Ibland blir man faktiskt positivt överaskad! =)


Idag har jag blivit positivt överaskad vid flera tillfällen och sånt är ju alltid trevligt :) Jag blev först väldigt glad när jag upptäckte att barnlitteraturhistoria faktiskt är väldigt spännande. Hur kommer det sig egentligen att de olika genrerna utvecklades som de gjorde? Det håller jag på och lära mig nu och det är riktigt spännande :) Kom på mig själv med att le när jag lyssnade på föreläsningen tidigare idag när föreläsaren berättade om hur romantiken blev inspirerad av tidigare epoker och vad de gjort för den litteraturen vi har idag, att Unga kvinnor av Louisa May Alcott (förövrigt en av mina favoriter) har fått så stor påverkan på ungdomsböckerna idag :)

Efter det blev jag positivt överaskad när pappa ringde och berättade att han läser bloggen varje dag och har röstat på min bikini ;) Hihi. Så sött :) Tack pappi :) Åh, jag saknar min familj!!

När jag kom hem efter rundan på stan med Maria ställde jag mig i köket och började laga mat. Då ringer det på dörren, Oscar öppnar och utanför står vår nyinflyttade granne som bor mitt emot. En ung kille i typ vår ålder, som även har en sambo som jag inte sett ännu. I handen har han ett påskägg. "Jag och min flickvän ska åka bort över helgen så vi tänkte önska glad påsk och ge er det här", säger han och räcker över påskägget till Oscar och mig som står med hakan nere vid knäna! Så himla sött. Vi har hejjat på varandra ett fåtal gånger och de kommer över med godis till oss. Blir till att bjuda tillbaka på lite fika när de kommer hem efter påskhelgen :) Trevligt att ha snälla och trevliga grannar för en gång skull haha ;P


Fy på mig ;P


Wedenewedenewednsday. Ännu en dag som ska underhålla mig...hmm. Det blir nog biblioteket om en stund, se om de har böckerna på refkurs som jag inte kunde låna sist. Har nyss ätit frukost och ska samla ihop mina papper och se vad det är jag ska läsa och sen bege mig bortåt. Har massor att läsa tills på tisdag. Dagarna går åt till facklitteratur medans kvällarna innan läggdags ägnas åt skönlitteraturen. Just nu läser jag ju Narnia men den lär jag läsa ut ikväll. Sen blir det Råttpojken och efter det Skämmerskans dotter, eller va den nu hette. Ska även ta och maila till min handledare om vissa av facklitteraturen. Det är böcker om hur man använder barnböcker i skolundervisning, vilka uppgifter man ska ge eleverna osv, kursen går både som fristående kurs och som del i lärarutbildningen så det känns inte riktigt som att de böckerna är relevanta för mig... Får väl se vad hon säger.

Shoppingen igår gav verkligen mersmak... Fy på mig. Jag skulle ju inte ;P och godis också... usch Susanna ;)

Easter at Bengtzing residence



På Willys fanns bara blåa fjädrar men det blev ju fint det med :) Tuppen fylldes med påskgodis och jag inhandlade även en fin liten påskväst på H&M som jag tänkte ha under firandet i helgen. Det blir påsk för hela slanten hos Oscars mormor och morfar med hela deras släkt. Blir trevligt :)



Susanna testar


I förra veckan, efter min klippning, gick jag på stan för att se om jag kunde hitta någon bra inpackning för att ge lyster och energi åt mitt torra och skadade hår. Inne på H&M hittade jag, på rea-hyllan, en produkt som jag fastnade för: L'oreal Elvital Night Elixir. En gel-produkt som masseras in i håret, främst topparna för min del, innan sängdax. Den går snabbt in i håret och gör det inte kletigt eller lämnar fettiga fläckar på kudden. Dessutom luktar den jättegott och jag vaknar med hår som är mjukt och följsamt. Än sålänge har jag bara testat att lägga i det kvällen innan jag ska tvätta håret, ifall jag skulle vakna och tycka att håret är fettigt. Men det är det inte. Produkten försvinner in i håret och gör det mjukt och härligt :) Mitt hår har fått tillbaka sin mjukhet, som varit frånvarande i ca ett halvår på grund av alla blonderingar jag gjort. Denna produkten släpper jag inte. Varannan natt kör jag den :)



Monday cravings

Jag vill ha en ny bikini.. Modell och färg?

Wonderland - S & M Bikini Set Wonderland - S & M Bikini Set
Nelly
(mönster uppe eller nere?)

 
H&M



LaRedoute



Jag tror jag är som mamma ;)


Ny vecka och nya tag. Fortfarande inget nytt på jobbfronten, har skickat in två intresseanmälningar idag men på ams och offentliga jobb har inget nytt kommit in. Det börjar bli lite påfrestande att inte ha en plan, att inte veta hur livet kommer se ut efter sommaren, var jag ska bo eller vad jag ska göra. Ska jag söka kurser eller hoppas på ett jobb? Men jag vill inte ha fler studieskulder nu, jag vill ut och pröva vingarna. Jag har en känsla av att jag kommer hamna i skolbänken förr eller senare ändå, men inte än. Jag tror jag är som mamma ;) Kommer nog vidareutbilda mig om några år, kanske rent ut av byta bana. Men just nu vill jag bara göra detta, jag är socionom och det tänker jag vara några år. Måste bara få ett jobb först haha.

