Monday cravings

Idag går jag en annan väg än modevägen till Monday cravings. Jag är så insyltad i min önskelista att jag tänkte delge er vad jag (i smyg ;P) önskar mig. ;)



Oscar har ju sedan ett tag, ett xbox 360, som jag inte kan använda eftersom han bara har en massa tråkiga motorsportspel. Jag som är lite mer musikalisk, haha, önskar mig något lite roligare. Lips! Den ultimata förfeststartaren, karaoke är ju så jäkla kul...iaf hemma i tv-soffan =D Och Scene it, frågesportspel om musik, film, böcker osv osv. Finns även i en ny version nu. Men jag har inget sånthär och Oscar vill alltid att jag ska sitta med honom och spela med honom....men nej, inte fören jag får ett roligt spel ;P


Önskeklappar från H&M


Jag ääääälskar strumpbyxorna :D


God advent

Eller hur säger man? Trevlig advent? God advent? Glad advent?
idag är det första advent, äntligen börjar julförberedelserna på riktigt :) Jag blir så glad :) Vi ska baka lussekatter sedan och jag kommer att plåga Oscar hela baktiden med julmusik. Moahaha. Han tycker det är för tidigt, men det struntar jag i. Är det advent så är det!

Oscar och jag ska strax åka och handla massa mat. Det var längesedan det var så tomt i vår kyl och frys som det är nu. Vi har verkligen skrapat oss fram den senaste veckan. Inte lätt att laga goda måltider när det är tomt i alla skåp :P Jag har till o med fått äta fiskpinnar, jag som inte alls är förtjust i det och bara sparar det paketet till när det verkligen tryter ;P och det har det gjort nu. Men snart fylls kylen och frysen med massa läckerheter igen. Underbart.

Får se om jag kan lura in Oscar i några affärer också när vi ändå är ute på Ikano. På fredag är jag helt ledig tror jag och då ska jag verkligen ta tag i julklappsshoppandet. Måste göra lite listor i veckan så jag vet vad jag ska köpa. Det är så frustrerande att gå och köpa julklappar blindo. Till vissa personer är det lätt men till andra är det grymt svårt.

nej, nu är det dags att piska Oscar lite så att han lämnar datorn så vi kan åka och handla någon gång. *swooshswoosh*



Åh, glömde ju visa vilken myströja jag köpte igår på Gina :D


Önskeklappar från Gina Tricot

Jag har, inför julen, lagt in en ny kategori här på bloggen: Önskeklappar. Här kommer jag lägga upp önskesaker från olika ställen några gånger i veckan ända fram till jul. Kanske att någon vän eller släkting ser detta *blinkblink*. Först ut är Gina Tricot




Kolla den söta mössan :) Perfekt till nyår :)
Ni som inte kollat in Ginas nya underkläder måste göra det!


Pyntardags

Oscar och jag har nyligen kommit hem från en mysig dag på stan. Gick och strosade och rekade lite julklappar. Oscar köpte sig en, jag köpte en och så köpte vi en gemensam :) Blir nog bra julklappar. Har fortfarande ingen aning om vad jag ska köpa till resten. Men får ta en egen dag på stan snart. Är alldeles för sent ute med julklapparna i år känner jag. Men ekonomin har varit, och är, alldeles för dålig för det tyvärr. Ledsen vänner, det blir billiga, men fina ;), julklappar i år. Haha.

När vi kom hem drog jag fram stora julkartongen och plockade ut de prydnader och ljusstakar som jag ville ha framme i år. Vi äger bara två adventsstakar, så det blev en i sovrummet och en i datorrummet. I Vardagsrummet har vi redan två fina lampor i fönstret så där blidde ingen i år. Istället fick vardagsrummet den ena löparen och den riktiga advetnsstaken. Kommer bli mysigt att tjuvtända det ena ljuset ikväll :) Köket har ju fått visit av den fina stjärnan jag fick av mamma, plus några ljuslyktor och ett pepparkakshus i sten :) Blir nog fint. Mööjligtvis får ni se bilder, om jag orkar fota och lägga in ;P

Ikväll är det Tomten är far till alla barnen på tv =D Passande nog lagom till första advent :)
Imorgon har vi en relativt fullspäckad dag framför oss. Vi ska åka och storhandla, baka lussekatter och byta till vinterdäck på bilen. Eftersom jag drog upp Oscar så ooohyggligt tidigt imorse, enligt honom, så får han sova ut imorgon. Iaf till 10 ;P sen måste vi handla.

Nu ska jag njuta av eftermiddagen och kvällen. Kanske slå in min första julklapp och lyssna lite på julmusik? :)

Imorgon blir det julklappsjakt

Jupp, imorgon är det dags för årets första julklappsjakt. Oscar och jag har planerat att vara i stan när de öppnar kl 10, gå och strosa och reka lite klappar under några timmar, äta lite lunch och sedan kl 14 är det dags för Schlaget. Olika spexgrupper från universitetet som ska tävla, så vi ska gå dit och titta och rösta på dem som är bäst :) Blir nog en trevlig eftermiddag. Om det inte pågår allt förlänge så blir det nog lite mathandling också. För på söndag då är det lussebak och adventspynt och mys som gäller =D Har längtat ett helt år efter denna dag :)



Nu är hemtentan inskickad också. Blev egentligen klar med den redan igår men har gått och dragit hela dagen på att skicka in den. Deadline är inte fören kl 19 ikväll men jag kunde inte vänta längre, ville bara bli av med den, så nu är den inskickad och förhoppningsvis får jag ett bra betyg på den. Vi får väl se hur det blir. Hoppas kan man!

Nu är det dags för fredagsmys. Blir klyftpotatis och schnitzel ikväll efter Oscars önskan. Vad gör man inte för sin prins? :)


Följa med?


När åker vi?


Friday night out(fit)

Skor från Nelly
Klänning från StyleByStars
Diadem Nelly

Onsdagsskvaller


Nej jag är inte snurrig och jag vet att det är torsdag men detta inlägget skulle publicerats igår men det blev inte så. The Washington Post medderar i en artikel att Oprah Winfrey i fredags meddelade i direktsädning att säsong 25 kommer att bli hennes sista säsong, talkshowen ska läggas ner. "The sun will set on the 'Oprah' show as its 25th season draws to a close on September 9, 2011,". Så än sålänge kan vi njuta av lite mer avsnitt emellanåt, hehe. Artikeln beskriven showen som en ikon för alla talkshows över hela världen.

Sad? eller vad tycker ni?

Någon som känner sig manad?


Här ser ni den fina stjärnan mamma köpte till mig igår. Jag tänder den och tänker på henne och längtar tills då jag får spendera en riktig jul tillsammans med min saknade familj. Jag är trött på Linköping redan, vill hem till Helsingborg till alla som är där. Eftersom förra helgen inte blev som den skulle är saknaden större nu än va den borde. Det är fyra veckor tills jag får åka hem. Fyra veckor är mycket, men jag vet också att det kommer att gå sjukt fort. Om några år kommer jag säkert sitta här och önska att de inte hade gått så fort. Men just nu gör jag det och jag vill inget annat än att det ska bli den 18 december så jag får komma hem.


