Vuxenpoäng till mig

Idag har jag gjort flertalet vuxna saker så jag förtjänar verkligen massor med vuxenpoäng idag!
Jag har:
* pyntat lägenheten fin inför adventshelgerna och stundande juletider
* bakat lussebullar med min sambo utan att göra penisbullar som så många år tidigare ;P (dock gjorde O bröstbullar så han blir utan vuxenpoäng idag =P)
* tagit bort mitt konto på Lunarstorm!! Äntligen.
* Köpt mig en vuxenkalender för 2009, veckouppslag såklart men med spalter uppstakade runt tider. Ser riktigt vuxet ut och det är inga mönster eller blommor på den ;P haha. (lite tråkigt iof, men vafan ;P)
* surfat runt lite på span efter sommarjobb ;P haha. Man kan aldrig va ute i för god tid.

Måste ju även säga att jag köpte två t-shirtar på New yorker idag inför stundande resa. det blev en svart och en turkosaktig. Jag har en gul sådan t-shirt redan men de är så otroligt sköna på sommaren, i tunnt lite sladdrigt tyg som håller en ganska sval :)

Känner mig otroligt vuxen ;P haha. Fast iof hade vi mjölkrig under lussebaket. Men att barnasinnet finns kvar är ju inga minuspoäng direkt! Här kommer lite bilder från lussebakandet. Det va riktigt smaskens gott måste jag säga!

  
  
Bild 1: Mitt snygga förkläde från kiosken sommaren 07
Bild 2: Oscar bearbetar degen
Bild 3: Efter mjölkriget
Bild 4: Oscar är jättestolt som tycker han gjort en kopia av berlinmuren ;P
Bild 5: Mums. Färdigt =)

Lägenhet i ljus

Det är Stad i ljus är det inne i Norrköping nu från advent och fram till ljus, kanske till och med längre - jag vet inte. Lägenhet i ljus är det här hemma hos mig och O. Idag har jag satt upp julgardinerna som måste fixas till... de va alldeles för långa så jag fick nåla upp dem. Symaskin äger jag inte så det får nog bli bara nålar där tror jag. Sen hade jag köpt 45' breda gardiner istället för de vanliga 33' som jag brukar ha. Så hängena i gardinstången passar inte riktigt som ni kanske ser så det ser lite korvat ut. Ska inhandla detta på stan idag tänkte jag. Efter det ska jag stryka gardinerna ;P De har massa vikmärken efter kartongen och det är inte så vackert =P

I övrigt har jag tagit fram juldukarna, löpare såklart till mina små bord. Ljusstakarna, adventsljusstaken och ljusljushållarna är också framme. Tomtar och annat skippar jag i år tror jag. Ska ju ändå bara vara hemma i Sverige till den 16 december, sen väntar jul i Thailand. Hela min familj är helt lyriska över att åka iväg. Jag är inte lika lyrisk ;P Vet inte varför faktiskt... Kan va för att jag saknar att fira jul på riktigt, det här blir 3e året hemifrån. Kan också vara för att jag aldrig riktigt längtat till Thailand som resten av världen gör. Förstår inte all hysteri kring Thailand? Det är säkert ett riktigt paradis och man har det underbar när man är där med kritvita stränder, klarblått vatten, exotiska frukter och massa söta och andra äckliga djur. Men ändå är jag inte riktigt 100 supersugen på att åka. Iof har jag inte motivation till mycket just nu så det kan ju vara det. Missförstå mig inte, jag är verkligen inte otacksam till att få åka på en drömsemester, men jag har så mycket annat att tänka på just nu som gör att jag inte har tid att vara superlycklig över att jag åker till Thailand om nästan exakt två veckor.

Ah well. Så här ser det ut i mitt vardagsrum just nu =) Lite mysigt eller vad?? =) Så nöjd.

Jag hoppas att ni ser att gardinerna och löparen på glasbordet matchar ;)



Mr O sitter och tentapluggar i fåtöljen. Så duktig han är =)


Inte mycket bloggande

Nej, det har inte blivit så mycket bloggande denna helgen för mig. Det har varit så mycket annat som tagit upp tiden. Förlåt förlåt. Igår blev det en riktig pluggdag. Kom ganska långt på min praktikrapport, Oscar pluggade också duktigt. Sen åkte jag och Filippa på en liten sväng med bilen och snackade lite, alltid trevligt. På kvällen mös jag och Oscar i soffan med Narnia - Prins Caspian, tobleroneglass och gott och blandat. Jag fick mig även en burk julmust, lyckliga jag!

Idag ska det bli ännu mera plugg under förmiddagen för att sedan vid 2-tiden bege oss in till stan eftersom det är Jul i city - skyltsöndag, med artister och annat pådrag. Måste kolla på lite julklappar och sådant. Måste även upp på vinden och hämta ner julpyntet, ska sätta upp de nya gardinerna, byta dukar och sätta upp ljusstakarna. Även lussebakning står på agendan. Vet inte hur jag ska hinna med allt.  Oscar vägrar gå upp ur sängen, så jag får nog locka med lite kaffe nu. Tiden tickar på, måste hinna allt idag!!

It has arrived!

Igår va kära Emmie här och åt middag med mig och oscar. Va jättemysigt och vi åt chokladpudding efter maten och tittade på På spåret och sen på halva Pirates of the carribean. Efter halva bestämde sig Emmie för att åka hemmåt. Följde henne till spårvagnen och när jag kom tillbaka somnade jag i Oscars famn i soffan och missade resten av filmen. Men jag har för mig att den slutar ganska lyckligt? ;P

Så skönt att få sova ut imorse. Vi gick inte upp förens kl 11 då telefonen ringde och Adde meddelade att han stod utanför vårt hus med min jacka i bilen :) Så glad jag blev då. Så nu har jag min fina röda varma vinterjacka hos mig. Hade den inte varit så himla tjock och varm hade jag gått med den på mig inomhus idag bara för att! Men den får nog följa med ut på en tur senare idag, förhoppningsvis drar vi ner till julskyltningen om Oscar har pluggat färdigt. Annars får jag nog gå själv =/

Nu ska jag också vara en duktig student och fortsätta skriva på min praktikrapport.
Det är hemskt att man måste spendera sina lediga dagar på plugg... Men man hinner ju aldrig annars, så det är tyvärr ett måste. Vädret är hur tråkigt och grått som helst ute så det är ändå inte kul att vara ute. Så det blir bra att stanna inne och vara duktig.

Underbara helg

Äntligen vila. Efter en hård med intressant och rolig vecka på praktiken så får jag äntligen pusta ut och ta hand om mig själv lite. Det är otroligt vad man glömmer bort sig själv i detta yrket ibland.. tänker så mycket på elever som kommer till oss.. Vi kan inte sätta oss in i deras situationer, det går inte att förstå vad vissa elever har gått igenom. det är hemska saker jag får höra, idag va det absolut värsta jag hört. Stackars pojkar. Det är så an vill gråta.  =/

Ikväll kommer Emmie hit på middag =) Ska bli jättetrevligt, va sålängesen vi träffades. Blir något gott att äta och lite efterrätt och sen kanske någon film eller så. Får väl se hur kvällen ter sig :) Men innan hon kommer så måste här städas. Egentligen skulle jag behöva sova en stund också. Ska sluta mina ögon i soffan i 20 minuter, sen måste jag städa bort trollen bakom dörren.

mot en kall och ensam säng

Dit är jag på väg nu. Mot en kall, tom, ensam säng. En stor säng, med fem kuddar och två täcken och jag är 1 liten person som ska ligga där ensam. Hatar det. Speciellt efter såna här avslut på kvällen.....

Filippa och jag har haft en mysig kväll framför tv:n. Käkat gyrosrulle, popcorn och kollat P.s I love you, som fick oss båda att gråta och tycka synd om kvinnan som blev tvungen att sova ensam. Precis en sån underbar film man inte ska se när man är singel eller gräsänka för en kväll... Det känns så otroligt skönt att ha en vän rakt över gatan. Det behös alltid.