Imorgon börjar min kurs så idag har jag suttit och tittat på första föreläsningen och läst några artiklar om barnlitteraturens utveckling och de olika genrerna inom sagovärlden. Nu är jag sugen på godis, men ska försöka att hålla mig från att gå och handla. Får ju äta godis igen nu men det behöver inte betyda att jag ska.


Godis godis godis

Snart vår


Igår hade jag en riktig pissdag. Inget ville som jag ville. Och med allt som hänt i veckan var tårarna aldrig långt borta. Man är lite för känslig om man börjar gråta på Willys för att de inte hade det jag ville ha. Jag var bjuden på socionomfest men var verkligen inte sugen på att träffa folk och dricka. Kände att alkohol säkerligen skulle förvärra allt. När jag vaknade och såg mig själv i spegeln och såg min hemska utväxt kom tårarna första gången. Därför inhandlades snabbt hårfärg på willys. När vi kom hem hoppade jag ner i ett bubbelbad med håret nerkladdat av hårfärg, mysig musik från datorn och Narnia-boken som jag ska läsa till kursen. Låg i badet säkerligen 45 minuter och bara njöt av värmen och ensamheten. Och när jag var färdig och tittade mig i spegeln och såg att hårfärgen inte bara hade tagit bort utväxten utan även gett håret i stort sett samma färg överallt blev jag mycket nöjdare. Jag bytte från lugn musik till lite mer uptempomusik och blev genast på bättre humör. Kläderna åkte på, sminket likaså, drickan blandades (San Fransisco, muuuums) och jag traskade iväg för att möta Maria. Det blev en jättetrevlig kväll hemma hos Daniel med kebab, musik, dricka, mycket skratt, singstar och Buzz. Är riktigt glad att jag beslutade mig för att gå! Tack Maria för att du drog med mig :)

Idag ska jag läsa läsa läsa och åter läsa. Jag är ingen läsmänniska längre, tycker det är ganska tråkigt med böcker emellanåt. Och nu har jag börjat en läsarkurs. Vi får väl se hur det kommer att gå. Jag ska lägga ner mycket tid på att få upp läsintresset igen, tyvärr är det ju inte bara barnböcker som ska läsas utan även en del facklitteratur om hur böckerna analyseras och är uppbyggda. Men jag ska ta mig igenom denna kursen iaf. Kommer ju ha något att göra om inte annat. Åh vad jag vill ha ett jobb. Sommarjobbet är redan fixat om det är så att jag inte skulle få något fast jobb, vilket är skönt. Även timanställning till hösten där är möjligt. Men såklart hoppas jag ju på ett heltidsjobb.

Nu är det sommartid. Ljusare tider. Snart vår. Snart sommar. Snart Helsingborg. Nu läsa.


Friday night out(fit)



Klänning och skor från Nelly. Klänningen kostar bara 249:- !!!


17500

17500 steg visar stegräknaren på precis och då är klockan bara 16.00 :) Duktig har jag varit idag. Promenerat till och från biblioteket, lånat böcker till kursen, sen varit ute på en 2 timmar lång promenix med Maria i det underbara vårvädret. Vi såg blommor och jag gick med uppknäppt väst :) Helt underbart. Och dagen är inte slut än. Det blir fredagspuben på Kårallen med Maria, Oscar och Rickard, sen vet man aldrig vad som händer. Stegräknaren får dock stanna hemma. Passar inte till min fredagsoutfit. Just det, den kommer senare. kanske imorgon beroende på vart kvällen tar mig ;)

Puss och hej

Rösta på min bikini :)

Jag har designat en bikini, visst är den snygg :)

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Vad finns i väskan?

Jag tar emot gissningar. Vad finns i väskan? ;)



Nu ska jag snart iväg och äta lunch med Cornelia. Ska bara lära mig att styla min frisyr först ;P


Onsdagsskvaller

I know. En dag för sent, men sånt händer ibland. Hade en upptagen dag igår av olika anledningar.

Jag blev förvånad när jag läste den här artikeln på Aftonbladet Klick alldeles nyss. Artikeln handlar om Ola Salo i The Ark och det avslöjas att han är nygift med Anneli Pekula och att de nu väntar barn. Förvånad blev jag för att jag hade för mig att den här mannen gillar män och att det va därför han skrev låten Father of a son. Det är iaf vad jag har fått förklarat för mig. Men jag antar att de och jag hade fel och självklart är jag glad för hans skull :) Alltid roligt att höra när kändisar ringmärkt sig och har bullar i sina ugnar ;) hihi. Grattis och Lycka till Ola!


Mitt nya jag

Idag har jag varit och klippt av mitt äckligt slitna hår. Jag älskade att ha långt hår för jag kunde göra mycket med det, men med tanke på hur slitet det var så har jag på senaste inte vågat använda värmeverktyg i håret. Så idag bad jag frisyren att klippa bort allt som var slitet, och det blev en del hår som föll av. Jag är supernöjd med frisyren, iaf nu när den är stylad ;P haha. Sen är det bara färgen kvar, men den ska jag få hjälp med av cornelia imorgon. Som ska få välja ut en fin nyans som jag kommer passa i :)

Before



After



  


R.I.P


Jag är chockad. Ledsen. Det är otroligt svårt att förstå att du är borta. Jag vill inte förstå det, du hade så mycket vackert i dig och runt dig, det är orättvist. Vi har inte setts på tre år men jag minns dig som en glad och humoristisk kille och jag trivdes så bra i ditt sällskap. Mina tankar går ut till dig, din flickvän och er underbara son, din familj och vänner. Vila i frid Jocke.

