Spontanresa

Jag bokade spontana tågbiljetter till skåne alldeles nyss. Jag ska få åka hem idag. Det är en helt fantastisk känsla. Jag är så glad att jag grät i duschen nyss. Det har varit riktigt jobbiga veckor med skola och annat så det ska bli skönt att få åka hem och vila lite med alla älsklingar. Dessvärre är inte mamma hemma, hon är med skolan på internat i göteborg hela helgen så vi går om varandra precis. Jättetråkigt. Men pappa är hemma och Malva är hemma. Jag kommer inte kunna träffa alla och det hoppas jag att ni har förståelse med. Ni som läser bloggen vet att jag inte mår hundraprocentigt och jag kommer hem för att andas skåneluft och vila. Inte för att träffa alla, tyvärr. det finns inte tid med det och det sista jag vill göra denna helgen är att stressa ännu mer.

Nu ska jag packa min väska, sen gå och boka om tvättiden som jag egentligen hade idag. I packväskan kommer nog lite skolböcker att slinka ner men jag har ju x-antal timmar på tåget att slå ihjäl.
Ahwell, packa va det.

Med ett djupt andetag..

.. tänkte jag att jag nu, när skolveckan faktiskt redan är över (långhelg =underbart välbehövligt), skulle ta och blogga lite. Har tiden idag, nyss kommit hem från posterseminarium i skolan där vi skulle presentera en poster med våra erfarenheter av social utsatthet. Skolan går i ett hela tiden och det finns inte mycket tid över till annat känns det som. Lägenheten är fortfarande till stor del i kartonger, inga hyllor bortsett från bokhyllor i datarummet och tvhyllan i vardagsrummet + dvd-hyllorna har kommit upp. Resterande tavlor och hyllor som ska upp på väggarna får vänta tills vi bestämt vad vi ska göra med vardagsrummet. Det är ju ganska stort och vi funderar på att köpa en liten soffa till. Och isf måste vi flytta inredningen en bit åt vänster och därför vill vi inte sätta upp något på väggarna än med risk för att vi måste flytta det och göra ännu fler hål i väggarna. Sen är det tavlor som ska upp i datarummet, köksbordet ska sättas ihop, nya stolar ska köpas samt en liten hylla/bokhylla till köket. Mycket som ska göras med andra ord men det får ta sin lilla tid.

Skolan är stressig och jobbig, men det är väldigt intressanta saker som vi läser om så det känns iaf som att jag valt rätt. Men det är lite för mycket saker och jag hinner inte riktigt med allt som ska göras, bara tempot gör mig stressad och det har varit ganska frustrerande och jobbigt. Allt är så överväldigande.

Men nu har jag långhelg som sagt och det ska bli riktigt skönt. Jag kommer ha lite att göra men bara det att få vara hemma, ta djupa andetag och göra så mycket som jag orkar kommer vara det bästa. Blir lite tvätt och lite uppackning och sånt för att ta bort lite tankar om skolan och allt annat som är jobbigt just nu.

Jag kommer fortfarande att hålla en distans till bloggen för jag känner inte att jag orkar lägga ner energi på den just nu, jag har tillräckligt med mig själv för tillfället. Jag bloggar när jag har ork, motivation och tid.

Lägger in en bild från vår lilla tripp till Gotland sålänge

Död blogg

Ja, den har varit död i över två veckor av olika anledningar, bland annat att jag har varit på gotland en vecka med oscar, flyttat in i ny lägenhet med inget internet, orken att blogga när jag sitter i skolan har inte funnits, orken över huvud taget för någonting finns inte alls just nu. Mår inget vidare och kommer inte blogga förren jag mår bättre igen.

sommaren börjar leda mot sitt slut...

...fast nu börjar mitt sommarlov! Har arbetat mitt sista arbetspass inatt så nu har jag två veckors sommarlov innan skolan drar igång igen. En  vecka av dessa två ska spenderas på Gotland med Oscar :) Hoppas verkligen att vädret blir bra så vi kan upptäcka gotlands alla underbara platser. Annars får vi väl bedriva tiden i vår lilla söta stuga på 16kvm ;P Får nog ta med en kortlek och lite så tror jag.

I lördags hade mamma och pappa sin 101årsfest och det var fullt ös medvetslös hela kvällen på alla gäster. vi var totalt 65 pers och roligare fest får man leta efter. Skratt, sång, dans, frågesport. Helt underbart. Oscar dansade med mig hela kvällen och det gjorde mig så jäkla glad :) Älskar min påg. Min och systrarnas aktivitet gick jättebra också :)
I söndags hade vi brunch för alla långresande gäster så vi bjöd på lite rester från dagen innan. Snacka oma tt det blev mat och dryck över. Vi har väl ca 15 flaskor vin över ;P Massa öl och whiskey och sånt också, så jag hoppas kunna få med mig lite hem till Linköping. Apperopå Linköping så hämtade oscar ut nyckeln igår och de ska idag flytta in alla sakerna :)