Making some changes

Med tanke på min nästintill panikångestaktiga reaktion på jobbet idag så var det nog tur att jag gick till vägledningshuset efter jobbet. Jag fick veta att de inte kommer att behöva mig mer på skolan till hösten, och även fast jag egentligen visste om det så blev det kaos i mitt huvud när jag fick höra det. Jag trivs ju så bra och har följt barnen nu ända sedan skolstarten i augusti och det kommer kännas rejält när jag måste lämna dem i juni. Men jag är glad att jag har fått vara kvar så länge som jag har.

Men jag beslutade mig vid denna tidpunkt att jag behövde lite vägledning så när jag slutade kl 17 idag så tog jag bussen direkt dit och fick prata med en vänlig studie-och yrkesvägledare. Jag beskrev min situation, mina nya och gamla drömmar och de tankar jag hade om mitt nuvarande yrkesval, hur socionomutbildningen funkat för mig och allt möjligt. Jag berättade att jag ända sedan jag gått på högstadiet (eller kanske tillochmed tidigare) velat bli lärare. Min dröm var svenska engelska lärare på högstaide/gymnasienivå och av den anledningen sökte jag till Barn och fritid. Och när det väl var dags för mig att söka vidare till universitetet så hade jag precis blivit påverkad av Rädda barnen och dess samarbetsserie med TV4 "Det handlar om ett barn", där de beskrev socialtjänstens misslyckande i vissa ärenden. Jag ville då arbeta i skolan som socionom, gärna med antimobbningsarbete eller stötta upp kring barn som hade svåra hemförhållanden - och detta är jag fortfarande sugen på. Men eftersom socionomer tyvärr inte är prioritet i skolor så är det svårt att hitta jobb.

Men iaf, vi sitter där och pratar fram o tillbaka om socionomyrket och alla mina tankar, när jag sedan berättar att jag ville bli gymnasielärare. Då vänder hon sig om, tar fram en katalog och lägger den framför mig med en sida uppslagen och säger: Varsågod, du kan bli gymnasielärare på 1,5 år studier. Jag bara gapade! Eftersom jag har en yrkesutbildning så kan jag använda de kunskaperna där för att bli ämneslärare inom något samhällsvetenskapligt på ett yrkesförberedande gymnasieprogram. Ska luska vidare i detta och se vad som gäller och om det verkligen går, men jag fick lite ny luft i lungorna känns det som. Och det var välbehövt :)

 

Snodde denna av en gammal kollega på fb. Svara gärna :)

Vem hade du varit om du haft ditt andranamn som förnamn, det efternamn din mamma hade som ogift och arbetat med det drömyrke du hade som barn?

Maria Ottosson - professionell prinsessa, eller fröken :) Det senare kanske kan bli verklighet nu :)

Doing the dance

Back at work. Jätteskönt efter en hel veckas sjukande i soffan. Och det är underbart med sportlov, för då får jag vara på fritids och det är så himla roligt! Och så är det kul att jag fått så bra kontakt med M. Vi jobbar bra ihop och förstår varandra bra. Känns skönt att ha henne i arbetsgruppen inne på f-klass.

På fredag ska jag volontära med MinStoraDag. Jag och en annan volontär ska ner till Malmö arena där vi, tillsammans med några ungdomar och deras vänner, ska se genrepet till fjärde delfinalen i melodifestivalen. Ska bli jättespännande att se det live, även fast det inte kommer gå till exakt så som det gör i direktsändningen. Men spännande att höra låtarna iaf innan alla andra :)

Just nu är jag fruktansvärt hungrig, jag lääängtar tills maten är färdig. Oscar lagar idag. Det blir ugnsbakad kycklingfilé med majskolv och vitlöksbröd :) Värsta smarriga maten alltså :)

Imorgon börjar jag halv 10 :) Underbart med sovmorgon :)

Nyfiken till tusen

Idag mår jag bättre. Inte haft feber sedan i tisdags kväll, nu är det bara lite huvudvärk och hosta kvar. Men läkaren sa att jag inte skulle jobba något denna veckan så får stanna hemma. Kanske är en bra idé eftersom vi alltid har utedag på fredagar. Och kyla under ett par timmar kanske inte är det ultimata för min kropp just nu. Jag är fortfarande trött i kroppen men känner mig piggare och piggare :)