Så uttråkad

Den här dagen har varit värsta hemmadagen på länge. Jag har såå tråkigt. Inget att göra. Inga pengar att göra något för eller. Albumet som jag fått för mig va en scrapbook var en adressbok, så kan inte pilla med mina bilder. Ingen att gå på promenad med, plus att det har regnat hela dagen och jag inte äger några regnkläder. Inga ägg så kan inte baka. Jag har suttit i soffan och glott ögonen röda på tvskärmen och datorn. Läst bloggar flera gånger om, uppdaterat aftonbladet ofta i hopp om en världsnyhet osv osv osv. Suck va tråkigt jag har. Morgondagen blir dock lite mer spännande. Klippning kl 11 och sen tänker jag gå en runda på stan. kanske köpa mig ett album och lite pysselsaker så jag kan hem och göra något. Kanske ska påskpyssla lite. Göra påskkort eller annat. Någon som har något tips om tidskrävande pyssel som inte kostar så mycket?? Smycken kanske?


Ompyssling väntar

Jaha. då var det tisdag igen. Kan inte komma på ifall veckorna går långsamt eller fort. Det är två veckor sedan idag jag kom hem från mitt stora äventyr och det känns som att det var igår. Men när jag tänker på vad jag gjort sen jag kom hem...typ ingenting...så känns dagarna och veckorna mycket längre.

Har suttit under morgonen på ams och letat jobb, inga nyheter sedan igår. Börjar känna mig lite småstressad över sommaren och hösten. Vill inte bo hos föräldrarna för länge, vill ju ha mitt eget med Oscar. Men vi måste ha ett jobb för att kunna tacka ja till en lägenhet. 

Har även bokat tid för klippning imorgon. Ska bli skönt att få bort de här kluvna hårtopparna som jag har. Håret är så otroligt slitet. Utväxten ser för jäklig ut också så ska passa på att fråga imorgon vad frisören tror är bäst för mitt hår och vilken blond nyans jag ska ha. Vill ju ha något som passar till min hudton och jag tror jag behöver något askigare än vad jag har nu. Så imorgon kl 11 sitter jag hos frissan :) Skööönt :) Bli ompysslad lite.  



Väntar också svar på var påsken kommer att firas. Får dubbla besked hela tiden. Det blir i Linköping. Det blir i Skåne. Jag har ingen aning. Vill så gärna att det blir i skåne så jag får träffa familjen och vännerna lite och gå på 90talskvällen på Tivoli med Nicolina. Men antar att det bara är att vänta och se. Blir det i Linköping så blir det påskfirande med hela Oscars släkt. Inte fy skam det heller.

Monday cravings

H&M Garden Collection. Me love.


Fixardag :)

Vad tycks? Nu har jag lyckats lägga dit både en meny i headern och en text som alla ser (hoppas jag, det funkade på oscars dator iaf). Synd att inte den texten jag ville ha syntes så jag fick leta efter ett typsnitt i word som kunde funka. Så det får vara såhär nu  :) I'm damn proud of myself :)

Idga är det måndag. Solen skiner ute men temperaturen verkar låg. Väntar på ett meddelande om eventuell promenad. Annars så blir det att skriva om mina personliga brev och mitt cv efter sparken i baken jag fick på granskningen i fredags. Ska söka mig ett par jobb och leta efter nya. Fotona från resan har kommit idag också så när jag är färdig med jobbsökandet så ska jag sätta mig och börja fixa med min resescrapbook :)

Vilken fixardag det blev :) Ska fixa ihop en Monday craving senare också ;)

Ny kategori

Jag har lagt till en ny kategori på min blogg: Vackert i livet. I denna kategori kommer det hamna som enligt mig är vackert i livet, helt enkelt. Vänskap, kärlek, foton, smycken, härliga tillfällen, fester osv. Allt som inte räknas till Vardagligt, Monday cravings, Onsdagsskvaller, Friday night out(fit) eller resor. Resor är ju en otroligt vacker del av livet, men jag anser den så vacker att den får sin egen kategori. Och jag hoppas att jag kommer kunna resa oftare i framtiden, bara ge mig ett jobb först så min och Oscars dröm om Thailand över nyår kan gå i uppfyllelse ;)



Det nya

Anledningen till att jag gjorde en ny design var att den gamla inte hade rätt "fakta", den var inte uppdaterad och jag kan inget sådant haha. Kände att jag behövde ha något annat sålänge tills designen är fixad igen till sitt rätta jag. Men eftersom jag inte vill stressa på min designer så tänkte jag att jag skulle byta sålänge. Och jag är ganska nöjd måste jag säga. Fast jag skulle fortfarande vilja ha texten i headern... synd att det inte funkade. Ska ge det ett försök till imorgon så får vi se om jag lyckas :)

Nu ska Oscar och jag fortsätta titta på Johan Falk och sen blir det sängen. Konstigt hur trött man kan bli av att göra ingenting..

Hur ser min nya design ut?