Idag har jag fått två glada nyheter till mig. Det känns skönt att kunna glädjas åt andras lycka när jag emellanåt har svårt att hitta min egen. Det är så mycket kring skolan just nu som tar upp mycket energi och tankar om framtiden gör mig både glad och nervös, haha. Den första nyheten rör någon i familjen som har fått erbjudande om ett fantastiskt äventyr, inget jag kan prata om än dock :) Den andra nyheten rör en vän som väntar sitt eget äventyr. Är så glad för deras skull :)

Själv kämpar jag på med den sabla hemtentan. Har dock lyckats komma igång hyffsat bra och har gjort det mesta nu, men har fortfarande lite kvar plus en hel del läsande och omskrivande och omformulerande att göra. Den ska lämnas in på fredag kl 19 så jag har fortfarande tid att göra detta :) Önskar att någon utomstående läser igenom det innan jag lämnar in det så att jag vet att det jag skriver "makes sense". Någon som skulle känna sig manad att läsa en hemtenta på 5 sidor om familjer, utvecklingspsykologi och insatser inom skolan?


Min stjärna <3

Hej alla glad. Jag sitter och skriver på min hemtenta, därför är jag inte så aktiv här på bloggen. Har fått en hel del gjort idag, speciellt nu på kvällen. Under förmiddagen och ända fram till kl 15 satt jag och i stort sett bara stirrade på datorskärmen utan att skriva ett enda ord ;P haha. Men nu är jag på G. Fast nu är klockan snart halv 9, köttfärssåsen står o puttrar på spisen och jag vill inget annat än att ääääta. Är svinhungrig. Hoppas jag får mer tid att blogga imorgon. Då ska ni också få se min nya fina adventsstjärna som snälla mammi köpte till mig idag :) <3

Överblivet godis är godare än lunch.

Här sitter jag, måndag, klockan är kvart i 1 och har nyss kommit hem från veckans första och sista lektion. Arbetsveckan är slut :P Haha. Inte riktigt, kl 15 kommer hemtentan ut på mailen och den ska det knåpas med resten av veckan innan nästa kurs börjar på måndag. Den sista kursen för denna specialisering och den sista kursen på hela min utbildning. Nu fick jag lite ångest känner jag... Blä. Jag vill inte bli vuxen? Tur att jag har mammi här idag så hon får lugna mig lite ;P haha.

Överblivet godis är gott. Borde göra lunch, men godiset är godare. Av någon anledning.
Mamma kom igårkväll, hämtade henne på stationen kl 19 och vi gick till Gula huset och åt middag. Jättemysigt att bara få vara med mamma lite, det händer inte alltför ofta tyvärr. Avståndet gör det lite svårt, så då får man passa på när hon så lägligt kommer till LInköping för att arbeta i två dagar :) Perfa för mig :)

Usch, två timmar till tentan kommer ut...vad ska man göra tills dess? Soffa? Film kanske? Lunch först tror jag. Bort med godisskålen :P

Bilder

Här kommer de utlovade bilderna från kvällen igår. Har ni missat att läsa om festen så kan ni göra det i inlägget under detta :)

               

Priset i Nostalgifrågesporten var något som var kul, gott och spännande på samma gång ;) Kan du gissa? ;)

Dagen efter kvällen före

Dagen efter kvällen före. Det är en gammal klassisk sketch som jag vet att min morfar hade på skiva hemma hos sig. En skiva med massor med småsketcher som va inspelade som jag brukade lyssna på när jag hälsade på där.

Men iaf. Nu är det dagen efter kvällen innan. Sitter i soffan, fortfarande i pjamas, lite halvseg i kroppen efter partyt igår. Det blev riktigt lyckat och alla hade jätteroligt. frågesporten var uppskattad, nostalgiskålarna med godis och snacks från 90-talet och bildspelet som rullade i bakgrunden likaså :) Vi begav oss vid midnatt till HG för en sväng om på dansgolvet. Jag var så himla lycklig för att Oscar var med, brukar aldrig gå ut med honom och det va så himla kul att ha honom där. Tur för mig också eftersom han kom till min räddning ett par gånger. Först när en kille kom o ville dansa, då kom Oscar och räddade mig :) Sen när jag var sekunder från att svimma på dansgolvet av den jävla blixtlampan så segnade jag ner i hans armar istället för en hög på golvet :) Jag hade inte druckit mycket och folk som såg honom halvt bära mig av golvet trodde nog att jag var full, men jag klarar verkligen inte av en sån blixtlampa som dem hade där. det går an några sekunder men de hade på denna i väldigt långa perioder, upp mot 2 minuter och tillslut så vitnade det för ögonen på mig och jag kallsvettades och tappade all ork. Så oscar bar mig av dansgolvet och vi satte oss nere i baren och baljade i oss vatten så att jag återfick medvetandet innan vi traskade hemmåt.



Tack alla som var med igårkväll :) Ni är underbara :) Bilder kommer senare när jag orkar ta mig till skrivbordet i andra sidan av lägenheten och hämta sladden...kan nog dröja, soffan är mjuk.

Fredagsmyys

Idag lyser solen för första gånge på flera veckor. Och vad gör jag, jo jag sitter inne. Fy 17. Har lite lunch på spisen nu och sen ska jag faktiskt bege mig iväg en sväng. Ska möjligtvis inhandla årets första julklapp :)
Jag har väldigt svårt att komma på vad jag ska önska mig i julklapp. Det är liksom det gamla vanliga; presentkort, pengar, någon bok eller film. Vad mer kan man önska sig när man tycker att man har det mesta redan? :P Tips mottages tacksamt :)

Kl 16 sitter jag och Oscar i biosalongen och ska se New Moon :) Ska bli jättemysigt och jag är glad att han ville följa med när mina planer inte gick som de skulle.

Avslutningslåten från första avsnittet av Glee går varm här hemma. Fantastiskt :) Don't stop believin' Klippet finns tyvärr inte att lägga ut på bloggen så ni får titta på Youtube. Vill ni bli på bra humör och varm i själen ska ni titta på detta :)

Friday night out(fit)

Imorgon ska vi ha fest här, temat är 90talet men jag har tyvärr inte så mycket 90tals kläder kvar hemma så jag lutar mig mot musiken. Jag hade inte haft något emot att ha denna outfit från Forever 21 på mig. Guuud va jag längtar tills jag kommer till Vancouver och kan få shoppa loss i denna underbara affär!


There's only one guy out there for me

Alltså, jag måste ha lekt rövare i sängen inatt för när jag vaknade så hade jag ont på baksidan av låret och jag kände igen det direkt - sträckning. Vetefan va jag gjort haha. Men sträckt baksidan av låret i sömnen iaf ;P

Jag ligger fortfarande i nästan samma position i soffan som jag gjort hela dagen. Har sett bland annat Våra bästa år, project runway, how i met your mother, twilight, one tree hill och nu John Tucker must die. Kl 20 är det Mammas pojkar och efter det är det Glee :D Äntligen, väntat en hel vecka på det ;P haha. Fan va beroende man är av tv och sånt. Urk.

Oscar är iväg på verkstan ikväll också,så det blir en kväll i soffan...vad annars? :P haha. Vad patetisk man känner sig ibland, hahaha. Jag tänker iaf inte ställa mig och laga någon mat ikväll utan det blir scones och varm choklad. Är sugen på att testa ett nytt sconesrecept men har inte så mycket ingredienser hemma så det blir nog de vanliga. Får se vad jag kan hitta. Mums. Nu blev jag hungrig.


Vågar jag?

