Nu kör vi!

Nu är Oscar och jag redo för Halloweenfesten :) Jag har hållt på sen halv 3 med mitt sminkande och fixande av hår och nu är jag äntligen färdig. Är inte heeelt nöjd, men tillräckligt :) Jag går idag på halloweenfesten som Geisha och Oscar går som Skånsk Brat ;) Fler bilder får ni imorgon :)


  


Dagen D

Idag är det Halloween och vi ska göra oss iordning för festligheter hemma hos Helena och Sebastian. Oscar har nu kanske ääääääätnligen (lagom sådär 6 timmar innan vi ska bege oss) kommit på vad han ska klä ut sig till. Jag har min kostym redan färdig men det kommer ta lite tid att sätta på sig allt. Eftersom vi har lillebror här så ska vi först iväg och ha lite skoj med honom, det blir till att dra till racketcenter och spela tennis alla tre. Vilken innebär att jag kommer vara hemma runt halv 3, in i duschen, blåsa håret, fixa håret, sminka mig, på med kläder, lämna lillebror på tåget 18.17 och sen iväg till festen. Inte så mycket tid som jag skulle behöva egentligen. Men jag får förbereda allt här hemma. Lägga fram kläder och tillbehör, ta fram sminket ur mina gömmor.

Nu ska jag ta och borsta bissingarna och ta på mig träningskläderna, så blir det en tennismatch :)

Friday night outfit



Kolla in vilken grym väst! Jag är helt kär! Synd bara att jag inte har några pengar. Någon som ska ge mig den i Julklapp måhända? ;)

Väst, byxor och väska - Gina tricot
Övriga assecoarer - H&M


I'm alive

Jag lever! haha. Vårt internet slutade fungera i onsdags mitt på dagen. Enligt Bredband2 var det någon som hade grävt sönder en kabel så hela stadsnätet i Linköping och Nyköping låg nere. Bra gjort. Applåder till dig. Men jag har haft andra saker att göra så det har varit ganska lugnt. Men man känner ändå hur bra det är att ha internet, att kunna kolla upp ett nummer eller priser eller liknande. Inte bara för att kunna blogga ;)

Vi har besök av lillebror Viktor denna veckan, han har höstlov så då ville han komma och spendera tid med storebrorsan, vilket vi tyckte va himla mysigt :) Dessvärre är Oscar sjuk idag så det kommer inte bli någon aktivitet utanför hemmet tyvärr. och jag hoppas verkligen att han blir frisk till imorgon, vore trist att missa Halloweenfesten. Idag har han varit så dålig att jag fått hjälpa honom under hela förmiddagen, varit så svag och nära att svimma och sånt. Min lilla snutte. Och blir han inte bättre så kan vi ju inte gå imorgon och jag vill inte lämna honom ensam om han är såhär dålig :( Håller alla tummar som jag har att han ska bli bättre. Nu har han lyckats få i sig en halv rostemacka o lite te, hoppas han får behålla det.

Jag ska väl försöka sätta mig och läsa lite senare, har en del artiklar och lite sidor som jag måste ögna igenom. Suck. Orkar inte. Nu vill jag verkligen bli färdig.

Preview


Idag har jag varit på stan, bland annat fikat med Helena - alltid trevligt :), har även införskaffat det sista till min Halloweenoutfit :) Tycker det är himla bra att temat är valfritt för jag kände verkligen inte för att klä ut mig till häxa eller något annat creepy. Tänkte att ni skulle få en liten preview på min outfit, vilket ni ser här till höger :) Hoppas att ni blir nyfikna. Jag är väldigt nöjd med min outfit, har provat den idag och det kommer att bli jättebra. Nu är det bara Oscars outfit kvar och som vaaanligt så är han sent ute ;P Det är konstigt det här med män och kläder. Det är som det brukar med honom, när vi åker iväg till Skåne till exempel så brular jag alltid få packa åt honom haha. Men sånna är dem de små karlarna. Nu ser jag verkligen fram emot lördag. Dressa upp mig och ha kul med helena och Oscar och massa annat folk som jag inte känner. Ska bli kul att träffa nytt folk.

Imorgon kommer Oscars lillebror Viktor hit, han har höstlov så då frågade han om han fick komma och bo hos sin storebror några dagar och det får han självklart. Ska bli supermysigt att ha honom här. Viktor och jag får egen mystid på torsdag kväll när Oscar ska iväg på fest med klassen. Så då blir det nog till att se på film och käka godis och äta något gott till kvällsmat :)

Om ni ska på halloweenfest, vad ska ni klä ut er till?


Hemklickat från nelly

Klickade hem lite billigt smink igår från Nelly. Tänkte att jag skulle testa. Jag är inte en såndär som köper dyrt smink bara för att det råkar vara ett "bra" märke. Hittar man en foundation för 50 spänn så kan man likagärna testa och se om det funkar liksom :) detta klickade jag hem igår. Märket Wet'n'wild.