Jag har suttit och pillat hela eftermiddagen på en ny design som jag hittade. Har pillat med kodmallar och stilmallar, har alltså int gjort designen från grunden. Sånt kan ju inte jag. Men det funkar jättefint på min dator och blir så himla snyggt. Men så gick jag och kollade på oscars dator och det ser jättekonstigt ut där, både i windows (ursäkta mig! explorer) och mozilla.... förstår inte varför. Hur ser det ut hos er? Såhär ska det se ut:



Update: Nu har jag nog listat ut problemet. Alldeles själv också för den delen ;) Texten som ni ser i headern på bilden blev för stor för läsarna därför hoppade designen snett. jag hade nämligen laddat ner ett typsnitt som jag tyckte va fint och passande i headern, men det tyckte tydligen inte andras datorer eftersom de kanske inte har detta typsnitt installerat, därför blev det konstigt. Så tror jag att det är iaf, och det säger jag utan vetskap om nånting som har med design att göra. Jag är nöjd över att ha åtgärdat problemet iaf =)


Jahapp...

Så klädde man på sig och fyllde vattenflaskan och traskade hela vägen bort till idrottshallen och så är innebandyn inställd. Han som håller i det hade glömt sms:a Oscar. Kul. Så vi fick traska hem igen mitt i all blötsnö som singlade ner runt oss.

Vad ska man då ta sig till? Jag har ju inget projekt som Oscar har. Han pillar ju och bygger hela tiden. Jag väntar på att mina foton ska komma från framkallningen så att jag kan börja med mitt fotoalbum/scrapbook om resan. Rensa garderoben gjorde jag när jag packade upp min väska så det behöver jag inte. Storstäda gjorde jag igår. Baka kan jag inte för äggen är slut. Kan fortfarande inte börja sy på mina klänningar för jag har ingen symaskin. Suck. Kan man hyra en symaskin? Typ gratis?

Sitter och lyssnar på Helsingborg som är i Stockholm och spelar mot Djurgården. Söndagarna är nu räddade. Allsvenskan tillbaka. Äntligen. Hösten går så sakta när det inte pågår någon fotboll och jag har ju inte varit hockeyintresserad tidigare. Fått upp ögonen för det mer nu iom volontärandet. Är sugen på att söka till London. Men jag känner ingen där så det blir svårt då, måste ju ha någon att bo hos.

Nej nu ska jag....äsch, jag vet inte..Tråååkigt.

Flower power and peace to the poeple

Jag tackade nej till festen igår kväll och stannade hemma i min ensamhet. Kände mig lite småhängig så det blev filmmys i soffan. Köpte mig en liten påse chips som jag mumsade på till She's all that och Körslaget. Oscar gick vid halv sju och jag spenderade tiden innan han gick med att pimpa upp honom för 70tals temat som festen hade. I hans garderob finns inte en tillstymmelse till flower power eller manchester så det fick bli vanliga kläder med en twist. Jag vann ju clip on extensions på tradera för några månader sedan för 40 kr totalt, inklusive 36 kronors frakt ;P Så tog två clips och flätade och satte fast på var sin sida. Sen tog jag mitt flätade hårband och satte över pannan på honom - hippiestyle, och målade sedan ett peacemärke på kinden. När Rickard kom ville han också ha ett peacemärke så det blev till att måla ett till :)



Där satt jag sedan i min ensamhet, med en fiskgratäng, melon till efterätt, She's all that i dvd-spelaren. Hade det ganska bra i mina myskläder och en skål med chips, liggandes med en filt i soffan. När filmen var slut tittade jag en stund på körslaget, men vid halv 10 tiden blev jag lite uttråkad så jag ringde Oscar för att höra om de hade roligt. Det hade dem och han frågade om jag ville komma över. Funderade några sekunder och svarade sedan ja. Då fick jag brottom. Fixade snabbt till håret, slängde på mig det hippiegaste jag kunde hitta och körde över ansiktet med sminkpenslarna, fick mig även en liten flower powerblomma på kinden.

Det blev ett par trevliga timmar med Oscar och hans vänner innan de begav sig vidare till Goldfever-kravallen på campus. Oscar och jag lyckades inte få tag på biljetter så vi lunkade hemmåt glada i hågen :)

 



Satöördej

Nu har Oscar och jag precis avslutat en gigantisk storstädning av lägenhete. Oj vad det behövdes. Nu luktar här fräscht och vi har bara golven kvar att skvätta av. Om 10 minuter kommer en kille som ska titta på lägenheten. Annars har vi inte mkt planer idag. Eventuell fest ikväll, annars inget planerat. Det är fint väder och skön temperatur ute så det kanske blir en promenad. Skulle behöva gå bort och handla apelsinjuice till eventuell festdricka.

Gud va glad jag blev att Willy åkte ut igår ur Let's dance. Jag har inte följt programmet speciellt mycket på grund av resan, men jag har hela tiden hållt tummarna för Claudia och nu är hon i final :) Håller tummarna för att hon vinner nästa vecka :)

Åh nu får killen komma så jag kan få äta lunch när han gått. Sanna är hungrig!

Converse light

Converse har kommit med en ny modell, som jag såg bli flitigt använd i nordamerika - converse light tror jag den kallas. Inte lika mycket gummi runt sulorna, lite mjukare linjer, lite sportigare med andra ord. Mycket fräckt :) jag är sugen på ett par rosa converse...eller himmelsblå. Men kan inte bestämma om det ska vara orginal converse eller nya versionen. vad tycker ni?