Men nu måste jag gå och lägga mig, även fast jag verkligen drar mig för det. Ska tvätta ansiktet och torka bort tårarna, ta på min pjamas och krypa ner på min sida sängen och krama hubert ända tills jag somnar. det är en kille som aldrig låter mig sova ensam. synd bara att han är av tyg...

Lyx

Nog för att jag varit på en ganska lyxig kryssningsbåt i Karibien...men detta slår fan allt! Så jäkla nice!

Dagen före..

.. helg !! Underbart med fredag imorgon. Inte för att helgen kommer vara speciellt lugn, men ändå ;P Det blir plugg, julklappshopping, julskyltning, pyntning av lägenhet och lussebak. Helst ska pluggandet vara drivande och det andra får bli i mån av tid. Men känner jag mig själv rätt så kommer det andra ta över för det är mycket roligare ;P

Idag har.. :
- ..Nicole köpt min klänning åt mig, den lila :) Så glad jag är!! Kommer bli fett snygg på nyår ;)
- ..jag pluggat jätteduktigt och kommit väldigt långt på min praktikuppgift. Hoppas bara att det jag gör är rätt =S Annars skulle det kännas lite småtrist asså ;P
- ... ätit pepparkakor som är så jäääkla gott. Älskar julen då man får proppa i sig godsaker :) Speciellt pepparkakor och lussekatter. Längtar tills på söndag kväll, då ska jag ta mig ett glas mjölk och äta en (läs flera) nybakad varm lussekatt. Smaskens!
- .. det hänt spännande saker på praktiken :) Det ni! :)

Ikväll kommer jag sitta här helt ensam och tråka. Oscar kommer med all säkerhet att sova kvar i Linköping efter en kväll på verkstaden. Blir mycket körande fram och tillbaka för honom, förstår att han inte orkar det men jag vill ju klart ha honom i min säng när jag ska sova. Blir till att krama Hubert istället.

Nya auktioner på tradera

Nu är jag igång igen - med nya auktioner på tradera. Än sålänge ligger det ute två stycken auktioner. Den ena på en tvådelad nyårsklänning och den andra en röd skepparkavaj i ull.

Klänningen är endast använd en gång på ett bröllop i augusti 05, i så otroligt fint skick så det är synd att den bara hänger i garderoben. Provade den idag och den passade fortfarande =D

Vad tycks?? =)
Klicka på bilderna för att komma till auktionerna.

 

Fler julklappar

Idag har fixat tre till julklappar, så nu är det färdigt till 5 personer, + två födelsedagspresenter. =) Resten får fixas i helgen.

Min önskejulklapp för dagen är klänningen från Gina som jag provade idag. Jag vill dock ha den i den blålila nyansen men den fanns inte i affären, utan provade istället den guldiga. Men det verkar inte som att den finns kvar, för den finns int epå hemsidan heller... Någon som vet?

Vad tycker ni? =)

 

Shoppingtisdag

Idag har jag, utöver praktiken såklart, varit på stan med Filippa en sväng. Först hämtade jag ut mammi och pappis julklapp, sen hämtade Filippa mig i stan och vi åkte ut till Ingelsta för att kolla jacka och skor till henne. Köpte även Nicolinas födelsedagspresent, hoppas hon blir glad för den =) Filippa köpte en likadan jacka som jag fast i svart. Sååå jäkla snygga vi kommer bli bejb! ;P

Åt på MackeD också. Svajnigt gott. Va en söt liten pojke som ka av en sån riktig raap så det hördes i hela restaurangen. Så sött ;P haha, som hans mamma skämdes ;P

Köpte mig lite smink också, otroligt välbehövligt. Hoppas det är en bra foundation nu som passar min hy. =)

Känner att jag har otrolig bloggtorka idag. Kanske kommer något mer spännande inlägg senare.. för detta va inte så spännande ;P

Ömma armar och fingrar

Två timmars aktivt volleybollspelande sitter jag nu här med ömma armar och fingrar. Spelet flöt på väldigt bra idag och stämningen va bättre än på länge! Sånt gillas. Men nu är jag så trött så ögonen går ihop på mig, så det blir till att borsta bissingarna och gå och nanna kudde lite.
Imorgon är det en lååång dag på praktiken. Slutar nog inte förens vid halv 5, hoppas jag får gå tidigare. Pratade med Filippa om att kanske gå en runda på stan och kolla lite tjockjackor och varma skor. Det behövs verkligen. Men jag känner att skorna får vänta lite, måste köpa klart julklapparna först. Köpa klart och köpa klart, har ju inte ens börjat än. Jo, där ljög jag! Presenten till mamma och pappa hämtas ut imorgon :) Men sen är det ganska många till som ska ha presenter. + två som ska ha födelsedagspresenter oxå! Ojoj. Oscar och jag ska nog ta en runda till helgen på julskyltningen och köpa våra gemensamma julklappar. Vi sa även att vi i år inte ska köpa något till varandra i 4årspresent utan lägga de pengarna på att göra något roligt tillsammans istället. Vi har pratat om julbord men det är så dyrt. Får se vad det blir istället. En dagstur till Stockholm som förra året hade varit mysigt. Om någon har ett tips på vad man kan göra för att fira sin 4års dag i Norrköping med omnejd så kan ni ju hojta. Bil finns så vi kan ta oss några mil också. Hade velat ta mig till Skavsta flygplats och ta första bästa flyget härifrån med honom igen, det va så underbart att vara i Berlin tillsammans. Vill iväg med honom igen. Bara gå och strosa och mysa. Underbart.

Nej, nu kallar sängen.
natti på er

åååkej

Dagen blev inte riiiktigt som jag tänkte mig ;P På praktiken hände ingenting idag, satt och läste igenom ett arbete som vår spec.pedagog gjort om alkohol och droger, pratade lite smått med två elever och sen eht. Inte så mycket mer. Sen gick jag till naprapaten som verkligen fick loss massor med knutor och kotor som hoppat snett. Så jävkla skönt! Sen va det tänkt att jag skulle gå till campus och plugga... meeeen, det blev inte riktigt så. Åkte hem till sötnosen istället och plugget...ja, det blev inte så heller. Sitter och softar i soffan nu. Ska snart börja göra kvällsmat och sen är det ju volleyboll.

Börjar även bli lite smått stressad med julklappsinköpen. Har inte köpt en enda julklapp. Blir till att shoppa loss i helgen. Ahwell. Nån gång ska man väl hinna =P

Nej, nu ska jag pussa på min sötnos och sen gå och göra mat. Fast vet inte vad vi ska äta...Hela frysen är full med mat efter storhandlingen igår men ändå vet jag inte vad som ska göras. Hemmalagade köttbullar kanske? Det va ett tag sen...

Hej mitt vinterland ;D

Efter en god natts sömn kännerj ag mig faktiskt utvilad. Det är nog den första måndagen på väääldigt väldigt länge som jag inte är en zombie när jag går upp. Klart jag är trött, men det gick enkelt att kliva upp ur sängen trots att den va varm och sötaste O låg kvar i den och sussade skönt. Ännu enklare blev det när jag tittade ut!!!! Fatta med snö eller! =) Just nu täcker det hela gräsmattan och vägarna och så, några få gröna strån sticker upp, men det snöar på väldigt bra så det försvinner nog snart. Igårkväll läste jag artikeln på aftonbladet som hette: SMHI: Bilister, stanna hemma!!  Ojsan hoppsan tänkte jag, norrlänningarna får det tjärvt, men åtminstonne snö. Då handlade det om stockholm och gotland oxå iof men de skrev ingenting om götaland i övrigt så jag trodde inte det skulle komma hit. Det har tydligen varit orkanvindar utanför stockholm och tittar jag ut nu så ser jag att det blåser ganska bra här också. Jag hoppas att alla som kör bil kör försiktigt!! O ska ju ta campusbussen senare idag och det är jag inte så glad över... det ser lite halvfarligt ut. Förhoppningsvis har det slutat snöa tills dess.

