Systers student

Jag lovade att det skulle komma ett inlägg om systers student, så här kommer det :)
Vi började förberedelserna redan tidigt under veckan. Sofia och jag spenderade måndag till onsdag i göteborg och inhandlade lite studentsaker på Ullared bland annat. Torsdagen var bara studentförberedelser med matlagning, tårtbakning och annat trevligt. Så såg även förmiddagen ut på fredagen, innan vi bytte om till regnkläder och tog studentskylten och blommorna och åkte in till Lisas skola. Utspringet blev i duggregn men det var inget som störde studenterna. Det visslades, skrek och sjöng så det stod härliga till. När Lisa hittade oss var hon så överlycklig att hon började gråta. Då kom även tårarna på mig, sofia, mamma, pappa och mormor. Jag är en sucker för lyckliga tillfällen, gråter alltid vid lyckliga slut i filmer och har nog fällt en och annan tår till annat lyckligt också, Grey's anatomys förlossningar är sånt som får mig att gråta ;P haha. Iaf. Det kom några tårar, en del pussar och kramar.När studenterna fått sina skyltar och var på väg ner mot stan så slutade regnet, och vid utspringet ner för terasstrapporna hade det slutat helt. Det var som vanligt ett underbart kaos i stan. Massor med folk längs gatorna som tittade på när studenterna i hundratals vällde ner för terasstrapporna. Vi mötte upp Lisa nere vid Hamnkrogen och gick sedan och lämnade av henne vid hennes flak :) 

Grattis lillasyster :) Är stolt över dig och glad att få varit en del av din speciella dag :) Puss

En halv-paus skulle man kunna kalla det

Jag har kommit till en punkt där jag inte längre tycker att bloggandet ger mig något. Jag kommer därför att ta ett uppehåll från bloggen och hoppas på att jag samlar på mig lite kraft och nya ideér. Vet inte när jag kommer tillbaka men förhoppningsvis så kommer det inte dröja. Jag kommer att komma in och uppdatera er om livet, men det kommer inte bli någon regelbunden bloggning. Det händer inte mycket roligt för tillfället och att bara skriva för skrivandets skull är tråkigt. Händer det något kul så säger jag till :) Jag kommer alltså inte sluta helt, är inte redo att släppa bloggen fullt ut. Men uppdateringen kommer inte vara som tidigare. En halv-paus skulle man kunna kalla det. =)

Syster tar studenten på fredag, det kommer säkert något om det ;)


Friday night photoshoot

Igårkväll var Pernilla, jag och Nicole vid Pålsjö slott. Vi hämtade upp P strax innan sju, satte ögonbindel på henne och körde i snirklar runt stan tills vi hamnade vid slottet. Där dukade vi upp en picknick av kycklingsallad, vindruvor, choklad och jordgubbschampange :) Vi körde en alkoholfri kväll men hade kul ändå :) Vi ville ge Pernilla en mysig tjejkväll med massa foton som minne, med oss som fotografer. Det är så mkt fina miljöer uppe vid slottet så några fina bilder blev det allt. Vi hoppade från stenbord, klättrade i träden och luktade på blommorna :) Ett axplock av bilderna: Kom ihåg, bilderna är privata och får inte användas utan min tillåtelse!!
Härliga sommarkvällar

Igår efter tentan var jag helt slut, jag segade i soffan hela eftermiddagen istället för att vara ute i solen. Men jag orkade verkligen inte med något. När mamma och pappa kom hem satte vi oss och tittade på film. Då ringer Pernilla och frågar om vi ska ta ett glas vin. Jag hoppar i kläderna och sminket och bussar mig in till Hamnkrogen där vi sitter på uteserveringen i ett par timmar och dricker rosévin och snackar :) Sista bussen gick tolv så jag fick sova hos Pernilla. Har sovit ganska dåligt då hennes löpande katt jamat hela natten lång :P Men söta kattungar har hon, sex veckor gamla :)


När jag tog bussen in till stan igårkväll var klockan 23, och det var fortfarande lite ljust ute. Så jag var ju tvungen att ta lite egobilder i den fina kvällssolen. Jaja, jag vet :P haha. Nu ska jag packa ner lite saker till kvällens strapatser och sen bege mig till Nicolina för förberedande av kvällen. Pernilla fyller år imorgon så vi ska dra med henne ut på lite hyss :) Vad vet hon inte och liiite nyfiken har hon allt varit idag :P


Tentan skriven, men glad ändå :)

Idag var det dags för den fruktade tentan i religion och samhälle. 6 timmar hade vi på oss, från kl 9 till 15 och tiden gick sååå jäkla fort. Skrev 6 av 8 uppgifter men har ingen aning om jag blir godkänd eller inte, det lutar nog åt inte tror jag ;P haha. Fick lite smått panik under tentan eftersom jag verkligen inte orkar plugga mer och jag trodde jag skulle få betala tillbaka om jag inte klarar kursen. Men så ringde jag csn och fick två väldigt glada nyheter :)

1. Eftersom kursen är en fristående kurs och jag inte ska fortsätta läsa så påverkar inte det mina pengar :) Jag behöver alltså inte betala tillbaka. hade det varit så att det varit en programkurs så hade det påverkat utbildningen.
2. Jag har anmält för få veckor och därför bara fått 75% studiemedel, vi gjorde lite ändringar och jag kommer nu att få en liten utbetalning som täcker upp för de 25% jag inte fått under dessa veckorna. Härligt med lite extra klirr i kassan. Visst är en del av dem lån som jag ska betala tillbaka i januari, men det är så lite så det märks knappt :)

Nu kan jag alltså släppa tentan. Blir jag inte godkänd så skitsamma =) Jag är färdigpluggad!!!!!!!!!!!!

Orkeslös

Håller jag på att bli sjuk tro? Jag vaknade imorse i ren panik när klockan ringde. Hasade mig ur sängen och rörde mig som en zombie mot dörren. Ända sedan dess har jag levt i en dvala idag. Jag är orkeslös och yr, med huvudvärk och ont i armarna, som förövrigt känns som bly. Hela jag känns tung. Jag orkar inte vara uppe och gå längre stunder, jag orkar inte hålla upp en bok. Och det är illa, med tanke på att jag har tenta på torsdag och jag inte läst färdigt böckerna än. Vet inte vad jag ska göra. Ögonen vill bara sova, men jag vet att jag måste läsa. Sov en liten stund i soffan innan och under en minut så vaknade hjärnan men inte kroppen. Det var så himla läskigt. Jag kände hur jag var vaken och jag lyssnade på vad som sades på tv, men kroppen svarade inte. Kände mig förlamad, fast jag vet att kroppen bara sov. Stackars Malva som måste ut på en kissrunda, med en matte som knappt orkar ta sig nerför trappan... Hon får springa i trädgården en stund tills jag samlat krafter. Usch va detta är läskigt.