Semester!

Äntligen semester! Min första riktiga semester. Min första betalda sommarsemester! Va vuxen jag känner mig! Förra sommaren valde jag att inte jobba så det räknas liksom inte. Men detta gör det absolut! Tre fullspäckade veckor har jag framför mig, undrar om jag ens kommer att känna mig utvilad efter detta? Kroppen har varit så otroligt trött denna veckan så jag hade verkligen behövt en solsemester för att ladda batterierna ordentligt. Jag hoppas på att få några dagars sol under dessa veckorna så jag kan fylla på mitt vitamin- och energiförråd!
 
Semester kommer gå åt till att packa ner lägenheten, flytta och packa upp i vårt hus. Det är ju såklart så jäkla roligt :) Men en extra vecka i solen hade varit najs. 
 
Jag fick dock börja min semester med att säga hej då till vissa barn, föräldrar och kollegor som jag inte kommer träffa mer innan jag börjar mitt nya jobb i augusti. Vi går liksom om varandra semestervis. Riktigt tråkigt och tårarna var nära ett par gånger. Sen blev bilen inte godkänd i besiktningen. Det är, som tur är, inget stort fel. Huvudstrålkastarna fram på båda sidorna sitter lösa, så de ska fästas. Det löser sambon under semestern hoppas jag på. Måste även byta ett par lampor till positionsljusen.
 
Oscar är ute med motorcykeln ikväll så jag får fira med start på semestern själv. Det blir tjejfilm, något gott att äta, ett glas vin och en flyttlåda på det ;)
 
Trevlig helg!
 
Alla bilder är privata och får inte användas utan min tillåtelse

Almost there

Tre dagar kvar - sen semester! Det känns rätt gött faktiskt ;)
Idag ska vi ta med alla fritidsbarnen till skogen. Det blir tipsrunda, lekar och picknick. Sommarfritids är så mysigt. Hoppas att kroppen har fått den vilan som den behövde för idag blir det många steg att promenera.
 
Insåg i morse att min foundation snart är slut, och sedan insåg jag att den inte säljs längre. Suck. Alltid är det något! Nu måste jag ut och leta ny foundation, bah. Emily färgade mina ögonbryn i söndags, blev riktigt bra. Blir skönt att slippa måla dem varje morgon. Jag har så ljusa ögonbryn så det syns liksom inte utan att jag målar dem. Men det problemet slipper jag nu, härligt!
 
Nej, nu är det dags att åka till jobbet. Stänger idag så det blir en sen eftermiddag!
Puss

Empty room

Vår lägenhet är tyst och tom. Em har åkt tillbaka till England och Oscar är ute och äter med jobbet.
Jag ligger under filten i soffan och myser efter en lång dag på jobbet. Kroppen skriker av trötthet och jag skulle nog kunna sova ett dygn om jag ville. Helgen har varit fantastisk. Och intensiv. Emily landade på midsommarafton, vi åkte inom lägenheten för lite fix och trix innan vi begav oss iväg på firande med där hela gänget var samlade. Lekar, god mat och vin. Och vilken tur vi hade med vädret!
 
 
Helgen har även bestått av middagar, roadtrip och ett besök på ett överfullt Gekås. Kanske inte den smartaste idén vi haft, men trots trängseln och ombyggnationen så hade vi en mysig dag.
 
I går jobbade jag en kort stund på förmiddagen och sedan begav vi oss till Helsingör för lite shopping och allmänt mys. Em shoppade loss ordentligt och även jag fick mig en present. Snälla du! <3
 
Nu sitter jag här i min ensamhet och önskar att hon inte åkt hem. Jag vet att det kommer dröja länge innan vi ses igen. Kanske blir det i Vancouver, kanske kommer hon tillbaka någon gång. Hur som helst så kommer vi alltid ha kontakten via fb.
 
Thanks friend!

Långledigt med Kanada-besök :)

Vilken underbar dag på jobbet det faktiskt blev efter en tråkigt bråkig morgon. Vädret har varit strålande och underbart varmt. Halv 10 gick jag, en kollega och några barn ut för att plocka blommor till vår midsommarstång som vi sedan dekorerade ute i solen. Midsommarlunchen intogs ute på skolgården och till efterrätt fick vi jordgubbar och glass! Mums!

Efter lunchen blev det grodspottning, dans kring stången och brännboll . Jag gjorde två helisar och tog fyra lyror. damn I'm good, haha :)

Imorgon är det midsommarafton och jag får besök från Kanada :) Under fyra dagar ska Emily bo hos mig. Vi träffades i Vancouver när vi båda var volontärer på OS och har haft kontakt sedan dess! Ska bli riktigt roligt att träffa henne igen och få visa hur vi i Sverige firar midsommar :)


Lyckorus

Igår fick jag ett lyckorus. Jag satt i bilen på väg hem från jobbet och funderade på hur jag skulle spendera min eftermiddag. Jag visste att mina vänner jobbade och att det därför skulle bli svårt att hitta en fikakompis. Jag insåg att jag skulle behöva åka hem till lägenheten. Vanligtvis borde man väl vara glad över att få åka hem till sitt boende efter en arbetsdag, men nej. Att känna sig inspärrad i sin lägenhet, utan balkong en fin sommareftermiddag är inget som gör mig glad. Sen kom lyckoruset. Jag insåg att jag, om dryga två veckor, kan åka hem till mitt hus - öppna altandörren och välja om jag vill vara inne eller ute! Det kanske låter konstigt, men det är ren lycka just nu!