Wet n' Wild - Cover All Palette Wet n' Wild - Mineral Powder Foundation Wet n' Wild - Mega Volume Mascara
Cover all, mineralpuder och mascara :) Såhär står det om Wet'n'wild på Nellys hemsida:

Wet n Wild är ett av de fem bäst säljande kosmetikmärkena i USA och finns på över 40 000 försäljningsställen. Wet n Wild lanserades i USA på 1980-talet och var det allra första kosmetikmärket som erbjöd kosmetik under tio kronor. Både skådespelare och artister så som Claire Danes, Rachel Bilson, Avril Lavigne, Ashlee Simpson har använt sig av Wet n Wilds produkter. På 1990-talet blev Wet n Wild känt av den bredare allmänheten. Efter ett par års frånvaro på den svenska marknaden så är Wet n Wild åter tillbaka med nya fräscha förpackningar och en bredare makeup serie och accessoarer. Wet n Wild är ett av det mest prisvärda märket på marknaden och just priserna får dig att häpna, cirka tre produkter får du runt hundralappen!


Monday Cravings

Om tre månader åker jag till Canada för att jobba som volontär på vinter-os, det känner säkert många av er till. Min Monday cravings denna veckan innehåller därför lite saker som jag skulle vilja ha med mig dit av olika skäl :)



Vadderade stövlar från Asos kommer behövas i vinterkylan. tycker de ser så mysiga ut att traska ommkring i under mina timmar i en kall ishall.
Liten laptop från HP. Min dator börjar sjunga på sista versen och med min 15' skärm så känns den lite stor att dra med över atlanten så skulle vilja ha en ny och lite mindre, gärna med webkamera och headset så att jag kan kommunicera med Sverige när jag är iväg :)
Weekendväska från Bubbleroom. Större väska att ha som handbagage. Extra skofack i botten så att man kan ha med sig ett par sköna tofflor eller liknande på planet. Tur att min syster köpt denna väskan så kanske jag kan få låna ;)
Klocka från Asos. måste ju komma i tid till mina arbetspass och kunna besvara åskådarnas tidsfrågor ;)

Överskrift

Av någon anledning så heter nästan alla mina inlägg som skrivs på söndag eftermiddag/kväll "Seg söndag". För det är precis va de brukar vara också. Så jag tänkte att jag inte skulle kalla inlägget för det idag, trots att det varit en väldigt seg söndag på många sätt. Oscar och jag sov länge, eller ja det är ju relativt iochmed tidsändringen, åt en god frukost, började pilla med tvätten men insåg ganska snabbt att jag verkligen inte skulle orka så jag la mig i soffan och kollade på Rent (se inlägget nedan). Oscar och jag åkte iväg för att handla lite mat och sen hamnade jag i soffan igen. Kollade på repriserna av Desperate houswives och Grey's och sen var det dags för One tree hill :) Vi åt sedan tacos och kollade på Johan Falk - GSI. Älskar de filmerna. Speciellt Den tredje vågen.

Imorgon drar en ny kurs igång. Kommer inte ihåg va den heter för tillfället, kan va på grund av att vi inte har fått någon studiehandledning. Morr. Sega kursansvariga. Dålig stil som fan. Hur ska man kunna förbereda sig för kursen om man inte har fått någon studiehandledning?

Jag önskar att jag hade något roligt att berätta, men det har jag tyvärr inte, haha. Tänkte försöka köra en Monday craving imorgon. Men nu är det söndag kväll och dags för sängen :)

Today for you, tomorrow for me

Nicole gav mig ett tips på en film; Rent - filmed live on Broadway. När jag gick i åttan tog mina föräldrar med mig och mina systrar till Stockholm för en helg med shopping, sightseeing och musikal. Vi gick till Göta lejon där vi såg Rent. Det var min första gång av fyra som jag såg Rent live. Jag fastnade den kvällen och var i stort sett besatt av den musikalen de kommande två åren. Skivan snurrade i min cd-spelare nonstop, posters på väggarna och jag använde manuset för att klara min vardag, citaten och sångtexterna hjälpte mig i flera situationer. Musikalen handlar i stort sett om social utsatthet. HIV-sjuka i det fattiga New York på 90-talet och deras kamp för att överleva. kanske var det i samband med min upptäckt av den här fantastiska musikalen som fick mig att inse att jag vill jobba med att stötta människor i svåra tider. Nu sitter jag här och gråter till One song glory. Musikalen är precis som jag kom ihåg den, precis som jag minns den från första gången på Göta Lejon. Tack vare musiken så klarade jag av mina högstadieår. Jag ryser, för det är precis som jag minns den. Filmen kom ju för några år sedan och även om den är jättebra så är det inget emot att se musikalen och återuppväcka gamla minnen och känslor. I love it. Jag ryser och skrattar. Det här är fantastiskt.


Utbildningen påverkar mig ;P

Jag vet inte om det är den senaste kursen i Narrativ metod som påverkar mig när jag läser rubriken på Aftonbladet: "Hon borde ha steriliserat sig". För er som inte vet vad narrativ metod är så betyder det berättande och i socialt arbete används berättande hela tiden när klienter kommer och berättar om sina situationer där vi ska hjälpa dem. En viktig del i det narrativa är också att vår förförståelse påverkar identitetsskapandet av individer vi möter. Några som också påverkar identitetsskapandet är media. Tänk er en artikel där en mamma blivit häktad för att ha slagit sina barn, hon målas då ut i media som ett monster. Media bestämmer att hon är ett monster, inget mer. Hon är inte längre mamma, dotter till någon, arbetskollega, gyminstruktör eller va hon nu kan vara. Alla hennes goda egenskaper försvinner bort och ersätts av det som media vill att vi ska se. Den identiteten som hon tidigare haft är som bortblåst och hon kommer i all framtid att ses som monstret.