Som ni ser har bloggen äntligen hoppat rätt :) Tack underbara Theréze :) Jag gjorde ju lite ändringar sist, men vet inte om jag vågar röra något över huvudtaget, av rädsla att det hoppar fel igen. Vill ju lägga in mina annonser igen och sånt.... vågar jag pröva?

Livet spelar oss underliga spratt..

Mitt glada humör igår föll pladask på kvällen. Är ledsen och besviken, ögonen var rödgråtna och svullna, är fortfarande det. En massa planer som gick i stöpet och det känns så otroligt tråkigt. Jag vet ju om att detta inte är enda chansen att få dessa planerna att gå igenom men när man väntat, längtat och hoppats så på något och det faller sönder då går det inte att hejda tårarna. Usch och fy. Man kan verkligen inte styr livet, oavsett om man köpt biljetter eller inte. Livet spelar oss underliga spratt.. Nu sitter jag här och försöker fundera ut hur denna helgen kommer bli utan mina planer. Festen kommer ju fortfarande att bli av även fast jag just nu inte är så himla sugen på det.

Oscar ska följa med mig på bion imorgon förhoppningsvis. Fast det beror på om han slutar kl 15 eller inte eftersom premiären av New Moon börjar kl 16. Blev så glad i all min ledsamhet igår när han sa: Men älskling, jag följer självklart med dig på filmen. Han är så söt min pojk. I love him.

Idag tänker jag inte göra något. Tänker inte plugga för jag orkar inte. Önskar jag hade någon som kunde leka med mig så jag slipper sitta ensam hela dagen medans Oscar är i skolan. Trist att vara ensam. Well. Dagen börjar iaf nu med Våra bästa år. Sen får vi se vad som händer.

Onsdagsskvaller

Aftonbladet skriver idag att Michael Jacksons son prince Michael har ärvt hudsjukdomen Vitiligo från honom. La Toya Jackson säger i en artikel att Vitiligo finns på deras pappas sida och att den nu ärvts av Prince.
Barnens mamma Debbie Rowe har tidigare sagt att barnen blivit till genom provrörsbefruktning, men är det kanske en lögn? Hudsjukdomen är otroligt ovanlig så det ser ju ut som att Michael är pappan isf. Jag har inte följt historien över huvudtaget, men det vore tragiskt om pojken har sjukdomen =(

Michael och Prince Michael Jr


en god onsdagsmorgon

Jag snoozade en timme idag, så himla skönt och välbehövligt. Så här utsövd har jag inte kännt mig så hur länge som helst. Fantastiskt :) Nu har min skolvecka tagit slut, haha och det är bara onsdag. Men vi är i sluttampen på denna kursen och det enda som är kvar är intervjuseinariet och hemtentan, båda är nästa vecka. Och imorgon börjar bästishelgen =D Fatta vad jag längtar. Äääntligen får jag någon att leka med, så jag slipper sitta hemma och uggla varenda jävla kväll ;P Vi har massor inplanerat som bland annat innehåller bio, shopping och fest. Massa annat ska vi hinna med också innan det är dags för hemfärd :)  

Onsdagsskvaller kommer senare, as always on a wednesday

hmmm



Hmm.... Bärsele för baby, minst 3,5 kg - max 12 kg. Eeehm?
För det första... hur får en 12 kg baby plats i den lilla bärselen?
Och för det andra... orkar ryggen att han en 12kg baby fastspänd så?


Moderna likheter

Det är ganska kul att se hur olika sorters toppar och klänningar först distributerade hos ett märke och sedan ploppar upp lite här och där som kopior med annorlundheter. Haha. Ta tunikan nedan till vänster tex. Den kommer från Forever 21 och tunikan till höger från H&M. Samma som jag fick hem i brevlådan idag.

 

Jag tycker nog personligen att den från Forever21 är snyggare. Är inte helt nöj med min faktiskt. Får prova den några gånger till innan jag bestämmer mig tror jag. Vad tycker ni?


Den tredje vågen

Idag är det tisdag, vilket innebär att Oscar inte är hemma. Idag är han inte på verkstan utan han leder en labb för ettorna :) Min duktiga lilla pojke ska agera lärare för knattar, ja alltså nya studenter på programmet :P

Så jag sitter här ensam. Men satte nyligen på Den tredje vågen. Älskar de filmerna :)

För er som undrar varför det är så dålig uppdatering på bloggen just nu så är det för att jag inte har jättemycket att skriva om för tillfället haha. Skolan rullar på, veckorna springer iväg.

Dock kommer Nicole hit på torsdag och det ska bli helt underbart :) Så då kommer det tyvärr bli väääldigt dålig uppdatering under de dagarna. Då har jag bättre saker för mig, haha :)

Monday cravings

Nelly har idag öppnat sin hemliga rea för allmänheten. Jag spanade in den redan i fredags och föll för denna kjolen. Tycker den är ursöt och är sugen på att beställa den. Meen, pengarna finns inte riktigt trots att det är rea. Julen stundar och alla pengar får läggas på julklappar och såklart helgens festlighet ;)


Felmeddelande

Hej igen. Jag har märkt att jag ibland får upp ett felmeddelande när jag går in på min egen blogg för att se inläggen. Det står att åtgärder kommer att avbrytas och sen kommer den vita sidan upp där det står att jag inte är ansluten till internet. Vill bara säga till er att om det händer er så tryck bara på länken igen, eller uppdatera sidan så ska det inte vara några problem :)


Samtalets ramar

Jag har lyckats få in lite annonser alldeles solo :) Duktig jag är. Synd bara att designen fortfarande sitter alldeles snett =/ Vet verkligen inte hur jag ska lösa det, så det får väl vara så..om ingen designkunnig kan barmhärtiga sig över mig? ;) Ahwell..

Vill gratulera Ida och Jocke som fick en underbart söt pojke inatt! har följt hela förloppet från graviditetsbeskedet till nu på hennes blogg och såg det lilla livet på Helsingborgs lasaretts webbis-sida :) Han är jättesöt. Väldigt lik sin pappa men har flera drag av mamma också :)

Har precis kommit hem från en föreläsning om Samtalets ramar. Intressant verkligen men det här jobbet verkar mer och mer svårt för mig. Blir så orolig att jag inte kommer klara av det. Jag vet ju iof att jag inte vill jobba med behandling eller utredningar utan mer preventivt. Så förhoppningsvis så kommer jag väl få jobba med det jag vill. Jobben måste ju bara finnas också. Det återstår att se.

Fick hem min kod idag till studera.nu, så ska precis gå in och titta på min förhandsbedömning av kurserna jag sökt. Spännande spännande :) Hörs lite senare. Puss

Growyn

Har precis fått nys om en helt fantastisk sida. Det är en sökmotor precis som google och yahoo där all vinst som genereras via sökmotorn fördelas mellan olika miljöprojekt i Sverige och utomlands. Just nu arbetar det till exempel tillsammans med Naturskyddsföreningen och Barnens regnsskog.

Sök på Growyn så mycket du kan, berätta för dina vänner, gå med i deras facebook-grupp, gör allt du kan för att sprida deras budskap. Varje gång du söker på sidan går vinsten till olika projekt för att rädda vår miljö. Ett enkelt och smart sätt att förena ditt nöje med otrolig nytta.