Imorgon ska jag nog köra pappa till och från hans knäoperation i Hässleholm. Det blir en liten och lugn utflykt, det borde kroppen orka med. Skönt att få träffa någon och prata med, och kul att få komma ut lite samtidigt som det inte blir jättemycket ute ;P haha

Imorse fick jag ett sms från oscar där det stod att han hade en överaskning till mig när han kommer hem. Snacka om att jag är nyfiken i en strut just nu!!! =)

New directions

Idag har jag roat mig med att se klart sjätte säsongen av Sex and the city som minisyster så snällt kom med igår. Nu är det färdigt, så vad ska jag kolla på imorgon och på fredag? Va även hos läkaren idag för att utealuta lunginflammation eftersom jag har ont i både luftrör och bak i ryggen, plus att jag är andfådd. Men som tur va så hade jag inte det. Men läkaren tyckte jag skulle vara hemma torsdag fredag ändå och vila. Jag är så jävla trött på detta nu... Ni anar inte. Suck.

Va hemma hos föräldrarna en stund efter besöket på vårdcentralen och gosade med vovven. Fick med mig henne hem en stund också. Mamma har precis hämtat henne, så nu är Oscar och jag själva igen.

Dags att laga lite tortelini. För första gången sedan i fredags är jag faktiskt hungrig. Kanske ett tecken på att det "börjar" gå åt rätt håll :)

I will always love you

Igår var det alla stjärtans dag. Dagen blev ju inte alls som jag hade hoppats på med tanke på att jag låg hemma i 38 graders feber fortfarande.. Vi hade planerat in ett restaurangbesök men det fick ställas in. Jag spenderade dagen i soffan, tittandes på film och hostandes. Uttråkad till tusen tittade jag på klockan säkert en miljon gånger för att se när älsklingen skulle komma hem. Strax efter 5 hör jag nyckeln i dörren och han kommer in med en stor fin vit ros till mig. Jag som älskar vita rosor och denna ros är verkligen gigantiskt :) Blev jätteglad såklart. Jag älskar min pojke mest av allt i hela världen. <3



Jag kände mig lite piggare när oscar kom hem och eftersom jag inte varit utanför dörren sedan i fredags så ville jag följa med honom till hemköp, vilket bara ligger över gatan. Vi handlade lite frukost och andra nödvändigheter, plus lite allahjärtansgodis till vårt mys. Men i affären började jag bli yr och kände febern komma igen. Väl hemma stupade jag i soffan och Oscar fick laga mat, som jag sedan inte kunde få i mig. Under dagen hade jag bara lyckats få i mig 1/3 nudeltallrik, 1 apelsin, vatten och thé. Så kanske inte konstigt jag blev yr. Men jag har verkligen ingen matlust nu när jag är sjuk. Efter maten damp vi ner båda två i soffan, kurade ihop oss under mitt täcke, åt vårt godis och tittade på film innan vi somnade. Jag har faktiskt lyckats sova hela natten utan att vakna hostandes :)

Mamma kom förbi igår också efter jobbet, precis som hon sa :) Oscar och jag fick vars en specialsemla: vaniljkräm istället för mandelmassa och med hallongrädde. Men den orkade vi inte äta upp igår så det får bli ikväll istället.

when i was a little pretty baby my mama used too..

Det är något visst med ett sjukt barns relation till sin mamma. Kanske är det anknytningen redan från födseln eller det faktum att det oftast är mamman som vabbar. Jag kommer ihåg när mamma har varit hemma med mig. Kommit upp med glas efter glas med saft. Satt på filmer. Lagat pannkakor. Kännt på min panna och tagit tempen. Inte konstigt att den första jag ringde i lördags när jag insåg att det inte var en förkyling utan influensan - va mamma. En mammas tröst. Igår skrev jag att jag mådde dåligt och skämtade (halvt seriöst halvt på skoj) att hon skulle komma o ta hand om mig och lilla mamma sa att hon skulle komma förbi ikväll efter jobbet och krama mig lite.

Mamma <3


so much for my happy ending

Jefla skit. Mina underbara ungar (?) på jobbet har gett mig en fantastisk present - Influensan. Jag tackar er av hela mitt hjärta.... Festen ikväll är inställd. Natten har spenderats svettandes och feberyrande med 39 grader i kroppen. Jag lovar, längsta natten ever. La mig 11, vaknade 12 av jättehög feber - tog en ipren och somnade. Vaknade 2 av att tabletten slutat verka.. vafan liksom! Och det var den enda tabletten jag hade kvar.... så det blev en lång och plågsam natt, men sen vaknade jag feberfri men nu har jag återigen feber.. Blää.