Samma sak blir det i artikeln i Aftonbladet som handlar om att Katrin Zytomierska och Bingo Rimér ska bli föräldrar. Katrin uttalade sig tidigare om hur chockad hon var av beskedet, att hon egentligen inte tycker om barn och att hon kommer bli en sträng mamma. Relationsexperten på Aftonbladet går då in och säger att Katrin borde sterilisera sig och att socialtjänsten borde kopplas in. Löjligt. Vem som helst som kanske inte tidigare velat ha barn kan bli en underbar förälder och det borde vara olagligt att gå ut med sådana kommentarer som relationsexperten gjort. Alla som känner till Katrin vet att hon skriver mycket i sin blogg för att provocera, vilket är en del av hennes personlighet som jag har uppfattat henne. Tycker man ska passa sig med att gå ut med såna kommentarer som relationsexperten gjorde, självklart var Katrins kommentarer inte speciellt smidiga heller, men hela hennes mammaroll ska inte dömas på grund av det. Blir hennes kommentarer verklighet och hon bryter mot rådande lagstiftning, då kan man börja snacka. Men inte innan dess. Genom dessa artiklar blir hon utpekad som en dålig mamma av utomstående personer som inte ens känner henne och det är det som gör mig irriterad.

Lika som bär

Varför säger man "lika som bär"? Är det för att alla bär ser typ likadana ut? ;P haha, tycker det borde finnas något bättre uttryck för det där iaf ;P Men ja. Mina "lika som bär" idag är Whoopie Goldberg och Lil'wayne. Vet inte om det är hudfärgen, munnen, håret eller ansiktsformen ;P haha

 

Scoones :)

Mums. Jag fick ett ryck när jag vaknade idag. Lämnade Oscar i sängen och gick upp och gjorde scones till frukost. Kom nämligen på att vi inte hade något bröd så då va jag ju tvungen att göra något för att vi skulle få frukost. det blev scones, väldigt gott och mysigt till frukost :)

Idag ska vi fortsätta med grovstädningen av lägenheten. Igår blev det ju mest tvätt och disk innan vi drog till stan. Så idag blir det torka golv, dammsuga och allt det andra man gör när man städar ;P Har pratat om att spela bowling ikväll också, så vi ska ringa och se om det finns några banor lediga :) Innan det är det storslalom för damer på tv och kl 16 spelar HIF mot Kalmar, vilket visas på tv4sport :)

Vädret är trist och ruskigt, så då kan vi likagärna spendera dagen med ovanstående projekt :)
Saknar min vovve.

Lönsam fredag

Det har varit en lönsam fredag på många sätt :) Csn klirrade in på kontot, rena kläder i garderoben, disken diskad, god mat, mys med pojken, cheeseballs :) Vi va en runda på stan tillsammans också och det gör mig alltid så glad. det är trist att vi inte åker ut på mer saker tillsammans. Vi åkte till stan för att Oscar skulle klippa sig, så nu är hans vikingafrisyr bortklippt och ersatt med en kortare taggigare frilla :) Passar honom trots att det är så kort, tror att det mycket är skägget som gör det. Men skägget ska trimmas imorgon :) Blev även en fika på stan med en av de största muffinsarna jag ätit. Svängde inom aporteket för värktabletter och plåster, systemet för öl och bag in box (dock inte kombination av de två affärerna), och även inom en optiker så oscar fick beställt ett par nya glasögon :) Blev ett par som är mer distingda än hans tidigare, lite kraftigare båge som ramar in hans ansikte och ögon :) de kommer på tisdag så då blir det en sväng till på stan, iaf för att hämta glasen :) Tentan är inlämnad också så nu blir det en skön helg :)

Min arm dock... den mår inte bra efter sprutan igår. den är svullen, har världens fulaste röda märke, är hård och stel och gör så satans ont. det gör ont till och med när man tar på en tröja och nuddar med tyget på armen. Så ja, jag har rätt att klaga :P Det va inte lätt att diska och hänga tvätt ska ni veta ;P haha

Nu blir det sängen :)


Bilden tagen i maj 2009, precis när jag klippt av mitt långa hår, men precis innan jag började slingningen. Här har vi picknick med Nicole, myser med jordgubbar och cola på en filt bakom vårt hus :)


Möbler och inredning

Min bästa vän Nicole ska flytta och har lite möbler som hon vill bli av med. Tänkte jag skulle vara en väldigt snäll bästa vän och även lägga ut hennes saker på min blogg och se om någon skulle vara intresserad :)

Köksbord och 2 stolar, som nytt. :) Bordet har två utdragsbara skivor som lätt gömms under bordet när dem inte används. :) Säljer det för 1200. :)



En snygg lampa som aldrig är använd, den ligger fortfarande i kartongen med lappen på och allting. Säljer den för 300:-


2 tavlor med giraffer/geoparder. Säljes för 200/styck.