Försökte ta en bild genom köksfönstret ut på den vackra snön men allt man såg va.. mig ;P haha. Det speglades för mycket, så bild får ni vänta med till i eftermiddag.

Min måndag kommer se ut ungefär såhär:
Praktik mellan 8.00 till 14.00
Naprapat från 14.20 till ca 14.40
Campusbibblan från 14.50 till... ja.. det vet man aldrig.
Hem, göra mat, sen volleyboll. (jupie??)


Nu ska jag inte slösa mer dyrbar tid, även fast jag inte ska duscha, så har jag en del att göra. Måste upp på vinden och hämta ner min skidjacka. Kan inte ha min gråa ulljacka mer nu, det är för kallt ute. -5 grader visar mätaren. Burr.
Hörs senare idag. Puss på er och ta det försiktigt ute!


Tack..

... du klättrade verkligen inte på min lista med den kommentaren..

Tråksöndag

Idag är en riktig tråk-dag jämfört med igår och alla andra dagar i veckan. När vi väl hade vaknat gick resten av dagen åt till disk, tvätt och städ... och vi är inte ens klara ännu. Vi har fortfarande tvättstugan till kl 21 ikväll och när all tvätt är färdigtvättad alldelesstrax, och bara ska hänga i torkrummet tills nio, styr vi bilen på Willys för att handla mat till vårt tommakylskåp samt slänga glasflaskor och panta flaskor. 

Dagen har varit jobbig på många sätt. Trött sedan gårdagen, då jag inte somnade fören 5 imorse efter en rolig utekväll. Seg i huvudet och kroppen av all musik, dans och vin. La mig i sängen kl 4 men somnade inte fören 5 eftersom jag frös och skakade som en liten mus. Det var svinkallt ute inatt och vi stod ute och väntade på skjuss som tyvärr aldrig kom, så Filippa och jag tog en taxi hem.
Men att städa, tvätta och sortera med huvudvärk och trötthet i kroppen, plus allt annat jag gått och samlat på mig de senaste veckorna slutade i storgråt och en vilostund i sängen. Det var längesen jag grät så mycket, men det var så skönt efteråt. Nu har jag dock ännu mer ont i huvudet och önskar att klockan egentligen skulle vara 22 så jag kan få gå och lägga mig i min prins varma famn. Men, kl är bara 18.35 än sålänge och vi har massor kvar att göra.

Där piper timern, dax att gå ner och tömma de sista maskinerna och sen styra kosan mot Willys. Suck.

Pimpad systemkamera



Vad sägs om en blingad systemkamera i julklapp?

Det Pentax K-m saknar i finesser tar den igen i glitter. För den är inget annat än en bantad version av K200D draperad med Swarowskikristaller.  I originalutförande kostar K200D ca 5000 kr. Vill du ha den blingade får du punga ut med 30 000 kr.

Intresserad? ;)


Nu har vi varit duktiga... och busiga ;P

Sitter i skolan med Filippa och pluggar. Eller ja, Filippa pluggar fortfarande. jag har gett upp för dagen. Men har fått väldigt mycket gjort idag! =) Vi satt i bibblan i två timmar fram till de stängde, sedan dess sitter vi i cafeterian som inte ens är öppen ;P Här är svinkallt.
Vi har verkligen varit duktiga idag. Filippa skriver så pennan glöder och jag...ja, jag skriver ju oxå ;P haha.

Busiga har vi varit också ;) hihi. Men det är en hemlissss ;P

Nu vill jag bara hem, är sviiinhungrig och frusen. Ska äta lite, sen ta en dusch och sen blir det nog att vi går ut och tar en drink jag, filippa och sofie. Kanske sätter oss på Hugo en stund och bara pratar. Vi har sagt att det inte blir någon utgång, men man vet ju aldrig. Fast ingen av oss har pengar till det så vi sitter nog bara där ett tag och ugglar innan vi går hem. Känner att jag inte alls har ork till en sen utekväll. Är trött och har ont i nacken. Fattar inte varför det aldrig går över, blir ju galen. Har ringt naprapaten och bokat tid till på måndag för lite knak och brak. Välbehövt knak och brak. För er som inte har varit hos en naprapat så kan jag verkligen rekomendera det. Det är så skönt med massage och när de går på muskelknutorna. Nej, jag är inte sadist. de som känner mig vet att jag är svinrädd för alla smärtor - vågar tillexempel inte tatuera mig eller göra nya hål i öronen ;P även fast jag vill. Men att massera och trycka på muskelknutor..det är en skön smärta! Ni som gjort det vet vad jag menar :)

Jaha, då ska man försöka komma på något att ha på sig också... det är ju bara en drink så egentligen behöver man inte klä upp sig så himla mycket. Men det är ju så roligt. Alla mina jeans är typ i tvätten.. så det får väl bli kjol eller nåt.. Ska man köra den sofistikerade stilen eller mer partystil?? Vi får väl se vad jag kan hitta hemma i garderoben. Majoriteten av mina kläder ligger faktiskt i tvättkorgen och väntar på vår tid i tvättstugan imorgon.

Nej. Nu vill jag hem.

Lördag med plugg.

Jupp så är det. idag är det en lördag med plugg och jag känner mig faktiskt ganska pepp idag =) Det är de få dagarna man måste ta vara på, det är då man kan få iaf något litet gjort. Att sätta sig och plugga när man har noll motivation slutar bara i dåligt humör och skuldkänslor för att man inte gjort något och ligger mer back än innan. Men idag är jag pepp! Flippan och jag ska dra bort till campus om en timme eller två och vara duktiga studenter. =) Sen ikväll står det mellan en mysig tjejkväll i soffan med chickflicks och godis eller en drink på stan. Känns som att drinken kommer vinna i längden ;P Vi får väl se, haha.

Nej. Nu ska jag lyssna klart på P3 lördagsgästen som idag är Claudia Galli =) Sen ska jag krypa ur pjamasen och hoppa i kläder, fixa håret och fejset och dra bort mot vårt nya fina campusbibliotek.
Lördagen bjuder på underbart fint vinterväder med frost i gräset och blå himmel. Tänk om jag hade haft min röda fina jacka här nu så skulle jag dragit på mig den och skorna och gått en långpromenad med kameran i högsta hugg.

Oooh, just det! Jag måste köpa nya vantar och ny mössa! Jag har ju rostfärgade vantar och mössa och det funkar ju inte till en röd jacka... har iof vita fina vantar sen förra året, så då ska jag bara hitta en fin vit mössa oxå. Crap. Jag kommer hela tiden på anledningar till varför jag måste slösa pengar... Men det är ju så kul att få nya saker!!! =P shoppoholic? neeejdå.

It's miiiiine :D

Gjorde ett sista försök och ringde till teamsportia butiken i Mölndal och den fanns! La undan den direkt och pappa hämtar den på tisdag :D I'm soooo fappy! (= fucking happy). Men sen har de inte sagt om jag får den eller inte... men det struntar jag i. Jag ska ha den iaf. 1000 spänn kan jag lägga på en vinterjacka om den är varm och skön och jag kan ha den ett par år. Vill ju inte gå runt o frysa lixom, det är ju dumt. Hoppas jag kommer bli nöjd med den =) Men det tror jag nog.

Nu ska jag sätta igång och göra fredagsmysmat till mig och Mr O. Blir ugnsbakad lax med feta-och pesto röra på, till det serveras tagliatelle och så ska jag försöka mig på att göra en creme fraiche-sås :) Sallad blir det ju klart oxå, och ett glas vitt vin till maten =) Sen chips till filmen ikväll. Får se vilken film vi ska se. Igår såg vi ju mamma mia och den ska jag förhoppningsvis se med Filippa imorgon oxå.

