Julen kom och julen gick

Det är som vanligt. Julen är över lika fort som den börjat. Men den har varit väldigt mysig tillsammans med släkten. På julaftons morgon vaknade vi pigga och förväntansfulla som små flickor. Vi åt julfrukost tillsammans med mamma och pappa och öppnade våra julstrumpor. Där låg den trisslotter, clementiner och nagellack :) Det är nog dags att jag återigen slutar bita på naglarna så att jag kan använda de nagellack jag samlat på mig, fina färger som bara står och dräller på byrån =P

Vid lunchtid var vi färdigklädda och vi tog emot våra gäster. Mormor, Bertil, Annelie, Pelle, Oscar och Jonna. De beundrade vår fina gran som vi klätt kvällen innan. Dock har vi slarvat bort en låda med julpynt och bland annat julstjärnan är borta. Så jag piffade till toppen med en röd rosett. Orginellt och väldigt sött :)

Jubordet intogs och favoriterna köttbullar, julskinka, prinskorv och äppelsallad slukades kvikt med stor aptit. När klockan slog tre slog alla kusinerna sig ner i soffan för klassikern Kalle och det tog inte lång tid fören alla kusinerna hade somnat ;P haha vi var så himla trötta allihopa. Det måste sett kul ut när föräldrarna kom och kikade in genom dörren och såg fem sovande ungar ;)

 

Julklappsleken har varit en stående tradition i vår familj under de senaste fem åren. Likaså detta året och det är ju så mycket roligare när man är många. Vi slogs om sakerna, särskilt Pelle och jag som båda två hade spetsat in oss på en köksradio. Dock hade han den i sin ägo när klockan ringde, men snäll som han är så gav han mig den i inflyttningspresent :) Jag själv fick en digitalfotoram i en liten nyckelring som jag idag har fört över lite bilder till :)

 

Efter lite sällskapsspelande dök tomten upp. Tomten aka (F)Red Perry delade ut julklapparna till var och en och när han va färdig hade jag en vacker hög :) Jag är nöjd med mina klappar, och för första gången på säkerligen 8 år har jag inte fått ett enda presentkort (förutom ett på bolagret och ett på ikea, men jag syftade mer på klädesaffärer) Och vet ni vad - det är så skönt faktiskt. Varje år har jag kännt en press att handla upp presentkorten fort, och blivit lika besviken och stressad när jag inte hittar något jag vill ha utan bara handlar för handlandets skull. Då är det mycket bättre med de sakerna jag fick. Lite nytt till lägenheten, lite pengar till resan och andra småsaker :)

 

Vi rimmade såklart till gröten efter julklappsutdelningen och kvällen blev lugn och skön :) En bra julafton med andra ord :)

 


Kommentarer

Lämna din tanke här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0