Blogg..

Tanken med den här bloggen var ju att den på något sätt skulle ta över efter bloggen på lunar..
Men det är fortfarande så att när man väl säger till sig själv att man ska sätta sig och skriva här så kommer man inte på ett jota att skriva. Sen upptäcker man någon timme senare att man precis skrivit ett väldigt onödigt inlägg i bloggen på lunar ändå :P Undra varför det blir så...reflex kanske?

men jag kan ju lika gärna berätta det som jag berättade i bloggen på lunar då... inte för att det spelar nån roll va, för jag tror inte att det är en jävel som läser denna bloggen :P men då kan man ju oxå få ha lite privata tankar här ifred :P haha

Helgen har som sagt varit händelserik...eller inte. Jo, kanske i fredags när vi va på inflyttningsfesten hemma hos Martina och Kristoffer. Där va det livat, mycket folk, mycket dricka, hööög musik. tror inte att deras grannar va så himla glada på dem...En ordentlig bas fick de igång med sitt surroundsystem :P
Vi skulle ut sen efter festen va det tänkt, men oscar mådde dåligt och ville gå hem och jga insåg att jag inte hade några pengar med mig så jag följde med honom och såg till så han kom i säng.
Tur va väl det för efter en stund i sängen började älsklingen kräkas :S stackare.
Han va inte full eller så men hans mage tål nog inte sprit så bra :S

Lördagen var en av de segaste och slappaste dagarna jag varit med om :P
jag låg i soffan och glodde Top Model heeeela dagen. resten mig bara för att gå o kissa och göra lite lunch och sen gå upp till affären o handla kvällsmat och chips :P sen var det soffan hela kvällen igen.
 Ja idag var inte mycket bättre :P Sov till halv 12, kollade tv till halv 4, sen skulle vi cykla till willys men mitt cykeldäck sprängdes....oscar hade pumpat det för hårt...så vi fick vända. tur att vi inte hunnit så långt. men det är ju inte farligt att gå till willys heller. tar typ 20 min max.
Va inne i de nya affärerna där och jag har kommit på hur gärna jag vill ha en kanin :P vet inte var det kom ifrån men när vi va i djuraffären o såg den söta lilla lejonkaninen så blev jag helt kär. mwah ;D skitsöt.

Nu har vi precis sett klart Wallander: Brandvägg, otroligt bra film!
Köpte förövrigt två nya filmer idag; 10 things I hate about you och en DVD med avsnitt från bert-serien :D
Älskade ängel dudududud yäh :D
                                                                       Bert min idol :)

men nu ska jag kolla vidare på filmen.
tja'rå

Böcker, föreläsningar, arbeten...

Jag kan absolut inte klaga på min utbildning!
Det är jätteintressant, har underbara kursare, lite förvirrade men trevliga lärare och nästan inget att göra!
Vi har schemalagda dagar ca 2-3 dagar i veckan. Inte fy skam.
men självklart ska man ju arbeta hemma då, men med vadå?
Vi har några arbeten som ska vara klara innan jag åker till karibien den 16e, men vi har inte börjat så mycket på dem än. Ska börja med det ena imorgon...på min lediga dag :P

Sen på måndag så börjar vi med våra fältstudieveckor. har två stycken sådana där vi ska få följa med T5:orna ,som är ute på sin terminspraktik just nu, på olika besök gällande den inriktningen som vi läser.
jag som läser Socialpedagogik ska med tre av mina basisar blandannat gå till ett behandlingshem för missbrukande ungdomar, ungdomsmottagning, socialtjänsten, vårdboende etc. Ska bli riktigt skoj.

Sen på fredagen är jag ledig för då går tåget hem till Helsingborg ;D
Ska till tandläkaren, roooooligt :( , och sen träffa Jonna o så ska vi shoppa Anders present :D
Sen på kvällen är det middag hemma antar jag och mys i soffan med systrar och föräldrar, på lördagen är det tänkt att jag ska träffa Nicole på dagen och sen är det ju Anders fest på kvällen! Fyfaaaan va skoj det ska bli! =)
Måste försöka träffa carro också. jag hoppas ju på att jag kan stanna fram tills tisdagen iaf.


Men nu ska jag snart iväg och träna Core =) vill ju bli fin till Karibien ;DOm det är någon som har boken: Socialt arbete - Socialt behandlingsarbete (med en pusselbit på framsidan) Med författaren Eva Göthson, så kan ni väl hojta ?Pusshej


Rent me

Rent

Rent me, var faktiskt rubriken mitt inlägg fick när jag för ca 5 år sedan skickade in ett inlägg till Frida's "Min mening" sida. Där skrev jag om det underbaraste jag varit med om: Musikalen Rent.


Det är väldigt många år sedan jag såg den för första gången på Göta Lejon i Stockholm tillsammans med min familj. Den har blivit som en del av familjen på något sätt, alla kan låtarna, karaktärerna.
Det har nu blivit 5 föreställningar för min del. Tre föreställningar av den svenska orginaluppsättningen, en gymnasieföreställning och nu i lördags; den nya uppsättningen återigen på Göta Lejon.
Vet inte riktigt vad jag tyckte om den nya uppsättningen...klart, Rent är ju Rent och därför alltid underbart bra men det var några saker som gjorde mig besviken...
1. De hade ändrat om alla texterna och vissa delar i manuset (ja, efter 5 gånger så memorerar man manuset ganska bra :P)
2. Får man ens göra om en översättning från orginal?
3. Det var ett annorlunda upplägg, mycket inspirerat av filmen. Nya scener som inte varit med tidigare som kommer från filmen.
4. Vissa störde jag mig på.. vissa som inte kunde sjunga ordentligt och vissa som inte kunde prata ordentlig engelska. Det heter lixom inte "Over the moan" utan "Over the moon"

Men i övrigt så var det såklart helt underbart. Musiken är ju helt breathtaking, man kan inte annat än att le när man sitter där. Håret på armarna reser sig upp och man vill bara sjunga med...men det gick ju inte :P

525600 minuter, lyckan är vår.