Det här med rastlöshet..

Det är fruktansvärt tråkigt att vara hemma sjuk. Eller ja jag är ju egentligen inte sjuk nu, men jag va inatt. Feber och sprängande huvudvärk hela natten så jag sov väldigt dåligt. Så det fick bli en dag hemma i soffan. Ligger och kollar igenom hela säsong 1 av One tree hill. Älskar den serien men det blir lite halvtrist efter ett tag. Inte själva serien utan bara det här med att ligga i soffan. Jag ligger inte på latsidan iaf, har sökt tre jobb idag. Så jag hoppas att det rullar på efter jul. Men nu är jag fruktansvärt uttråkad. Det är inte kul att bara vara hemma. Usch, tänk om jag inte får något jobb och blir arbetslös...hur ska jag klara mig. Bara vara hemma hela dagarna, utan pengar...fyfasiken.

Nej nu ska vi tänka positivt. oscar kommer hem snart. Så snart får jag lite sällskap :)

Det här med virus...

När man jobbar på en skola så träffar man på en del virus som man annars undkommer rätt enkelt. Jag brukar normalt sett inte bli sjuk särskilt enkelt, utan blir jag sjuk så blir jag riktigt sjuk - som i vintras när jag åkte på influensan. Klart man åker på en och annan förkylning då och då men det gör ju alla. Det dumma med mig är dock att jag sällan får en förkylning som bryter ut. Dock kan jag känna att den ligger där inne och surar. Den vågar/vill inte riktigt komma ut. Istället går jag omkring och fryser och känner mig hängig, är yr och kallsvettig. Men får ingen feber. Jag nyser men inget händer mer än det. Det är sjukt frustrerande. Mår man dåligt vill man ju gärna att det ska bryta ut ordentligt så att man kan få det överstökat.. och gärna innan jag åker till thailand!

Förresten, jag bytter till vinterdäck igår :) Snabbt och enkelt och billigt hos Däckperfekt :) Perfekt!

Det här med att byta däck...

Ja ni. Aldrig trodde jag att det skulle vara ett heltidsjobb att äga en bil. Jag börjar nästan ångra mitt inköp.. Den har varit superbra att ta mig till och från jobbet, men det är inte helt utan stress vill jag lova. Ett ständigt gnagande i magen att bilen faktiskt kan gå sönder vilken minut som helst ;P haha. Jag är inte van vid detta. När man lånar sina föräldrars bil har man alltid någon som tar tag i saker om den skulle gå sönder, men nu är det jag som måste göra detta. Fy va jobbigt det blev. Jag va tvungen att ringa runt och fråga vad 311tusen olika verkstäder skulle ta för ett kamremsbyte, sen höll två däck på att trilla av och bilen gick knaggligt och lät som fan. Och nu måste jag byta vinterdäck och med tanke på de tidigare däckproblemen så känns det nog bäst om någon professionell gör det :P Men inga däckfirmor har några priser på sina hemsidor.. och då måste jag ju ringa runt - IGEN! Jag som hatar att prata i telefon. Dagens i-landsproblem såklart men jag tycker det är bra att man ska kunna boka sitt däckskifte online men det står fan inte vad det kommer att kosta och jag tänker inte ge vad som helst för det.

Tänk när man kunde ta bussen till jobbet... det va tider det

Det här med löning..

De senaste två dagarna på jobbet har varit hektiska. Jag vet inte vad det är med barnen alltså, de är otrevliga och skrikiga och allmänt uppe i varv. Detta är ju självklart inte alla barnen men många. Jag älskar mitt jobb och jag älskar barnen, det är givande varje dag att komma dit. Men jag kan inte hjälpa att bli himla trött och bara dimpa ner i soffan efter en lång dag. På mitt förra jobb kunde vi alltid märka av när det närmade sig löning. Barnen blev helt till sig och speedade. Mina kollegor hade studerat detta länge och det var alltid samma visa dagarna innan löning. Kanske känner barnen av/eller vet om att föräldrarna snart får pengar och att de då ofta får en ny leksak, får äta pizza och leva extra gott under några dagar.