Dålig uppdatering

I know. Dålig uppdatering. Men idag har varit en såndär slappedag när jag gjort allt och ingenting. Målet har varit att läsa tre kapitel i Professionella möte, jag har läst 1. Nu lägger jag ner ;P haha. Har verkligen ingen motivation och det är just motivationen som krävs för att man ska orka plugga och lära sig något. Så nu har jag tvingat mig igenom ett kapitel och känner mig nöjd över detta, blir mer läsning imorgon efter föreläsningen tror jag :)

Har även förberett inför festen på lördag, det kommer nog bli riktigt skoj. Synd bara att typ hälften man bjuder tackar nej. jag vet att många har sina anledningar men vissa har ju inte det.....
Ska ta och skriva en lapp och sätta upp i trapphuset också, så att vi förvarnar grannarna lite. Får klura lite på vad det ska stå på lappen.

usch och fy. Jag måste diska.

ingen motivation = Tråkiga inlägg

Gutten morgen

Oscar och jag sov alldeles för länge idag också. Suck. Nu kommer jag inte kunna somna ikväll och imorgon är det ju föreläsning kl 10. Kommer vara som en zombie då. Kroppen är allt bra lustig ibland. Vi tvingade oss upp ur sängen trots att rummet snurrade och huvudet va mosigt som satan. Och det ska tilläggas att vi bara drack cola igår så det är ingen bakfylla. Ren trötthet, haha. Nu sitter vi bredvid varandra i datarummet och lyssnar på Ebba Grön. Det va längesen. Kärlek till spotify.

Idag blir det lite plugg. Har jag sagt de andra dagarna också, jag vet, men idag måste det verkligen bli det. Otroligt men jag går bara måndag tisdag nästa vecka. Sen är jag ledig ända tills nästa måndag och då har vi ett seminarium och sen får vi hemtentan så då är vi "lediga" en vecka till. Tiden går så fort att jag blir alldeles nervös och förvirrad. Snart är jag färdig. Fy va konstigt det känns. Skrämmande som fan, men samtidigt helt underbart.

Lite spännande med Ebba Gröns låt We're only in it for the drugs. "Finns inget att göra i den här trista förorten, finns ingenting här för oss. Nä ursäkta jag överdrev litegrann, vi kan ju knarka, supa och slåss." Det är ju precis dessa fördomar som jag läser om i skolan just nu. Fast mycket med en etnisk twist. Förortens invandrarungdomar som speglas i media som bråkiga och farliga. det som är spännande är den boken jag precis läst som skriver att "vi andra" vet att dessa invånare finns, alltså invandrare i förorter, men vi har ingen som helst kontakt med dem mer än genom media. Så vad ger oss då rätten att dra förhastade slutsatser och samma fördomar om alla som bor där? Tycker det är hemskt.

Inför Olympiska spelen

Om 3 månader befinner jag mig i Vancouver, Canada, där kapitlet "Mitt livs äventyr" kommer att utspela sig. I huvudrollen ser ni mig, en "20-something-woman" från Helsingborg, som hamnar mitt i händelsernas centrum, Vancouver 12-28 februari, platsen för Vinter-Os 2010.

Det är min förhoppning, att som bloggare kunna ta med mig er kära läsare bakom kulisserna på Os-organisationen. Att ni ska få se OS ur ett annat perspektiv, som inte visas på tv. Att jag kan dela med mig av mina upplevelser som Host på Event Services vid UBC Thunderbird arena där damernas hockeyturnering kommer att gå av stapeln. Jag citerar Halle Barry: This moment is so much bigger than me. För så är det verkligen. En gigantiskt OS-organisation, hundratusentals deltagare både framför och bakom kameran, och så lilla jag. För mig är OS det största som kommer att hända mig inom den nära framtiden. Samtidigt som jag bara en en ynka liten del i den gigantiska organisation som får OS-hjulet att snurra runt.



Jag vill verkligen dela varenda sekund med er läsare. Ni som följer bloggen dagligen vet hur min nuvarande relation till min dator är, haha. Den spelar på sista refrängen och jag tar ett djupt andetag varje gång datorn hänger sig, av rädsla att jag inte kommer kunna blogga från OS. För bloggen är som min dagbok och jag vill inte missa att skriva ner något och jag vill, framförallt att min familj ska kunna känna kontakten med mig via bloggen när jag är där borta. Min familj och Oscar.
Jag HPass på en ny dator ;) En liten smidig, som är lätt att ta med sig. En 12' hade passat mig utmärkt. Smidig i handbagaget så att min bloggresa kan börja redan på planet.

Videoblogga är något jag skulle vilja göra från Vancouver. Det hade verkligen varit Canon att kunna förmedla alla tankar, tårar glädjeämnen och nyvunna vänner genom en videoblogg. eOS 500D, bara namnet passar ju liksom :D En kamera med 15 megapixlar och HDfunktion  och med hjälp av Adobe photoshop elem 8 hade jag kunnat göra min videoblogg otroligt häftig. Även bilderna skulle ju få sig en uppdatering. bara det att jag kan sluta göra mina kollage i Paint vore ju något. Thank god att Adobe Photoshop har en step-by-step guide för såna "n00bs" som mig ;)

Jag vill inte att ni ska missa något. Men jag bloggar även för mig själv. En videodagbok som jag kan gå tillbaka och titta på år efter år och drömma mig tillbaka till kapitlet "Mitt livs äventyr".


Framtidsplaner

Nu har jag mailat iväg en förfrågan som jag hoppas att jag kommer att få positiv respons på. Tänker inte avslöja vad det är än fören jag vet säkert :) Men jag hoppas verkligen på detta och det skulle göra mig så himla glad. Men det gäller att avvakta och se. Förhoppningsvis får jag svar på måndag. Vågar inte tro för mycket men det hade ju varit superkul om detta kunde hända :) Hihi

Jag SKA!

Oscar och jag har spenderat morgonen med planeringen av festen nästa vecka :) Fast först tog vi en sovmorgon som var 1,5 timme längre än vi hade planerat ;P Vi gick upp halv 11. haha. Så vi ligger efter i tidsschemat idag vilket innebär att vi inte kommer hinna till julmarknaden. Det regnar ute också så jag är inte så sugen. Skönare att ligga inne och titta film. Fast jag måste plugga lite också. Har några kapitel i Professionella samtal som jag måste läsa.

Min söta mamma ringde igår: När vill du åka hem? Säg en tid så bokar jag :) Mwah ;D Tack mammi! Love you. Så det blir hem för jullov den 18 december och tåget går kl 17 :) Megaunderbart. har även räknat ut att jag kommer få arbeta 6 pass under jullovet och tjäna ihop lite pengar till resan.

Börjar känna mig lite seg och trött nu...tror det börjar bli dags för lunch så jag piggnar till lite.