Sitter och tittar på Mr O. han sitter vid sitt skrivbord med sina stoora hörlurar och ritar. han designar något till .... något han bygger ;P haha. ja men orka ha kolla :P Han är så duktig min pojke! =) han har ju klippt sig oxå, det har jag glömt att blogga om. Oscar har alltid haft ganska långt hår, som ni säkert sett på bilderna (annars scrolla ner på sidan så ser ni). Men nu är det kortklippt. Det är faktiskt finare än va jag trodde det skulle vara. har dock inte bestämt mig om det får honom att se äldre eller yngre ut ;P Men söt är han :)

Nu blir det mat.

Sveda

Inatt har jag drömt en hiskeles massa konstiga saker ;P haha. Första drömmen va en snällare version av Day after tomorrow, när hela stan springer åt ett håll för att ett stort moln kommer och vi måste kura ihop oss för att överleva. Skumt. Efter kissepausen mitt i natten drömde jag att jag va någon form av superhjälte.. kommer inte riktigt ihåg hela, men jag skulle typ ta mig in i ett hus utan att någon skulle se mig och göra nåt i huset.. också väldigt skumt.. Men det är därför jag älskar att drömma. Man kan få fram en massa saker som inte har ett enda dyft med verklighet i sig, bara fantsidrömmar som aldrig skulle inträffa. Däremot gillar jag inte att drömma läskiga saker. Efter den första drömmen va jag lite skakis när jag tassade igenom vår mörka lägenhet till toaletten. När jag öppnade dörren och skulle gå ut sedan så fick jag nästintill hjärtstillestånd. Ljusen utanför lägenheten gjorde läskiga skuggor på väggarna och jag trodde att det stod någon utanför toadörren. Jag tänkte direkt på mannen polisen jagade igår och att han på nåt sätt tagit sig in i vår lägenhet. Men så va såklart inte fallet. Bara min fantasi. Men jag småsprang ändå tillbaka till sovrummet och kröp ner hos Oscar och sökte skydd i hans varma famn, han gosade ner sig i min nacke och vi somnade tätt.

Jackan som jag tittat ut i rött är slut i min storlek överallt... jävla skit. Jag som va så sugen på en röd jacka. Vit vill jag inte ha för den kommer jag bara skita ner, svart är så...vanligt, marinblå tycker jag inte passar på en tjock vinterjacka... så är det brun och röd kvar. Va sugen på den röda för den fina varma färgen, men den bruna är också snygg. Så just nu lutar det åt den. Om jag inte skulle springa över den röda igen...men det är minst sagt troligt för de får inte in den igen. Ringde till båda butikerna i Linköping, den på väla i hbg, i landskrona, har redan kollat butikerna i norrköping och ingen har den. Möjligt om jag kan be att pappa hämtar den i göteborg om han är där nästa vecka... det ska jag testa. ska ringa göteborgsbutikerna redan nu!!

Fick solat en stund också, så skööönt. Svider lite på min haka dock..men men. Måste ju grunda inför thailand ju. Inte långt kvar nu!!! =)

Snowbell

Nu snöar det igen gott folk! =)
Sitter på praktiken och väntar på att få gå hem och ha myshelg.. eller ja. mys och plugghelg blir det :P Imorgon tänkte jag nämligen gå till campus och sätta mig och försöka skriva så mycket som möjligt på mitt arbete. Måste komma igång med det ordentligt i helgen.

ahwell.. inte blogga på arbetstid. fy mig ;P
hörs ikväll
pusshej

Äventyr värt att blogga om!!

Haha. Den här kvällen har fan varit en som går till historieböckerna ;P
För det första övertalade jag O att kolla på Mamma Mia, OCH han gillade den!! =) Lycka! För det andra så har vi varit med om världens äventyr efter det, haha!

Vi åt kvällsmat framför filmen och tog även glass till efterrätt, det är ändå Oscars namnsdag idag ;) (pontus). Jättemysigt hade vi tills filmen tog slut och telefonen ringer. Min kära granne Filippa undrar om vi lever. Vi förstår såklart ingenting, klart vi lever tänkte jag ;P Men då visar det sig att hon nyss varit nere med hundarna och mötts av hela gatan full med polisbilar som kommer i världens fart och tvärstannar mellan våra hus. De springer runt där med ficklampor och har tydligen jagat någon. Oscar och jag är inte långsammare än att vi hinner få på oss skor och jacka innan jag ens pratat klart med Filippa. Jag springer ut först och Oscar kommer efter. Går ner på gatan, då är det bara en polisbil kvar med ett par poliser är i full färd med att undersöka en bil som står precis vid vår uppfart. Vi frågar lite försiktigt vad som hänt och polisen berättar att de jagat någon härifrån. De undrar om vi bor här och frågar lite om folket i huset och området i övrigt och vi berättar ju som det är: lugnt område med mest unga par eller barnfamiljer. Alltid lugnt och tyst, inga som utmärker sig. Poliserna fortsätter att genomsöka bilen och vi går en sväng runt kvarteret, runt mcdonalds och tillbaka. Men precis när vi kommer utanför huset frågar Oscar om jag tog nycklarna med mig. Jag svarar med att det va han som gick ut sist så jag trodde han tog nycklarna med sig... men icke. Båda säger: ja men det är ju lugnt, ytterdörren låses inte förens vanligast 21.10 och klockan va nu 20.56. Men sån tur hade vi inte dessvärre. Låst.
Helvete tänkte vi.. va f*n gör vi nu? Står ute och pratar lite om alternativen. Vi börjar med att ringa hyresvärden som ger oss nummer till en lägenhet u trappuppgången men de svarar inte. Ringer 118118 och ber om numret till grannen, inte heller han svarar. Alla andra lägenheter är helt svarta. Crap. Men så ser vi att det lyser längst ner i längan, i en kontorslokal som finns på kortsidan av huset ut mot gatan. Oscar går dit och där sitter folk där inne som lyckligtvis kunde öppna källar gången till honom så han kom genom tvättstugan och öppnade ytterdörren för mig.

Haha, det där hade kunnat sluta illa ;P
Hoppas det kommer upp något på aftonbladet.se om vad som hänt snart. Är mäkta nyfiken alltså!

Poor Swayze

Stackars Swayze räknar ner, skriver Aftonbladet. Cancern har tydligen spridit sig från sköldkörteln till levern och den 56åriga skådespelaren har börjat säga farväl. Sad. So sad. =(


Lånat av Märta

Hittade denna underbara bild på Martinas blogg! Hon hade hittat den i en bok av något slag och jag är grymt sugen att veta var kompisen hade hittat den boken ;)


Jag ser det snöar ! =)

Åååh, jag hatar blogg.se ibland. Blir galen. hur roligt är det när man skrivit ett inlägg på ca 15 rader so man är nöjd med och så när man trycker på Publicera så kommer det upp en sida där det står: Sidan kan inte visas, eller något annat sånt.... Suuuuuuuck! Så när jag skulle gå in i inlägget igen (som automatiskt sparas) så va det bara 3 rader av 15 som sparats.. Så jag får skriva allt IGEN.

Underbart snöfall har vi haft här i Norrköping idag. Satt inne på ett samtal och tittade ut genom fönstret och såg små små finglor singla sakta ner mot marken. Intensiteten ökade efter ett tag och och snöflingorna blev bara större och större. Nu ligger det ett liiitet tunt täcke på marken, som säkerligen försvinner vilken minut som helst.. men ändå :D SNÖ! Älskar snö. Att höra det knastra under skorna, få flingor i ögonfransarna och dansa i flingmassan som själv dansar ner från himmeln. Underbart!!!

Nu ska jag smaska i mig lite glass med chokladsås och strössel för att sedan åka ut till Lindö och vara barnvakt åt sötnosarna där ute. Deras mamma skulle på yoga ett par timmar så jag ska va där då :) Massa mysigt att få gosa bebis lite!!