Om det är något ni är intresserade av så skriv en kommentar och glöm inte skriva med er mailadress så vi kan nå er :) Kanske ska skriva att sakerna finns i Helsingborg så bordet kan bli lite svårt att skicka med post, men resten kanske går :)

Duktiga Sanna

Idag har jag varit riktigt duktig, om jag får säga det själv :) Jag har gjort klart tentan, tror jag iaf, spelat tennis med Oscar OCH tagit påfyllnadsvaccinet för Havrix som jag skjutit upp så länge. För er som inte visste det så är jag världens mest nålrädda person så bara det att jag sa till mig själv: Susanna, idag går du och tar vaccinet - är en bravad för mig :) Det värker i armen just nu, mer än vad det gjorde vid första tillfället. Och efter att ha hört flera vänner säga hur ont Svininfluensa vaccinet gör...så känner jag mig inte såå himla lockad att göra det tyvärr. Men vill man vara frisk får man lida piin, eller hur? ;)

Nu tänker jag gå och duscha av mig tennislukten och sen...ja, sen är det kväll :)

Måste bara visa bilder på världens sötaste hund :) Min Malva :)



Åldrats över en natt

Till min förskräckelse fann jag något på ankeln idag när jag stod i badkaret och rakade benen. Ett smalt men relativt långt åderbrock!! Får inte bara gamla kärringar sånt? det här är ju hemskt. detta går jag bara inte med på. Jag är fan bara 23 år!!! Gaah. Snälla säg att det inte är ett åderbrock, eller att det är fullkomligt normalt. Jag vill inte tro att jag åldras för fort ;P

Nu ska Oscar och jag iväg och spela tennis :) Jag tar en paus i mitt pluggande för att få lite distans. Tror att jag är klar med min essä men är inte helt säker. Men jag blir fullkomligt blind när jag suttit o stirrat på samma skärm och samma text i flera timmar. Kan vara bra att komma ut och göra någon aktivitet för att sedan återgå till skrivandet. Förhoppningsvis (?) kommer vi åka inom centrumkliniken på vägen tillbaka så jag kan få mitt fasansfulla påfyllnadsvaccin av Havrix. Måste ta tag i det liksom. Blir ju aldrig gjort, och vill inte göra det utan Oscar. Så det passar väl bra idag hoppas jag :)

Jag har tråkigt.

Fast jag är ganska trött, så jag kanske borde stilla min tråkighet med att sova? Jag gav upp hemtentapluggandet vid 18tiden och då hade jag suttit i nästan 5 timmar nonstop. Duktiga sanna har fått ihop 4 sidor av 5 och två dagar kvar tills den ska lämnas in. Det är säkert jättemycket som behöver skrivas om efterhand men det är skönt att ha kommit en lång bit på vägen.

Sitter och tittar på Fråga Olle-dokumentären som idag handlar om festande och sexandet nere i Sunny Beach och jag måste säga att det är sorgligt hur svenska ungdomar ser på sex och festande. Att åka på en resa enbart för sex och sprit är otroligt omoget och det är inte så konstigt att de åker på varenda könssjukdom som finns med den attityden som de framställer. Jag hade gärna åkt utomlands med mina vänner men tack och lov för att jag är så mogen och vuxen som jag är. det kanske låter tråkigt i vissas öron, men det struntar jag faktiskt i. Jag är en sån person som gärna går ut och festar, men jag vill inte spendera hela min sommar med att dricka och sexa runt. Killarna i dokumentären skryter om hur många tjejer de ligger med varje kväll som om det vore någon tävling. Jag tycker det är tragiskt. Tragiskt. Det finns grund för uttrycket; killar är players...Tyvärr är tjejerna inte så mycket bättre. Jag är stolt att säga att sex för mig är något speciellt och jag vill inte dela med mig till vem som helst bara för att jag har fått lite alkohol i kroppen. Jag skäms för svenska ungdomar när jag ser detta.
"Min mamma kommer få lägga in mig på rehab efter denna resan. hej, jag är alkoholist"

zombie

Helt underligt egentligen. Oscar gick upp kl 7 imorse för att skriva tenta, min klocka stod på 9. Men jag hade svårt att somna om och funderade allvarligt på att gå upp och sätta mig med skrivandet av hemtentan. men jag låg och funderade istället och somnade tydligen om. Vaknade kl 9 när klockan ringde och kände mig som en riktig zombie. Har ni varit med om att man trott att man varit vaken men inte kunnat röra sig och samtidigt trott att man hört röster i lägenheten? Det är som värsta mardrömmen. Att inte kunna röra sig samtidigt som man tror att någon tagit sig in i lägenheten och kommer döda dig. När jag återfått verklighetsuppfattningen tvingade jag mig upp ur sängen för att inte somna om men nu sitter jag i soffan och känner mig som en zombie. Jäkla synd att jag inte dricker kaffe, för det är nog precis vad jag skulle behöva just nu...


Yadayadadingding

I brist på annan överskrift...

Idag kom hemtentan ut. Jag har varit så himla nervös för hur den här hemtentan skulle gå till eftersom vi bara haft en enda hemtenta tidigare i utbildningen. Men det var kanske inte så blodigt? Självklart är jag nervös och osäker för hur jag ska lägga upp mitt arbete med essän som jag ska skriva. Vet inte alls hur jag ska koppla mitt ämne till allt som behöver kopplas. Jag antar att de vill att an ska höja snäppet lite, att politik denna gången bara kommer vara grunden för godkänt. Så man behöver koppla något nytt och jag vet inte riktigt vad det skulle vara isf.. Men det lutar väl åt identitet, empowerment och lite sånt som kommer ligga till grunden för essän. Så imorgon blir det upp tidigt och gå igenom alla artiklar som vi läst och välja ut de jag ska använda mig av och läsa dem igen. Jippie? Ser ändå fram emot att börja skriva :)

Bästis och jag försöker planera en helg när hon ska komma hit. Förhoppningsvis i anknytning till vår fest :) Hoppas hoppas hoppas :)

Bara tre månader kvar

Fattar ni vad jag ska shoppa när jag kommer till Seattle och vancouver???!!! Tänk er alla butikskedjor som inte finns i Sverige som man kan shoppa på :) Weee. Bara 3 månader kvar :) Jag kommer spendera all min lediga tid på Forever21 :P Dagens älskling:



Ibland är man otroligt smart!

