän i Helena :) Oscar och jag åkte på mc-semester till västergötland, näramre bestämt till min mormor. Sommarvärme, vackert väder, små mc-turer och kräftfiske stod på agendan den helgen. Att få se mormor bak på en motorcykel trodde jag aldrig skulle hända ;) Vi köpte en ny soffa till vår lägenhet :)

   

Oktober: Oscars och min scones-hysteri påbörjades. Hittade ett åderbrock på min fot, vilket gav mig lite åldersnojja ;P. Nicole och jag var modeller för en dag och hade riktigt roligt. Jag var Geisha på Helena och Sebastians Halloweenfest. Oscar gick som Skånska brat ;) Fick reda på att mitt februariäventyr ska spenderas som värdinna i ishockeyarenan UBC Thunderbird arena under vinter os i vancouver :) Fick lära känna grannen under oss....jävla surgubbe :P

 

November: Fick min nuvarande bloggdesign av söta Thereze :) Pluggade på som sjutton. Anordnade 90talsfest som blev riktigt lyckad. Svimmade på dansgolvet, rätt i oscars armar som tur var :) Petra och jag gick på universitetets sexdagar, lyssnade bland annat på Fråga Olle Waller ;) Henrik Larsson avslöjade att han slutar helt med fotbollen. Mamma spenderade ett par dagar hos oss :) Sconesen fortsatte att sätta god lukt i vårt kök på söndagsmornarna :)
  

December: Fick massor med snö lagom till vår 5årsdag. Fick blommor och godis av min älskade sambo coh vi mös i soffan hela kvällen :) Julklapparna inhandlades, jag fick jullov och Therese var och hälsade på :) Min blogg förvandlades till en julkalender, vi vaccinerade oss mot grissjukan och bakade lussekatter. Åkte till Skåne, firade jul i Göteborg, jobbade några pass och detta året avslutades precis som det började - på en fest hos Nicole :)

   


Mitt år i bilder alltså :) Vill avsluta med att visa bilder på min förvandling :)

 --->  --->


Gott nytt år

Det nya året började som vanligt med buller och bång, i form av massvis med raketer :) Tolvslaget är allt bra härligt. Tidigare på kvällen var vi hemma hos Nicole, åt lite middag och sen kom det massa folk. Vi lekte Sista minuten börjar nu, och mitt lag vann fett! =) Efter tolvslaget tog jag bussen hem, tänkte det skulle bli skönt att lägga sig hyffsat tidigt. Men väl hemma insåg jag att mamma o pappas gäster inte hade en tanke på att gå hem ;P Det var fullt ös hemma, de sista gästerna gick kvart i 3 :P

Efter en natt med hostattacker, feber och snuva vaknade jag halv 12 (herregud, va längesedan jag sov så långt in på dagen ;P) Har suttit och tittat igenom ekonomin lite nyss och det ser inte ljust ut. Jag förväntade mig csn i slutet på januari men det kommer jag inte få så hela min budget sprack. Lönen jag kommer få från jobbandet nu under julen får, istället för att läggas på en ny dator, delas till hyra och resan. Min reskassa som startade på 16000 är nu nere i 11, eftersom jag trott att jag skulle få mer pengar än vad jag nu inser att jag kommer få...av de 11 ska pappa ha 4 till biljetten... Lite synd när man räknat med mycket pengar och så får man inte ens hälften. Vet inte hur de första månaderna detta året kommer gå ihop, vet en sambo som inte kommer bli glad eftersom han lär få betala hyran igen... Jag hatar pengar.

Nu har jag fått avreagera mig lite. Kul eftersom jag skrev att bloggen detta året inte skulle bli en klagomur. Första inlägget som skrivs blir ett klagoinlägg. Bra jobbat Susanna ;P