Ah, 15 rader my ass. Orkade inte skriva allt igen ;P

Nöjd som fan ;D

Nu är jag nöjd. Nöjd som fan ;D
Det var jävligt gott med mat!

Tänk att om en månad så har jag och älsklingen varit tillsammans i fyra år! I slutet av november 2004 träffades vi på julskyltningen i Helsingborg, helgen efter det hade vi vår första kyss på Liserbergs julmarknad. Det är två dagar jag aldrig glömmer. Så underbart att få ha dig vid min sida varje dag Oscar. Älskar dig!!



Uppdaterad önskelista

Hihi. Jag kom på en sak till som jag önskar mig och som jag veeeerkligen behöver och det är en lång dunjacka/parkas till i vinter. Jag har bara min ulljacka och den är inte varm nog när det blir 10 minus och massor med snö. har hittat en jättefin parkas på team sportia som jag skulle vilja gosa runt i. Vad tycks?


Godkvällens

Godkvällens kära läsare. Nu är jag äntligen hemma efter en lång men händelserik och trevlig dag på praktiken. varit mycket möten men mycket givande sådana =) Har även varit och lämnat in en hemlig julklapp för skapelse :) Ska bli kul när det blir färdigt. Ska hämtas ut om en vecka. Skrev min egen önskelista igår, knåpade ihop några rader med saker jag skulle behöva både till mig själv och till lägenheten. Kanske man kan få något av det. Det tråkigaste att ge bort men otroligt roligt att få är ju presentkort. Jag älskar presentkort. Men jag kan förstå personer som tycker det är jättetråkigt att ge bort för det är en väldigt opersonlig present. Men tänk så mycket gott det går till ;P haha. Då kan man välja själv vad man vill ha utefter sina behov och cravings.  Skulle tex behöva presentkort på JC så jag kan köpa mig ett par jeans eller två, på Din sko så jag kan få ett par varmfodrade stövlar, bidrag till att köpa en längre dunjacka, och bidrag till ny dator eftersom min dators dagar nog är räknade ;P

Men jag är en sån person som egentligen känner mig så girig när jag skriver önskelistor. hatar att skriva ner det men jag hatar ännu mer att inte kunna besvara folks frågor när de ringer och frågar vad jag önskar mig. Så igår tog jag tid till att skriva ner lite saker som står högt upp på behovslistan. Får skicka runt den till de som frågar efter den :)

Tips på julklappar..

...till mig ? ;) Jag började skriva min önskelista idag och det går ganska trögt. har ingen aning alls om vad man ska önska sig? Har skrivit upp typ pengar och presentkort och Sex and the city boxen, samt några böcker. Någon som har något annat bra förslag? What does a girl need?

Tävla med malin Nestor

Nu har DU chansen att bli modell för en dag.
Det du tävlar om är en heldag i studio tillsammans med professionella fotografer, modellcoacher och makeupstylister. Du får 3 olika smink och hårstylingar, 40 redigerade bilder på skiva och lunch.
Priset är värt 3400 Kr!!

vad väntar du på??

Något fel...

Hmm... något litet fel av någn form smög sig in i förra inlägget. Som ni kanske märker går det inte att trycka på bilderna för att förstora dem utan att det kommer upp en sida där det står: Not found.... Har ingen aning om varför det blev så... så ni får hålla till godo med de små bilderna ;P

Helgens bilder

Här kommer ett axplock från helgens bravader ;)

  
   
   

  
  
  


En helg i Karlshamn

Jaha, då va man hemkommen från en underbart rolig helg i Karlshamn. Fattar inte hur helger kan gå så jävla fort!! Bilderna är just nu påväg från kameran till datorn så ni får se dem i nästa inlägg!
Iaf så har helgen varit alldeles fantastiskt rolig och Karlshamn, trots dess storlek, var supermysigt! Synd bara att det typ regnade hela tiden.. Therese och jag spelade bowling, vi shoppade, va på kreativum och så festade vi såklart :)

Vi kollade även på Bert den siste oskulden och Mamma mia!! Ååååh, jag älskar Mamma mia! Efter att ha avgudat låten Dancing queen sen jag va liten har jag nu en ny favoritlåt - den har alltid funnits där och varit superbra men det är först nu som jag vet att detta är den absolut bästa låten Abba har gjort - Lay all your love on me! Ni som inte sett filmen, kolla på klippet (heeela) och njut, så underbart. och ja... ni som redan sett den får självklart oxå kolla ;P



En dag med Therese =)

Shoppingrunda i Karlshamn blev det minsann! Men vägen dit va...lång ;P eller asså, haha.. När vi va på väg in till de tre affärerna som finns (;P) så bestämde vi oss först för att vi skulle sticka till Karlskrona istället och shoppa där. Men då svängde Therese av mot Malmö istället för kalmar så vi fick vända.. och när vi då körde mot kalmar istället så ser vi en skylt mot Kreativum (= exprimentarium i karlshamn) och vi fick nostalgitrip tillbaka till första året i gymnasiet när vi åkte till Köpenhamn med klassen för att gå på just exprimentariet där, så vi bestämde oss för att åka dit istället. Fast först shoppade vi lite. Jag köpte julgardiner, jullöpare och jultabletter till lägenheten, och sen en sommarkjol ;P Ja, jag vet..men jag ska faktiskt till Thailand =P Affären jag köpte kjolen i hade megamegautförsäljning och det va 50-80% på ALLT. Så kjolen ostade bara 50:- från det tidigare 299:- =)

Sen åkte vi till kreativum för att få vara barn några timmar och fysatan va roligt vi hade =)
   

Ni får fler bilder när jag kommer hem imorgon :) Där finns en del, och lär tillkomma ganska många under festandet ikväll också =)

Suzy in the city...ehm...village

Nu sitter jag hos Therese i karlshamn =) Vi är lite halvt nyvakna trots att vi varit vakna i två timmar. Vaknade nio och kollade på Bert den siste oskulden =) sen åt vi frukost. Nu har Esapesa precis duschat och vi ska göra oss iordning för en shoppingtur i byn. Är Karlshamn en stad eller en by? Jag har faktiskt ingen aning men jag tror att det är en stad. =P
Körde genom staden lite igår när vi va ute på akt efter öronproppar. Barnen här vaknar typ vid 7 så vi ville ha öronproppar men varken citygross, coop, preem eller statiol hade så det blir till att kolla apoteketidag om vi kan hitta några. Eftersom det förmodligen blir fest ikväll av någon form så kommer vi nog bli lite smått kinkiga om vi blir väckta kl 7 imorgon av de små sötnosarna..för de är verkligen ursöta!

Vi bowlade igår och jag vann stoooort! ;P hahaha. Men Therese spelade grymt bra, mkt bättre än de fulla raggarna som va på några banor bort. Herregud vilka patetiska människor. En av dem kom fram till och pussade mig på axeln och sa att han de slagit vad om Therese skulle få ner några käglor eller inte...skitläskig snubbe. Full och ful va han oxå ;P

Men nu ligger jag nog lite efter i iordninggörandet ;P
Pusshej

Färdigpackad och laddad för roadtrip

Imorgon efter skolan drar Flippis och jag till den enormt stora staden Karlshamn ;P Hahaha. En stad med 1 biosalong. Det ni ;) haha. Men det ska bli himla najs faktiskt. Komma bort lite och få se en ny stad...eller...by ;P eller vad det nu är =P
Får släpa med mig en stor bag som jag inte ens fyller till hälften med kläder...resten av spacet i väskan går nämligen till min pluffskudde ;P sovsäcken får jag bära vid sidan om! Och det bästa av allt är ju att jag får träffa therese! =)

Men det dåliga är... att jag har typ noll pengar. Har ätit kvällsmat på stan med Cornelia idag. Ska äta lunch med basgruppen imorgon, donken med filippa på vägen ner...mat ute på kvällen. lunch ute på lördag...fest på kvällen och bowling imorgon.. haha. Men det är ju inte såå himla många dagar kvar till csn. så det får väl gå. bara det att de pengarna egentligen borde gå till julklappar.. men vafan ;P kanske skulle fixa någon mer familj att vara barnvakt till ?