Om två veckor är det halloween och Oscar och jag är bjudna på fest hos Helena och hennes pojke. Ska bli riktigt trevligt. Dessvärre så har jag en pojkvän som inte är superglad över att behöva klä ut sig. Så jag skulle behöva lite tips av er kära läsare till något som han kan klä ut sig till, som inte nödvändigtvis behöver innebära fixandet av en kostym. har fått förslaget att ha svart kostym på sig och gå som politiker, men det är nog inte heller riktigt hans grej. Han är ju mekaniker och har en del sådana kläder, vilket han trivs i. Men jag vill att det ska vara något som är annorlunda. kan ni hjälpa mig komma på något bra som han kan klä ut sig till?

När det kommer till min egen outfit så har jag precis kommit på en assmart idé. Dock tänker jag inte avslöja den utan ni får se själva sen om två veckor. Men jag har iaf kommit på ett sätt att kombinera vanlig festklädsel med utklädningskläder, precis på det sättet som jag vill att Oscar ska göra. För 1,5 år sedan köpte jag nämligen en överdel/tunika som jag knappt använt och som jag inte riktigt vetat vad jag skulle göra med den, men nu kommer den till användning. Ett paket med något i är just hemklickat från Tradera och en del till ska jag försöka införskaffa från stan i veckan, annars vet jag att även detta finns på tradera för en billig penning :) Har nämligen suttit på tradera den senaste timmen och letat inspiration alternativt kostym till festen, men allt som finns där kan sammanfattas med Mirandas kloka ord i Sex and the city filmen: "The only choises for women - witch and sexy kitten". Där fanns i stort sett bara häxutstyrslar och sen sexiga kostymer som katt, sjuksköterska, hembiträde, snövit, sailorgirl osv osv. Och nej. Jag tänker inte gå till en fest iklädd en sjuksköterskeuniform som slutar precis nedanför rumpan. No way. Jag är väldigt nöjd med den idén jag har och nu ser jag fram emot att få hjälp av er läsare att komma på något bra till min kära sambo :)


Tragiskt.


Om jag fick vara någon annan...

Sitter (läs: slöligger) i soffan och kollar på He's just not that into you, för andra gången. Första gången igår vid samma tid :P Men den är bra, okej? :P Min första tanke är: varför heter filmen på svenska Dumpa honom!? När den engelska titeln obviously betyder något helt annat? Dålig översättning. Otroligt dålig översättning. Min andra fråga är: Är det ens lagligt att vara så het som Scarlet Johansson är i denna filmen?? Nog för att jag alltid tyckt att hon varit supervacker, men i denna filmen är det något helt annat. Hon har aldrig varit såhär snygg, i min mening :) Jag avundas hennes leende och hennes hår. Määään, vad jag vill ha hennes hår. Om jag fick vara någon annan...så skulle jag vara Scarlet Johansson, som hon ser ut i denna filmen :)


Ostbollar till frukost

Mums. Efter en härlig sovmorgon trots att jag blev lämnad i sängen när oscar skulle till skolan kl tio så känner jag mig utvilad och nöjd. Vaknade egentligen kl 9 när klockradion gick på men sen låg vi och mös tätt omslingrade och småpratade lite mellan våra snoozningar. Oscar gick upp kvart i io medans jag låg kvar i värmen till halv 11. Nu sitter jag i soffan och pratar med Pada, äter ostbollar och kollar Gilmore Girls. Underbar lördagsmorgon och jag har verkligen inga planer alls än. Skönt men samtidigt lite trist. Ahwell :) Det lööööser saaaaj, det gör det aaaalltid *sjunger*

Inkompetenta människor

Här går man till ett av de ställena som man tror kommer kunna hjälpa en med det som man typ kan minst om. I mitt fall är det smink. Jag är totalt okunnig när det kommer till smink, okej kanske inte helt och håller men när det kommer till hudton och vilka färger jag passar i så behöver jag hjälp med det. Jag vet vad jag trivs i för färger men om det är samma sak som att passa i det.... det vet jag inte. Herregud va ytlig jag låter nu haha. Men har testat så mycket olika grejjer och nu när jag är blond så funkar inte allt det jag brukade använda när jag va brunett. Så iaf, jag gick till *affären* för att få lite tips på vilken mineralfoundation jag ska köpa. Säger till kvinnan som ska hjälpa mig att jag är ganska rosa i hyn, men att jag vill dölja det och få en jämnare ton med en färg som passar till min hårfärg och att det ska vara lite lyster i den. Hon visar mig till en hylla och tar fram en matt foundation, när jag sa att jag ville ha lite lyster... sen tar hon på mig en foundation som gör mig ljusare och lite rosare....suck. Varför kan man inte bara få hjälp med det man ber om. Hon bara: Jag tycker det blev jättefint på dig... mm, men det va precis detta jag inte sökte. Thanks alot. Som ni kanske förstår gick jag där ifrån utan att handla något :P

Time passes..