New CONVERSE All Star --- Rosa --- High Top ShoeNYA rosa Converse all star "Light" - storlek 8 / 39
Klicka för att visa Megabild! Nya Converse Chuck Taylor All Star strl 36 (3,5)  36-37 blå

Friday night out(fit)

Veckans Outfit blir en rejäl färgklipp såhär i längtan efter sommaren. Allt kommer från H&M.


Hurtbulle

Tog en lång promenad med Maria och hennes vovve innan. Såå skönt att få komma ut och röra på sig och få prata av sig lite! Det har jag verkligen saknat. Tjejsnack. hade ett underbart tjejsnack med Nicole förra veckan och det är såå mkt lättare att göra det på svenska än engelska haha. Så jag hoppas att helgen går fort så Maria kommer tillbaka från Stockholm så att jag kan få fortsätta prata ;)

Stegräknaren visar 13 296 steg. Yeey :) Duktiga mig :) Sånna här dagar vill vi ha mer av. Stegvis alltså ;)

Imorgon ska jag till karriärcentrum på universitet för att få mitt cv och brev granskat. Förhoppningsvis kommer detta öka mina chanser att få ett jobb. Vill verkligen ha ett jobb. Gärna snart.

Dagens önskningar

Jag har fått ett nytt sug. Det är jättekonstigt, men jag vill sy en klänning. SY. JAG. Har inte rört en symaskin sedan jag slutade nian och nu får jag för mig att sy kläder eftersom jag inte har några pengar att köpa dem för. Bara synd att jag inte har någon symaskin och att mammas maskin är 4 timmar bort. Har hittat tre klänningar som jag vill sy, men antar att det får vänta till sommaren. Synd bara, det är ju nu jag har tid.

Idag kl 14 ska jag och M ut på en promenix, ska bli härligt att komma ut. Dock är det mulet ute. Men det droppar från taken så det är nog plusgrader iaf. Jag önskar ett störtregn så att all snö försvinner NU. Sen önskar jag sol och 15 grader så att träden börjar slå ut och blommorna tar sig igenom gräsmattan. Sen önskar jag att värmen stiger, flyttbilen åker mot skåne, ett fantastiskt jobb uppenbarar sig samt en takvåning i Norra hamnen för sisådär 5000 ;) Tror ni att jag har en bra chans att önskningarna slår in?

 


Onsdagsskvaller

Jennifer Aniston och Gerard Butler spelar huvudrollerna i den kommande filmen The Bountyhunter. Jag har inte hört så mycket om filmen tidigare, förutom vilka som skulle vara med.
Tills jag läste denna artikel från Aftonbladet. I filmen spelar Aniston frun till Butler, som är en prisjägare,
som plötsligt upptäcker att frun är hans nästa måltavla (Någon mer än jag som tänker...ehm... Mr and Mrs Smith?).

      
Mr and Mrs Smith??   The Bounty Hunter??

Sen skriver Aftonbladet att Jennifer i en scen ska bli inlåst i baggageluckan på en bil,
och efter en scen så glömde Butler och resten av filmteamet bort henne och gick därifrån. Hahahahaha.
Snacka om en dålig dag på jobbet ;P


The sun came, and then dissapeared

Solen tittade fram en stund strax efter lunchtid. Jag sög i mig strålarna, som inte varade sålänge, från vårt köksfönster samtidigt som jag lagade lunch. Idag blev det halloch och blåbärspannkakor, och banankaka till efterätt. Kände mig riktigt husfruig och gubben var nöjd.

Idag var Oscar och jag och tog första steget i vår stora förändring. Vi sa upp lägenheten. Nu blir det flytt söderut och jag kunde inte vara lyckligare (jo, om jag hade ett jobb). Det var inga problem att säga upp den och garaget, dock går kontraktet inte ut fören sista juni, så vi kommer få betala för ungefär 1 månad som vi inte bor där. Jag sitter och tittar varje dag på lägenheter men eftersom ingen av oss har något jobb än så kan vi inte söka och tacka ja till lägenheter. Men håll tummarna för att Oscar eller jag (helst båda:P) ska få ett jobb snart så vi slipper bo hemma hos föräldrarna allt för länge ;P

Sommaren känns långt bort

Oscar väckte mig med en glad nyhet idag; han klarade juridiktentan :) Grattis till honom!! Jag vände mig om och tittade mot fönstret och insåg att solen inte sken om den gjort de senaste dagarna. jag gick mot fönstret och såg till min besvikelse att våren bytts ut mot vinter igen. Kvällen igår var molnfri och en fin solnedgång, nu var det igenmulet och snö hade singlat ner under natten. Våren är som bortblåst, även mina vårkänslor känner jag nu. Inte alls lika glad som jag varit de andra dagarna. Kanske hänger väder och välmående ihop ändå.. suck. jag vill ha vår och varmt, sommar och ännu varmare. Just nu känns det väldigt långt bort...

Nu ska jag ta en dusch och försöka skölja bort mitt deppiga jag. Godmorgon

Oh-oh

Inte bra. Inte bra för Sannas sugna shoppingfingrar, eller för hennes tomma plånbok. Men se och inte röra kan man väl göra? Jag har hittat en ny sida med kläder. Underbart söta kläder. Och jag vill ha allt. Typ iaf. Kolla!!

The Odalisque Dress Stroke of Midnight Dress Fashion Democracy Dress
Agent 008 Dress Late Afternoon DressIt's a Butte Dress

Perfect Presentation Dress Pep-lum Club Dress Brigadoon Dress

 

Hittade på ModCloth

Ååååh ge mig pengar så jag kan köpa dessa, pleeeeaaaase?


