För en vecka sedan kolliderade ju två gotlandsfärjor och det blev hysteri i media och hos alla resenärer med en gång, inklusive mig själv. Oscar och jag hade bokat en resa till gotland från oskarshamn den 9augusti och hem den 13e. Imorse fick jag ett sms där det stod att vår avgång var inställd. Suck. Jag bara väntade på detta. I sms:et stod det även: Ring *nummer* för ombokning. Jag ringde väl ca 15 gånger utan att komma fram tills pappa lyckades komma igenom tack vare sitt företag. Vi får fortfarande åka samma dag men måste åka från Nynäshamn istället. Det spelar inte så stor roll för oss sålänge vi kommer iväg! Hoppas nu bara inte att det blir några mer hinder på vägen. Vill så gärna komma iväg med Oscar.

Nu har jag städat tv-rummet och nästan allt i mitt eget rum. Bara dammsugningen kvar. Sen ska jag ta det lugnt ett tag.

Tired thursday

Utanför fönstret blåser vinden höstkallt, himmeln är gråspräcklig och längtan efter varma sommardagar är större än någonsin. Vad har hänt med vår fina svenska sommar? Jag kommer ihåg somrarna när jag var liten, då det alltid var fint väder och varmt. Nu får man vara glad om man får 2-3 veckor med fint väder. Så himla tråkigt.

Vad har torsdagen att erbjuda?
Det blir storstädning i mitt rum, ut med alla saker och skaka av madrass, matta och sängkläder. Får jag tid över skulle jag kunna börja förbereda lite inför packningen. Vad ska jag ta med mig till Gotland och vad kan jag lämna kvar för mamma och pappa att ta med när de kommer upp veckan efter? Så slipper jag ju dra allt på tåget :)
Ikväll ska jag jobba, börjar vid 20.30 och ska först inom Nicole för att hämta gardinerna.

Annars blir det en ganska lugn dag, trots alla städbestyr och förberedelser inför festen på lördag. Vi är lite oroliga för vinden eftersom vi hade tänkt sätta upp partytältet redan idag. På det sättet kan det regna imorgon om det vill och det är ändå torrt under tältet. Men det blåser så jäkla mycket idag så vi är osäkra på om tältet kommer stå kvar :P Halv storm utanför fönstret.

Jag tror att jag ska börja dagen med ett långt varmt badkar och lite silverschampoo. Kommer inte hinna det innan festen tror jag så det får bli nu. Inte mig emot =D


Mamma lär aldrig glömma sin 50årsdag

Ja, herregud vilken dag.

Vi väckte mor strax efter kl 7 imorse med kraxig skönsång och paket på sängen. Malva ville också vara med såklart. Satt och myste lite i sängen innan Sofia åkte till jobbet. Lisa gick och la sig. Pappa gjorde frukost. Mamma, malva och jag somnade i sängen :P Mamma somnade på sin spikmatta som hon fick av oss. Låg kvar där i sängen till halv 10 innan vi gick upp och åt frukost. Sen åkte mamma och jag till Sofiero för att kolla på Karin Larsson utställningen. Fotade lite blommor och annat i parken också innan vi åkte hem. Vi bor längst in på en lite snirklig uppfart och när vi kommer i svängen så ser vi att våra grannar håller på att backa ner för uppfarten i en jäkla fart. mamma hinner slänga sig på bromsen, men det gör inte vår granne som backar rakt in i vår bil. Hela fronten på bilen trillar av, hennes fick en liten buckla på en sidan bara. Hon for ut ut bilen och börjar skälla på mamma! Vi stod ju för fan still. Det var hon som inte såg oss liksom. Så det är ju dem som åker på det. Pappa är nu och lämnar bilen på verkstaden, mamma är på födelsedagsmassage och när de kommer hem blir det födelsedagsfika med tårta och lite besök. Ikväll ska vi ut och käka någonstans, jag gjorde grekisk lunch som vi smaskade i oss, fortfarande lite skärrade och småskakis. Det är otäckt hur lite kraft det krävs för att bilen ska få sådana skador, då kom hon säkert bara i 20-25 kmh. Tänk då på motorväg eller bara på 70väg. Vilka enorma skador det kunnat bli då. Usch och fy.