Då va det helg igen. Veckorna går ofattbart fort när man bara går i skolan 2-3 dagar i veckan. Inte för att jag inte har saker att göra de dagarna jag är ledig, tro mig, artiklar och uppgifter tar upp mer tid än något annat. Så när helgen kommer är det med stor lättnad, att få slappna av lite. Dock känner jag just nu en stor saknad till allt i skåne. Pratade med en klasskompis idag som ska åka till sin syster i Skåne imorgon, och även fast jag var där förra helgen så skulle jag utan tvekan kunna åka dit igen. Jag längtar hem. Speciellt helgerna är jobbiga, då jag vet att alla mina vänner hemma i skåne hittar på mycket roligt tillsammans medans jag sitter här och inte har någon annan att umgås med än Oscar, som denna helgen kommer sitta i skolan 90 procent av tiden eftersom han har tenta på måndag och tisdag. Göteborg lockar också otroligt mycket. Släkten där. Önskar jag hade pengar att sätta mig på tåg eller bus och åka till något av mina två andra hem och träffa de jag saknar som mest.

Vet inte riktigt vad jag ska göra denna helgen när Oscar kommer sitta och plugga. Jag har verkligen haft som mål att ta det lugnt på helgerna och inte plugga, men kanske ska göra det i helgen för att bedriva tiden. Skulle kunna sitta med min socionompärm och försöka göra klart den. Eller ja, den är väl långt från klar, men fortsätta med den iaf. Om ingen annan har något tips på vad som händer? Lördag kväll är väl det enda som jag ser fram emot. En mysig kväll med min älskling.

När ställer man om klockan?

Jag är sugen på


Denna bild är tagen hemma hos Nicole, ungefär 1,5 månad in på första året på gymnasiet.
Detta är alltså 7 år sedan. Första gången Nicole och jag umgicks. Bästisar ever since :)


Blä.

Idag har jag en såndär jobbig jävla dag med total ångest inför framtiden. Under seminariet idag kände jag hjärtat börja slå snabbare och hårdare ju längre diskussionen om socialtjänsten pågick. Jag vill verkligen inte jobba där. Men hur ska man annars få inblick i det sociala arbetet om man inte börjar där? Hur ska jag klara av ett socialt arbete över huvud taget känner jag just nu. Idag tillskriver jag migsjälv en identitet som mesig, inte vågar ställa jobbiga frågor. Hur ska jag kunna bemöta människor? Bah. Jag vill inte detta längre :P Idag önskar jag bara att jag kan gå tillbaka till dagis och gömma huvudet i barnens kuddland och stanna där, bara leka med barnen för resten av mitt liv och slippa sitta och ta jobbiga beslut. Blä.

Vissa dagar saknar jag mitt bruna hår

     


Ny mobil någon?

Jag ska sälja min mobil för jag hade tänkt köpa "lillebrors". Min mobil är köpt 2007 men är i perfekt skick. Jag har haft den i min mobilpåse hela tiden så den är skyddad mot stötar :) Funkar precis lika bra som när jag köpte den vilket är suuuperbra eftersom alla mina vänners mobiler går sönder efter typ bara några månader men denna har verkligen hållt och kommer göra det länge till :)

I mobilen finns kamera, videokamera, radio, mp3, bluetooth, 128mb minneskort och mycket mer.
Mobilen leveras i orginalkartong med 2 laddare; 1 vanlig till vägg och 1 billaddare till cigarettuttaget som är oanvänd, mobilpåse, headset som även används som hörlurar till radio/mp3 :)

Enligt pricerunner så kostar den just nu 2300 som lägsta pris. Jag säljer den för 1000:-
Intresserad?


The Studio

Idga har Nicole och jag skämt bort oss riktigt ordentligt. Vi drog till studion och blev sminkade, fick håret fixat och sen plåtade med massa fina bakgrunder. Hade velat köpa en massa bilder egentligen men det kostar ju så saaatans mycket. Fick ihop några bilder iaf på mig och här kommer dem :)

  

  

Klicka på bilderna för att göra dem större.
Kom ihåg att detta är mina privata bilder och förbjudna att använda!


äääntligen

Äntligen börjar det ordna upp sig för mig! =) Har haft några riktigt jobbiga veckor med tråkiga besked och idiotiska grannar men nu börjar det lösa sig. Sitter dessutom hemma i köket i mitt älskade föräldrarhem i Hittarp utanför Helsingborg med en varm och gosig hund vid fötterna som verkligen inte släpper mig ur sikte en enda sekund. Oscar och jag kom hit igårkväll, strax innan 8, och mös med systrarna framför Mammas pojke och inlåst. Inlåst är mitt nya favvoprogram. Det värmer i mitt socionomhjärta när jag ser de unga kriminella pojkarna tänka om efter bara några dagar i fängelset :) Då blir man varm i kroppen :) Allt de behöver är förebilder och tack vare de fd tungt kriminella, men nu helt underbara männen, som de bor tillsammans med i cellerna så kommer pojkarna på andra tankar :) Helt underbart :)

Nu har allt ordnat sig med OS. Jag har fått en ny plats som Host på Event services (samma sak som innan, visa folk till sina platser och vara ansiktet utåt med mycket kundkontakt) på UBC Thunderbird arena. Det är en stor hockeyarena som är alldeles nybyggd och hör till UBC (University of brittish columbia, där mina kusiner pluggar). Jag kommer att jobba under damernas hockeyturnering och hoppas ha turen att se en del av Sveriges matcher då :) Är så himla glad :) Min kusin som jag kommer bo hos bor lite off-campus, bara en liten bit från där jag kommer jobba :) Bättre än att behöva pendla 2 timmar per väg varje gång jag ska till jobbet. Jag hade tydligen fått fel information av han som lovade mig plats på bussen, de kör inte volontärer dit upp :P Haha. Nu i efterhand kan jag bara skratta åt det, men jag har varit aningen arg och nervös den senaste veckan må ni tro ;P Men nu är allt löst :) Vancouver here I come!