Mot nya mål

Jag är duktig. Oscar tog en glass, jag åt melon. Oscar åt en marabouchokladkaka, jag åt ett äpple. Ska verkligen försöka hålla mig ifrån sånt nu. Har inte ätit godis på 6 veckor och jag tänker inte börja heller. Så påsken kommer bli jobbig. Får äta russin och frukt istället =) men det är ju gott, så varför inte liksom :)

Har också börjat med min stegrknare igen, som tidigare nämnt. Hittills idag har det blivit 7176 steg, vilket motsvarar 5023 km och 1968 kcal =) Inte lika bra som igår, men å andra sidan så blev det ingen tvåtimmarspromenad idag. Men det blir det nog imorgon :) Fast man bränner säkert massvis av att tvätta också haha ;P

Imorgon ska Oscar och jag ta första steget mot det nya livet, vad det är får ni veta imorgon :) Natti natti

Hemmasambo

Att vara arbetslös är inte direkt upphetsande. Frågan är om jag ska kalla mig arbetslös eftersom mina kurser börjar om två veckor. Men jag är ju iof arbetslös, eller arbetssökande, eller hemmafru, vad man nu vill kalla det. Oscar tycker om att kalla mig hemmafru. Latmask. Haha. Hemmasambo får det väl bli antar jag ;P

Jag hade planerat promenad med Sarah idag men hon var tvungen att ställa in, vilket passade ganska bra faktiskt eftersom jag springer till tvättstugan hela tiden så det hade inte blivit en lång runda. Jag går några smårundor mellan maskinerna istället. Har idag hittat min stegräknare, så den åkte på. Vår promenad igår va på nästan 12000 steg berättade Sarah efteråt. Hittills idag har jag gått 3411 steg. Blir ju några till eftersom jag har tre maskiner kvar att slänga i efter dessa. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.



Oscar tycker jag ska skaffa mig en hobby.. Han har nog rätt, jag kommer bli galen annars. Jag har scrapbooking på G, fick ett fint album av Monika från Guadalupe, so jag har tänkt göra till ett OS-album. Ska framkalla lite foton, fick ett mail om 50 gratis bilder och eftersom jag inte har några pengar så blir det ju kanon. Sen kan hända att jag får köpa några fina scrapbookgrejjer och några pennor. Men bilderna är ju gratis iaf :)

Någon som har något tips på vad jag kan göra om dagarna?


Monday cravings

Nu när jag är hemma igen är det väl dags att ta upp gamla vanor och börja med bloggen ordentligt. Detta innebär Monday cravings, Onsdagsskvaller och Friday night out(fit). Det kliar i mina shoppingfingrar. Ett resultat av all den shoppingen jag gjorde i kanada antar jag. Fick smak av det goda och jag längtar tills jag får ett jobb så att jag kan börja unna mig saker igen. De kommande månaderna kommer att bli tuffa med ingen shopping, inget äta ute osv. Så jag får fönstershoppa och hoppas att suget inte tar över allt för mycket.

Denna bikinin från Forever21 väntade jag på hela min vistelse. Den stod på "kommande" men hann inte komma in i butik innan jag flög över Atlanten igen. Vill ha! Vill ha! Vill ha!



Toronto och Niagara falls

Jag lovade ju er bilder från Toronto och Niagara Falls, jag ber om ursäkt för att jag inte gjorde som jag lovade haha. Men det var mycket roligare att umgås med familj, Nicole och Oscar när jag kom hem istället för att sitta vid burken =P Av någon anledning haha. Så tänkte att nu när jag kommit hem till Linkan igen och inte har ett crap att göra så kan jag ta mig tid att uppdatera bloggen lite :)

Niagara Falls:
Ligger ungefär 1h45min från Guelph där Ellen och David bor. Vi körde dit tillsammans med Ellens väninna och dennes lilla dotter. Första stoppet blev The Butterfly Conservatory där vi tittade på massa fina fjärilar som flög omkring bland oss.

 

 

Niagara Falls:
Vi körde vidare mot fallen, vilket var en lite kort biltur från fjärilshuset. Vi körde precis vid kanten av Niagarafloden och på andra sidan floden var USA. Floden är inte särskilt bred, så det var overkligt att tänka sig att på andra sidan låg ett annat land. Men så var det ju faktiskt ;P När vi kom till fallen gick vi till plattformen för att ta bilder och njuta av vyerna. jag blev lite besviken då jag trodde det skulle vara större, men kom snabbt på att Niagarafallen ser större ut på film och tv bara för att de alltid filmar nere ifrån båten "Maid of the mist". Eftersom det var vinter och is så gick inte den båten just nu. Men vilka enorma krafter ett vattenfall kan skapa, riktigt häftigt :)

 

 





Toronto:
På fredagen skjutsade Ellen mig till tågstationen där jag skulle hoppa på ett tåg till Toronto. Det var underbart fint väder så resan på ca en timme gick fort. Eric mötte mig på stationen och vi tog tunnelbanan in till centrum. När vi kom upp från tunnelbanan kom vi till ett stort torg som förde minnena till New York och Time Square. Det första jag ser när jag kommer upp från tunnelbanan är Forever21, haha. Men med ekonomin i baktanke gick vi rätt förbi den och satte oss på spårvagnen som tog oss till Erics lägenhet. På kvällen gjorde vi oss iordning, spelade lite guitar hero innan vi begav oss ut på stan. Hans kompis fyllde 22 och firandet skulle ske på en nattklubb i stan. Riktigt trevlig kväll med dans och drinkar :) Lördagen var hyffsat lugn, vi gick några ärenden på stan, lite sightseeing och tog det sedan lugnt hemma i hans lägenhet. På kvällen gick vi och såg Alice i underlandet i 3d. Söndagen spenderades på hemmaplan då eric hade rep med bandet i lägenheten. Sen på eftermiddagen kom Ellen och David, vi gick och åt thaimat och sen åkte vi tre tillbaka till Guelph. För på måndagen var det dags för mig att flyga hem till Sverige igen.