Men iaf. Stort grattis till min älskade mamma! I love you!


det blev en sväng på festivalen trots allt

Malva låg nyss och tuggade på datorsladden...inte så bra ;P haha. Men jag lyckades stoppa henne innan den gick sönder. Hon har redan bitit sönder mammas sladd, tur vi alla har likadana datorer så vi kan låna sladdar av varandra :P

Igår gick Nic och jag på festivalen en sväng på kvällen. Provade massor med solglasögon och fotade och hade jättekul :) Snabbt som attan blev vi 30 år för några sekunder, vi hann se de 3 sista låtarna på Melody club, träffade lina och dan, tog en cola hos fija på Oceano, postade äntligen mina brev och sprang i regnet. Både jag och Nicole fick med oss solglasögon hem och mina är så satans coola :)) älskar dem.

Idag är jag doggyguard åt söta Malva. Pappa och mamma är på heldagsutflykt för sig själva och systrarna jobbar. Egentligen skulle jag åkt till Oscar och följt med på kalas hos hans farbror som fyller 60 men jag visste inte att jag skulle vara hundvakt, så det va bara att snällt stanna hemma. Hoppas på att sofia och lisa kommer hem tidigare från jobbet så jag kan få köra innan halv 6. Hoppas på att få åka och gratta farbror peter och hälsa på martin, linda och lilla ellen och alla andra som kommer vara där.

Nicole har alla bilder på sin dator så när jag får dem så lägger jag upp dem här :)

Skogsutflykt

Idag har jag och Nicole haft bästisdag :) Det har vi inte haft på jättelänge så det var riktigt välbehövt. Vi åkte till Pålsjö skog med lite ombyte och satte igång att fota i skogen. Vi letade upp en liten dunge som var någorlunda skyddad från löparstigarna runtikring, ville ju inte att folk skulle se oss halvt nakna när vi bytte om haha :P Det blev väl sammanlagt över 160 bilder och vi hade riktigt roligt trots alla myror och gråsuggor :P Bjuder på lite bilder från dagen nedan. Efter det drog vi till stan, käkade kinamat och shoppade lite. Blev ett linne och lite underkläder. Nu är pengarna totalt slut tills fredag, men imorgon ska jag jobba hela dagen så då lär det inte gå några pengar, sen på kvällen ska jag bara vara hemma och kolla fotboll :)

   
  
  

sponsring

Efter jobbet igår så åkte jag tillbaka till Oscar. Hade lite att fixa med bilder och sånt inför festen. Oscars pappa är den enda som jag känner som äger en scanner så jag begav mig dit för att fixa allt, sen satt jag och pillade med powerpoint ett par timmar innan det var dags att laga lite kvällsmat till mig och killarna. Blev hemmalagade hamburgare som vi glupskt slaffsade i oss. Sen slog vi oss ned i soffan och tittade på Jalla Jalla, men mitt i filmen blir vi avbrutna av att oscars mamma ropar på oss. Då hade Elsa (svärmors bästa väninna) kommit med hela bilen full med massa grejjer från sponsorer till tennisveckan i båstad där hon jobbar. Hon lastade ut tröjor, solglasögon, skärp, två lådor med gurkor, två kartonger med ost, en stor burk rhode island dressing och en stor burk ketchup. 5 kartonger á 8 flaskor tropicanajuice och en låda med Japp. Herregud med grejjer det låg i hallen. Jag fick mig en röd pikétröja från lacoste, ett par lacosteskor och en tjocktröja från Hanky dory som var detta årets huvudsponsor för damveckan. Oscar har fått fyra jättesnycka tjocktröjor, 2 från lacoste, och två från tretorn, ett par Hugo Boss solglasögon, 1 skärp och massa strumpor ;P Vi är så bortskämda med Elsa på somrarna, jag hade bara turen att vara där igår och få lite jag med :) Fick även med mig 2 kartonger med juice, 2 gurkor och 10 tomater samt två förpackningar ost :P hehe

Nu ska jag ta en lugn dag, har inte så mycket att göra idag. Kanske borde städa rummet där ute. Sen ska jag jobba kl 16 igen. På torsdag börjar Helsingborgsfestivalen =)

I'm so happy :)

Idag har oscar och jag äääntligen bokat in semester! Det blir dock ingen utlandssemester som vi hoppades på för vi insåg att vi bara kommer ha max en vecka tillsammans och 2-3 dagar av dem kommer gå åt till att flytta in i den nya lägenheten. Så idag har vi bokat en stuga på Gotland :) Vi åker söndagen den 9 augusti från Linköping och kommer tillbaka den 13 :) Sen kommer mamma o pappa på fredagen den 14e och hjälper oss flytta in och sen börjar skolan den 17e. Ska bli underbart att få vara på gotland några dagar med älskling :) Vecka 33 är högsäsong också så det kommer nog vara bra drag där :) Kommer bli underbart :)

En generations`fråga?