Hörs på söndag när jag kommer hem.
Ha en underbar helg alla!

En annorlunda musikvideo till pilutta-visan ;P



Haha, den är störtskön. Ni måste kolla hela ;P

Det blir köttfärslimpa till kvällsmat...typ

Haha. Försöker mig på att göra köttfärslimpa för första gången i mitt liv... och ja... vi får väl se hur det blir. hade alla ingredienserna hemma till en maträtt för typ första gången när jag improviserar ;P Men ja...när jag skulle blanda ihop ingredienserna insåg jag att ströbrödet gick ut i juni ;P Men så stod det i receptet att man kunde använda sig av havregryn istället så det gjorde jag. Men jag tog för mycket mjölk så det blev lite kladdigt... men i med resterande ingredienser och sen köttfärsen...då kommer jag på att jag glömt ägget... ahwell, inget ägg i idag ;P men fasiken va mycket köttfärss..smet..typ det blev ;P så det blev ingen köttfärslimpa... det blev köttfärsgegga i ugnen ;D det blir nog skitbra! Tog hälften av geggan och bredde ut det i min smorda ugnsform. Sen strödde jag över mosad fetaost och basilika och la sedan resten av köttfärsgeggan ovanpå. = köttfärsgegga i ugn =)

Potatisen va slut... så det blir pennepasta till. jaja. Det blir skitbra det här! Nu sa den dock stå inne i ugnen i en timma... blir säkert längre eftersom jag typ fyllde halva formen med köttfärsgegga ;P haha... jaja. det blir skitbra dethära!! =)
Ni får en uppdatering av hur det gick sen ;)

Varmfodrat

Känns som att det börjar bli dax att införskaffa sig vinterns varmfodrade fotbeklädnader. Känns som att det kan slå till och bli riktigt iskallt vilken dag som helst och snön är säkert inte heller långt borta. Nån gång förr eller senare kommer det ju och då gäller det att vara förberedd.Va inne en sväng på Din Sko efter praktiken och kollade på dessa sötnosar. Vad tycker ni? Mina favoriter är nummer 1-3

Warm lined midcut boot  Warm lined high boot Warm lined high boot Warm lined high boot Warm lined high boot Warm lined midcut boot

Rooooadtrip!

Roadtripen med Filippa blir av! Yeiiy. Så lät det ungefär när jag ringde henne tidigare idag och sa att jag hade fått sovplats hos Therese. Haha, sånt riktigt lyckoskrik fick jag i högerörat ;P Sånt blir man glad av. Ska bli riktigt kul att både köra med Filippa ner till Karlshamn, partymusik och snuskprat hela vägen dit ja ;P och sen spendera helgen med underbara Therese för att sedan köra tillbaka med Filippa igen, förmodligen inte lika partysugna då utan mer bakiskörning ;P haha. Men det ska bli riktigt nice. Kör kl 15 på fredag när jag slutat. Jag, Filippa och alla hennes 6 hundar ;)

Idag på praktiken va vi inne i en förskoleklass med ursöta små barn och skulle prata om känslor. Först pratade vi lite om vad känslor va, de fick berätta va de trodde och vilka känslor man kunde känna. Sen visade vi upp 8 stycken större bilder på ritade tjejer och killar som visade upp en viss känsla, dessa ställde vi sedan ut på olika ställen i rummet. Jag läste sen en saga om den ensamma katten och de fick efteråt försöka tänka efter och se om de kunde hitta vilka känslor som fanns med i boken. De va så duktiga! =)

Fick även llite plugg gjort på stadsbibblan under 1,5 timme. Det va allt jag orkade ;P haha. Men har kommit en liten bit på vägen nu med min praktikuppgift och det känns ganska bra =) Men det är låååååångt kvar och väääldigt mycket mer att göra. Egentligen har jag inte alls tid att åka till Karlshamn...men wtf. Måste ju leva lite också ;)

Tänk vad en glad vän kan göra

Magen är full med mat, humöret är på uppåtgång - tack vare en glad vän :) Tänk så lite som kan göra så mycket. Att bara få komma ut och göra något annat än sitta hemma och älta saker. Det är de små sakerna som räknas.

Middagen idag blev flygande jacob, så jävla gott. Synd bara att riset kokade sönder och blev typ värsta kladdegröten, haha. Ahja, allt blandas i magen så vem bryr sig! Hade varit annat om vi skulle ha gäster eller nåt men nu va det bara jag hemma. Oscar är i Linköping som sagt och kommer hem sent. Så då va det ännu mera behövligt att komma ut en sväng. Fick mig en film på köpet - A walk to remember. Ääälskar den filmen! Och den kostade bara 59:- på MediaMarkt så jag slog till ;) Blir till att kolla och lipa i helgen ;) Är så festsugen också så kanske kan få med mig någon ut på lördag ;)

Blev ingen träning för mig idag heller... spelade ju iof volleyboll igår, men det va längesen jag åkte till gymet nu. Men med ösregn utanför fönstret, en kraftig huvudvärk och elaka tankar så stannade jag hemma. Kännde helt enkelt inte för det idag. Finns inte orken eller viljan så blir det inget bra träningspass. Tänkte däremot försöka gå på afrikanska dansen imorgon, det har jag inte gjort sedan i våras så det är riktigt på tiden =P

Resten av kvällen ska spenderas i soffan. Systrar i jeans på tv3 och Desperate houswives på kanal 5. Blir till att zappa lite. Sen sängen när älsk kommer hem.


pösshej


Läst i tidningen

I Sydsvenskan läste jag häromdagen en opinion om Barack Obamas väg till presidentposten och Vita huset. Jag har varit intresserad av valet under hela det senaste året, dock inte följt det i minsta detalj och jag kan långt ifrån allt om kandidaterna men jag är nöjd med hur utgången i valet blev. Jag hoppas på att det kommer ske en förändring i världspolitiken och att det blir till det bättre. Det är lång väg att gå och Obama har en del att städa upp efter Bush.
Opinionen jag läste handlade om Barack Obama - Den svarta presidenten. Hur historian har burit fram Obama till presidentposten. Vilka steg som varit de viktigaste genom tiderna för att komma till den punkten där vi är nu. Otroligt intressant och man ser verkligen en röd tråd som sniglar sig fram genom det senaste århundradet. Sniglar är rätt ord. Men det är aldrig försent för förändring!

Efter inbördeskriget 1861-1865 förbjöds rasdiskriminering  vid valurnorna och slaveriet avskaffades.  Men de gamla sydstaterna kringgick systematiskt denna princip och det skulle dröja hundra år till The voting rights act 1965 innan alla svarta amerikaner , i praktiken, garanterades rösträtt.
På 1960-talet tillämpades fortfarande många Apartheid-liknande rasåtskillnader i södern, tex i butiker med skyltarna Whites only, i fönstrena. Medborgarrättsrörelserna tog fart 1965 tack vare en modig kvinna vid namn Rosa Parks. Mycket tack vare hennes mod är vi där vi är idag. Hon vägrade att ge upp sin plats på bussen för en vit passagerare, vilket resulterade i ramaskri i Usa. Sydsvenskan skriver: Det var början på en fredlig revolution som i allra högsta grad gällde det demokratiskt mest elementära: rösträtt!
Men det skulle dröja nästan 40 år till fören Usa kunde välja sin första svarta president - Barack Obama.
Emellan händelserna figurerade ännu en viktig svart man i politiken - Marthin Luther King - 1968 - "! have a dream".