 





Das was das. Resan över. Sanna hemma. Sorgligt men sant. Som jag sa i intervjun med HD så har detta varit det största jag varit med om under hela mitt liv. Att få denna chansen att jobba på OS, se både Vancouver och Toronto, träffa atleter, kändisar och släkten, har varit så jäkla häftigt. Det har gått på tok för snabbt inser jag nu i efterhand. Under OS var jag så uppe i allt att jag knappt hade någon hemlängtan, men sista veckan var jobbig. Då ville jag mest bara hem till Oscar, men nu när jag kommit hem så saknar jag vancouver och alla vännerna jag träffat där. Jag hoppas att jag kommer få träffa dem igen någon gång. London kanske ;)


Hemma =)

Hemma. Home. Äntligen. Det var en hyffsat behaglig resa från Toronto till Köpenhamn, med inte så mkt turbulens och ett helt 3sitssäte för mig själv, grymt bra filmer på on-demand, cola och godisfiskar :) Gick inte någon nöd på mig inte. Förutom att jag kände mig ensam. Det är tråkigt att flyga, speciellt när man är ensam. Landade 9.30 svensk tid i Köpenhamn, tog tåget till Helsingborg där mamma mötte mig :) Vi stannade till och köpte god lasagne på hemvägen och efter maten tog jag Malva ut på en härlig runda. Behövde sträcka på benen efter nästan 10 timmars sittande. Efter det försökte jag verkligen att hålla ögonen uppe, eftersom jag sovit ca 1 timme på ett dygn... men kl 15 orkade inte ögonen längre och jag stensomnade och sov tre timmar. Välbehövt för att klara kvällen men känner att det nog snart är dags för mer sömn. Tur att klockan snart slår läggdags.

Imorgon har jag planerat att tvätta lite, fota mina inköp och lägga upp här tillsammans med bilder från Niagara falls och Toronto. Efter det blir det fika med bästis, ääntligen!! Och sen på kvällen bär det av till Förslöv för att äntligen äntligen äntligen få träffa Oscar efter 5 veckor ifrån varandra. OMFG va jag längtar!!

Nu ska jag kolla klart på Desperate Houswives och sen somna ner mig i bäddsoffan :)

Hemresa

Idag bär det av mot europa, slutdestination Sverige. Mitt flyg går 17.30 lokal tid från Toronto med mellanlandning i Frankfurt. Beräknas landa i Köpenhamn 9.30 svensk tid imorgon bitti. Tyvärr blir jag inte hämtad från flygplatsen utan får ta tåget till Helsingborg. Lite slitsamt med två tunga väskor, men vad gör man :) Väl hemma hoppas jag på att få träffa familjen så fort som möjligt!!

Jag har lagt in lite bilder från Toronto i datorn men internetuppkopplingen är just nu för seg för att ladda upp dem här på bloggen så det får göras när jag kommer hem imorgon. Toronto är en ganska tråkig stad att fota i, för den är inte i närheten så vacker som Seattle och Vancouver är. Det blev typ bara max 10 bilder.. tråkigt men sant. Ingen vill fota betong =P

Nu väntar jag med spänning på om mamma hinner komma in på skype så jag och ellen kan prata med henne. Men det ser mörkt ut. Vi beger oss till flygplatsen om 2 timmar och jag är spänd att få komma iväg. Äntligen hemresa. Inte resan i sig som jag ser fram emot, flygrädd som jag är. Men att få komma hem. Jippie!!

Hörs när jag kommer hem! Puss o kram och tack till alla som följt min resa :)


Toronto

Befinner mig just nu i Toronto, narmare bestamt i Erics townhouse. Han och en kompis delar en tvavaningslagenhet som ar superfin :) han later mig till och med lana hans sang, det ni :) min dator kunde inte komma in pa natverket har sa darfor blir det inte sa mycket uppdatering dessa dagarna och inte heller nagra bilder. Dessa kommer senare, jag lovar :)

Jag kom hit igar vid lunchtid, eric motte mig pa stationen och tog mig tillbaka till hans lagenhet. vi gick ivag och at lunch med nagra av hans kompisar, hem och tog en lite tupplur innan vi gjorde oss iordning for utgang :) en av erics kompisar fyllde ar sa vi motte upp dem pa en nattklubb dar vi dansade nagra timmar innan vi begav oss hemmat.

Idag har han visat mig runt en del i stan, Toronto ar verkligen ingen turiststad sa det finns inte mkt att se och gora har pa det sattet. Ikvall ska vi ga och se Alice i Underlandet i 3d :)

Imorgon kommer hans foraldrar och hamtar mig och tar mig tillbaka till Guelph dar jag sk sova en natt till innan det ar dags att aka till flygplatsen for att flyga hem till Sverige :) Nuu langtar jag hem!!! Bara 3 dagar kvar :) Som man brukar saga: Borta bra, men hemma bast!