Uppdatering:
Det blev grymt äcklig köttfärssås på burk. Jag lovar, det smakade barnmat. Fy sjutton ;P

I'm surrounded by your embrace

Oscar och jag traskade (i snöfallet =D ) till Hemköp och köpte glass, bananer och maränger. Chokladsås hade vi hemma. Smällde ihop allt och smaskade samtidigt som vi tittade på Mr. Bean följt av en intressant dokumentär om Berlinmuren. Det hade ju varit mer spännande om man förstod vad dem sa.... textningen på kulturkanalen va nämligen...ur funktion ;P Det blandades texter från säkerligen 3 eller 4 olika program, då bland annat Berlinmuren och intevjun med Henrik Larsson. Något om kungafamiljen va det också.... såg så roligt ut när de intervjuade soldater och texten nedanför sa: "haha det får du fråga Madeleine om.." eller något liknande. Blev lite kul emellanåt. Tur att det fanns en svensk berättare och att några de intervjuade pratade engelska ;P Dokumentären handlade bland annat om de som lyckades fly över muren och på vilka sätt de gjorde det :) Spännande :)

Nu ligger jag i soffan under täcket och bloggar lite medans Oscar diskar färdigt. Idol är på i bakgrunden. Jag har inte lagt ner energi detta år heller på att följa det sådär varje fredag som typ alla andra gör.. det skrivs så mkt om dem i media så man vet vem som är bra och vem som åker ut. Några gånger har jag sett och jag tycker helt klart att Tove är bäst utifrån det jag sett. Har även förstått att Eddie varit i botten typ alla fredagar men ändå har han aldrig åkt ut, utan det är alla tjejer som ställs emot honom som åker hem.... tycker det är ett ganska konstigt upplägg ändå. Tjejerna röstar på Eddie för att han är söt.. visst han är söt. Men är det därför han är där? Ahwell.

 

Om en liten stund börjar Flashforward :) Älskar den serien :) En annan serie som jag fastnade för i första programmet var Glee. helt underbar serie. Musik, highschool, drama, kärlek :) Love it. Har jag en stund över imorgon ska jag leta upp första avsnittet på 131channel och se det, speciellt sista scenen. den ska jag se om och om igen :D Fabulous!


Det är dags för fredagsmyyyys

Äntligen fredag. I love it!
Jag står just nu (okej inte just nu i skrivande stund :P) vid spisen och lagar lite kvällsmat till mig och sambon medans han står och diskar så fint :) Efter det blir det väl filmmys i soffan hela kvällen, hoppas jag på iaf. Vi får väl se vad det blir. Vi åkte iväg en sväng innan, åt på Max och tittade lite i affärer. Blev bara en jättesnabbis innan vi åkte hem igen. Men mysigt att bara komma ut en liten stund. Imorgon hoppas jag på julmarknaden på Ekenäs slott men Oscar är lite halvglad för det där, så vi får se om vi åker dit alls. han tycker att det är lite tidigt att börja prata om julen än och jag kan väl lite hålla med honom....eller inte :D Jag är superglad att det snart är december haha. Men men. Får se hur det blir imorgon, kommer fler julmarknader förhoppningsvis.

Den 15 december har Oscar och jag 5 år. Vi har pratat lite idag om vad vi vill hitta på då, dumt nog är det en tisdag och vi båda går i skolan men något ska vi hitta på. Är det nån som har något bra tips på hur vi kan fira kvällen? Har även pratat om att göra något en dag när vi är i Skåne på jullovet. Köpenhamn lockar. Men först och främst vill jag ha tips till tisdagskvällen :)

Friday night out(fit)

Hittade lite söta saker på Forever21, va längesedan jag va inne på den sidan nu och det har kommit in mycket söta överdelar och tröjor, klänningarna är det lite sisådär med just nu tycker jag men denna gillade jag :)


Kändisar

Haha. Jag orkade inte sätta på en ny film eftersom det är Mammas pojkar om en timme och efter det börjar den nya serien Glee som jag tänkte kolla in. Så nu kl 19 är det Vem vet mest? på svt2. Och till min förvåning så är deltagare nummer 12 en kille som heter joachim, två år äldre från mig som gått på samma skola som mig både under låg-mellan och högstadiet :) Häftigt. Festade dessutom med honom förra sommaren ;P haha Coooolt.

Inbokat.

Nästa vecka kommer Nicole hit, vi ska ha 90talsfest hemma hos mig med lite kompisar. En helg med bara Nicole är precis vad jag behöver just nu. Har precis bokat in New Moon på fredagen :) Fanns bara plats kl 16 och 23.59 ;P haha, lite sent att gå på bio då en fredagkväll...speciellt när det ska vara fest dagen efter ;P haha. Detta är ljuset i tillvaron just nu. Längtar som bara den.

Noll Tolerans börjar lida mot sitt slut och funderar på om jag ska dra igång Livvakterna på en gång eller om jag ska se något annat, men det lutar åt filmen :) har precis smällt i mig två pannkakor med grädde och sylt, får ju lyxa till det lite när man är ensam hemma ;P

Bad self day

Idag har jag en dålig dag. Min självkänsla är lite för låg och jag vill gå och dra något gammalt över mig. Dock lyckades jag knyssta några ord på seminariet idag men det gjorde mig om än mer osäker än tidigare. Jag är verkligen asdålig på att formulera mig muntligt. Jag har alltid vetat att min skriftliga förmåga är bättre än den muntliga och det gör mig lite nervös eftersom jag valt ett väldigt muntligt yrke...suck. varför valde jag det här yrket nu igen?
Blä, dålig dag va det. Dra nåt gammal över mig. Suck. Blir att dra den nytvättade filten över mig i soffan och se trilogin med Jacob Eklund; Noll tolerans, Livvakterna och Den tredje vågen. Underbart bra svenska filmer. Lite svensk action är aldrig fel, bättre än hollywood action iaf. :P

så nu ska jag mjuka upp mig själv i soffan. Saknar min bästis.

Hemklickat

Jag var bara tvungen att klicka hem något från H&M's nya kollektion. När jag såg denna tunika i katalogen blev jag helt till mig och gick in direkt och skulle beställa den, men den va slut!! Men idag när jag gick in så fanns den och den levereras nästa vecka, alldles lagom till festen :D Wee. Hoppas nu att den är lika snygg i verkligheten och att den passar mig!


Jag tänker lackleggings och pumps ;)


Udda namn

Jag är ganska fascinerad över lite udda namn. Jag personligen skulle inte döpa mina barn till något jätteudda, jag föredrar gammaldags namn som Ingrid, August, och Elsa :) Men jag satt och tittade lite över namnstatistiken alldeles nyss och hittade dessa udda namn:

35 kvinnor och 5 män i sverige heter Solstråle
184 kvinnor i Sverige heter Villemo
11 kvinnor heter Rondik
1 kvinna heter Zumrut
3 män heter Paritosh
31 män och 23 kvinnor heter Po
92 kvinnor heter Arzu
1 kvinna heter Elnoosh
1 man heter Skrudde
5 män och 1 kvinna heter Nimbus (föräldrarna Harry Potter-fans tro?)
1 kvinna heter Civja
1 man och 1 kvinna heter Linell
2 män heter Grober
373 män och 10 kvinnor heter Onni
1 kvinna heter Opit
4 män heter Joab
102 kvinnor och 3 män heter Nejla
69 män heter Cristobal
1 man heter Kanjo
2 män heter Fenne

Sen vill jag avsluta med att berätta att det 2008 föddes fler pojkar med namnet Ali än både Johannes och Christoffer :P Ganska fräckt. Jag som trodde detta var väldigt vanliga namn haha. Tydligen är Ali vanligare :)


In memorial

Idag är det 9 år sedan min morfar gick bort. Jag minns den dagen så otroligt detaljerat och vet precis var jag var när han tog sina sista andetag - på en stol precis bredvid. Jag höll hans hand. Saknar min morfar. Du finns i mitt hjärta och jag tänker på dig varje dag. <3