Jag blir lite smått irriterad på äldre människor ibland. Till höger och vänster får man hela tiden höra att vi ungdomar inte har någon respekt för äldre och att vi alltid beter oss så illa mot de äldre. Jag blir grymt förbannd när jag hör detta. Det finns mycket ungdomar idag som har tråkig attityd, inte bara mot äldre, utan mot alla i sin omgivning och det är då lätt att dra alla ungdomar över en kant. Jag är dock en sådan person som har största respekt för äldre eftersom de är den sista länken jag har till "förr-i-tiden" som jag alltid varit så fascinerad av. De har livserfarenheterna, historierna om förr som är så intressanta och de är så novisa med allt nytt tekniskt och det tycker jag är så himla sött. Jag ger alltid upp min plats på buss och spårvagn om det kommer på någon äldre, jag låter de gå före i kön på Ica och hjälper dem nerför trappor om de behöver. Därför blir jag arg och ledsen när jag får höra att jag inte har respekt för äldre. Idag gick jag på stan med pernilla och noel. Vi gick och småpratade och mitt i vägen kom en lyktstolpe som vi va tvugna att gå på var sin sida om. Vad jag först inte ser är att till vänster om mig kommer det en äldre man gående och när jag svänger för att gå runt stolpen är jag nära att krocka med honom, men jag stannar och släpper förbi honom. är inte ens i närheten av att nudda honom. Han stirrar mig rätt i ögonon och väser; varfan ska du nånstans egentligen? jag blir så paff att jag mest bara glor tillbaka, surnar till efter en stund och spänner ögonen i honom och skakar på huvudet och går min väg.

Att säga att ungdomar inte har någon respekt för äldre stämmer inte, det är de äldre som inte har någon respekt för oss. De äldre tror att vi är kaxiga och elaka bara för att vi råkar vara födda i vår generation. Det gör mig irriterad.

Minisemester

Nu är jag äntligen ledig några dagar. Ända tills torsdag närmare bestämt. Underbart skönt. :) Idag har jag mest bara tagit det lugnt, men ändå har jag fått ganska mycket gjort. Har städat mitt rum, gjort lektion 1 på volunteer-cd:n samt fixat med frågesporten till mamma och pappas fest. Har även varit doggyguard till Malva så det har blivit mycket gos och lek, plus en liiiten promenad. Kopplet är inte hennes bästa vän direkt.
Om en halvtimma ska jag köra bilen till oscars verkstad så ska han göra service på den. Sen ikväll blir det bio med Andy :) Blir Baksmällan, har hört att den ska vara jättebra. Ska bli helt underbart att få spendera kvällen med Andy, har inte träffat honom på aslänge. can't wait :) Kommer bli massa skitsnack om förr i tiden, nostalgitrippar till höger och vänster som det alltid blir när vi ses. Mwah ;D

Ledsen för det dåliga bloggandet, men jag har varken tid eller ork just nu ;P haha Det är sommarlov ju =) Mitt sista sommarlov, ever. Snyft.

Jobb och jobb och jobb

Dags för dygnspasset idag. Suck. Har ingen ork eller motivation till detta idag, men det kan vara för att jag jobbar varje dag denna veckan. Jobbade natten mellan måndag och tisdag, natten mellan tisdag och onsdag, natten mellan torsdag och fredag + att jag ska jobba lördag till söndag 13-13 idag. Suck. Varje kvällspass är mellan kl 16-08.30 så det är ganska långa pass. Men jag får ju sova under natten vilket är skönt. Men det suger att inte ha mer än 2 lediga kvällar på en vecka. Skulle egentligen jobbat natten mellan måndag och tisdag nästa vecka också, direkt efter dygnspasset men det sa jag nej till. Hade blivit lite för mycket. Efter imorgon är jag ledig till torsdag. Ska bli så himla skönt. Behöver det. sen jobbar jag torsdag plus ett dygnspass till på helgen :)

Men men, igår va iaf en av mina lediga kvällar och då tog pappi med mig och systrarna till fredriksdalsteatern :) Lorden från gränden spelades på scenen och vi låg dubbelvikta i bänkraderna, speciellt i andra akten. Första akten var, som vanligtvis, ganska seg trots små utspel ibland. Men andra akten var helt hysteriskt rolig. Claes Malmberg är hysteriskt rolig. Han försökte hela tiden få sina motspelare ur balans och improviserade och gjorde miner och roliga röster och höll på. Asroligt. Så om ni har planer på att dra er mot fredriksdalsteatern så tveka inte! Ta dock med en tjock tröja och en filt, det blir lite kylslaget under kvällen.