Det blå

Idag ska vi iväg till Niagra falls =D Ska bli otroligt häftigt, något man bara sett på film. Underbart va mycket häftiga saker jag fått vara med om på denna resan! Och än är den inte slut! Jag har några dagar kvar ;)

Igårkväll när huset började bli tyst och alla gick och la sig va mina ögon fortfarande inte så trötta. Kan det möjligtvis ha berott på min 13 timmars sömn natten innan? ;) hihi. Frågade om E & D hade några dvd filmer som jag kunde ta med mig till sovrummet och titta på i min dator men nej.. så jag letade igenom min dator efter något att titta på och hittade ett avsnitt av Fångarna på fortet som jag inte visste att jag hade, haha. Så låg och tittade på det, följt av ett avsnitt Vänner och lite Sudoku innan jag kunde sluta mina blå.

Nu ska jag börja göra mig iordning för Niagra falls :) Vädret är underbart, blå himmel och en stark sol. Snön ligger på marken och det är betydligt kallare här än i Vancouver. Känns konstigt att ha gått från vinter till vår och tillbaka till vinter igen. Den blåa himmeln och det sprudlande vattnet ska bli mäktigt att se. Det klara blå mot det himmelska blåa. Tydligen ska vi åka till en fjärilsutställning först. Yeiii? Jag som ogillar flygfän som flyger runt huvudet på mig.. Men det blir säkert bra :) Sen imorgon bär det av till Toronto.

Guelph

Igår eftermiddag landade jag i Toronto. Ellen och Dvid hämtade mig på flygplatsen och vi körde tillbaka till Guelph där de bor. David gav mig en tur i huset, visade mig till mitt rum (skönt att äntligen få sova i ett eget rum) och sen begav vi oss till en indisk restaurang i stan där vi åt jättegod mat. Kvällen blev kort för min del, som hade vaknat kl 5 på morgonen för att ta flyget, så jag somnade kl 22.

Jag vaknade kl 11 imorse efter 13 timmars välbehövlig skönhetssömn. Tog mig en dusch och åt lite frukost i min ensamhet. Ellen och David jobbar båda hemifrån så de satt på ovanvåningen och jobbade. Jag satt i soffan under de kommande tre timmarna med datorn i knäet och letade jobb och skickade in 3 ansökningar till slut.
När Ellen slutat jobba tog vi med oss Gromit (hunden) till parken där han sprang omkring med de andra vovvarna en stund.

 

 

Efter det begav vi oss mot gymmet där Ellen och David skulle träna. jag som varken har träningskläder eller skor med mig med därmed släppt på köpcentret där jag vandrade runt ensam i 1,5 timme. Fick med mig en bok hem, äntligen ska jag läsa den senaste delen i Philippa Gregorys serie om det engelska hovet och släkten Howard/Boleyn =) Ligger nu återigen i soffan med boken i knäet (eller ja, strax iaf, ska bara skriva färdigt först :P), ett glas rött vin står på bordet bredvid och i brasan sprakar en eld. Ellen och David är iväg på något möte nu på kvällen men det blir middag när de kommer hem. Jag har fått i uppgift att sätta på riskokaren kl 8 så det ska jag fixa :)


Sista veckan

Ligger i soffan hemma hos Bruce och April i Seattle. Kom hit igårkväll och vi åt en god middag tillsammans med Eric och Marna. Tidigare på dagen lämnade jag, Mikelle och Mike Vancouver. Vi spenderade våra sista timmar på The Pit där vi såg ungefär halva hockeyfinalen innan vi beslutade att det vore bättre om vi kom iväg så vi slapp sitta vid gränsen och vänta. Det behövde vi inte, tog oss ungefär en minut att ta oss igenom vilket slår mitt inträde i Kanada med hästlängder ;P haha

Idag har jag bara tagit en superlugn dag hemma i detta fina hus. Ligger som sagt i soffan just nu, kollar One tree hill och uppdaterar mig om allt som hänt i världen och hos mina vänner. Har även skickat in en jobbansökan och skrivit om mitt personliga brev sisådär tusen gånger. Det är svårt att göra det personligt utan att bli för personlig. Men jag hoppas att de ansökningar jag kommer skicka in de kommande veckorna kommer resultera i något. Annars vet jag att jag har jobb i Helsingborg som personlig assistent om jag vill. Om jag inte får något annat.

Imorgon beger jag mig till Toronto för att besöka Eric (Dans tvillingbror) och hans föräldrar Ellen och David. Trots att jag är lite trött på resandet och så himla gärna vill komma hem till Oscar nu så ska det bli jättespännande. Har aldrig varit i Toronto innan så det ska bli spännande. En vecka går fort. Idag, om exakt en vecka, exakt just nu, sitter jag på planet från Toronto mot Europa. Snart ska jag få komma hem. Men det känns så konstigt, veckorna här har gått så fort. Känns som om jag kom hit alldeles nyss och redan har 4 veckor gått.

Ikväll ska jag hem till Mikelle och Mike för en filmkväll. Vi skulle egentligen till Cinebar men det blidde inte så. Och det gör mig inte så mycket, jag är glad att jag får spendera min sista kväll här med Mikelle!