Nu ska Nicole och jag in i studion och bli sminkade och fotade :) Hääärligt :)


Tänk om det vore såväl

Någon mer än jag som börjar tycka att internet är så jäkla tråkigt? Innan kunde jag sitta här i timmar och göra olika saker; sitta på lunar, facebook, bilddagboken, läsa massa bloggar, kolla mail. Lunar avslutade jag för längesedan, på facebook händer inte mycket kul längre, ingen av mina vänner är aktiva på bilddagboken längre, att läsa om folks liv på bloggar börjar bli trist igen. Det var en fluga känns det som, som nu är påväg bort igen. Synd bara att jag har en sambo som älskar sitt internet, alla sina forum och allt annat så att jag inte har mycket annat val än att sitta vid datorn på kvällarna för att ha något att göra. Men när man kollat sin mail fem gånger på en kvart och man fortfarande inte fått mail från någon...då blir man lite irriterad :P haha Jag kanske bara börjar bli vuxen och inse att livet kretsar kring viktigare saker än internet. Tänk om det vore såväl ;)


Get it together


På söndag kväll kommer jag att sitta i en bil hem från underbara Skåne och kommer därför att missa söndagens avsnitt av One tree hill. Därför beslutade jag mig för att se det avsnittet idag. Jag säger bara en sak: ha era näsdukar redo. It's a weeper. Jag har gråtit genom hela avsnittet, det är så vacker, sorgligt, kärleksfullt, jobbigt, underbart, spännande. Allt på en gång. Ett av de bästa avsnitten i hela serien och det finns många bra att välja bland. Ha för fan era näsdukar redo för ni kommer gråta lika mycket som jag gjorde nyss! Jag kan prata länge om denna serie för den har typ...jag vill inte var klyschig o säga att den har förändrat mitt liv haha...men den har påverkat mig väldigt mycket. Min syn på kärlek, vänskap, självkänsla och allt annat. Den vänskapen som finns i den serien hittar man inte på många ställen. Jag har turen att ha några fantastiska vänner och jag önskar varje dag att jag kunde få bo nära dem och ställa upp för dem så mycket som de gör i OTH. Älska Älska Älska.

Apperopå hemma. det är alltså Skånedags igen på torsdag. Vi kommer hem till Hbg väldigt sent på torsdag kväll, fredagen spenderas med systrarna och Nicci, lördag och söndag hos Oscars familj. Vi ska fira honom och hans lillebror som också snart fyller år. Jag längtar till photoshootet på fredag. Fan va kul det ska bli :)


Tävling om Mineralsmink

Jag tillhör dem som bara på senaste tiden fått upp ögonen för mineralsmink. jag beställde hem provburkar från ett företag och älskade resultatet. Nu deltar jag i en tävling i en blogg där man kan vinna Mineralsmink i form av foundation, kabukiborste, rouge och rougeborste :) Åh va jag vill vinna detta :)



För att komma till tävlingen - tryck här och du kommer till Dorion Changs blogg

För att läsa mer om Mineralsmink och HH Mineral Cosmetics - tryck här


Idag kommer mamma :)

Idag kommer min mammi hit. Det blir en liten snabbvisit bara för hon ska hit på ett jobb, så hon åker hem imorgon igen tror jag det är. Men lite får jag gosa med henne iaf. =) Idag ligger jag bara i soffan och väntar på att hon ska komma. Ska hämta henne vid tåget kl 4. Nu ser jag sex and the city-filmen, ska ta och städa upp lite här sen, står lite skålar på soffbordet från igår med gamla chips och dipp. Måste ju va fint när mammi kommer :)

Annars händer inte ett piss idag. Oscar är iväg hos en kompis och pluggar till tentan så jag är alldeles ensam hemma. Gillar inte det riktigt, är rädd att den dumme mannen från nedervåningen ska komma upp när jag är ensam hemma. Tänker fan inte öppna om det ringer på dörren. Kul att man ska behöva va rädd för sin granne...

Förknippat med glädje

Det finns vissa låtar som är förknippade med de glada dagarna i min barndom. Nu låter det som om jag är jättegammal, haha. Men jag har vissa låtar som jag lyssnar på med glädje och kommer ihåg hur jag lyssnade på dessa låtarna på mitt rum om och om igen. Jag älskar svenska sånger och här är en av mina favoriter som verkligen lyssnades sönder, men nu har jag återupptäckt den. En låt som med självklarhet kommer spelas på mitt bröllop någon gång i framtiden!



Peter LeMarc - Sången dom spelar när filmen är slut


Hormode..