Skickade iväg Oscar till Maxi och apoteket för att fixa lite ipren och hostmedicin. Han åkte precis men jag vill att han ska komma nuuuuu, det gör ont i mina ben :(

Tack fina flickor och pojkar för denna underbara present.....

I just came to say hello

Ikväll är jag ensam hemma. Men det gör faktiskt inte så mycket. Vi gjorde ett röj i lägenheten igår, bar ner alla grejjer som inte kommer hinna sättas/packas upp innan festen på lördag. Så det ser faktiskt fint ut nu här. Det är fortfarande tomt på väggarna, mattor har inte hunnit inhandlats så det ekar lite. Måste försöka köpa mattor innan lördag. Har även någon hylla och några tavlor som jag skulle vilja få upp. Men vi får väl se vad vi kan hinna med. Lägenheten kommer bli så fin sen när det är färdigt!  Längtar tills dess. Det tar mycket energi att inte va färdig här, det är stressande liksom. Men samtidigt är det roligt att planera och köpa in saker :)

Ska bli skönt med helg. Det har varit en stressig dag idag, då en av kollegorna insjuknade i kräksjuka igårkväll och jag och M har fått gå in och ta hennes grupp. Sen va ytterligare en kollega sjuk, en lärare i åk 2, så jag fick gå in och assistera på deras gympalektion vilket va superroligt. Alltid kul att träffa andra elever.

Oscar är iväg ikväll med en kollega, de är på vinprovning. Snusk. De hade glömt anmäla sina respektive ;P vilken stil va haha. jag har passat på att gosa ner mig i soffan, kollat senaste onetreehill. Ska ta en lång varm dusch eller kanske ett bad. Det lät mysigt. Ja det ska jag göra :)

It was an honest mistake..

Okej. Min syster klagar på att jag inte skriver något. Så nu måste jag skriva något. Jag vet att jag är dålig på det och jag vet att jag tillochmed sagt att jag skulle skriva en resumé för 2010, men vem fan pallar det liksom? ;P

Okej. Vad ska jag skriva om? Hmm... Det får bli ett inlägg om lägenheten idag då.
Vi flyttade ju in i mitten på december, men har inte kommit iordning ännu... suck. Mycket beror på att vi inte fick våra möbler fören 1 januari, sen drog vi till Thailand 10 dagar i januari och vi jobbar heltid - vilket gör att vi har kvällar och helger att fixa på. Sen har jag också en sambo som inte an bestämma sig vilka möbler han vill ha så då tar det liite längre tid. Haha. Men jag älskar honom ändå!

Vi har väl kommit så pass långt att hallen är färdig :) Hatthyllan sitter på sin plats, även byrån och välkommen-skylten är på plats och idag satte jag även upp tavlorna. Helt själv :) Det blev bara liiite snett, men vem bryr sig :) jag gjorde det själv så det blev skitbra =D





Så hallen är färdig iaf. Nu till sovrummet...som inte är färdigt.
Gardinerna är uppe, men inte upplagda ännu - så de har en snygg knut på sig just nu. Vi sover på en uppblåsbar dubbelsäng, med vår bäddmadrass uppepå. Så jag har haft konstant ont i ryggen i över en månad nu, men vafan :) Men inatt vaknade vi av att det kändes himla konstigt. Och ja, luften hade gått ur madrassen och vi låg som i en dal med sängen lutandes uppåt på var sin sida av oss ;P Förmodligen har madrassen gått sönder någonstans så luften pyst ur. Tur att jag ska åka till göteborg idag och hämta den ena sängen och sängramen så vi kan få vår egen jäkla säng någon gång!

Vardagsrummet är väl det som tar längst tid. Soffan är inköpt och ommöblerad ett par gånger. Oscar har köpt sin älskade projektor nu och väntar bara på sin duk. Inga tavlor är uppsatta ännu, inte heller hyllor - just för att vi bara nu precis har bestämt hur vi ska ha det. Så det blir en del att göra i veckan.

Så, nu har jag skrivit av mig lite Sofia ;) Nöjd? :)