Jag älskar våren

Varje år, glömmer jag bort hur mycket jag älskar våren. Det enda jag brukar komma ihåg om våren är att det brukar blåsa rått, samtidigt som blommorna börjar visa sig. Men varje år blir jag lika lycklig när vitsipporna kommer, solen börja värma på kinderna och när äppelträden blommar vackert rosa och trädens gröna färg passar så bra ihop med det himmelskt blåa när man tittar uppåt.


Idag tog jag en paus i föreläsningen och promenerade med Maria ner till stan, som skulle lämna tillbaka en bok. Vi tog en glass på Bosses och jag blev väldigt positivt överaskad. Bosses är ungefär som Hauffes eller Sofierokiosken i Helsingborg. Alla åker dit när det öppnar, man smaskar i sig goda glassar i solen utanför. Men såhär spännande smaker har jag ännu inte hittat i Helsingborg: Äppelkaka och Marängswiss. Jag har smakat marangswiss hos GB i sån förpackning, men det smakar vaniljglass med någon maräng i liksom. Denna glassen var ju helt annorlunda. Alla smakar som finns i en hemmagjord marängswiss fanns här. Banansmaken, gräddsmaken, chokladsmaken och marängsmaken. Alla blandades samtidigt och var så himmelskt gott. Äppelkakan var inte fy skam den heller. Vaniljglass som smakade paj, med äppelmos och krispiga pajbitar i glassen. MUMS.

På vägen hem kunde jag inte låta bli att plocka mig en liten hand med vitsippor, som nu pryder vårt köksbord. Åh du underbara vår. Nu önskar jag bara att den kyliga vinden, som ligger över vårt avlånga land för tillfället, försvinner. Bort bort och ge mig sommarvärme istället. Jag vill använda mina shooorts nu!


Kommentarer

Lämna din tanke här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0