Ursäkta mig, men jag tycker verkligen det nya modet med knähöga och lårhöga stövlar är grymt fult. Inte nog med det, jag tycker det ser trashigt ut. Jag får Pretty woman-vibbar av det och tycker det ser allmänt horigt ut. Inte alls min stil. Speciellt inte om de används till kort kjol. Nej fy fanken. Kan möjligtvis sträcka mig till att det ser ok ut om man har det till jeans, men inte ens det tycker jag är speciellt snyggt. Det måste även vara oerhört obekvämt med nåt som går upp och skaver på knäna så. Blä. Nej, inget för Susanna.


Ute faller regnet...

... inne sitter jag. Och myser. Med datorn i knäet och Hål i väggen på tv :P Idag har vi även haft kalas för Oscar med lite tårta och gäster. Hans mormor och morfar samt morbror och kusiner :) Vi fick en jättefin liten läderlåda med en flaska vin och korkar, pip och annat tillbehör i, som inflyttningspresent :) Jättefint :)
Nu sitter oscar och pluggar med Richard i köket och jag sitter som sagt i soffan och degar. Snart börjar disneydags och jag är grymt sugen att se det idag, har inte sett det på typ hundra år eller nåt :P


Tänk om det kunde vara bumbibjörnarna i Disneydags idag, jag ääälskar Bumbibjörnarna :)

Folk är fan idioter

det är inte klokt vilken otur jag har denna veckan. Idag när Oscar och jag kom hem från affären och stod och lagade mat så ringer det på dörren. Oscar öppnar och utanför står en äldre utländsk man, som tydligen är vår granne under oss. Han börjar skrika och gapa på Oscar och säger att hans flickvän (jag) för en massa oväsen om dagarna och nätterna. Jag ska tydligen ha klampat så mycket i golvet att de inte kan sova. Jag hör att han pratar om mig och går ut i hallen för att hälsa och se vad saken gäller. Då pekar gubbfan på mig, spänner blicken i mig och börjar skrika på mig. "Du klampar och för oväsen". Jag blir ju helt ställd och försäkrar honom om att vi faktiskt är två som bor i denna lägenheten och undrar hur han kan veta att det är jag som för oväsen. Oscar blir också jättearg och undrar samma sak och fortsätter med att han måste lugna ner sig och inte kan komma upp till oss och börja anklaga en av oss på det viset. jag går därifrån och är såklart väldigt ledsen medans oscar och gubbfan försöker lösa det. Han är väldigt aggressiv och jag uppfattar honom som lite hotfull och tar såklart väldigt illa vid mig. Hur kan han ens veta att det är jag som för oväsen? han är tydligen fast i sin religon där männen aldrig gör fel och att oscar måste hålla koll på sin kvinna. är så fruktansvärt besviken och sårad. Oscar följde med honom ner medans jag gick runt i lägenheten och oscar sa att de hörs att man går, men det är inte vårt fel för hela huset är ett jäkla fuskbygge från golv till tak. De reder ut problemen någorlunda och mannen ska tydligen ha lugnat sig när de varit där nere. Jag har lite svårare att lugna ner mig eftersom det var jag so fick ta all skit. Men jag har tur som har en pojkvän som tar mitt parti och inte låter någon klanka ner på mig hur som helst. Jag älskar honom!


En ljusglimt i vardagen

Det är tyvärr inte mycket just nu som gör mig glad efter gårdagens trista samtal, dock finns det små ljusglimtar i tillvaron förutom plugg och städning och annat tråkigt som måste göras. En av dessa ljusglimtar är ju att man på internet kan tjäna pengar och få ihop till presentkort och biobiljetter bara till enkla knapptryck på tangentbordet. Jag är medlem på GratisBio och försöker få ihop till biobiljetter och annat som kan lyfta den trista hösten och göra den varm och härlig. Jag samlar poäng genom att besöka hemsidor, vara med i undersökningar och värva vänner. Ett enkelt och smidigt sätt att få ihop till ljusglimtar i vardagen.

Intresserad av att hitta dina ljusglimtar i tillvaron? Klicka här och bli medlem :)



They're not gonna get us

Vill utöka det förra inlägget... gaaaaaaaaaaaah. jag är så arg och besviken och ledsen att jag skulle kunna skada någon. Nej inte riktigt men arg är jag, så in i helskotta. De ringde nyss från os och förklarade hur det låg till. Tydligen har de tagit tillbaka min position för att jag inte har något boende i whistler. Hur fan kan de göra så? Jag har ringt dem två gånger under de senaste veckorna sen jag fick positionen och pratat med dem om min situation och de har alltid sagt att det inte varit några problem att jag skulle bo i vancouver istället och fick till o med plats på bussen som skulle gå för volontärer. Sen ringde telefonen förra veckan och en dam frågade var jag skulle bo; i whistler eller vancouver, och jag svarade vancouver. Och nu har de tydligen tagit tillbaka min plats och satt mig i kö till vancouver istället. låter ju jättesnällt...MEN detta är en kö, alla vill vara i vancouver, väldigt få får plats där. Min redan självklara plats och klara jobb i whistler är nu borta, och jag är en av dem som nu får hoppas på en plats i vancouver. Mitt lovade jobb är borta. Hur fan kan de bara dra tillbaka ett erbjudande som jag redan tackat ja till? Flyget är bokat och betalt, non refundable ticket!!!! Va fan ska jag göra nu? Tänker sätta hårt mot hårt, jag SKA ha min plats som jag blivit lovad. De ska inte få ta detta från mig!