Godmorgon

Oscar och hade båda sovmorgon idag. Han brukar alltid vara ledig på onsdagar och idag är jag det också. Jag har en del att läsa vilket jag ska börja med om en liten stund, men först ska jag vakna till lite bättre och äta upp min frukost och titta färdigt på Våra bästa år. Så otroligt dåligt program men det är det som gör det så jäkla roligt :) Ser alltid det när jag är hemma :P

När Oscar och jag stod i köket och gjorde frukost utbrister han plötsligt; Det snöar. Varpå jag springer fram till fönstret men till min stora sorg så regnar det bara. Oscar skrattar. Inte schysst ;P haha. Jag längtar efter en ordentlig vinter, en ordentlig jul med massor med snö. Göra snölyktor och ha snöbollskrig och komma in rosig om kinderna och dricka varm oboy och titta ut på snölyktorna som vi precis tänt.
Kom på att jag måste inhandla lite nya julsaker nu till vår nya lägenhet. i har dubbelt så många fönster i denna som i den gamla lägenheten så därför måste jag ha fler adventsljusstakar. Är lite sugen på att ha en stjärna i köksfönstret. Förra året köpte vi såna där pappersstjärnor men de va ju totalt värdelösa haha så vill ha någon i trä eller metall. Mamma har en sån otroligt fin stjärna i metall hemma...guldig med lite småhål i så ljuset lyser igenom. Blir alltid så himla fint hemma i köket. Här är några stjärnor jag funderar på:

STÄRNA ROTTING 

Rusta, i Rotting, 99:-    Röd stjärna, Ikea, 149:-


Nytt från H&M

Idag kom den nya H&M katalogen och jag är verkligen positivt överaskad. Jag har den senaste tiden tyckt att H&M's kläder blivit lite tråkiga jämfört med Gina Tricos kläder. Tyckt att det varit lite för mycket bas-aktiga kläder och saknat mycket saker som är "speciella". Men idag blev jag överaskad och glad. Synd bara att jag har så dåligt med pengar annars hade jag nog kunant köpa hela kollektionen. Haha. Här nedan ser ni först ett utdrag från H&M Home, och deras julkollektion:



Här är då kläderna som jag suktar efter :)



I Katalogen finns även ett par strumpobyxor som är nätstrumpor med svart och rosa blommor på. Tyvärr slutsålda på hemsidan annars hade jag beställt dem, pengar eller inte ;P haha


Kärlek.

Godmorgon på er. Skulle egentligen vara på föreläsning nu men har haft en jobbig natt med feber och kramper i magen. Sov fortfarande som en stock när Oscar pussade mig hejdå kl 10. Tvingade mig upp för en kvart sedan, fortfarande dåsig i huvudet och hade nog kunnat sova hur länge som helst. Men jag har plugg att göra. Önskar att jag kunde få vara någon annan stans idag. New York kanske, men massor med pengar i plånboken och shoppa loss. Eller på stranden i Thailand med Oscar. Vi har pratat om en resa dit nästa år eller året därpå. Hoppas att vi lyckas komma iväg på det. Längtar efter synen av en brunbränd vacker pojke i vattenbrynet. Ett drömscenario. Igårkväll när vi gick och la oss, höll han om mig och jag var precis på väg att slumra in och då tryckte han mig hårt intill sig och viskade i mitt öra: Du gör mig så lycklig. Han kommer hem om en timme och jag räknar minuterna tills dess. Älskar honom över allt annat. Vet inte vad jag skulle gjort utan honom. Kärlek.


Tack Henrik Larsson

Tv4Sport visade precis den avslutande intervjun med Henrik Larsson. "17 år med Henrik Larsson". Fantastiska bilder från en fantastik karriär och jag måste erkänna att det i slutet var svårt att hålla borta tårarna. Det känns i hjärtat när man ser bilder på Henkes avsked på Olympia och alla hans vackra mål och hyllningar från spelare och fans världen över. Det finns ingen spelare i Sverige som har betytt mer för svensk fotboll än Henrik Larsson. Han är symbolen som svensk fotboll ska satsa på. Zlatan, släng dig i väggen - du kommer aldrig ens komma i närheten av Henkes talang och spelskicklighet. Henke är en lagspelare till skillnad från Zlatan. Därför älskas Henke av alla. Alla som känner mig vet att jag inte är ett dugg förtjust i Zlatan. Skulle kunna säga mycket men det tänker jag inte göra. Detta inlägg handlar om Henke. Helsingborg kommer att sakna honom och landslaget kommer verkligen att sakna honom. Glädjen i det hela är ju att Henke meddelat att han ska gå tränarutbildning och jag hoppas vi får se honom som förbundskapten en vacker dag. Jag hoppas att han vill ta emot det erbjudandet när det kommer.

Ett annat ljus i mörket är de ljusen och talangerna som vi såg födas under U21em i somras. Många nya spelare i rampljuset och vi hoppas att de når upp till henkes nivå och kan lyfta det svenska spelet till nya höjder.
Jag önskar Henke ett stort lycka till i sin framtida tränarkarriär. Vi kommer att sakna din aktiva spelarkarriär men väntar med spänning på vad du kan åstadkomma som tränare. Du har all kapacitet i världen att ta landslaget till VM-slutspel och förhoppningsvis nya medaljer :) Tack. <3

Monday cravings

Jag är i behov av överdelar. Tjocktröjor, cardingans, t-shirts osv osv. Det ekar i in garderob och jag är trött på att använda samma kläder hela tiden. Men pengarna finns inte. Får vänta tills i januari med att shoppa. Fy 17 va tråkigt det lät. Men om jag hade fått pengarna nu så kanske jag hade införskaffat något av detta?


Gina Tricot


Tentaresultat

Idag fick vi tillbaka tentan. Jag hade hoppats på ett VG eftersom jag fick det på första kursen och jag va mer nöjd med denna tentan än den förra. Men jag fick bara G. Är lite ambivalent över detta känner jag. Självklart blev jag lättad över att bli godkänd, jag kan på ett sätt förstå hur läraren rättade men samtidigt inte. Vi fick uppgiften att skriva en essä vilket jag på högstadiet och gymnasiet lärt mig är en fri och personlig text som ska spegla just min personlighet och mina tankar och upplevelser. Har även lärt mig att det inte krävs referenser, syfte eller speciell avslutning. Referenser på litteraturen hade jag med för det vet jag att de kräver ändå. Men syfte och avslutning hade jag inte med på det sättet som de ville och därför fick jag bara G. Tycker det är konstigt att jag gör som jag lärt mig att en essä ska vara och så stämmer inte det överens med vad lärarna vill ha. Uppgiften va att skriva en essä och skapa en egen fråga. Det gjorde jag. Mer instruktioner fick vi inte. Därför är jag lite sur och kinkig och besviken över resultatet. Men samtidigt peppar det mig till att vilja göra bättre ifrån mig i denna kursen!