Jag börjar undra om detta är återkommande över hela landet. Det skulle vara himla intressant att göra en riktig studie på detta. Klart att barn blir glada om de vet att de ska få en present, men det är inte bara det att de är glada - vissa är faktiskt rent ut sagt otrevliga. Jag förstår inte riktigt sambandet.... Om jag, när jag var liten, visste att jag skulle få en present - inte fan va jag otrevlig mot mina pedagoger eller kompisar eller syskon. Då visste jag ju att den presenten skulle brinna inne. Så hur tänker ungarna då egentligen? =S

Är det någon som känner av samma sak på sitt jobb?

I long for the day when..

Jag längtar efter den dagen då jag kan släppa alla mina bekymmer och bara leva. Jag längtar efter den dagen då jag faktiskt vet vad jag vill syssla med och kan få göra det också. Jag längtar tills den dagen då jag har en fast tjänst och slipper oroa mig om hur det kommer att bli sen. Jag längtar efter den dagen då detta har hänt och vi äntligen kan hitta ett hus på riktigt, att sluta drömma och faktiskt köpa. Sen finns det andra saker jag längtar efter men som är svåra att uppfylla om de första drömmarna inte slår in.

Om hur julen sakta men säkert smyger sig på

Ända sedan i september har det pratats om julen på olika sätt. Den nämnda månaden besökte jag Ullared och de hade redan då avsatt stor plats för sina julsaker. Jag älskar julen på alla sätt och vis men kan tycka att det kommer alldeles för tidigt. I november är lagom att affärerna börjar skylta, men i september? Ta bara en sån sak som reklamerna på tv. Okej, de kanske inte börjar visas i september, men iaf i slutet på oktober såg jag Coca colas julreklam första gången. Och så kommer reklamerna med Dumle pepparkaka. Och clas ohlsons julklappstips. Små saker som får våra hjärnor att börja planera så smått inför den månaden då svenskar spenderar som mest pengar på materiella saker.

Det bästa med att julen börjar närma sig är alla fina lampor utomhus och att strosa längs gatorna och kika upp på husen där vartenda fönster är klätt i stjärnor och adventsljusstakar. Jag ska åka till Thailand över jul och nyår med familjen så jag försöker suga upp all julstämning som jag bara kan. Önskar egentligen att jag kunde få fira jul någonstans med stjärnor och snö, men det ska bli skönt att komma till värmen också. Hoppas hoppas att syster yster som är i Asien kommer och möter upp oss. Hon har bara varit borta i en vecka men jag saknar henne.

Vi började baka till vårt öppet hus idag på jobbet. B gjorde mjuk pepparkaka och C bakade kolor. På tisdag ska vi ha adventsfika och pyssel med eleverna och deras föräldrar. Ska bli riktigt mysigt :) Eftersom jag inte själv får ha en julgran i år så ska jag spendera mycket tid med att titta på den som vår avdelning ska ha i år. Den ska pyntas tillsammans med barnen på tisdag :)


Hur doftar din kille egentligen? ;)

Jag bloggar sällan numera, men det kanske man ska börja med igen. Det är rätt skönt att skriva av sig efter en dags arbete. Inte för att jag får lov att skriva om vad som händer på jobbet och så, men när jag sitter och kör bil och lyssnar på radion så hör jag rätt mycket roliga och konstiga saker och jag funderar mycket över mitt liv.

Idag på Christer i P3 var det någon som ringde in och berättade om en studie som hon hade läst om. Kvinnan berättade att studien handlade om hur vi människor dras till varandra på grund av dofter. I studien så hade ett lika antal män och kvinnor låsts in i en lokal av någon form. De var alla givna en bomullspjamas och de fick vars en säng. När de vaknade nästa morgon fick kvinnorna i uppgift att lukta på männens pjamasar och välja ut den man som de tyckte luktade godast. Studien avslöjade sedan att alla kvinnorna hade valt de män som de var mest kompatibla att fortplanta sig med! Det är rätt spännande tycker jag. De har aldrig träffat männen tidigare men deras luktsinne väljer den man som de enklast skulle få barn ihop med och där deras DNA var mest kompatibla.

Hmm.. hur doftar Oscar egentligen? Gillar jag hans naturliga doft pga av att vi är fortplantningskompatibla eller är det av någon annan anledning. Spännande :) Jag vill ju gärna tro på det första alternativet :)