Nu ska jag snyta näsan och sen dra mig mot jobbet. Suck.

Bildspel

Lite bilder från karlshamnhelgen :) blev dock inte så många, men filippa har några också, väntar på dem :)

  
   


okej, några på malva också... ;)
  

Helgen hos Filippa i Karlshamn :)

Höjden av otur har jag haft i helgen. Iaf när det kommer till resandet. Jag har i helgen varit i Karlshamn hos min älskade Filippa som jag inte träffat sen hon tog examen i början på juni. Lång tid på grund av att vi annars träffades varje dag under fleeera månader. Bättre sällskap i Norrköping hade jag inte kunnat be om. Iaf, så har jag varit hos henne i helgen. Men på vägen dit så tog jag tåget till Kristianstad där jag skulle byta till ett tåg mot karlshamn. När vi passerar Hässleholm tvärdör tåget. Ingen el på järnvägen och alla tåg står stilla. Jag som åkte pågatåget (a.k.a plågatåget, av ganska många anledningar) satt fast i en timme in the middle of nowhere på ett tåg där airconditionen inte fungerade vilket resulterade i ca 40 grader på tåget. När vi väl kom på rullande väg igen så var vi en timme försenade men som tur var så var alla andra tåg också det så jag hann med ett tåg i k-stad och kom fram ca 30 minuter försent till Karlshamn. Lika stor otur hade jag på vägen hem. När jag kom till stationen i Karlshamn står det på skylten att alla tåg mellan karlskrona och kristinastad ersätts med buss på grund av signalfel. Bussen var försenad och jag missade tåget i kristinastad. Istället för att sitta och vänta en timme på stationen tog jag det kloka beslutet att hoppa på tåget mot Lund, där bytte jag sen till tåget mot Hbg och kom fram en halvtimma fortare än om jag skulle suttit kvar och väntat :) Så det hela slutade ändå gott.

Och allt däremellan har varit underbart! Festival i sölvesborg, bad i hällevik, fest på harrys, bakismat och mys :) Fantastisk helg och jag längtar som fan till flippis kommer hit på helsingborgsfestivalen :)) Bilder från helgen kommer typ imorgon :)

Var har meterologerna fått sin utbildning?

Igår låg jag på stranden med nicole och therese en stund innan jag blev uppringd av svärmor som ville ha hjälp med viktor av olika skäl. så jag slängde mig i bilen och körde för att hämta viktor och sedan hans badkläder och lite fika, varpå vi körde ner till ängelholms strand och solade och baaaadade massor. Vi låg nog i 15 min i taget. Vattnet där var så himla mycket varmare än i Helsingborg. Helt underbart! Sen kom oscar och badade lite med oss och jag lyckades få med mig honom hem. Mamma hade köpt deluxpizzor från La Pizza som vi skäljde ner med ett glas vin i kvällssolen på altanen med malva springandes runt fötterna. Oscar och jag tog sedan med oss vovven ner till revet och lät henne bada lite. Hon är sötast i världshistorien!

Nu har jag precis avnjutit en skål med kellogs cornflakes och ska ta nu ut och packa ihop oscars säng och städa lite på rummet eftersom kusinerna kommit hit om ca 2 timmar. Ska bli lite solning på altanen också idag hade jag tänkt, kussarna vill säkerligen ner och bada. Gärna för mig. Sen hoppas jag att det blir en seneftermiddagsfika med svärmor också :) Fullspäckad dag med andra ord.

meterologerna har inte många rätt för tillfället. Tre dagar i rad har de sagt att det ska spöregna och himmeln har varit lika klarblå och molnfri som förra veckan. Jag litar inte på meterologerna just nu, och tur är väl det :) Undrar egentligen var de har fått sin utbildning...haha. Inte många rätt i deras böcker just nu isf ;P