Artikeln avslutas med en textrad som figureras bland Barack Obamas svarta anhängare just nu. En otroligt vacker textrad med en ännu vackrare betydelse. Läs, fundera, njut:

Rosa sat so Martin could walk.
Martin walked so Barack could run.
Barack is running so our children can fly

I miss you

Idag är det 8 år sedan min morfar gick bort. Det är en dag jag aldrig kommer att glömma. Minns allas ansiktsuttryck, allas tårar, allas ord men främst hur morfar såg ut där han låg. Det blir verkligen inte lättare med åren.. Kommer alltid att sakna min älskade morfar och mitt hjärta slutar aldrig slå för dig!

Monday cravings

I söndags när jag va hemma hos Oscar berättade hans mamma om festen de varit på kvällen innan där värdinnan, som fyllde 25 år, fick en minigris av sina vänner. Men som de sedan tog hem för hon ville inte ha den!!!!! Ge mig den istället!!!


Bilder från i lördags

Har inte fått alla bilderna från Nicole än men här kommer tre från förfesten i lördags iaf ;)

  

Det kommer fler bilder.

Bloggtorka

Jag har verkligen bloggtorka just nu. Har varit hemma i Skåne hela helgen och inte längtat efter bloggen en enda gång = bloggtorka. Har inget att skriva om känns det som. Jag kanske är uttråkad eller något.

Men i helgen har jag inte varit uttråkad iaf =) Vi åkte hem i torsdags och spenderade första natten hos Oscar, åt gåsamiddag med hans familj, kollade på massa bilder från Berlin och hade det jättemysigt. På fredagen hade Viktor kalas med några kompisar eftersom han fyllt år. Det blev filmvisning, massa godis och chips och sen en tur till bowlinghallen. Va jättekul att få vara med och hjälpa till och titta på när de spelade bowling - de små sötingarna. =) Sen gick svärmor och jag en runda på stan innan vi åkte hem. Då kom min mami och hälsade på, stannade och åt middag med oss innan jag och hon körde hem till Hittarp. Lördagen va bästisdag och det va underbart. Shopping, lunch och fest - precis som det ska vara. Denna gången lade vi till Singstar till vårt förfestande och det resulterade i många glada skratt och...ja.. ännu mera dricka ;P På väg ut till krogen kom vi på att vi faktiskt inte skulle orka, så "glada" va vi, haha. Men vi gick iaf inom O'learys och träffade Snecker och co. Så sorgligt att behöva säga hej då till honom, han är en av mina absolut bästa vänner och att inte få träffa honom på 6 månader nu skär verkligen i hjärtat! =( Kvällen avslutades med några tårar av saknad och sen en kebabtallrik innan hemfärd.
Söndagen spenderades hemma hos Oscar några timmar innan vi satte oss i bilen för att köra 4 timmar hem till Norrköping. Och nu är jag hemma efter en dag på praktiken där det inte hänt mycket ;P Morgondagen blir desto mer händelserik hoppas jag!

Skulle pluggat på campus nu på eftermiddagen med den jäkla huvudvärken som jag dragits med sedan frukost i morse hindrade mig. Ska nu skriva lite på datorn istället och få lite gjort där. Nån stans ska man ju börja =)

Ikväll blir det volleyboll och innan dess hoppas jag kunna smita över till Flippis och kolla hennes modellbilder. Nästa gång ska jag med och fotas ==)) Äntligen.

Tillbax i norr

Nu är vi hemma igen, klev in i lägenheten strax efter kl 19 efter en 4 timmar lång bilresa i regn och rusk. Riktigt tråkigt att åka bil när det är så mörkt men det blir ju mysigt med Oscar i bilen samt lite skön Coldplay-musik =) Så resan gick ganska bra! Fick med oss lite färdkost i form av clementiner, en påse bilar och salta pinnar. Dock va det bara bilarna som slank ner ;P haha

Nu har vi precis ätit goda köttbullar med makaroner och ska kasta oss i sängen. Upp tidigt imorgon så det är bäst att börja sussa snart. Kommer blogga mer imorgon och då även lägga upp lite bilder från helgen :)
Puss på er

Skåne, here I come

Hemma från praktiken för en snabblunch. Ska bara käka sen slänga mig i bilen igen och åka till skatteverket för att fixa med min deklaration som separ sig. Sen hämta Oscar och köra till Skåne :) Så om jag bloggar lite dåligt i helgen så vet ni varför.
Köss på er

Fingers made of ice

Nu sitter jag ihopkurad i soffan med filten runt mig och en kopp varm o'boy i ena handen. Oscar och jag har spenderat de senaste två timmarna med att byta däck på bilen. Det tog en jävla tid för det va fel grejjer o sånt...och sviiiiiiinkallt. Va längesen jag frös så mycket. Mina fingrar och tår va som isbitar, det går lite trögt att skriva men snart får jag nog upp värmen i dem också :)

Strax blir det till att steka lite kotletter och koka potatis, sen ska vi packa ihop vars en väska inför vår nästa resa - Skåne imorgon efter skola/praktik!! =) Ska bli underbart att få träffa Oscars familj, mina systrar och NICOLE!! Saknar henne som fan. Mina föräldrar lär jag inte se mycket av eftersom pappa åker till Californien på fredag och mamma ska vara på kurs i Båstad hela helgen. Hon kommer däremot inom Oscars hus på fredag kväll så vi kan få ses en timme eller så iaf :)

Det är lite dåligt med kommentarer tycker jag ;P Kom igen nu!!


Obama Obama Obama =)

Efter en lång natts röstning har nu majoriteten av rösterna räknats och John McCain har erkänt sig besegrad. Barack Obama är Usa's nya president och den första svarta presidenten genom tiderna. En enorm vinst, en historisk vinst. Jag surfade runt för att se hur olika länder rapporterar om valet. Nedan kan ni se förstasidornas huvudnyhet denna morgon frå Sverige - Expressen, Danmark - JyllandsPosten, USA - Washington Post, Afgahnistan - Killad.

 
 

Jag följer trenden


Nu har även jag hakat på spetstrenden. Iaf lite. Igår innan vaccinationen gick jag inom Gina Tricot och köpte detta söta linne i plommonrött/lila. Den är ganska lång så kan nästan användas som en klänning, även fast jag säkert inte lär göra det ;P Jag har aldrig riktigt varit en spetsperson, men till en viss grad kan jag trivas i spets =) Och detta linne trivs jag verkligen i =) Me like.

Never again

Idag har jag påbörjat ytterligare ett klassuppdrag för att förbättra stämningen i en klass. Vi får se hur det kommer att bli framöver med den klassen och om mitt arbete där kommer att ge resultat.
Annars har dagen varit precis som den brukar vara. Igår va jag duktig flicka och tog min vaccinationsspruta mot Hepatit A som jag måste ta inför Thailandsresan om 42 (!!) dagar. En till spruta om ett halvår ska planeras in, då räcker vaccinet i 20 år =) det gick så jäkla fort, tog 5 minuter från det att jag steg in på mottagningen till det att jag gick därifrån! =) Duktiga mig. Verkar som om min spruträdsla börjar avta lite =) Skönt.
Volleybollen igår va grymt rolig. Så skönt när det blir så. har ju varit ett par gånger de senaste veckorna som inte varit kul alls. Men igår, fan va jag skrattade, jag spelade grymt bra också och allt va himla bra =) Vi avslutade kvällen på Donken som vanligt ;)

Idag fick jag se något som jag aldrig någonsin vill se igen. Den synen va hemsk. Jag satt chockad inne på ett möte och kunde inte koncentrera sig. Vill aldrig mer se det jag såg. Fan.