Elin och jag gjorde vår livsloppsintervju idag med Oscars mormor och morfar, gick jättebra :) Fick inte reda på så himla mycket mer än det jag redan visste, haha, men jag älskar att höra dem berätta :) Riktigt intressant. Dock fick jag veta att de förmodligen inte kommer åka till Skåne den helgen som min syster fyller år så jag kommer nog inte kunna ta mig ner då :/ Får se hur det ser ut med pengar och eventuella biljetter. Vill verkligen åka ner då, hon fyller bara 18 en gång. hade det inte varit för att vi har jättemycket i skolan veckan efter så hade jag ju stannat kvar där eftersom jag får jullov veckan efteråt. Men det går inte. Och jag har inte råd att åka fram o tillbaka båda helgerna tyvärr. Himla synd. Kommer ha så dåligt samvete :(

Nu är det dags för kvällens första projekt = disk, för att sedan gå på kvällsmaten. Köttfärssås ikväll =)


Godmorgon alla glada pappor :)

Jag har varit vaken ganska länge, men det är mitt första inlägg för dagen så alltså blir det ett GodMorgon inlägg :) Idag är det Fars dag och tyvärr bor jag 40 mil från min pappa för tillfället så det har blivit ett sms hittills och kommer även mms:a och ringa senare :) Saknar min pappa, han är bäst. Känns lite småjobbigt att jag inte kommer få träffa familjen fören i december, är så långt dit. Mamma kommer dock hit ett par dagar för att jobba lite så då ska hon sova här. Men annars får jag vänta tills december =/ Men idag är det pappornas dag. Ta hand om dem väl! Ni har bara en pappa :) jag älskar min alldeles massa mycket :)


Pappa, Thailand julen 2008


Gratis är godis :)

Förstår fortfarande inte vad det är som är fel med bloggen. Suck. Vi får väl se om jag lyckas lösa det. Under tiden jag väntar på att någon ska besvara mina frågor i ett designforum så spelar jag nätpoker. Jag har mina perioder där jag spelar en del poker, då är det bara med låtsaspengar haha. Skulle aldrig våga spela med riktiga pengar. Jag är medlem på GratisBio.se där man samlar poäng genom att klicka på hemsidor och vara med i undersökningar etc. Men för någon vecka sedan så hittade jag att man kunde få poäng genom att spela poker med sina poäng istället för med pengar. Så nu har jag spelat ihop ca 200 poäng på en vecka :) 200 poäng = ett presentkort på 50 :- i vilken butik man vill =) Härligt. Det bästa i livet är gratis. Sugen?

Oscar och jag har haft en mysig kväll med hemlagad kebabpizza, rödvin, ostbollar och film. Idag blev det Slumdog Millionaire. Min tredje gång och jag skulle kunna se den igen. Det är en film som gör mig förbannad, lycklig, nagelbitande och upprymd av en massa känslor. Den är såååå bra :) Till o med Oscar tyckte den va bra och han brukar va ganska kinkig när jag ska välja filmer ;P haha

Nu blir det sängen :) Nattipuss på er :)

Mer besökare till din blogg?

Vill du har mer besökare till din blogg?? Genom att besöka andra hemsidor och bloggar via denna hemsida så får du automatiskt fler besökare till din egen blogg. Bli medlem på Bloggtrafik här och börja få tillströmning till din blogg nu :)

Min Malva :)

Pappa ringde precis och berättade att Malva varit med i sin första utställning. Hon kom på delad 4eplats av 13 hundar!! =) Jag är supernöjd. Första utställningen och en sån placering :) Malva har varit en vecka hos min mormor på landet medans mina föräldrar var i Thailand och där har hon fått mycket motion men ingen disciplin sa pappa :P Haha. Så Malva va väldigt leksugen när hon såg alla andra hundar och hade lite svårt att stå still, så därför är denna placeringen kanonbra :D Är supernöjd. Nu saknar jag dock bara min Malva ännu mer. Det ska väl tilläggas att Malva bara är 8 månader :)


Perfektionist?

Bloggen är fortfarande inte fixad. Väntar på svar från lite olika ställen om vad det är som är fel...men det går långsamt. Jag kan bli så himla fixerad ibland. Har gått o tänkt på bloggen jättemycket, för mig är det så viktigt att det ser bra ut. Perfektionist, javisst. Fast bara inom vissa området, vilket är konstigt. Många är perfektionister ut i fingertopparna men inte jag. Gäller som sagt bara vissa saker. Kanske därför lägenheten ser ut som den gör just nu och jag inte har nåågon ork för tillfället att städa. Men städa ska vi idag, men bara inte just nu ;) Sitter så skönt i soffan ju.

Men tillbaka till bloggen. Är det verkligen ingen som kan det här med koder?? Please? :)

Min fina blog...

Åååh. Som ni ser är det något fel på min blogg, och jag som inte förstår mig på koderna över huvud taget kan inte komma på vad det är som är fel. I need help!! Någon som kan det här med bloggdesign och koder och sånt som har lust att titta på mina koder och se vad felet är?? Please :D

Olle

Idag har jag varit på otroligt intressanta föreläsningar. Det var ju som tidigare nämnt, sexdagarna på universitetet och några föreläsare var inbjudna att hålla i det tillsammans med RFSL och s6. Första föreläsningen var Fittfascination - kuriosa och goda råd om fittan. Jag är inte anhängare till det ordet vanligtvis ;P bara när jag blir riktigt jäkla förbannad =P Men det va riktigt spännande, fick lära mig mycket nytt som jag inte visste och fick svar på en del frågor :) Sen var det Fråga Olle-Olle som kom och pratade, också spännande, men långt ifrån lika bra som den första föreläsningen. Lite för mycket heteronormativitet för mitt tycke, men å andra sidan så pratade han utifrån de "normala" värdering och tankar som vi har i samhället.

Ikväll är jag ensam igen. Oscar är på verkstan ikväll och kommer inte hem fören efter 9. Han skulle hålla i det idag, spännande för honom :) Så här sitter jag i min ensamhet, funderar på om jag ska beställa hem lite mat eller om jag ska rota fram köttbullarna ur frysen...känns trist som fan dock. vi får väl se :)

Är det inte underbart?

Är det inte underbart när man vaknar en morgon med en varm pojkvän tätt omslingrad dig, morgonradion på i bakgrunden, man vänder sig om för att titta på mobilen och ser att man har två missade samtal av sin bästa vän, kravlar sig upp för att ringa tillbaka och ser till min stora förtjusning (1) att det snöar jättemycket :) När min bästa vän svarar säger hon till min förtjusning (2) att hon fått fast jobb! Stort grattis till min bästa vän, detta är du verkligen värd!



Nu ska jag göra mig iordning för att gå på universitetets andra sexdag. Idag blir det bland annat föreläsning av Fråga Olle- Olle :) Ska bli väldigt spännande. Massa andra roliga föreläsningar och mässor och grejjor, men massa fula ord som jag inte tänker skriva här ;P haha
Kläder, frukost och smink var det ja

Vad ska ni göra idag vänner?


Rösta på mig :)

Hörrni kamrater ;) Jag har blivit utvald att tävla i Veckans blogg hos Nicole Sjöström :) Jag har chansen att vinna ett fint pris så jag tycker att ni ska trycka här och skriva en kommentar (typ: Jag röstar på amorina) i inlägget där ni tycker att jag ska vinna. Det tar er max 1 minut att göra det ;) Schyrra då

Onsdagsskvaller

Aftonbladet rapporterar att den gamla Scream trilogin nu kommer att utökas med tre nya filmer. Första filmen kom 1996 och det verkar vara samma manusförfattare även denna gång, Kevin Williamson.  Även de tre största huvudrollsinnehavarna Neve Campbell, Courtney Cox Arquette och David Arguette kommer att medverka i den nya trilogin. Filmerna kommer utspela sig tio år senare i samma stad som tidigare.