Jag längtar tills jag kan lägga ut bilder på huset:)  Jag har en del bilder som låg ute på Hemnet men av respekt för de nuvarande ägarna så vill jag inte lägga ut bilder inifrån deras hem. Ni får nöja er med bilden på framsidan i inlägget nedan och denna bilden på vår uteplats :) Efter flytten ska jag gå lös med kameran!

 

Huset är ett parhus på en söt liten gata som liknar Whysteria Lane :) Det är ett 1,5 plans hus med 4,5 rok. Liten uteplats på framsidan med morgonsol och en alldels lagom stor trädgård med fin uteplats på baksidan, med eftermiddags och kvällssol! Oscar får sitt efterlängtade arbetsrum plus garage och jag får en liten walk-in :) Och för att låta tråkigt vuxet (men det är så jäkla skönt!!) så längtar jag efter att ha min egna lilla tvättstuga! :)


When dreams actually do come true

I november 2011 skrev jag ett litet kort inlägg om saker jag längtade efter. Såhär såg det ut!

I long for the day when..
Jag längtar efter den dagen då jag kan släppa alla mina bekymmer och bara leva. Jag längtar efter den dagen då jag faktiskt vet vad jag vill syssla med och kan få göra det också. Jag längtar tills den dagen då jag har en fast tjänst och slipper oroa mig om hur det kommer att bli sen. Jag längtar efter den dagen då detta har hänt och vi äntligen kan hitta ett hus på riktigt, att sluta drömma och faktiskt köpa. Sen finns det andra saker jag längtar efter men som är svåra att uppfylla om de första drömmarna inte slår in.


Jag kan nu konstatera att de flesta av dessa önskningar äntligen har slagit in! Vilken underbar känsla det är! Jag känner att jag hittat min plats i skolans värld. Jag har hela tiden varit så fokuserad på att välja "rätt" sida. Ska jag vara socionom eller vill jag vara lärare? Under det senaste året har jag insett att jag faktiskt inte behöver välja. jag kan göra båda och på det sättet få det bästa av två världar. Jag har hittat min plats som fritidspedagog. Jag får vara i skolans värld, arbeta med eleverna och stötta dem i deras inlärning men främst i deras sociala utveckling. Därför känns det så jäkla skönt att äntlige äntligen ha fått ett fast jobb! Efter sommaren kommer jag att börja min nya anställning i en grannkommun. Jag kommer att byta skola, arbetslag och elever vilket känns vemodigt men ändå väldigt spännande! :) Så här har jag faktiskt två drömmar som har slått in! Och jag vet ju att jag kommer att fortsätta utvecklas och kanske vidareutbilda mig mer inom området så småningom :)

Sen var det ju den här andra drömmen, den när vi äntligen kan hitta ett hus på riktigt, att sluta drömma och faktiskt köpa ett!

Vi flyttar in om tre veckor!

 

Behöver jag nämna att jag är rätt lycklig just nu!? :)


The new me

Det blev en ny design i alla fall. Och kanske en nystart på bloggen, vare sig det finns läsare eller inte. Under våren och början på sommaren har det hänt mycket saker som jag kommer att berätta om de kommande dagarna. Jag hoppas att mina gamla läsare hittar tillbaka och att nya läsare stannar kvar och får ta del av mina nyheter!

Om det skulle vara så att ni inte ser min nya design så försök uppdatera sidan med hjälp av F5-tangenten :) Jag har en kopieringsskyddad blogg så det fungerar inte att högerklicka.

Gammal design


Ny design


Vad tycks ? :)

På ny kula

Jag har inte bloggat sedan årsskiftet. Jag tröttnade på det. Tröttnade på att alltid känna pressen att skriva något, bara för att behålla läsare. Jag vet inte ens vilka som läser/läste bloggen så egentligen borde det inte spela någon roll. Och eftersom jag inte bloggat på 6 månader så borde jag väl inte ha några läsare kvar =P Men det kan kvitta egentligen.

Jag funderar på att börja blogga igen. Mest för min egen skulle, men även för andra i min omgivning som är intresserade. Det händer mycket i mitt liv just nu som är värt att skriva om. Jag vet bara inte om jag har orken. Ifall jag ska börja blogga igen så måste bloggen få ett nytt utseende, och jag har inte direkt tid att sitta och pula på en design. Jag kommer inte ens ihåg hur man gör längre haha. Och jag har inte riktigt tid att sätta mig in i detta heller. Men jag skulle gärna vilja. Det var ändå rätt roligt att blogga, när jag hade något att skriva om. Det blev mest tjat och gnäll på slutet och så vill jag inte ha det i min blogg. Nej, ska jag börja blogg ska det vara på riktigt och med glädje :) Är det någon som skulle vara sugen på att läsa då? Antar att jag får svar om någon verkligen läser bloggen isf. Vill du läsa?