Blir ingen träning ikväll. Känner inte alls för det efter dagen.
Nu kommer Oscar så det blir mys och mat.
Blir nog ingen träning idag. Orkar inte. Min arm värker ;P

Kanske kan få till en promenix med grannen ;)


Fler bilder från Berlin

  
1: Sååå gott!
2: Oscar tittar ut över vår fina utsikt från hotellrummet
3. Min kusin Daniel =)

Madam Taussauds
  
   
  
4: FjortisOscar, Einstein och Dan
5: Freud och jag
6: mmmmmOrlando ;)
7: Dan på romantisk middag med George Clooney
8: Kahn skriker på mig ;P
9: Dan och Madonna
10: Den du Cornelia ;)
11: Angelina. Skulle kunna tro att hon är riktig. Så jäkla bra gjort!!
12: Bush's dagar är räknade...det är därför jag ser så glad ut ;)

Sightseeing
  
   
  
  
1: Brandenburger Tor
2: Holocaust memorial
3: Mys vid Holocaust memorial, kanske inte det optimala mysstället men jag är jäkligt nöjd med bilden =)
4: Oxå Holocaust. Så jäkla tufft att gå där :)
5: Muren
6: Berliner Dome med tv-tornet bakom
7: Sån bombad kyrka...
8: En gata =P men om ni tittar i mitten så ser ni att där är en markerad linje i mitten med gatstenar. Det visar var muren gick. Löper genom hela Berlin för att visa var muren stod :)
9: Dan och jag vid muren
10: Checkpoint charlie
11: Crazy-suzy
12: Sån byggnad som rivs.. på bilden ser ni hur det såg ut innan
13: En fin blå skulptur vid Potzdamer platz

Mysbilder
  
   

Bilder från Berlin

Här kommer ett axplock av de ca 300 bilderna som vi tog i Berlin =)

   
Bild 1 & 2: Några trötta men glada på flygplatsen och flyget :)
Bild 3: Regn regn regn, på tåget påväg in till city
Bild 4: Utsikten över tv-tornet från vårt hotellrum

   
Bild 5: Första dagen, under vårt nyinköpta parpaply ;P
Bild 6: Söte-Oscar, min favvisbild på honom :)
Bild 7: Jag första kvällen
Bild 8: En bit av Berlinmuren

Det kommer fler bilder imorgon, så ni får hålla till godo på dessa först :)

Back from Berlin

Hej allihopa! Nu är vi hemma igen från den underbara staden Berlin. Egentligen har jag varit hemma i stort sett hela dagen, vi landade 10.00, men vi åkte raka vägen till Willys och handlade, följt av lite snabblunch hemma, sen en 2,5 timmar lång powernap i soffan där vi kurade ner os under en filt och sedan tog jag en promenix med Filippa och hundarna. Det känns ganska konstigt att vara hemma igen, att behöva handla mat som man måste laga själv ;P Är ju van vid att gå ut och äta två gånger om dagen och få frukosten serverad på morgonen. =P Men nu tar vi en kort sammanfattning av resan. U N D E R B A R. Där har ni resan ;P Okej, lite längre reseberättelse ska ni få (bilderna kommer i nästa inlägg - har inte lagt in dem än).

Torsdag - Vi vaknade 03.30, släpade oss ur sängen (eller egentligen skuttade ur, efter bara 3 timmars sömn så va vi ändå pigga och glada :P). Körde mot Nyköping och Skavsta flygplats, checkade in och flög en hemsk 1 h coh 40 minuter till Berlin. Flygturen va verkligen hemsk. Nog för att jag är flygrädd och spänner mig mycket men jag mådde så jävla dåligt. Det va grymt mycket tryckförändringar i cabinen, jag va nära på att svimma två gånger och spy lika många, men det gjorde jag som tur aldrig! Väl framme fick vi väskan och satte oss på S-bahn in mot Senefelderplatz i Berlin där vi skulle bo.. Vi kom lite tidigt till hotellet (10.00) och incheckningen va inte fören 15.00 men de va snälla nog att ge oss rummet redan kl 12, så vi ställde in väskorna i bagagerummet sålänge och promenerade ner till Alexanderplatz där vi tog en bagel och en donout, satte oss i en soffa i cafét och tittade på det gigantiska och fina tv-tornet som pryder Alexanderplatz. Sofforna var grymt sköna och Oscars axel va förvånansvärt mjuk så jag somnade och sov säkert 30 minuter medans han satt och kollade kartor och försökte lokalisera sig lite, hihi =)

Sen åkte vi tillbaka til hotellet där vi fick vårt fina rum :) Ett gavelrum på högsta våningen så vi såg väldigt stora delar av Berlin. Jättefin utsikt! packade upp våra kläder och inväntade sms från Dan som kom till hotellet strax efter halv 3. Vi tog U-bahn till Alexanderplatz igen och käkade lite lunch. Sen promenerade vi runt lite och hamnade på madam taussauds :) Helt otroligt hur duktiga de är på att göra kändisar i vax! Ni ska få se :) Efter det gick vi tillbaka till hotellet, gjorde oss iordning och åkte ut för att käka mexikanskt. Sviingott! Blev en ganska tidig kväll eftersom Oscar och jag varit vakna sedan 03.30 =P

Fredag - Åt en god frukost och tog oss sedan till Brandenburger Tor där vi mötte upp en stor grupp med människor som alla skulle med på den guidade turen. det var en gratis rundtur som tog 4 timmar och vi gick igenom hela Berlin och fick se alla de viktigaste och bästa sightsen :) En enormt intressant och rolig guidad tur, vår guide var från Sverige men han pratade engelska eftersom det va en internationell guidtur. Vi fick se Hitlers bunker (eller ja, parkeringsplatsen som tidigare va platsen för bunkern ;P),  Holocaust memorial, Ceckpoint charlie, berliner dom, berlinmuren och massa annat :)
Sen blev det lite shopping och jag köpte mig ett snyggt partylinne och ett halsband som jag sedan hade på mig under kvällens festerier. Vi gick ut och åt äkta tysk mat -schnitzel såklart, och sedan va det Pub Crawl (=pubrunda). Samma företag som anordnade den fria guidningen anordnade även denna pub crawl. En slags guidad tur genom berlins nattliv. Vi betalade 110:- för detta, inte värt pengarna enligt mig, men det var för att det serverades gratis öl under en timme och killarna baljade i sig en del. Men jag tycker ju inte om öl så... Sen va ställena dit vi gick inte speciellt trevliga heller så. Men det va ändå kul att komma ut och se ett annat lands nattliv :)

Lördag - Vi hade absolut inga planer för dagen mer än att vi skulle köpa en födelsedagspresent till Viktor. Så vi spatserade runt i lite olika stadsdelar och kollade efter presenter. Hittade till slut en fin present till honom :) Åt asiatisk lunch och fortsatte sedan vår shopping med att jag inhandlade en lång stickad kofta utan ärmar men med luva. Jättemysig sak som kostade 150 kr !!! Och det va inte ens rea! oscar köpte två par jeans som vardera kostade 190:- (inte heller det va rea) - Underbar affär med andra ord!! Daniel handlade också massor där.

Tog oss tillbaka till hotellet, gjorde oss iordning för ännu en middag ute - denna gången idniskt och så jävla gott!!! Efter det spelade vi lite biljard och skulle sedan bege oss till Reichstag (riksdagshuset) för att kolla in det. Vi hade läst att det skulle vara öppet till midnatt men vi kom dit 6 minuter över tio och ja... då hade de stängt kl 10. Så vi vandrade genom Berlin tillbaka till hotellet, fick oss en sista donout på vägen hem och sa sedan hej då till daniel i foajén för att sen lägga oss.


Söndag - Klockan ringde 05.15, gick upp, klädde på ossm checkade ut och åkte till flygpatsen och ja... nu är vi hemma och en underbar helg är slut. Imorgon är det praktik igen.. men på torsdag åker jag till Skåne och det ska bli underbart!


Nu är det dags att laga kvällsmat. Blir lax idag :) Mumsigt. Bilder från resan kommer, ska börja lägga öer dem till datorn nu :) Pusshej allihopa!