David Arquette och Courteney Cox kommer tillbaka i

Jag är inte något stort fan av skräckfilmer över huvudtaget. Gillar inte det här med blodiga mördarscener och folk som blir förföljda, det är sånt jag får mardrömma av. Ska det ses filmer av det mer läskiga slaget gillar jag mer psykologiska thrillers som tex Handen som gungar vaggan. Folk som nästlar sig in i andra människors liv, gärna lite övernaturliga saker också, typ spöken och sånt haha. Men jag håller mig faktiskt ifrån skräck nästan alltid. Screamfilmerna har jag dock sett, de är ju mest bara komiska för att de är så otroligt dåliga. :P haha

Vad tycker ni om att det kommer en ny Scream-trilogi?

Jag hade fel :)

Det slutade aldrig snöa, men det är så smått så smått så smått så ibland syns det knappt. Men det har snöat sen imorse. Just nu snöar det jääättemycket, så mysigt att sitta inne och titta ut då :) Fortfarande är flingorna minismå och det lägger sig inte me det yr riktigt mycket och det ser så härligt ut :) Jag blir glad av snön :)

Det snöar!!!

Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar! Det snöar!Okej det slutade. Men det snöade lite iaf! =D

Dusch tack

Underbart väder ute, alldeles klarblått och vindstilla. Tog en paus i pluggandet och drog på mig träningskläder, mössa vantar och hallsduk och gick ut i Rydsskogen. 5 km blev det :) Helt underbart skönt. Känner mig som en ny människa. Ny svettig människa. Så nu ska jag ta mig en dusch och sen blir det plugg en liten stund till innan One tree hill börjar :)

Landet lagom

Efter gårdagens kraftiga vindar finns det inte många träd i vårt område som har löv kvar på sina grenar. Skogen utanför ser naken ut, endast tallarna ser levande ut. Men jag älskar det. Lika mycket som jag på våren älskar hur naturen får liv igen. Det är något speciellt med övergångarna mellan årstiderna. Hur mycket vi än säger att vi älskar värmen på sommarna så hör man inte många säga att hösten är ful och äcklig. De flesta är eniga om att hösten är den vackraste årstiden när träden skapar synfonier med alla sina färger. Varje årstid har sin charm, de har också sina negativa sidor. För hur mycket folk än älskar sommarvärmen så fins det inte en enda som klagar när värmen övergår från underbar till grillande. Det är ganska typiskt för Sverige egentligen, det klagande. Alltid är det något, vi är aldrig nöjda. Galenskaparna sa i en sketch för många herrans år sedan: " Sverige är landet lagom. I alla andra länder så vet man att bäst alltid är bäst, men i Sverige så är lagom bäst." De har så himla rätt. Det ska vara lagom kallt, lagom varmt, lagom mycket folk, lagom priser. Vi är snåla jävlar hela bunten. Inte nog med det, men vi är aldrig nöjda över landets prestationer. Ett fotbollslag utslagna och det är Sveriges undergång. Det kanske inte är så att vi är dåliga, bara det att alla andra är bättre, bara för att de hela tiden tror på sitt land. Jag är precis likadan som alla andra; jag gick in med en otroligt negativ inställning i sista vm-kval matchen mot Danmark. Jag var helt säker på att danmark skulle vinna för "sverige suger". Varför gör vi så egentligen? Är det för att slippa bli besvikna? Eller är det för att vi inte har tron på vårt land?

det här inlägget tog en helt annan vändning än vad jag förväntade mig att det skulle göra. Jag ville bara skriva ett inlägg om hur vacker hösten är och hur mycket jag längtar efter första snön. Det finns så mycket charmigt med vintern; snö, jul, nyår, adventsljusstakar, lussebullar, tända ljus, glögg, skidåkning, kvällsmys i soffan med té. Jag önskar att alla kunde dela min kärlek till vintern.

Susanna med skillen

Ooohja. I got skills. Har lyckats att ändra i kodmallen i min blogg för första gången!!! Jag tillhörde en av dem som tyckte kodmallarna för min egen sida på Lunarstorm var kluriga, haha, så detta va rena grekiskan. Men jag har iaf lyckats fixa så att menyn har hoppat rätt, fått upp datum och tid under rubriken och i en annan färg, lagt in en Bloglovingläk i menylistan. Det ni ;) Det kommer säkert poppa upp lite små förändringar här och där nu när jag fått in skillen ;)

Men hörrni, vad tycker ni nudå???

Notice anything different?

Ser ni min nya fina bloggdesign? Den är på uppdaterande därför kanske den inte ser hel ut på vissa datorer. Det är min ängel Theréze som hjälpt mig återigen :) En riktig klippa :) Det är lite småfix kvar på den som ska ordnas, förhoppningvis kommer jag klara det mesta själv, haha :P

Vad tycker ni om den nya designen?
Eller gillade ni den gamla bättre?


Monday cravings


Jag är sugen på ett ordentligt mysställ. En hel overall i en fin och mysig färg.
Denna mörkröda från MissBella hade inte suttit helt fel alltså :)
Finns även i många andra färger. Men denna hade passat mig allra bäst.


Man an väl säga att det är somvanligt...

...alltså en seg söndag ;P haha.

Jag har legat i soffan sedan jag vaknade, förutom det lilla undantaget av lunch och en och annan pusspaus hos Oscar. Nu har mörkret lagt sig utanför fönstret och snart är söndagen och därmed helgen över. Imorgon vankas föreläsningar om Barns utveckling och psykosociala problem. Ska bli riktigt intressant. Det blir till att dra fram de gamla böckerna från Människans utveckling. Tisdag kommer gå åt till just detta, barns och familjers utveckling med lite fokus på äldre. Vi ska göra intervjuer med personer i olika livsfaser och min grupp har fått Det åldrande paret. Äldre är något som jag inte kan mycket om så det ska bli intressant :) Vi ska förbereda intervjun på onsdag. På torsdag är det sexdagen på campus :) Lite intressanta föreläsningar, bland annat en med Olle "fråga olle" Waller :) Spännande att höra honom :) Sen väntar en helg där vi inte har något planerat, både skönt och lite småtrist. Det är väl lite hur min vecka kommer att se ut.

Idag är det första vintermånaden. Snart dags för vinterdäck, stora vinterjackan och snöööö :D Längtar grymt mycket efter snön, jag blir som en liten unge på vintern varje gång den första snön kommer. Samma med jul, längtar efter den med. Ska bli så himla skönt att få fira jul ordentligt iår efter att ha varit på resande fot de senaste tre jularna. Nog för att det är underbart att fira jul i Thailand och karibien, men inget går upp mot en svensk traditionell jul med mat, julmust, gröt och julklappar :) Hihi Jag sa ju att jag blir som ett barn :D


Fler bilder

Hej alla glada. Oscar och jag sov ut ordentligt idag, riktigt skönt. Vaknade kl 11 och åt upp de kvarvarande sconesen från igår. Mumsigt, dock inte lika gott som nygräddade men det är kanske inte så konstigt. Kvällen igår va jätterolig, träffade mycket nytt härligt folk och fick se lite roliga kostymer. Jag gick ju som sagt som Geisha och Oscar som skånsk brat, haha. På festen fanns bland annat en dödgrävare, en ängel, en djävul, en munk osv. Här kommer lite bilder från kvällen hemma hos Helena och sebastian :)